Muž prehral na tipovaní polovicu pôžičky
Kocky pisem anonymne, lebo vela vas ma tu pozna. Neviem co robit, som v koncoch. Bola som si ista, ze take nieco sa mi nemoze stat. Kupili sme pred rokom dom, starsi a prerabame. S muzom mame velmi pekne vyplaty, no ja som ostala minuly rok so synom na dlhodobej OCR, cize tahal peniaze len manzel. Ukecal ma na pozicku na prerabku, 20 000 eur. Nechcela som, prave kvoli tomu, ze som bola doma, no ukecal ma...on polovicu tych penazi prehral na tipovani!!!! Doma som mu spravila peklo, slubil ze to uz neurobi. Baby on cez tento vikend minul dalsich 8000. Mame vacsiu sumu na ucte, lebo sme predavali druhu nehnutelnost a on len tak minul 8 litrov!!!! Kricala som, plakala a povedala som mu, nech caka rozvodove papiere. Rano siel na 10 dnovu sluzobku a povedala som mu, nech sa odtial ani nevracia. Teraz si sype popol na hlavu, ale vo mne sa to uz zlomilo, neviem ci chcem mu dat sancu.
A na tu kartu ti čo dnes napísal ?
Rozdelit BSM ti velmi nepomoze, ak zacne brat a predavat veci v tvojom vlastnictve, tvoje peniaze, co sa u zavisleho moze stat velmi lahko. Ked teraz nechces rozvod, lebo "on to sam neda" (dospely zamestnany muz), tak budes potom ochotna nahlasit jradez, alebo to bude opat branie ohladov na to, aby to "on dal".
Krok je to dobry, ale docasny.
@daniela1911 plakal, ze to nemal robit....
Každý závislí prosí na kolenách, sľubuje, že to už neurobí.
Plac ho zavislosti nezbavi. Len teba uchlacholi.
@maxalla bola by si taka striktna so svojim muzom.? Sme spolu 17 rokov, prezili sme si toho fakt vela, boli sme mimo SK a drzali jeden druheho. Neospravedlnujem ho za tie prehrate prachy, ale je to moj muz, lubim ho. On je proste chory a ja mu chcem pomoct. Dala som mu poslednu sancu, ak ju nevyuzije, je koniec a on vie o co pride.
Poprvé, nemám mať prístup k spoločnym peniazom, nedá sa mu veriť akokoľvek bude prosikat, plakať, omluvat sa, sľubovať. Základ ako uchrániť čo ti ešte zostalo, je nepustit ho k tomu a rýchlo sa rozviesť. Nevieš aké dlhy má alebo urobí a ty ako manželka ich budeš musieť splácať, keď nechceš mať na krku exekúcie. Rozved sa s ním a to myslím smrteľne vážne, čím skôr tym lepšie. Máme v rodine toto isté, muž celý život prehráva peniaze, žena mu vždy uverila, že už to nespraví a v 60ke nemajú nič, len podnájom, holú rit a veeeelkee dlhy, ktoré nesplatia ani do smrti. Na neho nesmie byť napísané ani auto lebo ma exekúcie, keďže nezvládajú všetko splácať. A vieš čo žena teraz robí, tlče si hlavu, že ho nenechala keď nebolo ešte neskoro. Nikdy nič nemali lebo všetko vždy prehral, trpeli tým aj deti aj ona. Teraz už od neho neodíde lebo ako hovorí, na staré kolená nechce zostať sama. Je to závislosti a stiahne so sebou celú rodinu.
Ked mu chceš pomôcť na psychiatrii si ho už objednala? A pekne tam hod s nim.
Ano, bola.
Po skusenostiach, ktore mam, tak by som zatala zuby a urobila to, co je najlepsie pre moje dieta, nie pre muza.
Inak lubit a pomahat mu mozes aj ako rozvedena, to s anevylucuje.
Je pekne, že ho ľúbiš, ale nevyhrážaj sa mu, nedávaj ultimáta. On ti sľúbi aj modré z neba, možno na mesiac prestane. Ale začne znovu. Ja by som urobila to: sadnem si s ním. Poviem mu, že ho ľúbim, chcem mu pomôcť, ale vážim si svoj život, a nedovolím, aby zobral svojmu dieťaťu strechu nad hlavou, nedovolím aby ohrozil naše životy. Preto navrhujem rozvod, všetko prepísať na mňa, zrušiť mu všetky možnosti k peniazom. Výplatu posielať mne, ja mu budem určovať, koľko mu dám vreckové. Čo s nimi spraví, je jeho vec. Všetky dlhy, ktoré od dnes narobí, sú len jeho. Ak s tým nebude súhlasiť, odchádzam aj so synom, dám návrh na výživné, stretávanie, a nech si hospodári ako vie. V tom prvom prípade príde len o papier manželstva, v druhom príde o všetko, čo za 17 rokov nadobudol.
