Muži majú radi potvory

29. apr 2021

Čítam takú knihu práve a jasné rozumiem, že keď sa niekto niekomu predkladá a je mu stále k dispozícii, tak je nezaujímavý, ale ako to robíte vy ženy? Príde mi to také ťažké, toľko "pravidiel" vo vzťahoch. Chcem ukazovať mužovi lásku a zároveň nebyť za trapku. Ono sa to ľahšie robí človeku s veľa aktivitami, že "nie som z Teba až tak paf", ale keď som introvert, tak hneď vyzerám dostupnejšie a menej zaujímavo. Riešili ste aj Vy toto vo svojich vzťahoch?

zooeynka
29. apr 2021

...ten pravy nebude potrebovat aby si pred nim hrala mrchu...ono, ak to zena nema v krvi tak sa to podla mna ani nenauci, lebo to nema v povahe a nema na to gule/chut.

autor
29. apr 2021

Akože nemusím zo seba robiť "poslušného psíka", na to mám dosť hrdosť, ale zase ukázať lásku by som rada. 😀 to neviem skryť

pseudomonas87
29. apr 2021

Buď proste sama sebou a ten dotyčný to oceni, že si autentická a na nič sa nehráš.

tenerifka
29. apr 2021

okrem toho, ze ukazes lasku k muzovi, musis ukazat aj lasku k sebe samej. Nemusis sa citit trapne, ked sedis s vylozenymi nohami s poharom vina v ruke a muz maka v kuchyni, ani vtedy, ked povies, ze dnes sa ti nechce nikam ist, lebo si chces oddychnut pri knihe. Dokazat povedat NIE vtedy, ked to mas chut povedat, nechciet sa zavdacit za kazdu cenu. Byt sama sebou

bolarazjedna
29. apr 2021

Vzťah nemá byť o tom, že sa hráš na niekoho. Budeš sa pretvarovať, a nakoniec tomu chlapovi by sa práve páčilo tvoje prava tvar, ale dostane o tebe falošný obraz. Ja som nikdy nerozumela otázkam typu: ako by som ho mohla získať?? Napr vieš ze chlapovi ktory sa ti páči imponuju ženy s vysokými opatkami, v krátkej sukni... Tak teraz začneš sa tak obliekať, len aby si sa mu páčila, keď v skutočnosti najradšej máš tenisky a tričko s riflami? Alebo sa budeš tváriť ako potvora, keď v skutočnosti taka nie si? A z dlhodobého hľadiska to ma aký význam?
Nikdy nezovseobecnuj ľudí, mame milión rôznych pováh, a veľa chlapov by bolo práve z takých potvoru ek znechutených.
Základné pravidlo v zmysluplnom a láskavom vzťahu je úprimnosť. Bud sama sebou, takto najrýchlejšie nájdeš toho pravého, s ktorým sa budete k sebe hodiť.

kikus7
29. apr 2021

Ja som tiež čítala knihu a nakoniec som ju ani nedočítala, koľko sprostostí v nej bolo. :D Radšej byť sama sebou, ako sa pretvarovať, či riadiť nejakými pravidlami. Veď každá žena je jedinečná, originálna..

domak2
29. apr 2021

Muži majú radi "potvory" a ženy zas "zlých chlapcov". Potom si ich vezmú a celý čas fnukaju. Chlapi, že aké sú ženy falošné svine a ženy, že akí sú chlapi grobiani bez záujmu. 😅
(Okrem výnimiek samozrejme)

elizabet173
29. apr 2021

veď mu lásku môžeš a máš ukázať, ale zároveň mu ukázať, že si samostatná, sebavedomá bytosť, nečakáš zavretá v byte, kým príde, žiješ si svoj život, máš svoje záujmy, koníčky, priateľov, aj keď on je tvojou láskou. Je tu na MK more príbehov s podobnou tématikou - robila som pre neho všetko, varila, prala, piekla som, doma nič nemusel pomáhať, nikam som nechodila, rozhádala som sa so svojou rodinou a on sa na mňa vykašlal. Rozumieš už? Nemusíš sa štylizovať do role potvory, ak ti to nie je dané, buď sama sebou, dávaj mu najavo, že ho miluješ, ale zároveň mu ukáž, že máš rada aj sama seba.

luccija
29. apr 2021

Že vôbec čítaš také knižky😉len Ta to pomotalo a zneistilo.Neviem podľa čoho usudzujes, že introvert pôsobí dostupnejšie a menej zaujímavo.Pre mňa su introverti ťažko čitateľni a neprístupni, takže presne opak čo píšeš.Kazdy by mal byť sám sebou aj tak je to všetko komplikované nájsť k sebe povahu, rovnaký cieľ, hodnoty...netráp sa ešte nejakými pravidlami

panelacikova
29. apr 2021

@elizabet173 presne tak. pre mnohých mužov sú práve tie sebestačné ženy tými "milými potvorami", ktoré si treba udržať 🙂

medeaa
29. apr 2021

Hlavne sa neriad nejakymi kravinami v knihe, ale vlastnym rozumom, instinktom a hlavne citom.

