Mužove nároky sa zvyšujú. Nestačím mu
Chcela by som vediet vas pohlad na vec. Ako riesite, ked ma na vas muz prehnane naroky? Vsetko musi byt tip top, poriadok, postarane o deti, nemozem sa stazovat, musi to slapat.... a co sa tyka jeho, nerespektuje to, na com sa dohodneme, chodi si sam kadial chce, nevie pochopit, ze deti su aj jeho.... ked si ide lahnut on a deti nespia je to ok, ked dostanem po celom dni mikrospanok ja, zacne kricat ze to nemyslim vazne, zapali mi svetlo.... ja vsetko, musim sa zlepsovat a vravi, ze je narocny a chce mat domacnost tip top....ale co on? Ziadna pomoc, ziadne vycitky svedomia len utoky za nieco, co nespravim. Dnes po mne krical ze som bordelarka, lebo bolo vsetko upratane ale vecer som nezmyla a zmyl rano on, kedze dcere popadalo jedlo a vsade boli kvapky...citim sa ponizene a ako sluzla. A nerqdte mi prosim nerobit to, nemozem sa s detmi hrabat v spine
Z mna je to domace nasilie, tzv gaslighting ako vysity a zastrasovanie partnerky. Na toto je jedina cesta von: odist od neho. Alebo nech mu terapeut vysvetli, co tym konanim sposobuje. Vyvolava zamerne napatie, pocity viny
Čokoľvek spravíš bude málo.Za chvíľu ho budú kopírovať deti.Od teba chce vyupratovane a sám si neodlozi veci.Vzdy bude poukazovat na tvoje nedostatky a zhadzovať.On sám je nespokojný chudák.Ale na mňa by neskúšal ja sa hneď osopim a radšej by som sa denne hádala, ale nepodvolila sa.Musis sa zmeniť, keď mu nie je dosť upratané nech upratuje a ty chod s deťmi von.
To neznamená, keď si doma, že to je len tvoja úloha.Si doma pre deti...
Neviem koľko ste spolu, ale keď má roky navrch a ešte sa mu pomaly ospravedlnis, že si to nespravila tak bude ťažká zmena, ak vôbec nejaká.
Možno si mala takú mamu submisivnu, otca tvrdého, alebo on mamu maniački na upratovanie v každom prípade to je zlú vzťah a nic dobre neprinesie.
Týchto gerojov by som panvicou trieskala doma hrdina a v robote tajtrlik.
Prečo druhé dieťa????
Ahoj, nech si on nájde upratovačku...a Ty nového muža 😁
Preboha, to ozaj takto žiješ? 😢 To ozaj toto všetko dennodenne prezivas? 😢 To je strašné. To je psychicke týranie toto. Je mi to veľmi ľúto,že si Ťa vôbec nevazi a si mu len ako slúžka.
Ak máš kam, odíď. Konečne začneš žiť dôstojný život. Taký, aký si zaslúžis. ❤️
Držím palce!
@shee11 presne takto. A takto sa ludia stavaju k akejkolvek obeti. Vid vojna na Ukrajine - vinia obet, ze si za to moze sama, lebo to, lebo hento. To iste znasilnena zena - nemala mat prilis kratku suknu atd...zena v domacnosti je neschopna, nevie upratovat, robi vsetko zle a provokuje tym chlapa. Toto obvinovanie obete z duse nenavidim! Je to tak priserne ako samotne tyranie, ci uz fyzicke, psychicke, financne...😪
a onedlho takuto poslusnu sluzticku domacu, handru...vymeni alebo vymenil len o tom nevie pani manzelka za nadhernu, mladu, a vobec zenu ktora toto tak ma cele u prdely, aby luxovala cely byt...toto este bude gradovat...a moze byt fantasticky otec ked je to chuj a ona taka, ze so sebou necha mavat ako handra...tu este bude plac a skripanie zubov
@makova333 presne tak, ako pises, ona mu chce za kazdu cenu vyhoviet, nechce, aby ju ociernoval pred navstevami a tak upratuje do bezvedomia, lebo to zrejme v jej rodine tiez tak mali. Uz davno nie je schopna ked po nej ziape zobrat tanier a smarit ho o stenu aj s obsahom, aby videl, ako vyzera neporiadok. Obavam sa, ze sa sama nedokaze z toho vymanit 🙁
To nemyslis vazne! To uz je tyrania! Ved nech to ukaze, ako sa to robi a zucastni sa! Ja robim, kolko stiham. A ked ma.pripomienky? Ignorujem. Sak vie, ako sa to robi. Aj ja chodim do prace.. keby nebcodim, nepoviem..aj moj vie byt paradny toto, ale toto..toto tolerovat? Mala by si odist aj s detmi od neho..
