icon

Muž mi klame o výplate

5. apr 2023

Baby trosku možno nezvyčajná téma no rada by som vedela či je to normálne a ako by ste reagovali vy.
Som na materskej a muž pracuje v stavebníctve ako živnostník.
Viem že mu šéf zvýšil hodinovku (poznáme sa) no on nevie že ja o tom viem. Keď som sa ho už viac krat pýtala či mu nezvýšil , tak vraj ešte nie 🙄 a samozrejme videla som aj ako uhýba pohľadom keď klame 🙈
Vždy na výplatu mi vyberie cca rovnako že na stravu a inkaso a podobne a zvyšok si neha no vždy povie že len na výdavky čo má a inak nemá nič, no netuším kde to potom míňa 🤔
Ja mám materskú , zaplatím čo mám a zvyšok všetok miniem na stravu a domácnosť, nemám nič pre seba a to ešte premýšľam ako odložiť aby sme niekam raz za čas mohli aspon s deckami 😒 a som z toho trochu sklamaná že nieje úprimný s nechápem prečo 🤷🏻‍♀️ neviem sa snim ani baviť keď viem že mi klame , no on sa čuduje čo som aká. 🙄

cicka33
9. apr 2023

@mircalla neviem, o akej husi hovoris

marsmykkok
9. apr 2023

@jana_eyre_2 Je to práca opatrovateľka, lebo to robí na úkor času pre svoje deti, svoju domácnosť. Je neskutočné ako ženy zo seba robia chudery čo pomaly sa zotročia, že sú celý deň doma a zapnú práčku a za 10 minút strú podlahu... A chlap nech maká 24/7 a paničky za to chodia po drahých výletoch, nakupujú blbosti a berú to tak ako keby všetky peniaze boli ich a chlapovi nedajú ani vreckové pomaly.

sashabb
9. apr 2023

@nelca0510 autorka píše, že 420€ 🙄

waldosinka
9. apr 2023

@lija22 spoločný účet v dnešnej dobe najväčšia chyba....
Pretože nikdy nevieš čo sa môže stat

jana_eyre_2
9. apr 2023

@marsmykkok aj riešiš.suvislost v príspevku na ktorý odpovedám? Lebo jeho autorka ktorá má ignoruje tvrdí, že starostlivosť o deti a práca sú dve rozdielne veci, tak sa pýtam či teda oaptrovanie deti nie je práca? A v prípade že ide o opatrovateľku, ktorá ešte nemá?

nepoznám takú ženu čo zo seba robí chuderu že je doma, ale zato poznám ženy čo musia ženu v domácnosti uraziť za každu cenu, hoci o nej nevedia zhola nič.. proste už len z princípu..

liljana
9. apr 2023

@jana_eyre_2 Nemam cas, energiu, ani povinnost odpovedat kazdemu. Treba si zvyknut, ze obcas ked das otazku, tak nedostanes na nu odpoved, lebo ti ostatni nemusia odpovedat. Aspon nevidim v pravidlach povinnost odpovede na vsetko a kazdeho. Preto nechapem nastojcivost ludi, ze daju x prispevkov a dozaduju sa reakcie.

jana_eyre_2
9. apr 2023

@liljana ja to predsa plne akceptujem a nemusíš mi nič vysvetľovať, nikde to od teba neziadam, len konštatujem skutočnosť..

Ja som zvyknutá že má niektoré ženy ignorujú, nemusíš sa obávať že ma to trápi..

liljana
9. apr 2023

@jana_eyre_2 To nie je ignoracia. Proste si poviem, ze tento den uz koncim a hotovo. Ziadna dalsia hadka ... Inak tu mozem stravit cele sviatky a to teda nie. Virtualny zivot nie je ziaden zivot.

karolina196
9. apr 2023

@liljana Za svoj uspech vdacis aj svojim rodicom alebo iba sama sebe?

jana_eyre_2
9. apr 2023

@liljana je hádka a je diskusia, podľa toho ako je človek nastavený na argumenty.. pekne sviatky teda..

