icon

Muž oľutoval rodinu: Ako to riešiť?

9. mar 2024

Ženy ako by ste riešili, ak by vás muž oľutoval, že si s vami založil rodinu? Máme malé bábätko a je nespokojný a nepáči sa mu byť otcom. Opustiť nás nechce, neplánuje, len je stále na ňom vidno, že je utrápený.

subartic
9. mar 2024

@barbora0308 ale ja to nezvaľujem na inteligenciu , len poukazujem na to že založiť si rodinu a neočakávať obmedzenia, plač a krik je hlúpe. Urobiť dieťa , deti a čakat že sa nič nezmení no čo na to povedať. To nemá nič spoločné s emočným svetom .

martinami274
9. mar 2024

@slovakboy myslíte,že žena nemá toho dosť? Ženy musia hneď dospieť. Môžete mi povedať,keď bude tri dni u rodičov a jej pride zle alebo bude unavená...aha, žene sa sám dopĺňa spánok,keď v noci nespí kvôli dieťaťu. Kde je muž vtedy oporou? Myslím si,že majú túto situáciu riešiť spolu, nie utekať z nej. Je iné sa ísť prejsť na hodinu dve a nadýchať sa čerstvého vzduchu a ukľudniť sa. Ale tri dni? On sa tri dni voľno svojej žene? Choď zlatko,daj mi dieťa na 24 hodín denne a prosím ťa netlačim na teba, prídi kedy chces. 🤦‍♀️

subartic
9. mar 2024

@yelena159 dobre , ty si to uvedomuješ, deti nechceš a to je v poriadku , Nie je v poriadku založiť si rodinu , priviesť do neho dieťa a čakať že sa nič nezmení a všetko bude ako pred tým .

martinami274
9. mar 2024

Ak je utrápený, nech hovorí s Vami,čo ho trápi a ako si to predstavuje. A aj môže mať obavy. Ale vy dvaja máte držať spolu, a podporovať sa. Prajem,aby ste to zvládli.

marca12
9. mar 2024

On si musi uvedomit,ze je to len obdobie. Kazdy rodic to preziva. Ale malokto to lutuje

slovakboy
9. mar 2024

@martinami274 máš pravdu, ale keď odíde navždy bude to lepšie?

barbora0308
9. mar 2024

@subartic Ale ved tu napr. ani autorka ani ja v mojom priklade nikde nepisem, ze by nikdy neratali s tym, ze ich tieto veci ovplyvnia, urcite ze ano. Normalny clovek si uvedomi, ze dietatom pride obrovska zmena, plac a pod. ale ako clovek bez skusenosti nemozes vediet, ako to budes zvladat a co to s tebou naozaj spravi, ci budes naozaj schopny potlacit svoje potreby namiesto potrieb dietata. Jednoducho, aj ked si povies, ze si pripraveny a vsetko si to uvedomujes v realite to s tebou zatoci uplne inak.

martinami274
9. mar 2024

@slovakboy možno.. Ale nevravím,že ho nemá pochopiť, ale majú spolu komunikovať a hlavne riešiť. On stojí ako smutný stĺp a nerieši. Jeho žena hľadá riešenie. Nech číta o rodičovstve, nech si zisti čo robí jeho dieťa vo veku akom je. Nech nemá takú neistotu,že nič nevie a je stratený. Robí niečo z toho,alebo iné? Pácia sa mi tieto slová: Nepáči sa ti niečo, posun sa. Nie si strom.

stanulienkat
9. mar 2024

Chcel dieta, alebo ho okolie a ty tlacila, lebo ved sa "patri"..?? Tu je odpoved mnohym zenam, ktore tlacia partnera do sobasa, rodiny, dietata. Nemusi ro byt pripad autorky, ale mnohe zeny to tu na Mk tak robia a povazuju to za normalne. Je to obrovska zmena aj pre zenu, aj pre chlapa. Hlavne takeho, ktoreho mamicka obskakovala do 25, potom stafetu prebrala partnerka a on si nevie ani chlieb natriet, ani spravit caj. A zrazu po nom niekto chce, aby sa staral o malu zivu bytost. Chlapa treba postupne na to pripravovat, kormidlovat k samostatnosti, k pomoci v domacnosti.

