icon

Muž kúpil nové auto bez konzultácie manželky: Ako by ste reagovali?

29. júl 2024

ahojte,
chcela by som vediet vase nazory...manzelovi uz dlhsie vrtalo v hlave ze by ze by chcel kupit nove auto. isiel na dlhsie s deckami k mame na prazdniny a hadajte co. zrazu mi vola ze niekto znamy predava skvele auto a rozmysla ze ho kupi. vravim mu ze nech nevymysla sak mame a na behanie po meste to staci. myslela som ze ho to prejde, ale nie. zrazu za par dni mi vola ze kupil to auto, a to nase co mame necha svojej materi lebo ze to jej je v zlom stave...ja som myslela ze sa mi sniva, ale nie..uz je to iste a auto kupene. pytm sa ho s kym sa radil, ze ide kupit auto a on ze sak s kym sa ma radit sak to nebudem platit ja ale on...ja nasrata po 1. neziadala som ho o nove auto ani som nechcela, po 2. ani sa so mnou o tom nebavil ci suhlasim s novym auto a po 3. ci suhlasim aby sme darovali jeho materi auto...a vravim mu ze sak som ti do nasho auta tiez prispela tak sa tvaril akoby som mu nedala...ako ja tomu vobec nerozumiem. ako by ste reagovali? a este na to sa ho pytam ze ako by reagoval keby som si teraz zmyslela ze idem si kupit novy byt a ten nas necham mojej mame a on ze ked na to mam nech si kupim ako ja nechapem, ved ked su dvaja manzelia nemaju o tom tozhodovat spoloce? ci ja som trafena?

hellwant
29. júl 2024

@sashulla o tom aute si myslim, preto povedala, ze by si ho chcela ona vybrat, lebo jej muz ma firemne a môze ho na sukromne ucely vyuzivat. Tak snad to druhe by si mohla ona vybrat.
Kazdopadne o takomto minuti penazi sa treba dlhsie radit, jej manzel, ked pocul nie, hned sa rozhodol opacne, plus uver- to je neakceptovatelne, ved to nie je playstation za 400 eur. Ale tisice eur. Tam bude problem medzi nimi väcsi v komunikacii.

janinah
29. júl 2024

@benit vieš čo....starnem...a vela veci vidim inak....a priority sa menia tiez...
Poniektore co ma kritizuju mozno raz tiez k tomu dojdu a pochopia...
Napr.vies ake malo vyznamne sa mne teraz zdaju peniaze?.koľko oveľa dolezitejsich veci vidím trebárs vzťahy... a tie sa nevybuduju za noc...
Ale zjavne sa tu každý potrebuje učiť na vlastných chybách a mnohé zjedli všetku múdrosť sveta...a potrebujú reagovať nie na autora a problém,ale na mňa...tak nechsapaci...ale som už v inom keveli....a zrejme aj IQ ma na tom podiel.

sashulla
29. júl 2024

@hellwant asi hej. Len firemné by sa nemalo užívať na osobné účely, len na podnikanie. Len teda ak by kupovali spoločne tak jasne ze môže do toho kecať. Ale ak kupuje on sám, tak je to na nom. A ešte jedna vec. Ak to kúpil z druhej ruky a auto sa môže pokaziť, tak to nebude problém autorky. Potom môže autorka v kľude povedať "ja som ti to vravela"🙂

janinah
29. júl 2024

Inak celkom zaujímavé by bolo vedieť akú hodnotu má staré auto,mozno malu,tak ci zopár stoviek bude v autorkinej domácnosti chýbať....zrejme áno,lebo pôjdu pre mater...a to sa dnes nenosí...

cimage
29. júl 2024

Ano, nasral by ma, lebo sme jedna rodina a spolu sa mame rozhodovat o velkych veciach. Toto nie su rozky, ale auto a este k tomu na uver, hoci ho vobec nepotrebuju. Nasral by ma aj tym darovanim svojej mame. Samozrejme, keby sme si to vydiskutovali, tak v pohode, nemala by som s tym problem, ale nie, ze on sam rozhodne o nasom spolocnom majetku. Keby sa to udialo opacne, tak asi by nebol nadseny. A nech si strci tie reci, ze za svoje, take nieco v manzelstve nie je. Je rozdiel kupit vec za 500€ a za 20000€.

