icon

Muž zatajil dovolenku kvôli svokre. Ako to hodnotíte?

Včera o 18:46

Prosím vas pekne všetky komentáre čo tu budú chcem ukázať môjmu manželovi aby mu to otvorilo oči lebo podľa neho som ja tá sprostá. Svokrovci bývajú 300km od nás , máme spolu dcéru , vždy sa stretávame približne každé 2 mesiace buď ideme my k ním na víkend alebo oni k nám. Videli sme sa v polovici júla. Manžel mal teraz v práci dovolenku aby bol doma s nami 4 dni. Svojej mame to zatajil, klamal jej že je v robote aj keď bol doma keď som sa spýtala prečo si nepovedal mamine že máš dovolenku a si s nami doma? Povedal mi ze preto aby nebola smutná že sme nešli za nimi keďže mám 4 dni voľno. Môj názor je že čo je na tom že má 4 dni voľno aby bol so svojou rodinou (manželkou a dcérou) veď to je normálne vec nie? Veď by sme sa stretli niekedy v septembri . A on sa bál priznať vlastnej mame že má voľno aby bol s nami, zle mi to padlo.. vraj čo sa ja do toho starám že čo jej on hovorí… príde mi to choré , ak som naozaj ja tá sprostá povedzte mi to lebo ja už neviem …

oskvarka
Včera o 19:47
@anonym_autor

@anonym_43eea1 ale preto to treba tajiť ? Jeho mama nevie pochopiť že má dovolenku pre nás a nie pre nich? Divné tiež nie?

@anonym_autor áno môže to byť divné ale on vie že mamu nezmení a asi si ju pozná tak radšej to možno spravil tak ... Niekedy sa to nedá niektorý ľudia sú precitliveli maju majetnicke sklony k deťom alebo vyčitavy... A možno je práve on ten typ čo konšpiruje a pokojne by tu pravdu mohol povedať..a možno sa to pokazilo niekde na začiatku že si neustrážil hranicu a teraz sa mu nechce riešiť drámu... Ako chápem aj teba ale vzťah s rodičmi je často komplikovaný. Vďačíme im za život .ale musíme ich opustiť pre svoju rodinu je to prirodzené ale niektorý rodičia sa nechcú pustiť dlho ..

anonym_dc4f7d

Často závidím ľuďom taketo problémy

katkazatka
@minenkaa

@katkazatka a ak sa mama nedá upratať a vydiera citovo a on nechce zbytocne riesit hádky ,ja sim sa musela foteovi vyhrážať tým ,že už nikdy neprídem ak neprestane

@minenkaa no vidis. Ked si to dokazala ty, mal by to zvladnut aj on.

anonym_6a8e31
@anonym_autor

@anonym_b57904 teraz sa tu budete aj do nej navážať zato že súhlasila ? To ako ozaj? Niektorí naozaj nechápete veci ako by ste mali

@anonym_autor a ako by sme ich chapat mali? Tak ako ich chapes ty? Mas pocit, ze prave ty to chapes spravne? Ty si si prisla len pre suhlasne komenty, aby si mu nimi vytrela zrak. Nevyslo, vacsina ma na vec iny pohlad, hlavne preto, ze nepozname jeho dovody. Ak to spravil ako to spravil, asi vedel preco sa takto rozhodol. On svoju mamu pozna, mala by si ju poznat aj ty.

autor
Včera o 19:48
@anonym_dc4f7d

Často závidím ľuďom taketo problémy

@anonym_dc4f7d áno to súhlasím , to je pravda

minenkaa
Včera o 19:49
@katkazatka

@minenkaa no vidis. Ked si to dokazala ty, mal by to zvladnut aj on.

@katkazatka jaaj lenže ja sim sa s fotrom nebavila päť rokov,takže vie že ja nevravim do vetra a tento sa možno nechce vyhrážať a prerušiť kontakt ,možno chce mať len kľud a manželka by sa tiež mihla uvedomiť a nerobiť drámu z toho ,ako sa baví jej muz s mamou,nič zle nespravil

autor
Včera o 19:50
@anonym_6a8e31

@anonym_autor a ako by sme ich chapat mali? Tak ako ich chapes ty? Mas pocit, ze prave ty to chapes spravne? Ty si si prisla len pre suhlasne komenty, aby si mu nimi vytrela zrak. Nevyslo, vacsina ma na vec iny pohlad, hlavne preto, ze nepozname jeho dovody. Ak to spravil ako to spravil, asi vedel preco sa takto rozhodol. On svoju mamu pozna, mala by si ju poznat aj ty.