yelena159
9. mar 2024

@subartic To v poriadku nie je, súhlasím.

subartic
9. mar 2024

@slovakboy tak ti poviem , dnešní mladí muži degradujú , je to čím ďalej horšie. Rúcajú sa pri každom jedno závane nepriazne , nevedia prekonávať prekážky, problémy ktoré majú riešiť ako muži ,riešia za nich ich ženy, lebo oni nie sú schopní alebo s prepáčením serú na to . Tuto mladí muž je utrápení z toho že nemá dostatok času na svoje veci , lebo dieťa . Tak žena ho má motivovať, byť chápavá ( už sa mi dvíha žlč ).aby jej nedajbože nezdrhol ? Panbože to kam ako muži spejete ?

jazula
9. mar 2024

@barbora0308 Chcela som napísať to isté…inteligencia je jedna vec, človek teóriu ovládať môže. Ale ako sa bude cítiť a čo s ním po psychickej stránke urobí tá neustála závislosť inej bytosti a výrazná strata samostatnosti, to sa predvída veľmi ťažko…

barbora0308
9. mar 2024

@jazula Presne tak! ☝️

betulinka1
9. mar 2024

Netrap sa. Povzdbud ho, ze je to tazke aj pre teba aj pre neho ale to prejde. Treba byt trpezlivý. Kolkokrat som za prve 4 roky si povedala, ze bolo ti toto treba. Ale potom je to uz parťák. Ked bude mat maly dva uz budete mat viac casu byt spolu, mozete ist na bike aj malym v sedačke, uz nebudes riesit stale jedlo dookola. Tak to povedz aj muzovi. Nemusi sa bat, ze to bude narocne navzdy. Ci odide na co sa pytas, to nikto nevie ale ak odide nie je to chlap ale sracka co uteká od ťažkých veci. Hlavne nech ti pomaha, nie ze teraz sa budes bat mu davat nejake veci okolo domacnosti a dietata s tym, ze aby neodišiel.

jazula
9. mar 2024

@janettdamian Vidíš a moji rodičia sa už teraz vypytujú, kedy im malú necháme na noc a dedo je najšťastnejší, keď sme u nich na víkend a ja s mamou zmiznem na nákupy a on doma stráži 😁. Ale oni sa v podstate aj kvôli tejto poslednej vnučke presťahovali “na staré kolená” cez celú republiku, chcú si vnučku užiť. Každý to má inak 🙂

tykat
9. mar 2024

@yelena159 vobec nič na tom nie je zle, a radsej si to takto dopredu povedat ako potom lutovat, ze si sa do niecoho nechala dotlacit. Je super ze to uz ludia napriamo povedia, nechcem lebo nechcem zavazok na cely zivot, necitim sa na to, chcem slobodu. A nie ze sa krutia a akoze odkladaju a rodina tlaci do decka lebo ved tak sa to patri. A ono prave zena by mala byt ta co si to poriadne rozmysli, lebo vacsinou ked je problem s muzom tak zena ostane s deckom sama a casto aj bez financnej podpory od otca dietata.
Cize mne sa vobec nemusis ospravedlnovat, niet za co.

reanda
9. mar 2024

@slovakboy ano, bude to lepsie

reanda
9. mar 2024

ako by som to dnes riesila? nech ide.. a hned.. cim skor, tym lepsie.. ja som takeho utrapeneho chudacika ofukovala dlhe roky a teraz sa toho kliesta neviem zbavit 😀 .. tfuj

domkakvet
9. mar 2024

Je este velmi mlady, davaj dieta nadalej k starym rodicom a venujte sa co najviac sebe, povec mu, ze je to len obdobie, dieta bude za chvilu vacsie a bude s nim menej starosti.

