icon

Muž sa správal hrubo

7. jan 2023

Partner potreboval pomoct so skladanim postele a skrine ktore pripravuje do bytu ktory prenajima, ma byt pripraveny koncom februara. Brat sa mu vcera ponukol ze mu poobede pomoze, no on ostal radsej lezat doma, tukal na striedacku do mobilu, notebooku, zaspal, atd. Proste nic. A potom zahlasil ze idu teda dnes rano. Tak som sa ho slusne opytala preco teda nemohol ist vcera a bolo by to vyriesene a dnes by sme mohli niekam ist ked je vonku tak pekne. Najprv na mna vybehol, ze nebude pri mne sediet od rana do vecera (ani nesedi), potom ze mam drzat usta, a ked som ho vo vytahu chytila za rameno aby sa na mna otocil a spytala som sa ho co to povedal a ako sa ku mne sprava, do mna drgol a buchol ma po ruke tak ze mi vypadli kluce a tak som sa zlakla jeho reakcie ze som sa zacala trochu triast a on sa z toho smial ze som psychopat. Pred dverami mi este povedal otvaraj dvere ty retard ale povedala som mu ze neotvorim a nech ide prec. Odisiel, a az tak som vosla. Ked mi potom volal, cakala som ze si uvedomil co vsetko urobil a bude sa tisickrat ospravedlnovat ale on mi este vynadal ze viac toto peklo nebude znasat (to, ze som sa spytala ci to nemohli skladat teda vcera aby sme sa dnes mohli niekam vybrat a ze tak z tych dvoch dni nebude nic a zajtra uz ma program) a este povedal ze on ma neudrel ze si vymyslam nech sa spamatam. Pritom este vcera vecer mi hovoril ako velmi ma lubi. Myslite ze to bol skrat alebo to mam ukoncit, dat si pauzu? Neviem co robit. Videla som tu uz viacero takychto prispevkoch no nikdy autor/autorka nepisali ako to dopadlo tak ma zaujima vas nazor

mimka2019
7. jan 2023

@pragmaticka poznáš len jej príbeh...nevieš, ako sa ona správa k tomu mužovi...ja zakomplexovaná nie som...ale určite je chyba na oboch stranách...a predstav si, ja mám skvelého muža, ktorý v živote na mňa ruku nepoložil a ani žiadnu nadávku mi nepovedal...ani len zo srandy - ako bolo spomínané v iných diskusiach, že si vzájomne nadávajú do debilov, trubiek, ukazujú si prostredníky atď. Toto u nás ani zo srandy nie je...ale...môj názor je ten, že ho musela dlhodobejšie provokovať...možno neúmyselne ale musela...ináč by sa takto k nej správal od začiatku...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
toiba
Autor odpoveď zmazal
bodka70
7. jan 2023

@mimka2019 , nemáš pravdu, mnohí takýto hulvati sa takto začnú správať až po určitom čase. Na začiatku ich brzdí snaha namotat si danú ženu, čiže nezačnú takto od prvého rande. Plus je tam nejaké ocarenie, hormóny...aj grobiani sa vedia ovládať chvíľu, ak chcú. Navyše oni takto sa správajú len voči slabšej submisivnejsej osobe. Voči 2 metrovemu stokilovemu šéfovi asi nie, že? Čiže vôbec tam nemusí byť provokovanie. Tým si oni ospravedlnuju svoje spravanie.

mimka2019
7. jan 2023

@bodka70 v poriadku, beriem, ale tak či tak nepoznáme ako to v skutočnosti je...uvediem príklad...môj brat...a jeho priateľka ... chudinka vyplakáva ako sa k nej brat správa...každý ju ľutuje...ale sama som bola svedkom toho, čo ona s tým chlapom vyvádza..ani si to neuvedomuje ako sa ona hrozne správa...pre ňu je to ok...ale ak sa k nej správa rovako ako ona k druhému, tak už je to tragédia...každý človek...muž či žena...dokonca aj detí...majú svoje hranice...a ak to v sebe dusia dlho a potláčajú emócie, tak jedného pekného dňa to už nevydržia a dopadne to nie najkrajšie...ale ako som písala vyššie...nič jeho reakciu neospravedlňuje...a stojím si za názorom, že majú dlhodobejší problém a nie len táto jedná situácia, ktorú autorka opisuje...

