Muž zatajil dovolenku kvôli svokre. Ako to hodnotíte?
Prosím vas pekne všetky komentáre čo tu budú chcem ukázať môjmu manželovi aby mu to otvorilo oči lebo podľa neho som ja tá sprostá. Svokrovci bývajú 300km od nás , máme spolu dcéru , vždy sa stretávame približne každé 2 mesiace buď ideme my k ním na víkend alebo oni k nám. Videli sme sa v polovici júla. Manžel mal teraz v práci dovolenku aby bol doma s nami 4 dni. Svojej mame to zatajil, klamal jej že je v robote aj keď bol doma keď som sa spýtala prečo si nepovedal mamine že máš dovolenku a si s nami doma? Povedal mi ze preto aby nebola smutná že sme nešli za nimi keďže mám 4 dni voľno. Môj názor je že čo je na tom že má 4 dni voľno aby bol so svojou rodinou (manželkou a dcérou) veď to je normálne vec nie? Veď by sme sa stretli niekedy v septembri . A on sa bál priznať vlastnej mame že má voľno aby bol s nami, zle mi to padlo.. vraj čo sa ja do toho starám že čo jej on hovorí… príde mi to choré , ak som naozaj ja tá sprostá povedzte mi to lebo ja už neviem …
@minenkaa toto ja nedokážem vyhodnotiť, samozrejme. písala som na základe aj svojich skúseností, ale i skúseností iných - známych. som názoru, že chlap má byť chlapom. a teda v tom prípade mohol autorke vysvetliť, prečo sa hrá pred matkou na pracujúceho. podľa toho, čo píše ona, vyzerá to tak, že jej to nevysvetlil.
@doux Ano nevysvetlil,ale možno aj autorka je dosť veľký problém a je alergická na svokru
Je vlastne jedno kto je väčší problém,len autorka robi zbyticne drámu
@anonym_autor hodnotim to tak ze manzel poriesil svoju mamu milosrdnou lzou. Niekedy sa inac neda. Ja som si najprv nemyslela ze ty si sprosta- lebo to klamstvo nie je najvhodnejsie riesenie-ale tvoje dalsie reakcie v tejto diskusii su prilis; posobis trocha ako harpia
@anonym_2bf0a1 no mne to príde choré klamať v takejto veci
@anonym_autor staci, ze mama na stare kolena nechape, ze rodina pre neho je jeho zena a jeho deti. ROdicia hold su istym sposobom na druhej kolaji. Ak toto jeho mama nedokaze alebo nechce pochopit, je jednoduchsie jej nic nehovorit, nez potom dalsi mesiac pocuvat vycitky a nareky, ze neprisiel za mamickou.
Je jeho vec co a kolko povie svojim rodicom, teda do toho velke hnede zakrutene.
Sorry, kocka, ale tvoj chlap pravdu, si riadne na hlavu, ked ta takato blbost rozhodila. Nehas co ta nepali.
Tebe nejak prehnane zalezi na tom, aby mamu usadil. Co si tym potrebujes dokazovat? Ze si dolezitejsia? Alebo len mas potrebu kontrolovat ako co robi? Je to jeho mama a tvoja zbytocna starost.
@anonym_autor staci, ze mama na stare kolena nechape, ze rodina pre neho je jeho zena a jeho deti. ROdicia hold su istym sposobom na druhej kolaji. Ak toto jeho mama nedokaze alebo nechce pochopit, je jednoduchsie jej nic nehovorit, nez potom dalsi mesiac pocuvat vycitky a nareky, ze neprisiel za mamickou.
Je jeho vec co a kolko povie svojim rodicom, teda do toho velke hnede zakrutene.
Sorry, kocka, ale tvoj chlap pravdu, si riadne na hlavu, ked ta takato blbost rozhodila. Nehas co ta nepali.
@elanor ja si nemyslím, že musí nasledujúci mesiac počúvať náreky, atď... prečo by mal? povie matke jasne, že je doma 4 dni a nejde nikam, chce si užiť svoju rodinu. ak bude matka skákať, nech sa páči..... nemusí s ňou komunikovať vôbec predsa. ak mu bude aj naďalej vyvolávať, vypisovať, existuje niečo ako blokácia čísla. či sme v stredoveku?
@anonym_43eea1 ale preto to treba tajiť ? Jeho mama nevie pochopiť že má dovolenku pre nás a nie pre nich? Divné tiež nie?
@anonym_autor Chudák chlap. Mama by nevedela pochopiť, že chce par dni voľna tráviť s rodinou. Manželka nevie pochopiť, že sa chcel vyhnúť zbytočnej dráme s matkou. Tak má ako výsledok teraz doma drámu s manželkou.
Si chudák pomohol.
