Muž je veľký srandista a robí nám to problémy
Je podľa vás normalne ked muž ma pred druhými vkuse také blbé reči, akoze na otázky, ..,,ako sa máte,, vždy odpovie ze zle.. argumentovať uz nevie.. pritom sa mame ok. Alebo ako sa vam zije . automaticky povie zle, keď sa opýtajú prečo nevie odpovedať. Alebo v práci pred kolegami povie ze sa neteší na voľno cez sviatky ,ze ho doma asi slahne.. ( ma ženu a dve malé deti a doma je kľud).. prosto...je taký strašný srandista, vždy hovorí pravy opak toho ako to je ale ľudia ktorí ho až tak dobre nepoznajú tomu veria. A vytvárajú si potom negatívnu mienku o jeho žene a živote snou... keďže nikdy nepovie na nu nic pozitívne. Aj pred jeho rodinou ma také hlúpe poznámky,ze si musía myslieť ze sdi nieje šťastný. Prítom doma pred ženou je ok.. vzťah klape. Proste je taký odkedy ho poznám..ano som tá žena a štve ma to čoraz viac,ako ma potom ludia vnímajú? Predtým mi to tak nevadilo,adi som bola zaslepena..no uz to beriem vceliu vážne. Je to podľa vás ok?
Skús byť vtipnejsia ako on. Príklad: niekto sa ho opýta: Ako sa máš? On povie: Zle. "Prečo?" On je ticho. Ty povedz: " No viete, chudáčik je utrápený, lebo ho doma mlatim každý deň a nutim ho umývať podlahy a vysávať. Nechcete si ho adoptovať?"
Treba na to nadhľad a troška si urobiť srandu - aj keď ani ja nemám vždy náladu na vtipný koment. Alebo to nafúkni aby bolo jasné, že preháňa.
On: máme sa zle! Ty: My dobre, muž s nami zrejme nebýva 🙂 alebo Aaale viete chlap, čím viac hundre, tým sa v skutočnosti má lepšie! prípadne Drahý, tak ale tretíkrát za deň už to ani vtiptné nie je. Nože niečo nové daj!
Pri sťažnostiach na ženu mám teda tiež pár hlášok, čo urobia pýtajúcemu sa obraz ako sa veci majú.
Sťažuje sa na ženu? 1.Tak má čo si vybral!
2. Viete, Ja som sa pred svadbou modlila a tak mám dobrého muža.
Môj muž sa nemodlil a tak má čo má 🙂
Mne sa občas tak zadarí, že muž skončí s dlhým nosom za 3 sekundy a blbo sa cíti iba on.
a keď nevie odpoveď na otázku prečo sa má zle, okamžite by letelo z mojej strany : však vidíte alzheimer - ani si nespomína!
Ďakujem žienky, niečo si z toho vyberiem, skúsim ak bude možnosť, zatiaľ mi najviac sedí nanho, co si myslím ze by ho velmi vzalo,keby robim to isté, ako tu napisala jedna z vas, úplne ho zhodiť
@miadi páčil sa mi tento spôsob. V podstate by som bola úprimná ale zahrala to potom na zart. V súkromí a dodala ze ci vidi ake to je. .. neviem sa brániť, robím chyby , je to pravda.. musím sa to naučiť. A ano s tym mojim sebavedomim to je zlé.. uvedomujem si to 😔
@janage keby mi takéto trefne hlasky vedeli ihneď napadnúť 🙄 ďakujem
Kludne mu to vrat nech vie ake to je.Nemas co stratit. A ak mu to nahodou nebude vadit .. tak mozes skusit robit nieco ine co vies ze nema rad.
@hradnapani velmi by som toto chcela docieliť. Trafila si. Neviem síce ako, nechcem zas všetko hrotit aby ma nebral ako hysterku ktora ma so všetkým co robí problém
Nie navzajom, len mame rovnaky humor voci ostatnym
Ako moj muz si obcas tiez zazartuje, ked sa ho niekto opyta ako sa ma, tak povie, ako by som sa mal, zenaty, male dieta, druhe na ceste...potom pozrie na mna, a ze vyborne, musim sa mat vyborne. A podobne hlasky. Ale to je kazdemu je jasne, ze su to vtipky. To, co robi tvoj muz by som netolerovala. Baby ti dali fajn rady, skus vyskusat. Ak nic, tak jedine asi povedat bez kriku, ze ta jehi spravanie zranuje.