@anonym_6a8e31 mne to jednoducho prišlo blbé hrať divadlo že je v robote keď bol s nami na výlete a ísť potajomky do auta zavolať mamine akože “z roboty” akoby to bol hriech byt s nami počas voľna to je cele nič viac nič menej a kto to nepochopil nie je môj problém

2691
Včera o 19:51
@nika_nika4495

@anonym_autor chces počuť reálny problém? Môj mu keď som chcela ísť s deťmi na výlet alebo kúpalisko povedal že nemáme peniaze nemá na benzín nie je kedy a podobne chcela som ísť zajtra. Ale jeho mama ho zavolala dnes na kúpalisko aj a deťmi po mne nahucal a samozrejme išli na celý deň oznámili mi to štvrtok večer aby som si ja náhodou nevzala dovolenku a užili si deň ja sama v práci a potom sama doma a zajtra nejdeme nikam lebo veď už boli...hentaky malichernosti ani nerieš a buď rada že aspoň chce byť a vami doma lebo u nás je na prvom mieste svokra

@nika_nika4495 je to k...t

minenkaa
Včera o 19:51

Inak mňa tak zaujima,je toto v rodinách aj inde,že riešite o čom sa partner baví s rodičmi a prečo to povedal a nepovedal inak
Ti chlapi tou svadbou prestavajú byt slobodne bytosti?

autor
Včera o 19:52
@anonym_autor

@anonym_6a8e31 mne to jednoducho prišlo blbé hrať divadlo že je v robote keď bol s nami na výlete a ísť potajomky do auta zavolať mamine akože “z roboty” akoby to bol hriech byt s nami počas voľna to je cele nič viac nič menej a kto to nepochopil nie je môj problém

@anonym_autor a týmto vyjadrením aj končím , ďakujem za každé vyjadrenie , pekný večer

anonym_43eea1
Včera o 19:52
@minenkaa

Inak mňa tak zaujima,je toto v rodinách aj inde,že riešite o čom sa partner baví s rodičmi a prečo to povedal a nepovedal inak
Ti chlapi tou svadbou prestavajú byt slobodne bytosti?

@minenkaa ale hej, ak nemáme nič zaujímavejšie 😁

anonym_5f083c
Včera o 19:53
@chrobak7

@anonym_autor Tak ty si ani nepotrebovala počuť iný názor, ty si potrebovala niekoho, kto potvrdí tvoj názor. A všetci ostatní sú podľa teba neinteligentní debili.

Sorry, ale ja som ti nepísal, že si hysterka, alebo podobné urážky, ja som ti napísal, ako je to u nás. A ty si ma urazila, že som neinteligentný. Nemá zmysel ti ďalej písať.

@chrobak7 presne, chcela, ze nech vsetci potvrdia jej nazor, inac su neinteligentni.

Mila autorka, tvoj muz vie, preco to povedal. Proste si nekomplikuje zivot. Ja, ked mojej matke poviem, ze ideme my (alebo len muz) ku svokre, tak pocuvam - preco zas? No lebo. Moja svokra zije sama v malom meste v starom dome. Muz sa tam nejde opalovat. Jedine v lete, ked sa ideme okupat. 🙄 Moji rodicia su 2, vo velkom meste a velkom byte. Potom zacne preberat to, ze moj muz sa pohadal s bratom a nebavia sa, tak moji chalani nemaju kontakt so sesternicami (moji chalani na ZS, netere maju 20+, ako mali by sa vidat, ale tak je to, ako to je). Potom zas, ze by sme mali ist na dovolenku k moru, lebo stale sme tu na SK a preco nejdeme... Boli sme v 2024 v Bulharsku, tento rok aj minuly sme boli v okolitych krajinach, pre info. Ale ak clovek nejde aspon na tyzden do Turecka, tak pre nu nikam nejdeme...
A uz mam pokazenu naladu. Tak mojej matke skratka nepoviem, ked ide muz sam a nepocuvam tuto platnu obohranu. Nazvi ma zbabelou kludne.

