Muž chce druhé dieťa, ja nie
Ahojte, prosim skuste mi dat svoj nazor na vec.
Sme a muzom spolu kratko, pozname sa sice od puberty, ale sme spolu len 3 roky. Mame 1 a pol rocneho syna. S babatkom mi nepomahal, nemal zaujem, nevedel, zakazoval mamu, svokra nechodila, takze som bola na vsetko sama. Velky nedokonceny dom, zahrada. Chodil z prace nervozny, nebavili sme sa len tak, lebo bol urazeny, nahnevany. Je to ten typ samonasieracieho chlapa, ktoremu by mama aj po 30tke zadok najradsej utierala.
Vtedy ked prisiel s argumentom, ze chce druhe, tak som proste nevladala. Cele noci hore s malym, na vsetko sama, padala som na hubu. Do toho sme sa nonstop hadali, nemala som chut mat druhe dieta. Od novembra je doma, najprv dlhodobo PN ( len nejaky soplik ), ruky nohy zdrave, ale chlap lezi od rana do vecera pred telkou, potom kvoli korone dostal vyhadzov. Raz za mesiac pokosi, raz do tyzdna vytrha burinu tak na 2hodiny. Neumyje po sebe, nepoprace. S malym sa sice uz celkom zahra, ale pred telkou.
No a teraz chce opat druhe dieta. Sice uz sa vnoci vyspim, uz zvladam aj domacnost, nasla som si rezim, maly sa vie sam chvilu zahrat, lenze nemame peniaze. Mame, ale tak na normalny zivot. Zaplatit elektrinu, uver za auto, stravu, drogeriu. Hypoteka odlozena, lenze o chvilu ju bude treba zas platit, dom nedokonceny, plot chyba, pes musi byt vnutri, vsetko mi nici ( podotykam ze si psa kupil bez mojho vedomia s tym ze sa bude starat..pes mi ocikava gauc, zvracia len tak hocikde atd a jasne ze to ja upratujem a nie moj muz. ) zbieram po nom servitky, palicky do ucha, riady, oblecenie vsade nahadzane a pan si sedi pri telke alebo fajci jednu od druhej. Ked prosim, povie ze urobi, odprace, lenze mozem cakat aj hodiny a nic. Tak ked nechcem aby mi dieta strkalo do pusy palicky spinave, alebo servitky, alebo vylialo na seba pohar kavy, tak to musim odpratat sama. Vela debat, vela rozpravania, dohovarania, prosenia. Stale si to akoze uvedomi a za dva dni zas.. ked sa hadame, tak som jeho najvacsi nepriatel a teda vyjadruje sa velmi skaredo. Napriklad, ze mam ist do pi*e, ze mu mam dat pokoj, ze som to najhorsie co ho v zivote stretlo, atd atd.. ked je klud, tak som laska milovana...no proste psycho.
A ako mam mat s tymto nezodpovednym clovekom druhe dieta ? Od vcera sa so mnou nebavi, lebo som dostala menzes. Pritom vie, ze beriem antikoncepciu, spavat so mnou odmieta, tak je jasne, ze dostanem menzes. On sa nasral, ze to moze je*at, ze si najde inu ktora mu to decko da. Na argument, ze nemame peniaze, nema robotu, tak povie ze on si robotu najde...
Skoro rok ju nema, lebo vsetko je pre neho pod uroven. Pritom nema ziadne vzdelanie.
Problem je ten, ze mal v zivote len jednu robotu a to ho vyhodili po 3 rokoch..dovtedy mama hotel.
Ano sprosta som, ze som si ho brala. Avsak to nie je podstata tohto prispevku.
Ako docielit to, ze pochopi, ze mat druhe dieta v terajsej situacii je nezodpovedne ?!?
Tuzim mat viac deti, len proste chcem byt zodpovedna...
A fakt mi je smutno z toho, ze dokaze z toho urobit taku hadku, ze ma ignoruje, neprijemny je, oduty, sedi len pred telkou, odmieta sa bavit normalne. A pritom staci len hodit o tom rozumnu rec. Ako dvaja dospeli ludia. Smutno mi z toho je...