drzim ti palce, aby si k tomu sebavedomiu dospela. To je vlastne to, ze si si vedoma svojich kvalit a bola o nich vnutorne presvedcena. Potom ti staci povedat jednu ci dve jasne vety (uplne pokojne, ale suverenne) a nikto si to nezameni s hysteriou. Vsetko sa da naucit, ked sa chce 🙂 len teda najprv popracovat na tom sebavedomi, ostatne pride s nim. Minimalne mozes zacat nejakymi knihami (odporucam napriklad o asertivnej komunikacii) a mozno ta aspon par myslienok nakopne riesit nieco viac. Ja som presvedcena, ze ziadna zena, ktora sa stara o deti, muza, domacnost, si nezasluzi taketo akoze vtipne/ trapne hlasky, ktore ju len podkopavaju a systematicky ju pomaly nicia. Iste, mozes mu nastavit zrkadlo a urobit mu nieco podobne, nech si to zazije. Ale to nebude nadlho, lebo sa casom zacnete na tom sekat (ale suhlasim, vyskusaj to), a tebe to viac sebavedomia aj tak neprinesie.
A bavila si sa s ním o tom?
Možno to hovorí preto, aby Vam nikto nezavidel😉 len vždy to musí vedieť obhájiť, že prečo zle.
Myslím, že nie je jednoznačná odpoveď ci je to ok alebo nie. Dôležité je, aby boli partneri na rovnakej vlne. Navyše, hovoriť môžeš čokoľvek, my keď sa stretneme s naozaj spokojným párom, tak to z nich srší. A to sa dotahuju, robia si jeden druhému "zle", ale uplne u nich cítiť lásku a spokojnosť. Na opačnej strane pozname páry, ktoré vždy toho druhého chvália a vždy povedia - dobre nám je, no keď ich máš v obývačke a spustis debatu, úplne majú odlišné názory, sú schopní sa pohadat, nerozumejú jeden druhému, majú odlišné pohľady na život a už na prvý pohľad a počutie nie sú kompatibilni. Aj zo mňa si manžel uťahuje, aj ja z neho, niekedy aj pred ľuďmi... No milujeme sa ako kone a každý jeden, čo nás pozná vždy povie "vy ste tak idylicky par"... Minule nám jedna teta povedala, že "vy dvaja ste sa hľadali s baterkou v pivnici, tak neskutočne si sedíte"... A to ide z nás.
Väčšina ľudí, ktorá nám povie, aký sme krásny a harmonický pár nás vidí prvý krát a ani sa s nami nerozprávali. A potom keď pokecame, tak nechápu, že my sme ozaj ako jeden, ako je to vôbec možné... Takže nie, ľudia nesúdia ci ste alebo nie ste šťastní na základe toho, čo kto vyhlási, ale na základe toho, čo z vás vyžaruje a akú energiu posielate do okolia. Lásku a harmóniu je cítiť na kilometre. Bohužiaľ, mnohé páry žijú v pretvarke a sebaklame...a to je vidieť a cítiť tiez. Možno jeden je na to senzitivnejsi, druhý menej, no každý to do určitej miery vnima. Takže to, čo hovori manžel nie je podstatné. Na slova sa rýchlo zabudne, dojem a pocity ostávajú
Dočítala som diskusiu, myslím, že mnohé to veľmi dramatizuju a zasa z neho robia chrapuna, čo si nevazi manželku. Pritom autorka sama napísala, že muž je SRANDISTA a robí to vždy, aj to vždy robil. Proste je taký. Zasa, je na každom, akého partnera si vyberie a je nesprávne a z môjho pohľadu veľmi sebecké začať niečo zazlievat partnerovi, lebo zrazu mi to vadí, keď on to robí celý život. Vždy hovorím - najprv treba rozmýšľať, až potom sa brať a robiť si deti. Keď ti to predtým nevadilo a teraz hej, tak chyba nie je v ňom - on je taky od vždy, ale v tom, že tebe to teraz vadí. Ak je taký celý život, tak sa to ale nezmeni, je to jeho štýl. A nikto nemá právo súdiť, či dobrý ci zlý. Autorka si tohto muža vybrala a ma s nim deti. Vy by ste takého nechceli, mne by asi nevadil. Sama autorka tvrdí, že je srandista a nie ze ju nemá rád ci podkopava jej pozíciu. Hocaká téma sa tu otvorí, za všetko vždy môže chlap a treba ho opustiť a všetko je zle. Nie, nikto sa kvôli vám nezmení. Ani keď si to myslíte. Nie, také sa nedeje. Každý je, aký je. A každý nech si vyberá v prvom rade HLAVOU, takého, s akým vie prežiť život, aj s jeho negatívami. Vyplakavat, že niektoré veci neviem tolerovať... A co my ho prídeme prefackat? Ak si autorka uvedomuje, že je to jeho štýl humoru, tak žiadna tretia svetová. Ak to myslí vážne, treba s nim hodiť rec. Neoduvat sa ako malé decko. V tomto sú ženy majsterky sveta