minenkaa
Včera o 19:53
@anonym_autor

@anonym_autor a nebolo to koli tebe,aby si sa ty nehnevala

nika_nika4495
Včera o 19:55
@2691

@nika_nika4495 je to k...t

@2691 to ja viem dlhodobo ale viac to rozoberať nechcem nie je ľahké odísť od neho

anonym_49b4eb
Včera o 19:57
@anonym_autor

@katkazatka aspoň niekto inteligentný sa našiel na MK čo to správne pochopil 👍

@anonym_autor Aha, takže všetci, ktorí tvoj názor nezdieľajú, sú hlupáci? Mala si hneď napísať, že chceš len odobrujúce komentáre. Môžeš sa snažiť ako chceš, ale ja a aj väčšina tu, sme na strane tvojho muža. Som zvedavá či mu diskusiu dáš prečítať, aj keď si nedostala odpovede aké si čakala.

2691
Včera o 20:00
@anonym_autor

@anonym_autor to je síce pravda, klamať sa nemá, ale je to lepšie,ako sa hnevať s vlastnou mamou.

anonym_373b4c
Včera o 20:04

@anonym_autor ked ta tak citam na jeho mieste by som tebe zaklamala ze mi dovolenku nedaju a radsej do roboty chodila ako byt s takou furiou 4 dni. Ale asi chce byt s dcerou.
S takym pristupom akurat vyrabas konflikty.

katica06
Včera o 20:09
@anonym_b57904

@katica06 máš syna alebo dcéru

@anonym_b57904 dospelé dcéry.
Len veci ktoré tu čítam sú u mňa cez.
Kede ženy píšu,že keď chceš aby ťa niekto do smrti ľúbil tak poroď syna, alebo komenty pod fotky synov najväčšia láska môjho života a pod.
Aj ja mám svoje deti rada, ale nerobila som drámu z toho že moje dieťa šlo študovať do zahraničia ani z toho že má partnera a venuje mu veľa času a už skoro nikdy nie je doma.
Akože chlap má 4dni voľná a mamička by hneď vyžadovala,aby letel domov? Mi nevieme koľko krát jej skúšal dohovoriť. A možno nepochodil. Ale chápem že ju nechce uraziť

anonym_373b4c
Včera o 20:09
@anonym_autor

@anonym_autor a týmto vyjadrením aj končím , ďakujem za každé vyjadrenie , pekný večer

@anonym_autor jedno by som sa stavila, muzovi to neukazes 😀

doux
Včera o 20:10

@anonym_autor ja si myslím, že silná žena potrebuje k sebe silného muža. nie muža - poserotku - ktorý nemá gule na to, aby vlastnej mame povedal: áno, mám 4 dni voľna a strávim ich so svojou ženou a dieťaťom. Nie, neplánujeme teraz prísť... no a mama sa môže aj potrhať od zlosti alebo čoho, jednoducho, silný muž si vie svoju ženu zastať a vie si zastať hlavne svoj názor na trávenie svojho voľného času.
tiež nerozumiem všetkým tým komentárom, ktoré ťa, autorka, odsudzujú. fakt nerozumiem. kedysi pradávno som čosi podobné zažila aj ja, takže sa viem vcítiť do tvojej kože. do dnešného dňa ten muž nemá partnerku, lebo sa bojí vlastnej matky. podobne, ako ten tvoj, ktorý sa jej bojí otvorene povedať, že ste doma spolu vy, ako rodina. hlavne zváž, či s ním mať ďalšie deti. bola by som veľmi opatrná. lebo toto do budúcna neveští nič dobré. ovšem, ak má svokra 80 a viac.... to sa dá vydržať...

marianarem
Včera o 20:10

@anonym_autor Ja chapem, preco ti to vadilo, mne by sa to tiez nepacilo, nemam rada divadielka a klamstva. Na druhej strane, videla som aj moju mamu, ako neraz zaklamala svojmu otcovi a pri nom som sa tomu proste necudovala. Ja som zastanca priamej komunikacie, ale nie s kazdym sa da, niektori ludia su ako rozbusky a nie su ochotni pocuvat normalne argumenty, byt empaticki k druhemu, rozmyslat nad jeho pohnutkami. Neviem, aka je manzelova mama, tak tazko sa mi hodnoti.

