icon

Muž sa so mnou rozišiel, ale odmieta sa odsťahovať

14. jan 2025

Ahojte. Určite nie som jediná ktorej sa vysnívaný rodinný život rozpadol ako domček z karát. 19 rokov partnery, posledné 6 manželia vytúžené 1 dieťa potom ďalšie. A zrazu sa všetko rúca až do tochto okamihu. Deti ešte malé hypotéka na krku byt na polovicu. Nejaké sedenia pokusy o záchranu. Oči už len pre plač. Zhoršené zdravie psyhicke aj fyzické. Pokiaľ ho nevyplatím tak sa neodstahuje. 60 000 splacat a pripočítať k hypotéke a k ostatným výdavkom. Úplne s prehľadom si na to počká. Mladšieho proti môjmu presvedčeniu dávam do jaslí na skúšku aby som mohla začať chodiť do práce. Starší ma zvláštne obdobie rýchlo sa rozplače, rozhneva. Nie celkom to dávam vlastne vôbec. Kričím potom plačem od hystérie k prosbam. Samej sebe denne sľubovať ze zajtra to dám lepšie. Lepšie si zorganizujeme deň. Urobím niečo pre seba deti lepšie zvládnem. Do večera som tam kde som bola deň pred tým. Nevšímat sí ho už o nič nepytat?. O žiadnu pomoc, domácnosť už riadim len sama, technické veci ešte urobí ale už mám si ísť napr. sama zalepit odpadnutu krytku na aute. Nejdem sa tu hrať na hrdinku ako všetko zvládnem sama. Ale asi budem musieť. Chce striedavu starostlivosť, brat si právnika ak sa nedohodneme. Mám ako pomoc sestru aj mamu nesťažujem sa. Ako však sa z toho dostať keď ho.mate pod nosom . dennodenne

jaroe
15. jan 2025

@nessi01 tak keď predpokladas, že hodnota bytu je 120.000, ani ti to vychádzať nemoze. Tych 60.000 je zrejme rozdiel medzi polovicou hodnoty bytu a polovicou zostatku dlhu.

autor
15. jan 2025

@janickacrazy chodí domov až okolo 18tej niekedy neskor. Mam niečo vyhliadnute uvidím ako to pôjde.

miadi
15. jan 2025

Drz sa a ver si. Boli ste spolu dlho 19 rokov je dost dlha doba. No zila si pred nim budes zit aj bez neho . Ver si ze to zvladnes tak ako miliony inych rozvedenych mam. Zivot jednym chlapom nekonci. Zacnes novy zivot zaciatky su vzdy tazke ale bude ti dobre. 💙

janickacrazy
15. jan 2025

Aha, tak to je dosť neskoro teda. Tak potom jedine cez víkend by si si mohla niečo nájsť.

autor
15. jan 2025

@janickacrazy áno ta práca co by som čiastočne mohla tak je aj cez víkend. Par hodín celkovo za mesiac par hodín pokiaľ sa mladší nezadaptuje v jasliach ( tie stoja tiež peniaze ale pokiaľ sa neodplienkuje do škôlky kde už má miesto ho nezoberu plus riešim s nim gastro takže aj to ma brzdí) keď už toto bude na poriadku tak sa asi vratim skôr do prace ako som plánovala tam však za krátku dobu budem asi musieť ťahať 12tky. Abo skúsim nejak si vyžiadať 8cky

miadi
15. jan 2025

Odplienkovanie skus mu jednoducho zobrat plienku uz mu ju nedat maximalne na noc a casto ho posadis na šerblik ono ked je ta ritka hola to cikanie dojde uz chladom .. a ked sa pocika do gati nevadi im to vtedy docvakne ze nechcu mat mokre gate a moze byt za par dni odplienkovany. Len to treba casto poslat na šerblik ale Hlavne s kludom a velku radost mat ked sa podari vycikat kakat do šerblika. Ak ma blizko k 3r tak uz to pojde raz dva.