Dakujem za rady
Takému jednoduchému človeku nevysvetlis aj keď mu povieš akýkoľvek argument. A aby sa so mnou takto rozprával ja neviem ty musíš mať dobre pevné nervy. To je ten typ , pri ktorom by som nevydržala ani minútu , nechapem čím ťa mohol tak ocarit
ani by ma nehlo mu vysvetlovat, preco nechcem druhe dieta...ani by som nad tym len neuvazovala...v prvom rade by som zacala riesit, ako sa od takeho magora oslobodit...a prepac, ty by si sa naozaj nerozvadzala "len tak", ako si pisala v jednom komente...to fakt chces mat toto na krku do konca zivot a nedajboze, sa fakt raz nechat ukecat na dalsie dieta? utekaj, kym je len jedno
Mala som tetu, ktorá na takýchto ľudí vždy hovorievala, že za takýmito exotmi je škoda aj kladivo s rúčkou hodiť.
takto sa muz k zene nema co chovat. pozera aj na tvoje potreby ci len na svoje? ty mas doma dve deti, ako sa spominalo, on si diktuje a skaces ako on piska. takehoto cloveka mat pri sbee by som nechcela auz vobec ziadne dieta snim, to chce rozhovor, poropzpravatjte sa nech sa uvedomi, mozno daj tomu cas, ale pokial by sa nezmenil, ani sa necudujem ze dalsie dieta nechces..(s NIM)
Sama máš pochybnosti, a kým si nebudeš istá, že aj ty chceš s ním mať ďalšie dieťa, tak to zrejme nie je najlepší nápad.
On si je podľa môjho názoru vedomý toho, že ak budeš mať druhé malé dieťa, budeš viacmenej od neho závislá a bude ťa mať viac pod kontrolou.
Podľa toho čo píšeš, ponižuje ťa a nechá sa obskakovať, hľadá zámienky, aby ti mohol čokoľvek vytknúť, vyvoláva hádky... To sa určite nezmení a dáva veľmi zlý príklad už tomu dieťaťu, ktoré máš. Malý všetko vníma, aj atmosféru domácnosti, aj dusno medzi vami a môže ho to viac poznačiť ako napr. Váš rozchod.... Takisto vníma štýl jeho komunikácie s tebou a v budúcnosti, keď vyrastie sa môže k tebe a následne k ženám takto správať, pretože to pre neho bude normálne, tento vzor správania sa smerom k tebe....
Ako píšeš, už dvakrát si odišla, nasľuboval ti hory doly a vrátila si sa. Tu sa to určite nezmení a takisto aj vo vašich bežných domácich situáciách.
Mne to príde ako kolotoč, ktorý sa opakuje a zmena v nedohľadne...
Ja by som uvažovala aj o odchode...
Ja som čítala a čítala ďalej a ďalej a hovorím si, fuu. Fuuuu. Fuuuuuu. Ježiši, druhé dieťa?! Asi na krátku dobu pripútal... no v dlhodobom horizonte bude platiť 2x vyššie alimenty 😁
ako docielit aby pochopil? No nijako, lebo nechce. Mozes si aj jazyk zodrat, nic z toho nebude. Treba si uvedomit, ze chlap sa nezmeni. Ste 3 roky spolu a iba sa trapis. Navyse to jeho hulvatske spravanie k tebe. A zakazoval ti mamu? Kto je on, ze takto rozhoduje? Treba si dat dole ruzove okuliare, prestat dufat a zacat konat. A to, ze ti povie ze si jeho laska milovana, to su iba blaboly, takto laska nevyzera.
Dakujem dievcata. Kazda jedna z vas ma pravdu, ja si to vsetko uvedomujem, len akosi neviem odist. Ako mi kamaratka povedala, asi potrebujem dostat cez hubu aby som sa spamatala.
Bola som sa vyvetrat s malym von na par hodin, celu dobu mi vypisoval nezmysly, klamstva. Vsetko otocil proti mne. Vraj si mam robit co chcem, a je mu jedno kde som, a ze sa nedokazem postarat o maleho, atd. Ale, neriesim... poplakala som si, ignorujem.. len ma chce vytocit.
Uz som hladala utocisko aj v jeho rodine, so svokrou som mala krasny vztah, az kym som sa jej raz nevyplakala co sa u nas deje. Odvtedy som vraj psycho ktorej sibe z materskej. Pritom mam kamosky, stale som s malym na ihrisku, na dvore, u susedov, alebo sme v prirode, pri vode.
Proste ja sa len snazim mu vysvetlit, ze mat dve deti je v nasom pripade nezodpovedne, ze treba aj dom dokoncit, ze si ma najst robotu a trosku mi aspon s malym pomoct. Ja nepotrebujem aby gruntoval domacnost, len proste tie blbiny po sebe nech si odklada. Nie kvoli mne, kvoli malemu. Teraz mi krpec doniesol krabicku cigariet..lebo proste si ju nechal len tak..
Zvykla som kedysi riesit veci najprv rozhovor, nepomohlo, potom krik, nepomohlo, plac, prosby, nepomohlo. Tak uz som rezignovala. Bordel prekrocim, potom to aj tak upracem. Lebo pride navsteva, alebo sa mi na to nechce kukat.
Uz tyzden mi slubuje ze da dosky z izby prec, maly uz na nich raz spadol. Doteraz su tam...ked nieco poviem, zahuci ze len buzerujem...