acrobaleno
29. apr 2021

Aj ja som introvert, ale laska k sebe samej je na poprednych miestach. Treba byt laskava mrcha. 🤣

ledgerka
29. apr 2021

Staci neskakat muzovi okolo zadku, mat svoje zaujmy a svoj zivot

tomyhardy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
30. apr 2021

?? ...ked to pride,tak to pride. Ak chlapa zaujmes,neprestane sa ozyvat,lebo si/niesi mrcha. :D

mamamasama
30. apr 2021

áno, maju... mam kamosky, ktore su az prilis dobre a doplácajú na to

lujza123
30. apr 2021

Nečítala som knihu ale myslím ze viem o co ide... Nieže by mal niekto rád potvory a vagabundov... Ale je fajn keď je v začiatkoch vzťahu nejaké to "napätie" pocit ze danú osobu si treba zaslúžiť, zaujat. Nikoho nebaví keď sa ti niekto hneď ponúkne celý, to je nuda.

Čiže nemusíš byť potvora, kľudne môžes vyjadriť city, ale stále ostať aj trochu nedostupná ci záhadná. Proste nebyť k dispozícii okamzite, mat svoje záujmy, priateľov.

moonlight1210
30. apr 2021

@lujza123 citala som tu knihu a je o tom, preco dobrym dievcatam ostanu oci pre plac a muzi ostavaju s "potvorami". pricom sa tym nemysli vyuzivacna, sebecka, sebestredna, nezodpovedna zena.
len taka, co vie, co chce. a neodlozi cely svoj zivot bokom len kvoli muzovi, len aby ju nahodou neodpustil. lubi ho a je tu pre neho, ale zaroven si udrziava aj svoj zivot.
proste si ho nekupuje laskou, obskakovanim a prisposobovanim sa a nie je potom prekvapena, ze on to berie ako standard a nevazi si to. ani ju.
rovnovaha vo vztahu.

no a ta kniha vysvetluje, kde dobre dievcata robia chybu.

moonlight1210
30. apr 2021

treba mat svoje zaujmy a rozvijat ich. pracovat na nich.
tym ziskas okruh priatelov, ktori maju rovnake/podobne zaujmy.
ked sa zdokonalujes, najdes podporu a obdiv. (a posilni to aj sebavedomie - ale nemal by to byt primarny zdroj sebavedomia).
v tomto okruhu ludi najskor niekoho zaujmes. alebo zaujmes niekoho, kto obdivuje veci, ktore robis.
a ten niekto bude mat s tebou spolocne zaujmy, takze si budete rozumiet.

a teraz uz je len uloha najst rovnovahu medzi svojimi zaujmami a vztahom.
ak sa zacnes vzdavat veci, co ta bavia, len pre vztah, teda len preto, aby ta on nahodou nenechal, tak si v haji.
ak budes prehanat dolezitost svojich zaujmov, vztah sa rozpadne aj sam, lebo vznikne pocit, ze na nom ani nezalezi.
takze sa ucit aj prisposobit, aj vediet trvat na veciach, co su pre teba dolezite.

najlepsie je nic nehrat.
ziadne cakanie povinnej polhodiny-hodiny, kym zavolas spat a odpises na sms, atd. Kludne mu odpis hned, ak to tak citis.
ked vsak nemas zrovna cas, nerob si ho nasilu (trebars mas rozbehnute cvicenie, beh, pracu na projekte, ... - neurob si kvoli nemu pauzu. pocvic aj svoju trpezlivost.). dokonci, co mas rozrobene, a potom sa ozvi. alebo aj odpis: nemam teraz cas, ozvem sa potom.

ak mu chces urobit super veceru, tak ho pozvi a urob ju.
ak sa ti inokedy nechce a on nieco take navrhne, ze si zopakujete ten vecer u teba (s tvojou vecerou), tak mu s humorom navrhni, nech ta teraz pozve on.

ak ho chces objat, pobozkat, vyspat sa s nim, urob to. a ked inokedy nemas naladu, tak kludne povedz: laska, som unavena, iba ma objim.

a zase - ked on bude reagovat podobne, akceptuj to. neries, ze preco dnes nema zaujem/naladu. necit sa odmietnuta, urazena. (iba keby to dlho pretrvavalo - to uz ale ma zmysel sa zamysliet, ze ten vztah asi vyprchal a nech si teda on ide, kam chce. naco s nim stracat cas?)

ries, iba ked zacnes mat pocit, ze on kalkuluje a snazi sa ti nieco "vratit".
ze minule si ty odmietla, teraz ti to spocitam a just odmietnem dnes ja.
to je potom nezrely partner. a s nim bude urcite ubohy vztah. akurat plny bojov Kto z koho. ked on si bude dokazovat.
do toho sa oplati neinvestovat a oplati sa rozist.

dolezite je, aby si po rozpade vztahu (ak by k tomu doslo) citila sice smutok, ale vedela si povedat: nelutujem ani jednu z veci, ktoru som urobila, lebo som ju urobila tak, ako som ju citila.

kassandra25
1. máj 2021

Ja si myslim, ze ked sa tomu dotycnemu pacit, chce ta a zalubil sa, tak aj lasku mozes ukazat. Ak ta nechce, mozes sa aj na kolomaz rozliat, nic z toho nebude. A ak ta nechce, a ty sa mu ukazes aj tak, ze si malo dostupna a jedna z tisica, aj tak z toho nic nebude.