waldosinka
9. apr 2023

@liljana tomu sa hovorí egoizmus... nerieš. 😂

waldosinka
9. apr 2023

@jana_eyre_2 keby ta to netrápi tak to nepíšeš. ... 🤗

katkami123
9. apr 2023

@liljana
V niečom máš pravdu, byť 20-30 rokov doma nie je Ok, pokým tam nie sú iné veci ako postihnuté dieťa a pod., kedy ženy veľmi nemajú na výber. Na druhej strane, na začiatku témy si sa tu navázala do autorky s mesačným dieťaťom ako to, ze nemá bočný príjem a nepracuje, trochu sa tu už krútiš, pretože tvoj názor vo všeobecnosti je zavrhovanie viacpočetných rodín, reťazovej materskej, naozaj pôsobíš dosť arogantne v presadzovaní si svojej pravdy. Už som ti tu adresovala asi 2-3 príspevky, že tvoj problém z teba priam kričí, že máš zranenia - a ventil na iné ženy, ktoré ti pravdepodobne pripomínajú manželku jedného z tvojich ex s ktorým ti to nevyšlo, ti nijak nepomáha. Mozes to vidieť sama, v každej téme sa krútiš neustále dokola a vnútorne sa nikam neposúvaš. Píšeš, že peniaze nie sú u teba problém, nechápem, prečo ak už nechodíš, si nezaplatíš top terapeutov, ktorí ti toto pomôžu spracovať. Každý ma právo založiť si rodinu a mať počet detí koľko len chce a fungovať ako chce, ak to obom vo vztahu vyhovuje, ak to tvojmu ex vyhovuje oženiť sa, mat deti a žena zas funguje v domácnosti, je to ich vec, nie tvoja, nie si viac ako tá jeho dotyčná lebo si sa rozhodla pre kariéru, každý človek má iné nastavené hodnoty a iné ciele. Neviem či si bola vždy takáto alebo tvoja zatrpknutosť prišla až časom, ale myslím, že každému normálnemu a vyrovnanému chlapovi nestoja žiadne peniaze sveta od akejkoľvek ženy za nepokojnú a nervóznu domácnosť. Chlapi chcú mať v určitých veciach v prvom rade kľud v a nie nezdravo superiacu partnerku vedľa seba. Preto som sa ťa raz aj pýtala či s tými svojimi neustálymi funkčnými vzťahmi komunikuješ tak ako tu s nami v diskusii. Porieš si svoje vnútro, ty najlepšie vieš aké sú tvoje krivdy a potom sa tu nebudeš musieť vypravdúvavať jednostranne v každej diskusii.

liljana
9. apr 2023

@katkami123 Dakujem za rozsiahly osobnostny profil. Vzdy ma fascinuje nutkanie ludi zaskatulkovat niekoho, koho (ne)poznaju z par prispevkov. A samozrejme sa nikto netrafi, lebo nikto co ma trosku rozumu, nevysype o sebe vsetko do detailu na nete. Kto ma rozum, tak uvedie tak 60% pravdy a ked sa na zaklade toho potom ludia snazia nieco dedukovat, vznikne z toho nieco velmi zaujimave a uplne odlisne. Pekne sviatky. 🙂

katkami123
9. apr 2023

@liljana
Neviem, kde sa chceš zaradiť ty, pretože sama si tu už dosť o sebe toho “vysypala”. Máš mnohé múdre príspevky, ale je škoda, že v niektorých veciach sa nikam neposúvaš a stojíš na mieste. Ty sama tu skstuľkuješ zo všetkých najviac, celkom paradox, nemyslíš?

number19
9. apr 2023

@katkami123 Takto primitivne tu vytvorit psych. obraz nejakej prispievatelky na zaklade jej zopar prispevkov som tu uz davno nevidela.
By ma zaujimalo cim mas takuto analyzu prispievatelky podlozenu...