autor
15. jan 2025

@miadi s cikanim by to už dal. Problém je s kakanim preto riešime gastro. Kaka po trosku aj 5x za deň tým ze si sadne na zem. Riešime to s lekárkou. Narade je gastro. To ze v lete už začal kakat do nočníka ale potom sa niečo zmenilo a zo zdravého kakania sa stalo toto.

betulinka1
15. jan 2025

Je to po tolkych rokoch svinstvo + ziadna pomoc. Pricom kolko párov sa rozide ale dokazu si pomahat. Neboj sa zvladnes to, vsetko prejde a bude dobre. Tie emocie ti budu behat hore dole, do toho deti, rozvod. Ale proste nadych výdych, mne celkom pomáhala veta, co by si poradila kamoske. Chod sa pripadne vykecat aj psychologicke. Ona takych rozvedených zaživa denne. Mozno ti povie uplne iny pohlad a da nejake typy na komunikaciu s muzom.

miadi
15. jan 2025

Ach chudak no vies to moze byt aj zo stresu. Tvoj muz je hnup a teraz tym trpite vsetci. Z toho co pises s nim sa nedohodnes . Tak urcite zhanaj pravnika a Daj to na sud. Ja som mala otca co sa stal alkac ked som mala cca 9-10r dobry otec bol prve roky no potom netvor. A mala som z neho zaludocne problemy nechutenstvo zaludocnu kyselinu neskor aj astmu ., aj malicke deti to vsetko vnimaju. Citia vsetko co je u vas doma. Nie len tvoje nervy su tym poznacene. Drzim palce nech to vsetko co najskor vyriesis.

autor
15. jan 2025

@miadi mrzí ma to ze si to doma takto mala. Môj otec tiež pil ( ale staral sa o nas ) ale kvoli alkoholu sa s mamou veľa hádali. Takže áno keď v rodine je veľa kriku a hádok odnesú si to všetci. Ďakujem za podporu.

autor
15. jan 2025

@betulinka1 chodím k psychológovi 1x za mesiac 45 min. Ale Ono za mesiac sa toho toľko udeje ze mam pocit ze by som knihu mala písať takže tých 45 min je málo. Áno rada co by som kamoške je tiez fajn. V podstate prvý krát píšem takto v skupine a zisťujem ze po včerajšku sa mi pekne utrieduju myšlienky a body ktoré som už mala len furt som ich spochybňovala a menila v hlave za pochodu dla nálady abo keď muž urobil niečo správne a potom o hodinu zas dačo nanič. Inak tým jak sa tu cely den rozpisujem som bola schopná vonku to spomenúť jednej mamke ktorá sama začala ohľadom svojich veci deti sa medzi tým hrali a medzi rečou debata a už mám uložený kontakt na pravnicku ktorý mi dala a osobne pozná. Čiže pomaly krok za krokom

miadi
16. jan 2025

Niektori alkaci su taki ze najhorsi problem je to ze pije. A inak vedia byt stale slusni k druhym a nicia Hlavne seba. Moj otec bol z tych co sa totalne zmenil charakter to dobre zmizlo a ostalo len zle. Zjedol nam veceru co mama navarila kym dosla z roboty a nemala nam co dat jest Lebo vyjedol co bolo musela ist zas kupit potraviny ( on nic nekupil a neplatil) ak som mala nejake $ tak nasiel a zobral. Nadaval nam kazdy den komentoval v puberte ze nemam ziadne “prsička” a vselico ine co by otec nemal detom hovorit . A pamatam sa ze nervy z neho som mala este skor nez zacal byt hnusny aj na mna ked som este bola jeho “ oblubena.” Lebo som videla ako trapi mamu. Tvoie deti mozno uplne nechapu co sa deje ale citia ten stres nervy co mas z muza. U vas doma nemoze byt pohoda relax. Aj to ze si sama na nich na dve male deti a panko si pozera tv a kasle na nich je dost . Treba co najskor vyriesit to byvanie majetkove vyrovnanie no medzi tym nezabudaj na seba a psychohygienu. Obcas ked sa da Daj deti k mame a chod niekde sama alebo s kamaratkou sa vyvenčit oddychnut si od povinnosti a zodpovednosti za tie dva zivoty . Aby si nebola len mama a zena ktorej vztah sa rozpadol. Ale aj clovek osobnost ktora si bola pred 19r . Aby sa ti vratil pocit sebavedomia a sebahodnoty. But chvilku mimo tych problemov a starosti a nabrat energiu bojovat s tym
Co pride. Nabrala trochu iny menej depresivny pohlad na vec . Nadhlad . Aby ta tie emocie negativne neprevalcovali . Si silnejsia nez si myslis. Len sa Musis chvilku venovat aj sebe . Drzim ti palce