mamula20
Odpoveď bola odstránená
katkine_terapie
7. jan 2023

Autorka: Takto, on bol zjavne dost vytoceny (neospravedlnujem ho, v ziadnom pripade), skrikol na teba a ty si mu dala ruku jemne na rameno, aby sa k tebe otocil, hmm to nebolo vobec rozumne. Isla si do intimnej zony nasrateho cloveka, v tom ptipade necakaj upokojenie situacie, ale jej eskalovanie. To je animalna reakcia a ak by si ju spravila napriklad ked ta nedajboze niekto prepadne alebo sa hadas so susedom (hoc by si bola v prave) tak velmi lahko mozes byt v pozicii obete pri fyzickom napadnuti. A teraz k spravaniu tvojho priatela. Tipujem, ze toto nebol jeho jediny verbalny utok na teba ani jeho jedine nevhodne spravanie. Bolo to daleko za ciarou prijatelneho spravania v partnerskom vztahu. Tento typ nie je vhodny do spolocneho zivota.

momoftwo
7. jan 2023

Ze retard, tak to kde sme. Este dnes by mal pobalene kufre lemrák nanichodny.

zmrzlinka2021
7. jan 2023

@mimka2019
Lenze kazdy clovek je zodpovedny za SVOJE spravanie, svoje reakcie...
Ak tvoj brat ma taku priatelku, preco sa s nou nerozide?
Chce pockat na manzelstvo a deti a potom vystresovat tie deti v rozvodovom konani?

Nevyhovuje mi druha strana, tak bye bye - cize je to chyba aj tvojho brata a dost vyrazna.

ruzovakrava
7. jan 2023

Dať si pauzu autorka, vážne? Nezabudni mu to odpustiť, chudáčikovi 🤣 dokedy chceš čakať, kedy ti jednu rovno zavesí? Nezabudni sa mu ešte povtierať a ospravedlniť sa mu za svoje nevhodné správanie ktoré ho v stresovej a veľmi vypätej situácii vyprovokovalo k jeho správaniu 🙈

mimka2019
7. jan 2023

@zmrzlinka2021 veď áno...o tom tu celý čas píšem...že chyba je na oboch stranách..tu ženy nadávajú na toho chlapa a chudinka žena...ale nevidia, čo je za ich dverami...poznajú len jednu stranu...ja som len napísala, že neverím, že toto bola len jedna jediná situácia v ich živote...že možno tam toho bolo viac a ten chlap to nezvládol...čo ho neospravedlňuje...

a čo sa týka môjho brata...je dospelý človek a ako si ustelie, tak bude mať...keď to jemu vyhovuje tak je to jeho voľba...manželstvo nechcú a detí jeho priateľka mať nemôže

tosomja
7. jan 2023

Len raz by sa ma dotkol a už ani do retardov by nestihol vynadať. 💪

krisbar
7. jan 2023

Este dopis, ze si v 5 mesiaci a dokonaly pribeh pre MK. Boze zeny. Toto su red alerty ako vysite! Balte sa kym mozete. Ma z niecoho pretlak a to nieco si zjavne ty. Tak mu to ulahci a odid, kedze on to nedokaze.

katkati
7. jan 2023

Psychopat a retard je on, nie ty, tak asi vieš, čo by ťa s ním v budúcnosti čakalo.

tykat
7. jan 2023

@autorka a na tento dotaz si ocakavala aku odpoved?
"...Tak som sa ho slusne opytala preco teda nemohol ist vcera a bolo by to vyriesene a dnes by sme mohli niekam ist ked je vonku tak pekne.. "
Ked vcerajsok uz ubehol a na dnes ste evidentne vylet neplanovali.

ahhola
7. jan 2023

Halooooo
ešte si v byte s tým explozivnym psychopatom,
ci už ti jednu zavesil a išla si do prec💔

mamamoni
7. jan 2023

Ja som hlupaňa ktorá po presne takýchto prvotných priznakoch vo vzťahu zostala....Ospravedlnila som to...možno mal zlý deň,možno bol unavený,možno som ja bola otravná a vyprovokovala som ho....a on ma za to nenápadne,pomaly odmenil tým,že mi ukázal najväčšie peklo na zemi.Potom sa už nedalo odísť....

nickpick
7. jan 2023

kopni ho do zadku, doslovne…..tu nie je o com, je to primitiv, slusny muz nepovie zene, ze je retard,… to je proste cez ciaru, veci sa daju odkomunikovat inak, ked sa mu nechcelo v ten den nic robit, mohol normalne otvorene povedat, ze vies co dnes sa mi nic nechce, chcem len lezat a spat, ale taketo chrapunske jednanie to je hnus, osobne som velmi citliva na urazky, aj ked sa s muzom pohadame, nikdy nepouzivame vulgarizmy, nenadavame si, to je prekrocenie hranice z ktorej nie je cesty spat, je to o vzajomnom respekte a ucte….