reanda
9. mar 2024

@domkakvet 29 je velmi mlady? to je vtip?

lucia147852
9. mar 2024

Veľká časť dnešných mužov sú nejaké veľkými divne, zsenstene hybridy, nie chlapi. A ešte tu budú rady aby im žena naďalej skakala okolo riti a ofukovala ich. To mal vedieť skôr ako si chlapec užíval, že dieťa je zodpovednosť a nie hracka, ktorú odloží keď mu to akurát nevyhovuje. Ak to nezvláda, nech sa paci smer psychológ. Ty máš malé dieťa, nepotrebujes k tomu ešte ďalšieho skrachovanca na krku. Chlapom chyba vojna, aby ich niečo vytrhlo od mamičkinej sukne. A že 29 rokov je veľmi mlady 😅😅🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

stanulienkat
9. mar 2024

@reanda no kludne mohol s dietatom pockat aj 5 rokov. Zeny tu chcu rodit po 40, kazdej sa to tu zda normalne a zrazu je 29 rocny chlap stary???😁

stanulienkat
9. mar 2024

@lucia147852 ale tych chlapov niekto tak vychovava. Mamicky ich obskakuju do 30. Co ine z nich ma vyrast?

mandzula
9. mar 2024

Stale sa tu toci len o chlapoch, no ja si myslim, ze tieto pocity maju aj mnohe zeny, avsak su jednak zodpovednejsie, jednak je spolocensky ovela menej prijatelne, ak zdupkaju. Nehovoriac o tom, ze sa to s nimi potom taha cely zivot, kdezto o chlapovi sa to len sucho skonstatuje a az tak ho to na roznych urovniach zivota nediskvalifikuje.

subartic
9. mar 2024

@stanulienkat áno , toto sú dôsledky vrtulníkovej výchovy . Šlak ma triafa keď to vidím . A potom tu naozaj vyrastá generácia totálne neschopných chlapov, fńukačov , rúcačov, neschopných čeliť problémom a diskomfortu .

vler
9. mar 2024

@stanulienkat mas pravdu. Bolo by dobre vediet, ci dieta bolo planovane/chcene obidvoma

autor
9. mar 2024

@vler Áno dieťa bolo plánované, do ničoho som ho nenútila. Ale ako písali vyššie, teória je niečo iné ako prax. Predstava rodičovstva a reálne rodičovstvo sa diametrálne líšia. Jasné, že aj pre mňa je to brutal náročné, nie jednu noc plačem od únavy a zúfalstva, ale snažím sa nejak držať, hovorím si, že moja rodina ma potrebuje silnú, a postupne sa mi aj darí rýchlo prepínať zo stavov zúfalstva do pohody/už môžem povedať že aj šťastia. Vyžadovalo si to však veľkú mentálnu silu a presviedčanie samej seba, že to dokážem. Možno on si myslí, že v sebe tú silu nemá.. ale snažím sa ho presvedčiť že ano

martinami274
9. mar 2024

@domkakvet to za chvíľu povie, prepáč nám po tridsiatke, prepáč kríza stredného veku .prejav mám po tridsiatke ešte postupujem v kariére nemám čas na rodinu, oko prepáč mám štyridsať to už som starý aby som sa venoval dieťaťu..veď už je veľké. Vždy si nájde výhovorku..nech hľadá spôsob.

martinami274
9. mar 2024

@domkakvet že menej starosti s dieťaťom 😂

ivangeline
9. mar 2024

A to ziadne prípravy neboli? Ani tych 9m pred? Ved rodicovstvo je vela obety. Mozno by to mal spracovat nejakym sporobom... Rozhovor s niekym...knihy...pisat si dennicek..hocco. Len nech neostane pri tom,ze nezvlada to a lutuje dieta.. Dieta to rychlo vyciti.