miadi
16. jan 2025

Ty mas aj v tom nevyhodu ze si to načasoval v čase ked mas deti male mas za sebou roky materskej izolacie a nezarabania Cize si prirodzene zranitelnejsia emotionalne .Aj financne. Tym ze este nemas zarobok posledne roky si robila vsetko pre deti pre rodinu aj na svoj ukor ako to mami robia. Urcite sa citis na nic Akoby si zlihala ze rodina sa vam rozpadla. Ale na to treba dvoch a nie je to katastrofa . Vzdy lepsie ked su rodicia stastni od seba ako nestastni spolu. Tie emocie tych 19r. Teraz treba zabalit do krabice ( pomyselnej) a dat do mraznicky. Teraz potrebujes byt silna a vyriesit to co treba. Nesmutit za tym co bolo a uz nie je nebojovat prehraty boj . Prijat realitu aka je . On uz je pre teba nic len otec vasich deti. Ziadnu pomoc oporu v nom nemas ani nebudes mat . Ale ani nebudes potrebovat . Vsetko co potrebujes mas v sebe . Ked bude odstahovany deti budu kludnejsie aj kakat pojde lahsie malemu. Vsetky momentalne trapenia pominu. Pridu obcas ine nove ale nic take strasne . Ktosi mudry raz povedal “ najviacsie bremeno je človek ktoreho sme prestali milovat.” Po tom vsetkom uz muza nemozes naozaj milovat ked ta nechce nemiluje.. on je tvoje najvacsie bremeno. Ver tomu ze bez neho ti bude lepsie ako snim. Ked si upraces v hlave v srdci aj tie materialne veci sa ti budu lahsie riesit.

autor
16. jan 2025

@miadi ďakujem

123profil321
16. jan 2025

K tej hypotéke, odkiaľ nabral 60 000? Veď keď máte hypo, ak aj predáte byt, najprv sa vyplatí hypotéka, a potom má nárok na polovicu z toho čo ostalo. Po predaji a vyplatení hypo by vám ostalo 120 000?

vorkola
16. jan 2025

@123profil321 Tak,ako ti tu radia, Uz teraz poziadaaj o vyzivne na deti,. ak ak nahodou nevies mas narok vyzivne aj na seba..To sa tyka,lebo nepises ci ti zatial dava komplet vyplatu na vedenie domacnosti,.Ale asi nie,lebo vidim, ze je aj zakerny ,ked ohladom opravy auta sa na to vybodol..Necakaj na rozvod,Ty poziadaj o urcenie na deti + na seba,Urob to ty ,aby ta nepredbehol,Toto este pred rozvodom co najskor s pravnikom, ,Dobre ho z penez vycucaj kolko mozes. Uvidis ,ako mu spadne sanka,Pred nim rob hrdinku,uhraj ze ti je ukradnuty..Ked ta po case bude prosit,,, tak si to dobre rozmysli