sashulla
29. júl 2024

@cimage... moze ma peniaze darovane, a s tým si robiť čo chce. Každý to mame nastavene inac. Takže ty sa naseries, ale mne bolo jedno keď si muz kupoval auto za svoje peniaze, rovnako ako jemu bolo jedno keď som ja kupila auto za svoje peniaze. Sme rozumní takže auta sú bezpečné. A ohľadom výberu auta sme si dôverovali.
Mňa by nastvala jedna vec, a to ak by môj muž daroval nejakú vec ktorú sme kúpili spolocne bez diskusie.

hellwant
29. júl 2024

@sashulla Ale mas plno firiem kde to povoluju, cize toto su uz len dohady, napisala, ze môze, cize mozne je, ze to povolene ma.
Len darmo povie- ja som ti vravela, ked uver splacat musia tak ci tak a ten sa jej bude tykat😧 Tam budu vztahy nastrbene.
A v manzelstve je vsetko- okrem dedicstva a veci ziskanych pred nim ako byt- spolocne, darmo si to delia na moje a tvoje.

sashulla
29. júl 2024

@hellwant na uzavretie úveru jedným z manželov, nie je potrebný súhlas druhého manžela. Každý z manželov sa môže zaväzovať samostatne, pričom sám zodpovedá za splácanie, ale problém nastane ak manžel prestane úver splácať alebo sa mu niečo stane, v tomto sa mal poradiť so ženou. Evidentne chyba komunikácia. To nie je príjemné. Tieto veci vedia pekne nastrbit vztahy v rodine...

daniela1911
29. júl 2024

Som šokovaná, koľko tu je prajných manželiek, a ich najväčší problém je pejoratívum mater. A predpokladám, že sú to tie, čo držia kasu, čiže nehrozí, že by si ich manžel šiel kúpiť novú košeľu, nieto auto.
Áno, autorka, nasralo by má to, ste manželia, máte spoločné peniaze, spoločne rozhodujete, a teraz budete mat aj spoločný výdavok z rozpočtu - na úver. A nedajbože sa niečo stane, budeš mať na krku aj úver.

hellwant
29. júl 2024

@sashulla toto viem, ale financie su spolocne, darmo je uver na neho, aj ked sa mu nic nestane, stale, ked to musi platit ostane menej v ich rozpocte, o to mi slo.

sashulla
29. júl 2024

@hellwant hej máš pravdu. Ja som stále v tom, že keď to auto kúpil on tak aj ten úver bude splácať zo svojho. Ak zo spoločného účtu tak to áno, to nie je v poriadku.

hellwant
29. júl 2024

@sashulla aj ked maju oddelene ucty, je to jedno, toto je co asi nechapes. Aj tak su to ich peniaze. On bude mat tym padom menej na tom vlastnom kvôli splatke. Otazka, znizi si standard, co si doprial? Alebo odkial doplni tie peniaze - ak navyse nezarobi? Ak bude mat ten isty zarobok tych xy sto eur mesacne splatky bude chybat.

lenkasarka
Autor odpoveď zmazal
doriiis
29. júl 2024

Ale aké ste tu všetky tolerantné💪🏻Tak mužík si zoberie pôžičku na nové auto a keď sa nieco pototo tak na to doplati aj jeho manželka.A ich staré auto dá bez opytania svojej matke.
A vy by ste takéhoto typka ešte po pleci potlapkali,že aký výhodný deal spravil.No to isto😅

lonely66
Odpoveď bola odstránená
sashulla
29. júl 2024

@hellwant ja som to pochopila, že sú to jeho peniaze. Darované, ktoré sú len jeho nepatria do BSM. A z toho bude platiť aj úver. No každopádne to by musela upresniť autorka.🤷‍♀️

lonely66
Odpoveď bola odstránená
betulinka1
29. júl 2024

Svokre chodia vnucata na prazdniny? Vozí ich sem tam na aute? Lebo mozno by som oželela to stare auto aby sa mohli deti voziť bezpečnejšie. Ak nie, tak Mne by nevadilo, ze by to spravil ale mne by vadilo, ze musi si brat uver hoci by sa to dalo potiahnut z predaja stareho auta bez uveru.