@doux a presne preto ,to chlapík urobil ako urobil ,aby bol kľud
@minenkaa ja to skúsim inak pomenovať. som žena. keby moja matka takto vystrájala, ja by som jej rovno povedala, že to či ono. a mama, môžeš sa aj rozpučiť, prepáč, toto je pre mňa dôležitejšie. ale ak toto autorkin muž nedokáže, ja osobne si myslím, že on autorku úprimne a skutočne nemiluje. nejdem to rozpitvávať. napíšem len toľko, že skutočná láska muža k žene sa prejaví aj v tom, ako reaguje na rôzne situácie. a mne osobne toto nepripadá ako láska. ale ako boj muža o prežitie medzi dvomi kameňmi. on akoby nemiloval ani ženu, ale ani matku. celé zle.
tak, ako sa muž musí rozhodnúť medzi milenkou a manželkou, má sa rozhodnúť aj medzi matkou a manželkou - družkou - partnerkou. ak toto nedokáže, tak to nie je chlap, ktorý vie, čo chce. a chlap, ktorý nevie, čo chce, je na hovno chlap.
No zjavne sa mu nechcelo pocuvat kázne mamy, že prečo k nej nejdete. A tak namiesto toho počúva teba a tvoj nafúknutý problém.
Nie aby si bola rada. Proste ty si ten typ ženy, čo si dôvod na pindanie a hádku najde
@minenkaa ja to skúsim inak pomenovať. som žena. keby moja matka takto vystrájala, ja by som jej rovno povedala, že to či ono. a mama, môžeš sa aj rozpučiť, prepáč, toto je pre mňa dôležitejšie. ale ak toto autorkin muž nedokáže, ja osobne si myslím, že on autorku úprimne a skutočne nemiluje. nejdem to rozpitvávať. napíšem len toľko, že skutočná láska muža k žene sa prejaví aj v tom, ako reaguje na rôzne situácie. a mne osobne toto nepripadá ako láska. ale ako boj muža o prežitie medzi dvomi kameňmi. on akoby nemiloval ani ženu, ale ani matku. celé zle.
tak, ako sa muž musí rozhodnúť medzi milenkou a manželkou, má sa rozhodnúť aj medzi matkou a manželkou - družkou - partnerkou. ak toto nedokáže, tak to nie je chlap, ktorý vie, čo chce. a chlap, ktorý nevie, čo chce, je na hovno chlap.
@doux tak ja ti napíšem iný pohľad,on to možno ani nevidí až ako moc veľký problém,jednoducho chce mať kľud,nič viac nič menej
Takuto definíciu lásky ako si napisala je totálne bláznovstvo a uplne hrotenie situácie
V manželstve sú dvaja slobodní ľudia a ak on sa rozhodol túto situáciu ,riesit takto a autorke sa to nepáči ma sa s ním o tom porozprávať a nie takto situáciu hrotit
Tvoja definícia lásky ,je tvoj pohľad a napr podľa mba uplne prestreleny
ty si s tym ok ich vidiet len tak malo ,ale jemu zrejme nie.. a kedze si takato harpia radsej zaklamal mame a svojim sposobom aj tebe,kedze sa ti to boji povedat? aj ked je chlap jeho mame chyba a aj ona jemu ... a nechce ju ranit ...
No co autorka, dal si mu precitat, ci radsej nie?
@beata_k ... Určite nie. Lebo by musela priznať, že spravila z komára somára a že sa mýlila. Ona to síce vie, ale tak skúsila, či sa nájde ešte nejaká aspoň jedna taká ženská ako ona, čo je drama queen a taká typická ufrflana vecne s niečím nespokojná,zamindrakovana ženská čo nedá chlapovi ani dýchať
@beata_k ... Určite nie. Lebo by musela priznať, že spravila z komára somára a že sa mýlila. Ona to síce vie, ale tak skúsila, či sa nájde ešte nejaká aspoň jedna taká ženská ako ona, čo je drama queen a taká typická ufrflana vecne s niečím nespokojná,zamindrakovana ženská čo nedá chlapovi ani dýchať
@doriiis Tiez si myslim, ze toto citat nebude. Chudak chlap. Chcel sa vyhnut peklu s mamou, tak ma peklo doma 🤷
@anonym_autor vraj čo sa starám do toho … no starám pretože čo je to za muža čo toto urobí ?
@anonym_autor No takto....akého si si vzala, takého máš! Mamičkin cecok...och jóóój😂 Bude horšie, neboj😝
Si divná. Ja ho úplne chápem. Ak ma mamu, čo bude do neho zistiť, tak si ušetril nervy. Aj keď hmm neušetril. Lebo harpia je aj manželka. Muž ms pravdu. Nestaraj sa.