123profil321
16. jan 2025

@vorkola asi si nechcela označiť mňa, nie som autorka témy 😀 autorka je anonym

lenkapriezvisko
16. jan 2025

V prvom rade nádych výdych..... kľud...presne ako ti píše jedna betulinka1...sadni si spíš si aké máš finančné možnosti, aké máš možnosti s deťmi či ti aj niekto vie pomôcť. A hlavne on chce 60tis. Keď nemáš z čoho on ich od teba vymáhať nemôže, v mojom okolí sa stal podobný prípad ale ide o súrodencov , sestra nemala z čoho a ako vyplatiť brata , je matka dvoch detí on to dala súd 5€ splátka každý mesiac. Lebo hold smola nemá odkiaľ. Ty sa neboj že on teba ide osklabat o peniaze,a ako ti tu píšu ak môžeš a pán chce striedavu tak mu ich nechaj a ty odíď k rodine kamoškam a oddychuj nech si panko skúša výchovu aj bez teba.

vorkola
16. jan 2025

@vorkola No jasne prepac,to je pre autorku

bubuzu
16. jan 2025

Počuj, ja ti len chcem napísať, že len preto, že ste sa rozišli, neklesla tvoja hodnota,to že ťa niekto prestal mať rád, neznamená, že si menejcenná alebo čo. Bolí to, ale tvoj život ani tvoje šťastie na ňom nestojí. Za nejaký čas ti to dôjde.

liv1
16. jan 2025

Boze. Zavolaj si tam nejakeho nabijaka a urobte si skvely vecer pri vinku 😁. Srandujem… spestrujes mu jeho pobyt u vas? Dufam ze mu nevaris, neperies, ze na neho pr.is zvysoka. Jejda takeho by som hnala! Vies co? Ked budes na to sama, uvidis aka budes zorganizovana. Takto tam on pachne, ty si mahnevana ze ti nepomoze. Akoby tam nebol a pritom tam stale je. Co sa ale snaz, byt dobra na deti. Nech sa necitia byt vinne za tento stav. A chlapovi to spestri. Nebav sa s nim, ignoruj ho, bud chladna ako kamen. Tvar sa ze tam nie je. Ked budes mat pocit ze si vela s detmi a on nepomaha, oznam mu, najlepsie nahraj si to, ja som s detmi x hodin, teraz idem prec a budes s nimi ty. Alebo, ked chce panko striedavku, nech sa paci, po pracovnej dobe som s nimi ja x hodin a ty x hodin. Ja v sobotu, ty v nedelu. A odid. Normalne odid na cely den. Nech si tu striedavku vyskusa

miadi
16. jan 2025

Ono ked sa na to pozries v čislach ze ste spolu 19r z toho len 6r manzelia mate dve male deti odhadujem 5-6r a 3r a on posledne 2r chce odist. To Proste asi nikdy Nebol chlap pre rodinny život. Svadba po 13r partnerskeho zivota asi Lebo si ju chcela ty. Deti vytuzene su Mozno len tebou. Jeho nebavi tento zivot s detmi s tebou . Viac mu sedelo ked ste boli len partneri. Je to sebec a ide si teraz za svojim . Ide mu uz len o peniaze. Aj tu striedavku chce koli tomu . Ked si deti nevsima teraz nebude ani potom., pri takomto chlapovi by to krachlo kazdej žene . On Proste nie je material do rodinneho života ale to si mohol uvedomit ovela skor . Chronologicky z casoveho uhla vasej love story vychadza ze ked ste maly druheho syna babo .. tak vtedy mu trklo ze tento zivot mu nevyhovuje ze ho nechce .