didush27
29. júl 2024

Ty si šofér?

hellwant
29. júl 2024

@sashulla ja som to pochopil ako jeho peniaze- plat, ze maju rozdielne ucty

ktochytavzite
29. júl 2024

To stare auto malo aku hodnoti?Lebo zasa ak to bol nejaky starsi vrak,tak mame ho mohol nechat.My sme tak dali moje stare auto mizivej sestre.To sa uz ani neoplatilo predávať.Akurat sa s tym mal radiť s tebou, ale mozno sa radil s mamou?🙂

sashulla
29. júl 2024

@lonely66 Mam darovane peniaze, ale všetky by som nechcela minut na auto, lebo neviem aká bude moja situácia napr. o rok. Preto vezmem úver napr. na polovicu a mam vankus aj za cenu uroku. 🤷‍♀️

lonely66
Odpoveď bola odstránená
hellwant
29. júl 2024

@lonely66 vankus myslene, ze aj keby mala na vyplatenie celeho, zoberie na cast uver s urokom a ak by sa nieco zle vyskytlo, ma tu cast svojich penazi, co nedala do auta a môze ju vyuzit.

luccija
29. júl 2024

Vadilo by mi to samozrejme muž, keď vidí nové auto klapky na očiach leasing a potom budu možno peniaze chýbať.Toto sú veci o ktorých máte rozhodovať spolu.Aj darovanie auta mame.Mohli ste staré predať, plus ti mohol vyplatiť co si doňho dala ty a ty by si peniaze použila ako chces...

zuzanita1609
29. júl 2024

Mal sa poradiť,ale zrejme by si mu ho nedovolila,tak ho kúpil tak či tak. Chlapi a ich hračky 😌. A urobil to asi naschvál, keďže používaš pomenovanie ,,jeho maťer" 🙃

hopsas
29. júl 2024

To auto mi je šum a fuk ale to ako sa vyjadrujes o svokre je na pováženie..ja mám tiež riadne svokru od veci ale aby som.pisala že " jeho mater" ..ide z toho nenávisť. Nie je to.pekne. a tvoja reakcia že ona je ku mne zlá.a ja budem dobrá? Áno.mals by si byť lepšia ako ona, lebo o tomto je charakter človeka ale ty sa tu ukazujes ako zlostny nenavistny človek. Rob so sebou niečo. Nie je to pekné.

janne318
29. júl 2024

@rodinka20 Prepáč, ale toto sú tak malicherné dôvody na nezhody... 😟 Ľúbiš ešte svojho manžela? Skús si prestaviť, že by tu zajtra nebol. A polož si otázku, či to stojí za to.

felycity
30. júl 2024

Nepacilo by sa mi to, ak by mi to manzel spravil ( bez nejakej komunikacie )ale podla sposobu vyjadrovania si idete cestou ja, ja ( aj ty sa vyjadrujes ja nechcem a bodka a on tiez, ja chcem a bodka) a nie my, tu nejde len o auto, ale cely vas vztah a sposob fungovania, komunikovania je dysfunkcny. P.s neviem co je medzi tebou a svokrou, ale uz len spisob oslovenia mi pride, ze v tomto vzrahu je napatie a nievo zle.

7miriam77
30. júl 2024

Kúpiť auto to nie je kúpiť si topánky...kupuje sa, aby slúžilo celej rodine. Ste manželia a určite ste to mali schváliť obaja, spolu ísť auto odskúšať... Zvláštne chovanie tvojho manžela. K tomu ostatnému sa vyjadrovať nebudem