Muž prehral na tipovaní polovicu pôžičky
Kocky pisem anonymne, lebo vela vas ma tu pozna. Neviem co robit, som v koncoch. Bola som si ista, ze take nieco sa mi nemoze stat. Kupili sme pred rokom dom, starsi a prerabame. S muzom mame velmi pekne vyplaty, no ja som ostala minuly rok so synom na dlhodobej OCR, cize tahal peniaze len manzel. Ukecal ma na pozicku na prerabku, 20 000 eur. Nechcela som, prave kvoli tomu, ze som bola doma, no ukecal ma...on polovicu tych penazi prehral na tipovani!!!! Doma som mu spravila peklo, slubil ze to uz neurobi. Baby on cez tento vikend minul dalsich 8000. Mame vacsiu sumu na ucte, lebo sme predavali druhu nehnutelnost a on len tak minul 8 litrov!!!! Kricala som, plakala a povedala som mu, nech caka rozvodove papiere. Rano siel na 10 dnovu sluzobku a povedala som mu, nech sa odtial ani nevracia. Teraz si sype popol na hlavu, ale vo mne sa to uz zlomilo, neviem ci chcem mu dat sancu.
Píšeš, že máte väčšiu sumu na účte...tak načo ste brali úver? Na prerábku vám nestačil ten "väčší" obnos, čo ste mali na účte?
Podniknes aj nejaké opatrenia alebo len budeš čakať??? Za ten čas co tu odpisujes si mohla byť v banke... Mat spisany návrh na zrušenie BSM...
Mam pocit ze len odpisujem ale riešenie žiadne ( ak sa mýlim ospravedlňujem sa ti, to je môj dojem z tejto diskusie).
U mňa by skončil .tupec
pozor na pouzivanie tvojej karty + prezradenie PIN, porusujes podmienky banky, treba kartu bloknut a dat si vydat novu, pri najmensom zniz okamzite limity, a banky sleduju aj to, ci platis za hazard, a moze sa kludne stat, ze v buducnosti kvoli tomu nedostanes HU/pozicku a pod., lebo budes vyhodnotena ako rizikova
@monuska112 dakujem ti za tvoj komentar. Ano, je zavisly a uvedomujem si to. Nie sme spolu ani rok, ani dva. O dva dni mame desiate vyrocie svadby...sme spolu 17 rokov. ja ho v tom nemozem nechat, on to sam neda. Nove ucty robit nemusim, vsetko je na mojom ucte, ku ktoremu momentalne nema pristup. Bojim sa aby nezneuzil firemnu karti, to by bol pruser jak mraky.
@maranco jasne, píšem to vyššie v komentári, ak je majiteľ aj jediný disponent k tomu účtu tak jasne, stačí zmeniť prihlasovanie a pin ku karte. Držíme palce všetci.
@bu1bu som v robote
Veď práve neviem či by nebolo dobré nahlásiť v práci čo sa deje, ale tam je riziko či ho podržia a len obmedzia financie, alebo či ho vyhodia. Lebo ver, že siahne aj na tie peniaze...nechce sa ísť liečiť keďže povedal že on na to nemá čas.
Zmeniť prístup ku karte, k IB, zrušiť BSM a podmienku ze sa musí zadať do registra aby nemohol stávkovat... Ak s co i len jednou podmienkou nebude súhlasiť okamžitý rozvod ale zrušiť BSM ešte dnes
Čo tym myslíš že ho v tom nechceš nechať samého? Budeš ho čakať pred hotelom či kde je so zbalenymi kuframi a dovezies na liečenie? Či ako si to predstavuješ?
Hneď choď zrušiť BSM, jeho dlhy sú momentálne aj tvoje. Môže sa stať že prehrá na služobke peniaze (firemné) a bude to aj tvoj problém.
Tak toto by bolo u mna na rozvod. Keby to bolo prvykrat, mozno by som mu dala este sancu. Ale urobil to opakovane a klamal, takze tymto by u mna skoncil.
Takéto konanie stiahne aj teba na samé dno. Ja som si niečím podobným prešla. U nás nebol hazard. No ex bral pôžičky ( o niektorých som ani nevedela a dozvedela som sa až na súde BSM keď som ich musela vyplácať ) míňal ich na nezmyselné a nepotrebne veci. A tiež som to odkladala ,šak to je naposledy. S odstupom času som si uvedomila že to bolo klamanie samej seba a len som stratila čas. Teraz ľutujem len ten ,,ČAS,,. Najkrajšie roky života.
Píšeš, že ho v tom nechceš nechať samého, čo je pekné, empatické a pochopiteľné.. ale na peklo sa priprav. V každom prípade mi bije do očí, že komentáre o rušení BSM akoby ignoruješ.. Dvakrát zaklipkáš očami a nebudete mať ani dom.
@mamula20 stalo sa to vcera, v noci odisiel na sluzobku. Dnes som v robote.Ja fakt neviem ako za pol dna reagovat na taku strasnu situaciu?!?!?! Riesit ti samozrejme budem, inac by som sem nepisala. Najprv BSM, to som mu vravela uz vcera. Potom papiere ohladom syna, to ho zrani najviac, ale ak pojdeme do extremov, nenecham mu ho qni na vikend.
