icon

Mužovi kamaráti

kukuricka1
27. máj 2017

Caute, som v 40tt a teda porod pred dverami. Mam dobreho muza ale strasne ovplyvnitelneho od kamosov. Ked sme spolu, vsetko klape,sme spokojni a stastni a pripravujeme sa na na prichod nasho prveho potomka..ale nemusi mi celu dobu sediet pri zadku, preto casto vezme bicykel,alebo ide opekat s kamosmi a mne sa to zda ok...KEBY zakazdym neprisiel pod parou alebo zfajceny. Mozem ist rodit kazdu chvilu a vravim mu ze urcite nepojde k porodu pod vplyvom a teda je to riziko sa niekde zrubat ked sme v termine. Vraj mu zavidim ze on moze zurovat a chce si este pred otcovstvom trochu uzit,lebo potom bude vzorny ako nikdy😅 Mne sa to zda vrcholne sebecke a este ma tak vytacat v mojom stave. Ma takych znamych ze ani na cyklovylet nevedia ist triezvi,dokonca aj ked pridu k nam a ja tehula nepijem,nemaju problem vypit kolko vladzu..Ale je to v prvom rade jeho slabost,ze im nevie povedat nie..lebo so mnou nepije,len ked ide s nimi. Som na nich strasne alergicka..ako sa ich zbavit?

Strana
z2
kukuricka1
autor
28. máj 2017

@kikina84
Ma 30 rokov...😕

janinah
28. máj 2017

Nečakaj,že narodením potomka sa zmení na triezvy ideál muža...najprv bude treba potomka osláviť a potom zas niečo...návštevy u vás doma zakáž,neželám si to,idem rodiť každú minútu ,doma nijaký alkohol nedrž....musíš mať plán B,ak ťa on nepovezie do porodnice,tak kto?sused,sanitka,to musíš mať v zalohe...a teraz to nechaj tak,nerieš,prídeš z porodnice a uvidíš akos a polepší...hned od začiatku ho musíš zavaliť povinnosťami,do porodnice nech ti nosí to aj ono,uvidíš v akom stave dôjde,doma nech sa nezastaví-nakúpiť,navariť,ty predsa nebudeš vládať.../aj keby si vládala/

obsadenemeno
28. máj 2017

@kukuricka1 mala si ho vyhnat nie do obyvacky, ale na ulicu.... nech si ide, odkial prisiel...... lebo doteraz mal pristav, kam sa spity/zhuleny mohol vratit.... to si mala uz daaaavno poriesit, obavam sa, ze uz je neskoro....

1anonym9
28. máj 2017

@kukuricka1
Ma 30 rokov, doma tehotnu ženu a on sa ide ožrat a sfetovat??? To urcite nie je normalne a narodenim dietata sa to iste nezmeni. Tu nejde o to ze ma takych kamatatov, hlavu ma kazdy svoju vlastnu.
Mna zaujima ze aky priklad si potom bude dieta brat od svojho otca.
Musis mu to vysvetlit a ak to nepochopi a nezmeni svoje spravania tak ti ani nestoji za vztah - budes trpet ty a hlavne aj to dieta. Nic v zlom ale nechapem ako mozes vobec byt s takym dementom

oli18
28. máj 2017

Zaujímavé, že je ovplyvniteľný len kamošmi, nie manželkou 🙂 To si len ty myslíš, že ho kamaráti ovplyvňujú. To on má tieto záťahy rád. A na kamošov sa len vyhovára. To je normálna vlastnosť alkoholikov, každý je vinný, len on nie. Nechcem tým povedať, že tvoj je alkoholik, ale ak nestopneš jeho stretnutia s kamarátmi z mokrej štvrte, je na najlepšej ceste sa nim stať. Lebo pri dieťati bude dosť dôvodov, prečo vypadnúť z domu.