Toto treba riesit ihned. On tiez asi nemyslel na rodinu, ked tisice eur pregambloval. Ano laska je jedna vec, ale tuto ide vyslovene o to, ze mozes ostat na ulici aj s dietatom. Jeho pricinenim, lebo kym si jeho zena a nebudete mat vysporiadane BSM, tak vsetko je ako tvoje, tak jeho. A hlavne dlhy. Cize co on prehra, napoziciava si, tak to mozu exekutori alebo vymahacske firmy pozadovat aj od teba, lebo si manzelka. On Ti moze hory doly naslubovat, ako sa zmeni, teba obmakci a on bude v tom pokracovat. Lebo na liecenie ho ty nemozes dostat proti jeho voli.
Ženy ti radia dobre, ale ty to nechceš a aj tak si spravíš po svojom, teda nespraviš nič len sa budeš naivne prizerať tak ako si to robila doteraz, snáď tu jeden deň nebudeš písať, prosiť maminky o oblečenie a pomoc .. ty to nevidíš reálne, teraz to berieš, že máte ešte peniaze nieje to akútny stav, ale zo dňa na deň to bude iné. A keď stavkuje od mlada iný bohužiaľ nebude.. neviem ako mu môžeš veriť a pomáhať keď sám odmieta liečenie a klame ťa..
bohuzial mame s tym v rodine skusenost - mamin brat je gambler :( a poviem ti ze, to ze nema pristup k rodinnym financiam a uctu vobec nic neznamena :( moze si kedykolvek pozicat od nebankoviek, narobit dlhy a splacat to bohuzial budes musiet aj ty pokial ste manzelia. Ujo si porobil tolko dlhov, pozical od rodiny, znamych, predal bicykle, telku, pracku…nevies si predstavit, kam az dokaze zavisly clovek zajst. Na liecenie ist odmietol, ze nepotrebuje, zvladne to sam…1000x sluboval a asi sa aj snazil, ale sam to nezvladol. Uz je rozvedeny, deti sa k nemu nehlasia, ani nevieme kde zije - prisli o dom, auto, vsetky financie.
Na tvojom mieste by som si dala tuto podmienku - pojde sa liecit, 3 mesiace moze byt PN, neplatene volno, ciastocne dovolenka…ked chce, da sa. Bez toho by som nemohla pokracovat v manzelstve.
No tak ostava uz len jedine.... popriat ti vela stastia, trpezlivosti a nervov. Budes to fest sakramentsky potrebovat.
Je pekné, že mu chceš pomôcť ale musíš najprv chrániť seba a syna. On prehral tisíce nie pár eur, tisíce!
@luckasvec ja poznam jedneho takeho,co v minulosti bezne stavkoval na 1 tenisovy zapas a vlozil 100 000 GBP a ked nevyslo, tak povedal zene,ze mu neplatia klienti, ze nemaju prachy preto.
@muchotrafka298 kokos brutal palky toto 🤦♀️ ani jest ani spať by som nemohla
Baby ja mu celu tuto konverzaciu ukazem. On si mysli, ze len jednorazovo zlyhal...aj ked to nebolo prvy krat.
Ukáž a teda chlape odkazujem Ti ze to liečenie potrebuješ lebo okrem toho ze stratíš rodinu za pár mesiacov skončíš ako bezdak pod mostom v kartonovej krabici, tak sa uvedom!!!
Ja by som bola v takomto pripade najstriktnejsia,moj muz by v tomto skoncil u mna.Toto je jedna zo zavislosti,nad ktorou aj psychiatri lamu palicu,ze je minimalna sanca sa z toho vyliecit.To nie je len o peniazoch.To je o absolutnej definitivnej strate dovery.Toto je len zaciatok.Iba si sa o tom dozvedela.Priprav sa na nekonecne klamstva,slovo nekonecne podciarkujem,nikto nevie klamat ako gambleru a ak aj v tom minime situacii klamat nebude,ty mu uz nikdy nebudes doverovat a ty prides o nervy a on tiez.Pamataj na moje slova.A je mi to strasne strasne luto,co sa ti stalo.Je to nekonecna bezmocnost a zufalstvo.Verit v takomto pripade dokaze len clovek,ktory to nezazil na vlastnej kozi.My ostatni vieme,ze je to koniec.
@luckasvec v porovnani s tymto clovekom je muz autorky prispevku amater 🙈 Tento dotycny pregambloval miliony a to ze fakt, ano, on ich aj zarobil, ale desatrocia takto okrada vlastnu rodinu. Podla neho je to dokonca OK, ze to ma konicek, ktory nikomu neskodi...konicek?!?🙄

@daniela1911 ved to ze za nic, tolko by som nedala ani za eodinnu dovolenku. On bude teraz sekat dobrotu, vcera som mu fakt hnusne vynadala. K rodinnym peniazom pristup momentalne nema, zajtra budem riesit BSM. Rozvadzat sa zatial nechcem, on to bez nas neda....budem riesit aby sa siel liecit