Velmi Ti prajem, aby si nasla silu v sebe a vo svojom zaujme a v zaujem Tvojich este malickych deticiek ich ochranila od zla 🙏
Nehanbi sa poprosit o pomoc...
...aj touto cestou cez modreho konika, alebo svoju rodinu, aj cudzich ludi, kamaratky, profesionalov...urcite je sposob a cesta, ako z tohto zacarovaneho kruhu von...
@stary_ujco Kym som bola na rodicaku, aj ja som stihala 2x do tyzdna. Teraz len vtedy, ako stiham.. kedze muz nema vecne cas..
Podla mna na to staci uplne pokojne povedat, nech sa paci, ked ti to vadi, tu je handra, umy si sam... nastav si hranice... upratuj tolko, kolko vladzes a kolko je to pre teba optimum... nie je hanba povedat NEVLADZEM alebo ze toto robit NEBUDEM... hadam sa chlap este spamata...
@shee11 obviňovanie obete nieje správne na druhu stranu je veľmi ťažké pochopiť a pomôcť týranej žene. Toto je taky špecifický druh závislosti ktorý sa veľmi ťažko chápe zvonka.
Pretoze v úplných začiatkoch je žena obeťou, pomaly ani sama netuší ako je vtiahnuta do takéhoto zvláštneho vzťahu. Tuší ze niečo nieje ok, povedia jej to kamarátky, povedia jej to rodicia, možno jej otvorí oči takéto fórum.... Ale potom popri uvedomeni si svojej situácie začne rovnako silné popieranie reality a odmietanie akejkoľvek pomoci.
Je takmer nemožné dostať tyranu ženu z takého vzťahu, môžeš ju presťahovať, ponúknuť jej apartmán zdarma a 1000 euro k tomu veľká časť z nich sa vráti k tyranovi.
A v tomto momente (nekonečných návratov a odmietania pomoci) je veľmi náročné vnímať takúto ženu stále ako obeť.
@simca06022011 a ty si prečo s ním?
@januarova mam na to svoje dovody ;)
@basska_b ona uz nie je v leveli "urcujem si hranice sama"
@lujza123 vies co je na tom najsmutnejsie, ze casto (tak ako tu na fore) obet viktimizuje vlastna rodina. Bud nevedia o co v takom vztahu ide (vedomi a nevedomi agenti) alebo su sami toxicki ludia. A este par piznamok k tvojmu prispevku:
"Pretoze v úplných začiatkoch je žena obeťou, pomaly ani sama netuší ako je vtiahnuta do takéhoto zvláštneho vzťahu. Tuší ze niečo nieje ok" Nie obet to casto vobec netusi, lebo je zahltena laskou a pozornostou a pocitom, ze nasla spriaznenu dusu. Lebo on je taky ako ja (nie je, len si ju uz otestoval, ziskal info o nej a mam aj velmi dobry pozorovaci talent).
"povedia jej to kamarátky, povedia jej to rodicia, možno jej otvorí oči takéto fórum...." Nepovedia, lebo tie, ktore by jej to boli schopne povedat uz ona s jeho vydatnou pomocou odstrihla (toxik si najde xy dovodov, preco je kamoska XY nie pre nu vhodna od toho "kamoska ide po mne" cez "kamoska ta ohovara" az po "laska, ona fakt na teba tak zle vplyva, vidim ako si z nej nervozna. Ja ti do toho fakt nechcem kecat, ty musis citit ako je to medzi vami..." A rodicia su kapitola sama o sebe. Do takehoto vztahu casto padaju ludia, ktori maju jednoho ci oboch rodicov toxickych. A nie, ta rodina navonok moze posobit ako harmonicka a milujuca. To co sa deje casto vyzera ako vynikajuca starostlivost o dieta, ale nie je...
@makova333 veru toto je veľmi ťažká téma. Zažila som na vlastnej koži, mne dve veľmi blízke kamarátky skončili s takýmito exotmi, našťastie obidve sú z toho vonku ale ťahalo sa to v obidvoch prípadoch roky. Obidve museli doslova padnúť na hubu a dokázali sa vyslobodiť až v momente keď už boli na samom dne a nebol pri nich nikto kto by im pomohol. Preto viem ze od chvile kým si uvedomili ze ten vzťah nieje ok až po definitívny rozchod to nebola ľahká cesta. Tak isto viem co je to pre okolie, rodinu. Od popieranie ze sa to vôbec deje až po znechutenie, lebo keď niekoho x krát ubytovavas u seba na gauci o polnoci s monoklami a deckom na rukách, na potajme sťahuješ z bytu, pomôžeš nájsť azylovy dom, psychológa a o mesiac je dotyčná späť so svojím Romeom tak je to poriadne demotivujuce. Chceš pomôct ale nedokážeš. Fakt mi to pripomínalo závislosť, ako nejaký fetaci, chvíľu čistý a o chvíľu zas v tom.