NEVERIM, ze to vsetkym pride normalne. Nie je to normalne a autorka nie je hysterka. On je dospely muz, manzel, otec a nema sa co spovedat svojej matke či a kedy tam pride/nepride. Je doma so svojou rodinou a hotovo. Takto to mal povedat svojej matke. Nie je soplavy chlapec, ktoremu ma mama diktovat kde a s kym bude travit svoj volny cas. To kde sme, aby sa bal povedat, ze bude so svojou rodinou?
@katkazatka prečo sa vy niektoré staviate do pozície že ste viac ako mamy?
prečo by mal ísť do konfrontácie s mamou, len preto že vy to chcete??
prečo chcete aby sa muž s mamou rozhádal? 😏
proste nechcel sa s ňou doťahovať. koniec. bodka…
@minenkaa toto ja nedokážem vyhodnotiť, samozrejme. písala som na základe aj svojich skúseností, ale i skúseností iných - známych. som názoru, že chlap má byť chlapom. a teda v tom prípade mohol autorke vysvetliť, prečo sa hrá pred matkou na pracujúceho. podľa toho, čo píše ona, vyzerá to tak, že jej to nevysvetlil.
@doux a samozrejme, ani ty si mame nikdy nezaklamala 😏
@elanor ja si nemyslím, že musí nasledujúci mesiac počúvať náreky, atď... prečo by mal? povie matke jasne, že je doma 4 dni a nejde nikam, chce si užiť svoju rodinu. ak bude matka skákať, nech sa páči..... nemusí s ňou komunikovať vôbec predsa. ak mu bude aj naďalej vyvolávať, vypisovať, existuje niečo ako blokácia čísla. či sme v stredoveku?
@doux a k tomu že by mal zablokovať mamu - si v pohode??
@anonym_2bf0a1 ale muž by jej to mal povedať a “upratať si” nie takto klamať že je s nami
@anonym_autor muz si chcel cez dovolenku doma oddychnut a potesit sa s vami, nemysliet na nic a ty si mu to pokazila svojou neempatiou. On vie, preco to neoznamil rpdicom. Neklamal. Ty kozdy svoj krok vesias rodicom na nos? Este sa s tymto "vyzaluj" vasim, nech zavolaju svokrovcom. Chudak manzel, nema pokoj, nedas mu si v klude vypnut, nech nemusi na nic myslit, nic vysvetlovat. Daj mu pokok
@anonym_autor mat tvoje problémy a ministerský plat. Sak nič zlé neurobil preboha chudák. Po ďalšie jeho mame nemusí všetko vedieť ci ty každú hovadinu bežis povedať svojej mamke?! Nepovedal jej to isto preto aby jej nebolo ľúto ze je doma a nejdete za nimi skus používať aj pravú aj ľavú hemisféru mozgu a potom pochopíš.
@anonym_autor a týmto vyjadrením aj končím , ďakujem za každé vyjadrenie , pekný večer
@anonym_autor toto asi nedáš mužovi precitat, vsak? 😀 misia nesplnena
@anonym_autor milá autorka ty ako často bývaš so svojou mamičkou ? Či na to takýto tvoj svokrovsky meter u teba neexistuje? Zatajil to len preto aby nemal peklo doma očividne ,ale chudák ma ho aj tak😭
@anonym_autor
@anonym_autor Tiez si myslim, ze tvoj pripad je este velmi fajn. Moj zatajil dovolenku predomnou. Zobral si ju, aby siel pomahat svokrovcom na zahrade, na vinici a pod. Nikdy si nezobral dovolenku LEN TAK aby bol napr. doma so mnou a boli sme len my dvaja spolu.
@anonym_autor vybral si tu ľahšiu cestu, oklamať aby nemusel nič vysvetlovat a mama sa necítila dotknutá. Za mňa dobra voľba ale chápem ta. Muž je luzer, ktorý sa bojí vlastnej matke povedať, že chce byť aj sam so svojou rodinou. Ide proste o princíp.
A svokra tiež nie je moc empaticka a chápava, sama by si mala uvedomiť, že dovolenka syna automaticky neznamená, že bude s rodičmi...
@anonym_2bf0a1 ale muž by jej to mal povedať a “upratať si” nie takto klamať že je s nami
@anonym_autor tak asi sa mu nechcelo ju momentalne “upratovat”, bud rada, mozno by upratal” aj teba. Mozno len empaticky zhodnotil, ze loz je mensie zlo. Mama spokojna a on ma klud. Divna si aj ty, ze z toho robis dramu. Ver mi, ze keby tak “upratoval” mamu, tak aj teba.

@doux podľa toho ale ako to berie autorka,že sa muz nespráva ako ona chce ,je asi aj ona doma dosť veľký problém a chlap nevie ,kde skôr skočiť