A tak... smutna som z toho celeho
A odkial ma prachy ? Je PN, takze mu nejake chodia...a mama ho dotuje
na tvojom mieste (aj keď viem, že mne sa to ľahko píše) by som sa zbalila aj dieťa odišla k rodičom a nič mu nepovedala. Možno si o týždeň aj všimne v tom bordeli, že tam nie ste. A možno vtedy až pochopí, že zrazu nemá doma navarené a tie dosky sa predsa len samé neupracú.
Celkom ťa nechápem, píšeš dokola to istex je nad slnko jasnejšie že je to čistý dement, každá ti píše to isté, od takého sa len zober a dovidenia. Aj tak ťa to čaká, keď nie teraz tak neskôr ale normálna žena snim nezostane 🤷🏻♀️
Vo vašom prípade bolo nezodpovedné mať už aj to prvé dieťa.
Kvôli čomu si s ním ??
V ničom ti nie je oporou.
Nie len, že by som s ním nemala druhé dieťa, ale aj by som sa s ním hneď rozviedla.
@karolinakr zlatíčko.
Autorka by mu mala kúpiť drahý darček a uvariť skvelú večeru
Jak by som ho kopala do riti každý deň, lemra jedna lenivá a nech si najde inú, budeš mat aspoň pokoj, ale treba mu vysvetliť, že aj tak by ho nijaka nechcela😆. Normálne som sa rozculila😵 humusak blby😤
To bol vždy taký magor, mixnutý s hnidou lenivou? Ľudia sa totiž nemenia...len sa prispôsobujú okolnostiam ☹
Takého kretena neschopneho mat doma, už tam nie som a je podany navrh na rozvod. Prepáč 🙄 toto by som ja teda nezniesla, lebo čo je veľa, to je moc. Držím ti palce, pevne nervy a spravne rozhodnutie. 😊
@puklica13
@karolinakr
Dakujem damy... som ale zabudla dodat, ze si musi autorka rozmysliet, koho zbali, ak seba a syna, tak kufor, ak toho spolubuvajuceho tak stacia aj igelitky.
Ak druhe dieta tak jedine s niekym inym, s nim urcite nie a ako radia baby, rozved sa s nim. Mas rodicov, mas kam ist, ine tolko stastia nemaju, vykasli sa nanho.
To, ze on chce mat druhe dieta nie je vas hlavný oroblem.. ved to co je za vztah? On si pomylil dieta s niecim.. on dieta uricte nechce . Nieco mu chyba a mysli si, ze sa to vyrieši alebo nieco to zakryje. Keby mne muz povedal, ze si nájde inu ak nebude ... cez okno by letel .. toto je cele zle ako sa k tebe správa .. ale to opat znova ten istý problem a to je, ze chyba láska a rešpekt a láska myslim láska dospelých nie pobertakoch. Je to zakomplexovan sebec a ty by si sa mala schopit a určiť ty svoje podmienky a to je, ze bud sa zmeni a zacne sa správať inak alebo psychológ/poradňa manželská ale s takYtmo idiotom by som ja nešla nie lenže do druhého dieťaťa ale Ani do manželstva . Co vlastne robi? Ved je to uplne zbytočný chlap .. a to je asi problem. Vie, ze druhe dieta ta zamestná a nebudes mat ani cas rozmýšľať nad tym akého zlého nemožného muza mas.
@danielahamar ze😅 ... ja nechapem,ze tieto zeny nevidia hlavný problem a to je nie dieta ci dve ale ich muz a vztah
@jankalukasova 😂😂 súhlasím.. viem nie je to lahke ale toto nie a to este zacne ten debil piť urcite .. ženám je luto ich deti preto ostávajú u takýchto blbcov ale to je slaba výhovorka lebo kazdy normálny vie,ze to bdue len utrpenie pre decko.. su to zeny, ktore nemaju silu odísť od tychto manipulátor .. cez okno by letel.. ziaden kufor ale vreci na odpadky a pes s nim ..
Ved pises ,ze si skúsila vsetko tak nie je o com.. proste odísť. Neviem ci tu aj nejaka poradňa pomôže lebo okrem toho zlého vzťahu to je lenivý, retardovany clovek a to manželská poradňa nevyrieši. Ako niekto nemoze mat k sebe trosku úcty.. ved sa preber a zacni zit , toto nie je zivot ..

To ako sa chová tvoj muž je strašné a nie že ešte ďalšie diaťa s ním mať. Ak by mi môj doniesol dovnútra psa, tak by letel aj s ním. A to že je bez roboty, to už je vrchol všetkého. Žiadny chlap nieje dokonalý ale to čo máš doma má od chlapa ďaleko. Ja byť na tvojom mieste mám zbalené prvé čo mi príde pod ruku a vrátim naspäť len za určitých podmienok.