... ešte dodám, že je mi to veľmi ľúto, musí to byť hrozne náročné :(
Muza s touto zavislostou by som opustila. A to aj v pripade, ak by sa siel liecit, pricom ten tvoj ani zaujem na lieceni nema, lebo "nema cas". Ak by mne hrozil rozpad rodiny, a toto bola podmienka zachrany, tak by som si ten cas nasla.
To, ze ti ukradol kartu, je len predzvest toho, aky zivot s nim budes mat. Dlhy, ktore moze narobit (a ani ti o nich nepovedat), mozu byt nakoniec take velke, ze o ten dom pridete.
Pohrozit mu rodicmi mozno zabralo, ale tato paka ti dlho nevydrzi, ak to aj povies jeho rodicom, tak uz nanho nebudes mat paku ziadnu. A vyhrazat sa donekonecna, ze im to povies, a neurobit to, to ta bude mat casom za kecku. Alebo bude v horsom pripade stavkovat tak, aby si o tom vedela co najmenej, poziciavat si po kamaratoch, brat uvery z nebankoviek (do vysky, do ktorej mu ju daju bez suhlasu manzelky), predavat veci v dome...
Je to sice tazke, ale ja by som od neho odisla.
Drzim palce, nech sa rozhodnes spravne.
@oblecenie99 nestiham reagovat na vsetko. BSM budem samozrejme riesit, ttoto mu uz neprejde a nenecham sa zatiahnut do este vacsich sraciek. Na zajtra som si vzala dovolenku a poriesim to este kym sa vrati zo sluzobky.
Este je tu aj ta moznost, ze ak budete mat rozdelene BSM, moze sa to dostat do stadia, ze svoje oeniaze prestavkyje a budes rodinu a aj jeho tahat cely zivot ty,l.
To by som nedopustila. On taha hypoteku a rezie okolo domu, ja domacnost. Jeho vyplata chodi na moj ucet....teda po tom ako poplati ucty.
Sledujem jednu babu z Čiech na YT. Jej partner tiez takto gembluje, našťastie nie sú manželia, ale majú spolu dieťa, plus ona ďalšie 3 z iného vzťahu. On ma insolvenciu 7 miliónov českých. Je to choroba a závislosť ako alkohol a drogy. Tým chcem povedať, že tiež by som mu už neverila, môže znovu do toho spadnúť a opäť prehrať vaše spoločne peniaze, stopni to, peniaze si ošetri.
Ber dovolenku a rieš! Od tvojej šikovnosti teraz závisí tvoja budúcnosť! Baby ti tu dali plno dobrých rád! Evidentne ty ho nechceš hodiť cez palubu ale on VÁS hodil... Nečakaj ze toto sa nejak utrasie, neutrasie...
Ako ja si myslím, že keď ti zobral kartu, nemá v pláne používať firemné peniaze na hazard - ktovie keď zisti, že PIN nefunguje… no a to, že nedopustíš aby si všetko ťahala sama, vieš, ak ho vyhodia z prace a ešte mu z výplaty stiahnu dlh, nedajbože bude vyšší ako zárobok, nebude žiadna jeho výplata. Už po tých prvých cca 10.000€ si mala konať. Keď si vezmeš cez víkend je fuč ďalších 8000€, to sú veľké peniaze ZA NIČ.
A aj keby som toho človeka milovala ako neviem čo, nedala by som sa stiahnuť dole. Máš dobre srdce, ale mysli na svoju budúcnosť a na synovu. Ako vy budete potom žiť? V podnájme? Z výplaty do výplaty lebo ešte budeš platiť za neho?
Riešila by som to ešte dnes odísť z roboty skôr a hneď riešiť (BSM).....ak prehrá peniaze dnes večer tak to bude aj tvoj dlh. Nečakaj.... závislý človek nevie rozmýšľať, má prístup k peniazom prehra ich.
Ďalej by som konala keďže už ti raz sľúbil že sa takáto situácia nebude opakovať a nedodržal, určite by som s toho niake následky vyvodila. Aby videl že to myslíš vážne a hneď po nich by som trvala na liečení ak by nechcel tak rozvod.
To že ti ukradol kartu a prehral do kopy 18 000 je znak že liečenie potrebuje bez toho to nepôjde.

Rozdviedla by som sa okamzite, to ze ti ukradol kartu z penazenky v noci aby prehral tisice. TO je najvacsie svinstvo. Nikdy by som mu neverila viac. Rozvod, dom nech ti necha,ak uz mas prijem a nie si doma a zvladas to, tak si nechaj aj tu pozicku. Ak ma chrbtovu kost, tak ho tebe a deitatu necha a proste sa odprace.
Inak ja sa ti divim, ze si taketo tisice drzis na beznom ucte, z ktoreho tak lahko kartou sa daju vybrat. Ja mam k uctu sporiaci, a vsetko nadlimit ide tam, cokolvek by sa stalo, ukradli mi kartu, alebo nieco.. k tym peniazom sa neda dostat takto, treba ich najskor na ucet previest.