Jigglypuff je suvix vo fucani sa v porovnaní s tuto ženami na MK.... Fakt, nie všetko a všetci sú proti vám. Netreba hneď zo všetkého robiť drámu. A stojím si za tým, že z páru vyžaruje to, ci je spokojný alebo nie
Mne nepride ako "velky srandista"
@sara07 ha,ty kokso to je psycho 🙈
@janickacrazy tak toto je dobre 😁...len nie kazdy dokaze hned pohotovo vymysliet trefnu a vtipnu odpoved
No niektore toe hlasky su fskt dobre... 🤭🤭🤭
Ale mna napada,ako sa ozaj on citi: ozaj sa citi negativne alebo je to tak ako ti vravis ze skusa cierny humor len teda nema nato talent a vyznie to potom inak? Pretoze ak chce sprosto vtipkovat tak nech si to vcas premysli a dany vtip dotiahne dokanca..ako moj muz ked ideme na nakup a pred znamimi povie ze sme prisli minut jeho vyplatu (som na rd) ,,zasmeje sa..a neznie to ako vycitka.. inak ,jedna rada,nikdy neostan ticho ked takto pred tebou hovori, radsej vymena nazorov,ktora aspon co to pritomnemu napovie,nez ticho...
Ale ved jeho hlasky sa zakazdym dokola opakuju. Nacvicim si zo 3, 4 odpovede aj so sprisahaneckym zmurknutim a hotovo.
Pripadne ho predbehni. A viete ideme od psychologa, muz si mysli, ze sa ma zle a ma depresie, tak mu to pomaha spracovat.
Ja som celkom trefna, ale obcas nemam naladu. Vtedy rovno poviem nech ma nedrazdi.
Musis sa vymanit z role obete.
A ako baby pisali, dolezite je ako to hovori. Ja by som zle znasala arogantny pristup. Take vzdychanie o tazkom zivote zvladnes s prehladom. Ja Ti kludne par hlasok dam. Ked ich podas s úsmevom a nadhladom okolie si nazor urobi raz dva.
Tak len zvoleja na hlasku "mam sa zle"
No a to ani nie si Tvoja manzelka, s večne stažujúcim sa mužom!
Jasne ako vsetci so soplikom...
Jasne drahy a tu ruzovu tabletku, co Ti lekar radil uzivat si si rano zobral?
Alebo povieš: Prelozim: mame sa vynikajuco, len muz sa rad stazuje😀
Ak mysli, ze,sa ma zle s Tebou, tak:
Na to, ze máš pri mne tak zle, sa ma set sakra dlho drzíš!
Ale nevrav, moj muz rano vravel v posteli nieco uuuuuplne ine....
Ak by muz pred navstevou vykrikoval, ze jedlo zle a bla bla bla. No teda by mal prekvapko _take nejeditelne by som servirovala s milym usmevom... A ved co si prekvapeny drahy, som Ti vravela, ze daj donasku radsej, ja mam ine kvality 😉
By pod stol zaliezol jak by JEMU bolo trapne.
On vobec nemusi byt zly, len ma taky cudny druh humoru. Aj ja s muzom mame. Ale je nutne vediet kedy ho mozes pouzit.
Poznala som otca rodiny, ktory vsetkym kamosom a kamoskam pri otazke Je xx doma? Odpovedal: JE a polozil pevnú linku (vtedy bola jedine moznost volat) lebo ho nepoziadali, aby ju zavolal k tomu telefonu. Vyzadoval jasnu komunikaciu😉
Mozno muz vidi, ze cudzich to ako sa mate v skutocnosti nezaujima, nema rad osobne otazky (v zmysle co ich do toho, nepozname sa), nerad s cudzimi konverzuje a to je jeho strategia utat debatu v zarodku- neviem to lepsie vysvetlit.
Ak Ti to strasne vadi, povedz nech je radsej ticho teda a budes komunikovat Ty.
doma mate mat "bublinu" a kto si co mysli o vas ti ma byt uplne jedno.manzel napr.vo firme s 30 zenami otvorene povedal,ze nechce,aby videli do nasho sukromia..cize bud povie opak toho,co je u nas,alebo mlcí.. a minule v obchode predavacke poznamenal,ze 1-2 roky je idilka u nas...a ja jej : on je blazon,pomaly 20 rokov sme spolu..a predavacka,ze dobre som pocula? kolko? a on s najväčším kludom: dobre ste pocula 🙂
Môj je tiež taký " Srandista".Na otázku" ako sa má " On odpovie " Zle, ale znášam to dobre". Samozrejme to len medzi známymi, ktorí ho už dobre poznajú. Inak je v pohode. Sorry, komenty necitam, písem len na odľahčenie 😆
Pochybujem, že pri dvoch malých deťoch má doma kľud....sranduješ asi ty....