red_cat
28. máj 2017

@kukuricka1 uplne ta chapem a je to na slak trafenie..vobec ti tu situaciu nezavidim. U nas to bolo celkom opacne, manzela som spoznala ako takeho vecne opiteho chlapa s kamosmi a dokonca aj kamoskami a takmer sme aa kvoli tomu po par mesiacoch rozisli. Chlastal tak, ze chodil uplne mimo nadranom domov a ti jeho kamosi nepoznali mieru..zaspali hocikde cestou domov na krajnici...uz len ked na to spominam tak vo mne kypi zlc🙂
Tak mi to strasne vadilo a ceresnicka na torte bola ked raz dosiel s cucflekom lebo sa vsetci ozrali v meste a kamoska ze sa mu zrazu zo srandy zakusla do krku...
Vtedy som sa ako besna rozculila, hlas som mala asi o tri oktavy vyssi a vulgarne (nerozpravam tak a bola to prva a posledna nadavka ktoru odomna kedy pocul) som nanho navrieskala a tusim som aj nieco v tom amoku po nom hodila. Povedala som mu ze bud ja alebo kamosi...vzinal sa ako taky divy kon, vyzeralo to ze sa nakoniec rozideme a nenecha sa obmedzovat..ale po par dnoch zduvania mi povedal ze zivot chce stravit so mnou a nie s kamosmi a ani neviem ako sa z neho behom par mesiacov z neho stal kosielkovy slusacik, abstinent..dokonaly manzel a o chvilocku aj otec😊 pije len na svadbach a to mu este ja nalievam aby sa uvolnil...dokonca som ho pred mesiacom ked sa potreboval po statniciach uvolnit poslala s tymi kamosmi, ze sa dlho nevideli, nech idu oslavit ze bude otcom😀 dosiel totalne staty o 4 rano a do rana mi vyznaval lasku, ze ako mu to dobre padlo a aky je rad ze sa vratil za mnou a aky je statsny..a bla bla.
Drzim ti silno palce aby sa aj tebe podarilo to takto otocit a ukazat chlapovi co je v zivote dolezitejsie..a potom raz za cas ked ho posles s kamosmi tak bude ten najstastnejsi muz pod slnkom a bude ta este viac lubit😀 aj moj ma 30r... je to taky hlupy vek no..ale prave teraz treba zakrocit aby to nepokracovalo..

dominika6
29. máj 2017

@kukuricka1 poviem ti tak...žiadna debata nepomáha...žiadne vyhrážky,limity,sluby,hrozby..
toto robí žena čo nevie ako na chlapa...
žena vždy koná,nevyjednáva..
hned po narodení ho zaúkolovať..prebalovať,krmiť,kočíkovať..prejde ho nuda..

kukuricka1
autor
29. máj 2017

Tak citam od vas kopu nazorov,kazdy pod tym svojim uhlom pohladu ci vlastnou skusenostou,preto si to velmi vazim. Nemyslim ze je alkoholik, posledne roky sa viac venoval sportu,vyletom a, citaniu knih,ale co sa tyka zabavy,pozna ju len z tej divokej partie este zo skoly,tak ked mu chyba spolocnost ide tam kde to pozna..a to su pijani "first class". On popri nich pije ako ovecka,da si tri piva a dva panaky a uz mu je cesta uzka- to som videla osobne. Z vasich rad viem,ze uz nesmiem byt taka velkorysa k tymto jeho "vybehom" lebo sa to zvrtne raz dva. Neplanujem mu teraz prizvukovat co moze a co nie, nechce sa mi byt ako dozorca..vsetko som mu jasne povedala a ked chce byt s nami, tak nech sa podla toho chova..inak ma cestu otvorenu..

kukuricka1
autor
29. máj 2017

Na druhy den po tom opiasi som ho strasne zjazdila, dala mu upratat a povysavat byt,ja som sa isla prejst, jeho komosku(z tej partie)co s nami mala ist na vylet som hned zrusila,ze s nami nikam nejde a boli sme spolu cely den na vylete..tak vychadzal mi v ustrety..dnes mam pre neho zas kopu uloh na doma, tak drztee palce🍀✊

unicornlady
29. máj 2017

No neviem, toto môže vydržať len chvíľu.

Prvotne by som riešila DÔVOD, prečo má potrebu ísť piť a prečo akoby uteká z domu.

Von ísť môže s chalanmi, nájsť si iné koníčky... ale nemusí utekať k tomu alkoholu a nejak potláčať svoje nespracované emócie ...