majka99999
17. jan 2025

@miadi hej smutne, ze niekto to tak berie, ze je s tou zenou, ale je to preto, ze "nema na lepsiu", hoci podla neho urcite ma. Ani vlastne nechce rodinu, ale tak co uz. Tak caka 13 rokov, tak fayn vezmime sa, kedze uz by bolo nacase a nikto novy nie je na obzore, tak fayn majme 1 dieta, nebavi ma to, ale tak uz ked mame 1, majme aj druhe, tym je moja povinnost splnena a teraz ani zachod neopravim, ani srobik nepritiahnem, nech ma vyplati, pocas striedavky nech si deti robia, co chcu, hlavne, ze neplatim.
Povedala by som, ze ta striedavka ho prejde a vdacne vymeni mozno 300 eur za svaty pokoj, ze ani cez vikend si ich nezoberie. Mozno raz za cas, ze aha, len so mnou je zabava, s mamou sa musite ucit/chodit do skolky... Co na tom, ze kazdu teplotu a sopel vas kuriruje, riesi vsetko okolo vasho zivota...
Hlavne s tymi mensimi je piplacka, to najhorie babatkovske/dojcenske obdobie pretrpel a teraz je cas na slobodu a ty zena sa trap sama, s OCR, so zladenim prace a vyberania zo skolky. Potom, ked budu mat 7 a 9 trebars, tak sa mozno zobudi, ze uz sa da s takymi deti vselico robit. Mozno nie.

natalka13
17. jan 2025

Preco mu to ulachcujes? Chce striedavku? Ved nech ju ma. Odid na tyzden k rodicom. 20km v BA bezne dochadzame do prace, do skoly.
S uverom necakaj, ze to budes mat jednoduche, kedze budes sama ziadatelka s 2 detmi. To budes potrebovat vyssi prijem.
12tky ako chces zvladat s detmi?
Zisti si dopredu ci ti daju inu prac.dobu. alebo hladaj inu pracu, byvanie blizsie k rodicom.....vzdy sa da zacat na inom mieste zit.🍀

miadi
17. jan 2025

@majka99999 Hej je to smutne a je ich dost vela v dnesnej dobe chlapov co su vo vztahu nemastny neslany zene povedia ze ju miluju pritom im len vyhovuje, a ked sa horko tazko dopracuju k rodine tak vtedy zistia ze sa od nich aj nieco ocakava nejake prilozenie ruky k dielu a vtedy zistia ze uz im ta zena nevyhovuje .

autor
18. jan 2025

@miadi
@miadi asi tak nejak.

autor
18. jan 2025

@natalka13 sak to....donedávna som si s prácou ešte nelamala hlavu ale žiaľ už treba začať robiť potrebné kroky. Nejak to vymyslím. Spocitam a prepočítam ak nebudem robiť 12tky ten plat pôjde o dosť dole. Nejako to vyskladam dačo rodina a mozno zvážim aj operku. Muž keď ozaj bude chcieť byť s detmi tak....no ale to sa spoliehať nebudem môcť. Uvidím.

miadi
19. jan 2025

Je to egoista nesmut uz nad tym co si stratila. Aspon mas deti a nejaky cas to bolo pekne snim
No uz ho to nebavi nechce teba rodinu. On to este casom olutuje . No ty urcite nie . Nakoniec tebe bude lepsie ako jemu . Ver tomu .

autor
19. jan 2025

@miadi ďakujem. Minule som si tak povedala ze nech si dakoho nájde ideal aj s byvanim a nech ide. On bude spokojný ja ze sa odstahuje a deti hádam tiež. Hádam by potom prestal hrotit ohľadom deti a možno ze aj na peniaze by v kľude počkal. Dožicila by som mu nejakú takú co ho zamestná...

miadi
19. jan 2025

Hah mile chces zo svojho chlapa spravit problem inej ženy. Moc sa na to nespoliehaj ked by aj nasiel daku s bytom co by ho chcela on bude stale trvat na tych .$ Ved vidis ze jemu je to fuk ako teraz žijete. Neberie ohlad na teba ani na deti . Jemu tato situacia vyhovuje on ju zapričinil. Keby mal viac chochmesu siel by do podnajmu ci k rodicom . On ostal aby ta “ trestal.” Ma v pazi tvoju psychiku aj deti . Kedze sa im nevenuje.. kedy bude ? Moc ti Drzim
Palce nech to majetkove vysporiadanie netrva roky. Ale co najskor .