@elementissa lenže predtým proste nebolo
ked s niekym chodíš je to rozdiel
ked s niekym žiješ ale nie su deti je to rozdiel
a ked s niekym žiješ a su deti a domacnost a praca je to hovädsky rozdiel pre ženu hlavne
ano už to nie je ta pohodova baba čo má more času pre chlapa a pre seba
najlepšie písať z gauča, doma prstom nepohnut, deti riešit len ked ako fakt je zle atd lebo on chodí do prace, a baba ako nechodi ona chodi na welnes na Mars
a k tomu všetkému ešte ked zabije polovička toto , to tak užasne pridá
žiadny chlap sa na začiatku nestažuje lebo nemá sa načo - baba má čas, je oddychnuta, má čas len pre seba a jeho, prachy tiež atd ---
takže kecy predtym mam najradšej , nikdy predtym nebolo je len teraz
a teraz je toto jeho zhadzovanie nie na mieste a ano su ludia čo im skutočne ako nie je nič dobré a nepohne s ním nič , maximalne sa prestane rozparavat alebo začne tak ja už nič nebudem hovorit
@sara07 očividne máš doma asi niečo podobné, keď sa ťa to tak veľmi dotyka. Môj muž je rovnaký akp keď sme spolu chodili. A nezmenil sa ani keď sme pracovali a nemali deti, ani keď sme prišli p prácu a nemali deti, potom mali inú prácu, potom mali dieťa. Jeho charakter je rovnaký a môj takisto. A to ze ma niekto domácnosť a deti, to je akože co? Iní nemajú? Jaj, to len zasa niektoré ženy (očividne aj ty spadás do tej kategórie) si myslia, že chlap sa zmeni. Kvôli nim. Kvôli domácnosti, kvôli deťom. NEZMENÍ... RAZ TAKÝ JE A TAKY OSTANE! Nevyberajte si mužov, na ktorých chcete niečo meniť, lebo raz, skôr či neskôr budete frustrovane z toho, že sa kvôli vám nezmenil a začne vám tá vlastnosť vadiť. Ale keď niekto nerozmýšľa vopred 🤷🏼♀️ vôbec by takéto témy nemuseli vznikať, keby ženy neboli sfuciavacky, čo sa na všetko len urážajú a všetko im je zle a keby najprv porozmyslali, koho si idú zobrať, predtým nez si ho vezmú a majú s nim deti. Jigllypuff je nič ozaj. Len sa to fuci a fuci... Napriek tomu, že som žena, fakt nechápem ženy. Cudne stvorenia. Nič nie je dobre
@elementissa nikdy som nechcela aby sa zmenil chlap kôli mne, to by ma zaujimalo ako si na toto prišla
ano to máš super ked si pani totálne dokonala a užasná
a ty máš ako nejaké super schopnosti že to tak vieš čo sme robili alebo nie ,
každy človek vekom ,skusenostami, s tým čim sa stretol, prácou rastie a vyvíja sa či chce alebo nechce
pokial dokážeš že ta život nezmenil a si rovnaká ako v 20 tak to uprimne by som nechcela byt , ano ja som sa zmenila, zmenil sa aj mm je to normálny a prirodzeny vyvoj
a každy sa zmení vo vztahu niekto k horšiemu niekto k lepšiemu, niekomu deti a vztah dáva niekomu berie , a pri tažkých dg berie doslova všetko
pokial nevieš a neskusila si to na vlastnej koži tak nesud a ani nepíš, lahko sa teorteticky keca z gaučika a rozdava teroria ,
a mimochodom ked si skutočne zamilovaná tak naozaj nerozmyšlaš doslova, láska je slepa doslova
@sara07 Ale prosím ťa.....žiaden chlap sa nevyvíja (povaha je nemenná).....je taký, aký je...a
@elementissa má pravdu...chlapa nezmeníš a ktorá to tvrdí, tak klame, aby sa zapáčila kamarátkam z detského ihriska...hádže bulíky dookola, akého má super chlapa, aby ostatné pukli od jedu....

Ja by som taký cirkus s ním urobila že by sa posral.