Si šťastná? Vytváraš mu také prostredie, v ktorom sa môže cítiť ako muž (nerobíš veci zaňho) a fungovať vo svojej mužskej roli (ochrana, rozhodnosť, stabilita)...?

nuci616
29. máj 2017

Úplne zatrhnúť kamošov by som neodporúčala ale inak ťa chápem 🙂 Mne by to tiež nebolo príjemné keby mám pár dní do pôrodu, môže to prísť každú chvíľu a môj chlap by sa niekde flákal s partiou a nemohol by ma ani odviesť do nemocnice keby to na mňa prišlo. Ale pekne si mu to vysvetlila tak hádam už teraz bude kľudnejší. Treba byť niekedy aj sekera, veď chlapi sú predsa stále na polovicu deťmi :D

kukuricka1
autor
29. máj 2017

@unicornlady
Hmm, myslim ze mam s alkoholom problem skor ja..nie s pitim😜ale s tym ze som vyrastala v rodine kde sa alkohol dost akceptoval. Myslim ze moj otec je alkoholik aj ked teda nechodi po jarkoch,ale potrebuje svoju dennu davku vinka, aj ked sa neopija tak okato, viem ked "je chyteny" a vsetci mu to cely zivot akceptovali..v praci aj doma. Dlho som potom zila s chlapom ktory tiez pil..ale tiez tak nejasne..mal dlhe obdobie bez a potom snury..ked nepil super,ked pil tak som zavrela oci a cakala kym to prejde..presvedcil ma ze je to ok, ale aj tak sme sa kvoli tomu rozisli,lebo som to nedala..nedokazala som ho presvedcit nech vymeni chlast za mna...tak som ho nechala. Teraz ale cakam babo a chcem to zobrat nejako z ineho konca..lebo zas je tu nejake "okolie" ktore ma presviedca ze je to ok a on pije este malo v porovnani s inymi...Tym ze nemam ziaden nepijacky muzsky vzor, mam vzity pocit ze to mam aj ja akceptovat,ze je to tak Normalne...ale vnutri viem ze sa mi to nepaci.

kukuricka1
autor
29. máj 2017

Som velmi sklamana okolim, vobec ta alko kultura na slovensku je velmi silna..vobec sa nestretavam s podporou nepitia,skor si ludia zo mna robia srandu alebo pozeraju cez prsty,ze aka harpya, ze mnou lomcuju hormony a gestapacka..ze si ten moj chudacik pomaly musi pytat priepustku..potom ma to zamrzi ze som fakt prisna a poslem ho von a ako to dopadne...viem ze nieje riesenie mu nieco zakazovat,ale pomoze len ked to sam pochopi..keby bol zodpovedny mal by viac slobody aj spokojnejsiu partnerku..je to take jednoduche..

unicornlady
29. máj 2017

Tak aj môj otec pijával, ale zase som sa naučila, že toto je to, čo proste nechcem a nebudem akceptovať u muža.

Ten môj si dá max. nealko (aj tak každý deň šoféruje) a vie, že keby sme napr. dakde (a nemusíme ísť autom) dáme si kľudne trošku z vína (mne alkohol všeobecne nechutí), ale nesmie sa opiť. Proste chápe, že pre mňa je to neakceptovateľné a ublížilo by mi to. A našťastie ani nemá také potreby (hoci vraví, že on dosť znesie, než by sa opil, ale proste mne to neskutočne smrdí, aj cigarety mi smrdia...)

Okolie si nevšímaj. Vy si určujete čo je a čo nie je pre vás akceptovateľné vo vzťahu. A tvoj chlap nie je malý dieťa, že by si ty mu mala/mohla zakazovať, ale sám, z vlastnej zodpovednosti ho má napadnúť, že toto nie. (a bez ohľadu na to, čo by kto chcel doňho nahučať). Nemôže byť taký nestabilný a ľahko ovplyvniteľný.

obsadenemeno
29. máj 2017

@kukuricka1 na okolie sa ty vykasli, pockaj si par rockov a uvidis, ze ti, co sa teraz posklabuju sa budu o par rokov stazovat na zdravotne problemy z alkoholu (muzi) alebo na to, ze ten ich chlasta prvu ligu (zeny).
A potom sa budes moct posklabovat ty.

unicornlady
29. máj 2017

A napr. ja som mala zo začiatku strašnú nedôveru voči mužom (otec mal rád okrem alkoholu aj iné ženy atd..).

Ale postupne, ako zisťujem, že môžem svojmu chlapovi dôverovať, tak som aj pokojnejšia, aj spokojnejšia a aj on je šťastnejší, keď má spokojnú ženskú 🙂 🙂

Strana
z2