euka210
7. jan 2023

Ako sorry, ale moj manzel sa ku mne tak nesprava po 12r manzelstva a v zivote mi takto ani inak nenadaval. Je flegmatik.
Po precitani ja by som sa zbalila a odisla prec od takeho. Dohodnutu vec zrusi len kvoli svojej pohodlnosti?! Ja takyto pristup nepoznam ani u nas, ani u svagrovcov. ...na dalsi den nech si robi sam, brat moze mat uplne iny program.
A inak, skrine a postel skladal a montoval moj manzel sam a ked treba, tak mu ja pomozem...

betulinka1
7. jan 2023

Akoze asi tolko, to ze nema naladu sa da akceptovat ale ak by mi povedal nejaky chlap, ze retard a to este iba spolu chodime, poslala by som ho do p… ale rovno tam na mieste. Na druhu stranu v budúcom vztahu trosku toleruj aj to, ze proste v ten den sa mu nechce a spravi to na druhy den.

martinka13
7. jan 2023

Neanalyzuj, nerozmýšľaj, neospravedlňuj ho. Odíď z kratšej cesty, kým nie sú deti. V živote by Ti muž, ktorý Ťa miluje a je normálny nerobil. Bež rýchlo a ďaleko od debila

maranta_leuconeura
7. jan 2023

Vyzeras ako inteligentna zena. Prosim ta, nebol to ziadny skrat, bolo to prejavenie jeho praveho ja. Doteraz si zrejme daval pozor, teraz prisla vypata situacia, on sa neovladol a sama si to zazila: spravil z teba psychopata a retarda 🤦mozno aj horsie, asi si sa hanbila napisat-chapem.
Toto nechce ziadnu pauzu, jednoducho to ukonci. A priprav sa aj na to, ze mozno bude prosit, aby si ho vzala naspat, bude najlepsi na svete. A mozno naopak z teba urobi znova psychopata a bude sa ta snazit este viac ponizit. Ak mate spolocnych znamych, pozna tvoju rodinu, toto divadlo ci uz pozitivne alebo negativne mozno bude hrat aj pred nimi, na to sa priprav tiez. Musis byt pevne rozhodnuta a trvat na rozchode.

davidofff
8. jan 2023

@minilla ako tiež si myslím....smrad jeden.....toto keby mi povedal ..tak ako chlapec by rýchlo šiel odkiaľ prišiel....ako toto je už moc ...ako má nejaký debilko nazýval retardom....strasne

chillibubble
8. jan 2023

minimalne by som s takymto clovekom velmi nepocitala do buducnosti. nehovorim ze sa rozist hned, ale neplanovat tak skoro hypoteku, svadbu, deti... mne by viac ako tie fyzicke prejavy(ja nezacinam nove hadky, ked mi nieco vadi tak si to vydiskutujem hned) vadili tie verbalne. lebo odtiahnut ruku ti mohol nechtiac neprimerane silno, ale nepovie ti retard nechtiac. nabuduce mozes byt hlupa pi** a pod.

momoqui
8. jan 2023

Fuuuha … otvaraj dvere ty retard?
Nik ti tu nezaruci ci aa to zopakuje alebo nie. Toto je tvoj priatel, vyfarbil sa. Cloveka spoznas v tiesnovej situacii. Podla mna pre neho bezne prejavy, a na vine budes vzdy iba ty

valeria_h
8. jan 2023

Otváraj dvere ty retard? Toto keby mne povedal, tak mu takú strelím, že by si zuby zbieral zo zeme.

taga
8. jan 2023

Nemiluje ta a nevazi si ta...
Toto nie je ani tvoj buducianzel,ani otec tvojich deti, jedine ak chces znicit zivot sebe, aj tym detom...

Nic viac si zodpovedat nemusis, len tuto jednu vec.

inak2022
8. jan 2023

Mne by stačilo keby ma nazval retard... Toto z procesného človeka ktorý má k tebe nejakú uctu nemá čo vyliezť...

nadazdi
8. jan 2023

@mimka2019 ja súhlasím s tvojim názorom 😂v byte, ktorý sa jej absolútne netyka, ma byt hotová posteľ a skriňa o dva mesiace.. skladanie sa presunulo o cca 12 hodín, takze sa nestalo absolútne nič a obaja situáciu vyeskalovali do nepríčetna..
TENTO VZŤAH ABSOLÚTNE NEMÁ PERSPEKTÍVU AUTORKA.. on si niekoho nájde určite, ty tiež, ale ak máte takto hrotit absolútne bezvýznamné situácie, tak sa pri reálnych problémoch zabijete

maminkadeticiek
8. jan 2023

Bude sa to opakovat.Tu nie je o com.Ak sa nerozides ty s nim,urcite sa rozide on s tebou.