liljana
9. apr 2023

@katkami123 mne tu uz na zaklade par prispevov povedali aj, ze som muz a ze neznasam zeny. :D Lebo podla mna je pravda niekde uprostred, lebo ten kto sa tu pride stazovat, sa nikdy nebude opisovat v zlom svetle.
Potom by tato veta vobec nesedela ... "ventil na iné ženy, ktoré ti pravdepodobne pripomínajú manželku jedného z tvojich ex s ktorým ti to nevyšlo, ti nijak nepomáha. "

karolina196
9. apr 2023

@katkami123 Fuuuu,tak toto uz ano. 👍

katkami123
9. apr 2023

@liljana
Aj tebe pekne sviatky a prajem vnútorný pokoj 🙂

jana_eyre_2
9. apr 2023

@waldosinka samozrejme, myslieť si to môžeš 😉

karolina196
9. apr 2023

@number19 Zopar prispevkov?To nebolo zopar prispevkov.Vo viacerych diskusiach sa zapajala presne s tymi istymi argumentami ako tu,takze tam nieco na tom bude.Nechapem preco by tu mala ponizovat matky na materskej.Nech skusi Kollarovi napisat aky je slahnuty,ze dotuje zlatokopky...

katkami123
9. apr 2023

@karolina196
Kollar robí jednu veľkú službu všetkým normálnym a skušným chlapom, ze všetky tie 🐓🐓🐓🐓🐓🐓🐓 zobral pod svoje ochranné krídla. Aj keď Richterová o ňom píše na fb riadne fajnotky, ale dobre mu tak. Ja mu tie jeho 🐓🐓🐓 úprimne prajem. Chlap ako on si zaslúži presne takéto ženy.

number19
9. apr 2023

@karolina196 Nikto tu nikoho neponizuje. @liljana prezentuje svoje nazory.
A bez ohladu na to ci s nimi suhlasim ja, alebo ty...je jedna z najkonzistnejsich prispievateliek (co sa tyka jej postojov) na tomto fore.
Rozumej: ziadna naladova, emotivna, hormonalna slepica.

liljana
9. apr 2023

@karolina196 Kollar ma byt dobry priklad? 🙂 Kollar je mafian, co robil startera mafianovi Steinhubelovi, ktory bol znamy, ze vzdy chodil s neplnoletymi 16 rocnymi pipkami. Ked ho zastrelili v mraziarnach, Borisko zdedil Steinhubelov majetok aj uchylne zaluby. A tak sa zacala jeho uspesna "kariera" mnohonasobneho plodica a politika. 🙂
https://emefka.sk/miloval-neplnolete-dievcata-a...

liljana
9. apr 2023

@number19 Dakujem. ❤ Krasne sviatky. 🙂

katkami123
9. apr 2023

@number19
To je tvoj subjektívny pohľad. Ja osobne nesúhlasím. Mat vysoké EQ znamená vedieť kedy prestať, neeskalovať komunikáciu a vedieť sa preniest cez svoje ego. Veľa ľuďom to tu chýba 😀. Viď táto diskusia, kde sú niekoľkostranové zbytočné “boje”.

karolina196
9. apr 2023

@liljana A teba som sa tiez pytala,ze komu vdacis za svoj uspech?Iba sama sebe?

liljana
9. apr 2023

@karolina196 Uz sa mi nechce prizivovat tento flame a ani odpovedat na osobne otazky, ktore nemaju nic spolocne s temou. A ktore potom niekto pouzije v mojom osobnostnom profile. :D Ale dobre.
Co znamena uspech? Ak to, ze som nezavisly clovek, co sa vie postarat o seba, ma kde byvat a co jest, tak ano.
Ci rodicom vdacim za to. Mama ma naucila pracovitosti a podporovala ma financne v ramci moznosti (plus sirotsky dochodok,...) v VS studiu. Inak nemam od rodicov ani 1 eur.

number19
9. apr 2023

@katkami123 Jasne ze je to moj nazor.
Prepac, ale ked uz hovorime o EQ, nebola si to ty, co sem velmi erudovane vykreslila osobnostny profil liljana len na zaklade prispevkov s ktorymi nesuhlasis?

karolina196
9. apr 2023

@liljana Ja potom nechapem kde sa v tebe bere ten povysenecky ton voci ostatnym zenam a matkam po tomto co si napisala.Ty ako vies,ktore mamicky su pracovite a ktore hnile?Podla coho to vies spoznat?Podla toho,ze si nejaka stazuje na klamstvo svojho muza,ze zaraba viac ako jej tvrdi?To ako si rozdelia domacnost a financie partneri je iba ich vec a nikoho ineho.Takze tebe nemusel nic muz davat,mala si iba vlastne prostriedky a jeho prostriedky sluzili iba jemu?