anonym_d78713
Včera o 20:11

prosím ta, nestačí že ho pravdepodobne mama citovo vydiera? musíš ešte aj ty začínať? najlepšie si pozná rodičov, chcel byt s vami a hotovo. mne by sa tiez nechcelo vysvetľovať prečo neprídem a počúvať aká som dcéra, ked sú dovolím vziať si volno na to aby som mala klud a nebezala som 300km ďaleko

2691
Včera o 20:11
@nika_nika4495

@2691 to ja viem dlhodobo ale viac to rozoberať nechcem nie je ľahké odísť od neho

@nika_nika4495 želám ti veľa šťastia a pevné nervy ❤️

anonym_ccee2d
Včera o 20:15

Jaj veď ho nechaj na pokoji klamal kvôli pokoju v rodine no boze stalo sa 🤦

anonym_35a2eb
Včera o 20:20

Normalne by som sa ho opytala,aky mal na to dovod a tym by to pre mna zhaslo.

anonym_e5faf6
Včera o 20:22
@katkazatka

@anonym_e5faf6 ale dokedy? To sa bude zatajovat do svojej 70? Ved ju treba hned a zaraz upratat. A nie aby sa manzelka citila trapne, ze ma manzela pocas dovolenky pri sebe.

@katkazatka ona sa citit trapne nemusi. Nepisala ona svokre.
V takmer kazdej debate aj vo vacsine pripadov sa odporuca, ze ak partneri nieco riesia tak ten dany partner ma komunikovat so svojim rodicom. Naozaj nevieme preco to podal takto.
Ak to nestopol do teraz tak asi-tazko.

martul
Včera o 20:23

@anonym_autor no schválne, dala si mu toto prečítať?! 3 stranová téma a za pravdu ti dala jedna baba!

doux
Včera o 20:23

ešte tu boli názory, že teda mama je asi konfliktná a nepochopila by to a preto muž akože jej zaklamal.... no OK. to by som ešte pochopila. ale autorka uvádza, že utekal do auta. z auta volal matke, že je v práci. nerozumiem. mohol autorke povedať: pozri, láska. moja matka je hrozná a vieme to veľmi dobre obaja. preto nemám chuť jej povedať, že mám dovolenku, zbytočne to bude riešiť a pokazí tým náladu mne a ja možno potom aj tebe. a preto by som rád zahral, že som v práci, ale chcem, aby si o tom vedela, lebo ja a ty tvoríme spolu "dvojku". keby to žene povedal nejak takto približne, tak asi by autorka necítila potrebu riešiť svoju bláznivú svokru na MK

minenkaa
Včera o 20:25
@doux

ešte tu boli názory, že teda mama je asi konfliktná a nepochopila by to a preto muž akože jej zaklamal.... no OK. to by som ešte pochopila. ale autorka uvádza, že utekal do auta. z auta volal matke, že je v práci. nerozumiem. mohol autorke povedať: pozri, láska. moja matka je hrozná a vieme to veľmi dobre obaja. preto nemám chuť jej povedať, že mám dovolenku, zbytočne to bude riešiť a pokazí tým náladu mne a ja možno potom aj tebe. a preto by som rád zahral, že som v práci, ale chcem, aby si o tom vedela, lebo ja a ty tvoríme spolu "dvojku". keby to žene povedal nejak takto približne, tak asi by autorka necítila potrebu riešiť svoju bláznivú svokru na MK

@doux podľa toho ale ako to berie autorka,že sa muz nespráva ako ona chce ,je asi aj ona doma dosť veľký problém a chlap nevie ,kde skôr skočiť

petamich
Včera o 20:26

Myslim, ze vo vasom vztahu bude asi viac veci nie s kostolnym poriadkom. Vas jediny problem je, ze zatajil mame, ze ma dovolenku? 🙂 vztah s mamou/svokrou asi bude specificky, lebo nie nie je normalne mat obavu povedat svojej mame, ze mam dovolenku ale neprideme, lebo chcem byt s rodinou a prideme v septembri. Rovnako ako nie je uplne v poriadku tvoja prehnana reakcia. Prehnane zrejme reagujes, lebo to asi nebude uplne izolovany a jedinecny pripad, kedy muz takeco alebo cosi podobne urobil alebo neurobil. Pripadne takto reagujes bezne? Lebo nie ani tvoja reakcia nie je uplne ok.