@lujza123 ak opomeniem fakt, ze ty hovoris o fyzickom nasili a ja o psychickom, tak ta dotycna to nerobi s tym, aby obtazovala svoje okolie, jednoducho jej to v tom danom momente proste nejde, napriek tomu, ze ma z tvojho pohladu podporu. Za tym preco sa vrati moze byt xy dovodov od nulovej sebadovery, cez totalny hoover od partnera az po jeho vyhrazanie. Nasilie (akekolvek), ma svoju dynamiku, ale na vymanenie sa z neho obet potrebuje obrovsku silu, ktoru casto nema. Nie preto, ze by bola horsia ako "normalne zeny", ale prave pre to, ze na nej bolo to nasilie pachane dlhu dobu.
@makova333 presne tak, sú to strašné veci, ja som sa snažila presvedčiť jednu ženu, ktorú manžel mlátil, aby od neho odišla, deti už boli skoro dospelé, ale nie, nedalo sa s ňou. Proste bola od neho závislá. Bolo mi z toho nanič, ale nedalo sa nič urobiť. Stále sa sťažovala, ale pomoc odmietala.
Prestala som citat tam, kde pises, ze si umyvala podlahu na kolenach obruskami.
Keby toto na mna skusal moj muz doma, tak po nom navrieskam tak, ze si tu podlahu umyje vlastnym jazykom a to mi mozes verit, ze nesrandujem a myslim to skutocne vazne
@kinderzwillinge mojmu by to strach a pud sebazachovy nedovolil😅
Mne bolo luto, ked.som si precitala, ze s detmi nejdes Von kvoli upratovaniu. Tvoju situaciu som neprezila, takze dobru radu mozno nemam, no ja som si v hlave nastavila system, ze jeden den varim, dalsi periem a tak podobne. Byt upratujeme s drobcom vacsinou spolu, hoci tak mi to trva dlhsie (velmi rad svojim mopom umyva dlazky a zameta a pod.). Ale samozrejme, ten poriadok u nas je taky prevadzkovy, Lebo rano umyjem dlazky a vsetko a poobede uz je natrusene, piesok donesieme a kamienky z ihriska. Proste vyzerame ako domacnost s malym dietatom. Nie je Tu vybuch, ale ani nie je vsetko na svojom mieste. Akurat umyvacku sa snazim vykladat rychlo, Lebo obvykle uz caka dalsi road a to ja nemam rada, ked v kuchyni je kdeco povytahovane.
Milá mamička,po tom, čo som si tu prečítala,mi nedalo reagovať.Tvoj muž je čistý narcis(pohľadaj si význam tohto slova a prečítaj, aký je život s takýmto človekom).On sa nezmení a teba to zničí,psychicky aj fyzicky.Teraz si ešte mladá,si doma na materskej,vládzeš ako-tak,aj keď tvoj deň "má málo hodín".Čo bude o pár rokov,keď nastúpiš do práce?Dve školopovinné deti, kvôli práci ti zostane ešte menej hodín na domáce práce...aby bolo všetko čisté a naleštené,aby si vyhovela svojmu despotickému manželovi,prestaneš úplne spávať???Do týždňa skolabuješ...Sama cítiš, že už teraz to nie je ok a čo bude neskôr?Tvoj muž,so svojou povahou,ťa bude deptať stále viac.Máš vôbec nejaké priateľky, napr.druhé mamičky,keď nemáš šancu chodiť s detičkami ani von,lebo upratuješ? Snažíš sa maximálne,aby všetko bolo tip-top a aj tak si "bordelárka"???A bude to čím ďalej tým viac horšie a horšie.Ak s tým neurobíš už teraz niečo,zblázniš sa...Ak zlyhajú všetky pokusy a možnosti "uvedomenia sa" tvojho manžela, začni rozmýšľať nad možnosťou odchodu.Pre dobro seba,aj svojich detí.Tvoj život bude taký,ako si ho sama zariadiš.Bude to ťažké,ale všetko sa dá, keď človek chce.A hlavne začni si vážiť sama seba,lebo tvoj muž si ťa vôbec neváži.Nie si handra,si žena a matka... želám ti veľa sily a odvahy...
Presne takúto ženu poznám. Je mi luto aj jej, aj teba. Tak by som ho vyfliaskala po tej sprostej hlave, žeby ho vlastna mater nespoznala
@jarka26011 možno aj ju, nie len jeho, že dovolí niekomu toto so sebou robiť. Aj keď chápem, že tu bol zrejme podobný model v pôvodnej rodine, že je asi odstrihnutá od kamarátiek, že má nízke sebavedomie, ale žijeme v 21. storočí, nie v 19.

@heln to bol druhý. Volá sa to Dosť! Celkom smutné, že je toľko filmov s touto tématikou.