Muž je moc fajnový
Ahojte.
Chcem šetriť na strave, ale muž mi hocičo nezje.
Aj u vás je to tak?
Jedol by len mäso, hamburger, pizzu, čínske jedla.
Zvyknem variť aspoň na 2 dní. Lebo nemám čas, ani sa mi nechce každý deň vyvárať. Keď uvarím nejaké mäso, tak záleží natom ci nato ma chuť. Keď nie,zje z toho raz a potom nie. Bolo aj také, že keď nato jedlo nemá chuť vôbec, tak to neokoštuje. S malým to je podobné. A najviac ma vie vytočiť chlieb a rozky.
On už nechce rožok co bolo z predošlého dňa a tak isto chleba. Mňa to tak jeduje. Lebo to tam ostáva.
A nedá sa to stále zužitkovať.
Teraz ako sa dá usetriť,ked hocičo nejedia?
Ja sa im prispôsobujem. Iné mi neostáva.
podobné.
@janickacrazy ja neverím tým jedalňovým obedom. Možno je to smiešne. Ale, veľakrát sa stalo, že kolegyne mali hnačku, alebo ostalo im zle. A to ja nepotrebujem. Muž robí na smeny. A keď ma ránne tak nechodí, nosí z domu. Aj keď mu hovorím, nech to využije. Ale nejak nechce.
No, tu by bolo na mieste si sadnúť, predložiť sumy, koľko sa takýmto prístupom míňa peňazí. Urobiť si jedálny lístok a bude sa jesť, čo sa navarí. Zas, variť každý deň nie je až taká záťaž. Mne by tiež nechutilo jesť 3 dní to isté. Zvlášť keď varíš aj obedy..Chce to kompromis a nie riešiť veci donáškou.
@gucciok85 u nas vyborne funguje krabickovo-mraznickovy system. Varim vela a rada a nechcem, aby sme jedli 2-3 dni to iste, tak nakrabickujem a zmrazim. Takze mam 3-4 jedla v mraznicke na vyber, ked nie je cas/chut na varenie.
@gucciok85 keby nemal navarené, tak si nenosí, tisíce ľudí sa v jedálňach stravujú roky bez problémov, ty si sa chytila tej hnačky. Áno, stať sa môže, ale je to výnimka, nie pravidlo. Ty si sama prácu pridávaš.
@bodkolienka81 to nie je pre ňu zlý nápad, popísať krabičky, nech si milosťpán vyberie to, na čo má chuť. Aj keď predpokladám, že bude oponovať tým, že jedlo z mrazničky nie je takej kvality, ako čerstvé. V čom má síce pravdu, ale on to povie len preto, aby ju mohol sekírovať
Fuuha, kolko je tu madames, co na druhy den uz jedlo nezjedia… Normalne cumim.
@drahomirrra no tie madam by boli prekvapené koľko dňové jedlo jedia v restike a to nepíšem o 4 tej cenovej ale o normálnych restikach ( hlavne take polievocky)😂
@lala123 no tak neviem odkiaľ to máš, ale môj ujo má restiku a chodia im kontroly, musia všetko vyhadzovať, čo nepredajú, takže vždy ráno varia čerstvé všetko
@gucciok85 a to po robote varíš? Normálne jedzte v práci a nie také jedla na večeru. Večer má byť niečo ľahké jednoduché ako omeleta. My cez týždeň nevaríme vobec
@janickacrazy jeden z milióna, ver mi....ale neverím, že polievku varia každý deň čerstvú. Úplne bežne sa zamrazuje.
@gucciok85 ja zjem hocičo aj môj priateľ ,aj zo starších potravín vždy niečo vymyslím,starší rožok natrham alebo opečiem a nakrájame na kocky a hodím do uvarenej zemiakovej cesnacky,vždy sa dá niečo vymyslieť,zásadne neznášam mrhanie a plytvanie potravinami....nejeme veľa ale práve preto keď niečo ostane vždy z toho niečo vymyslím iné jedlo kam sa to bude hodiť ,dá sa tým veľa ušetriť mesačne
@gucciok85 no tak teraz uz verim porekadlu - Aký išiel, takú našiel.. Ty neveris jedalnovym obedom, lebo kolegyne casto zvracaju a hnackuju? to vazne? Cize kolegyne maju problemy, v noci hnackuje, a potom pride do prace a dalej chodi na obedy? Blbost.Aj sa stazovali? bol podnet na hygienu? Alebo len prazdny vykrik do tmy? My sa stravujeme v jedalnach roky rokuce, v zivote nikomu nic nebolo.
@elizabet173 presne, tak pritiahnute za vlasy - nebudem jest v jedalni zapekany karfiol, lbo kolegyna stravila po nom 2 dni nad misou..
Hmmm no nepoviem, ze vsetky tie jedalenske obedy su jak z restiky, no da sa v nich v pohode najest. Proste si musis trocha stat za svojim a nepovoli. Bud to zjedia alebo nie. A ak sa mu nepaci, tak nech sa stravuje sam
@gucciok85 ahoj, my pečivo mrazíme a vždy vyložím len toľko čo sa zje (máme v paneláku problém s mravcami, tak som si zvykla takto, aby neostávalo nič vonku). Už to mám plus mínus zrátané, koľko sa zje, ak je aj málo, vyložím dodatočne. Rožky rozmrazujem v mw na nízkom výkone a sú (podľa mňa) ako čerstvé. S tým mäsom/varením žiaľ neporadím, u nás sa bežne dojedá, deti sú fajnové, ale my s mužom nemáme problém dojesť z predošlého dňa, aj spred dvoch dní.
Ale nebudeme sa tu natahovat..hladny clovek zje co ma a na co ma..🙂
@janickacrazy mužovi vychádza 1x do týždňa, že môže jesť v robote. Potom bud ide na nočnú, alebo je doma. Ťažké musím navariť. A keď je navarené,tak aj doma radšej ja jem radšej to, čo som varila. Stačí mi 1x denne varené jedlo.
Muz je fajnový, ale treba uznať, ze ste sa našli...
@stary_ujco preto lebo nechodím na obedy v robote? 😁
@gucciok85 no veru, sama si to komplikujes, keby si chodila na obedy v práci, muž nech si kúpi donášku, keď furt vymýšľa a nič mu nechutí a máš veget a more času pre seba navyše
@janickacrazy a synovi co dám na večeru, keď na obed v skole všetko nezje?

@gucciok85 inak tiez nerozumiem, co si komu urobila, ze musis takto sluzit..je rozmaznany, tak nech si poriesi jedlo sam.. synovi by som ponukla co mam ja, ak by nechcel, tak nech si zoberie od tatka, alebo jogurt a podobne - predpokladam ze obeduje v skole.. nerobila by som pre druheho to, co by on neurobil pre mna..