icon

Nahneval sa kvôli uloženej karte

2. dec 2022

Ahojte bývam s priateľom 2 roky a z toho už máme spolu aj ročného syna.. Priateľ je rozvedený a bol dlho vo vzťahu..Presťahovala som sa za priateľom k nemu do bytu a čo sa týka priateľa tak strašne sa nehneval keď som si uložila jeho údaje účtu na platenie z Číny atď... Pár krát sa objednávalo z môjho telefónu takže preto...Inkaso platí on a zo stravou ideme na poli... Čo si o tom myslíte? Opýtal sa ma že či by s bola v pohode ja keby má môj celý účet uložené on v telefóne.. Akože WTF? Prečo by mi to malo vadiť keď sme rodina a spolu bývame? Toto som mu na to povedala a odul sa a šiel radšej do druhej izby...

shee11
2. dec 2022

Na ali mam účet iba ja, muž si kedykoľvek moze hocičo objednať, vôbec to neriešime a uz vôbec si nepýtame povolenie jeden od druhého.
Namiesto urážania by Tvoj priateľ mal byť schopný sa o veciach normálne porozprávať a nie sa správať ako decko 🤷

sasa1310
2. dec 2022

@rachel36a a čo má spoločné autorka s jej partnerom okrem dieťaťa? No daj

jaond19
2. dec 2022

Preco nemas vlastny ucet na taketo veci ked su teraz kadejake bez poplatkov?? Priatel je len opatrny a teda ma byt pre co ako tak vidim.... aspon on ma rozum

sense
2. dec 2022

@maranco nuz na aliexprese ne nakupujem, raz dom kúpila niečo. Na wish, potom som riešila platby kt som nevykonal a a odvtedy takéto stránky neriešim.... A nič to nemení na tom ze ukizut si kartu priateľa bez jeho vedomia je riadne svinstvo a je jedno ci sme je to len priateľ, manžel alebo brat

mimisikum
2. dec 2022

Na aliexprese má účet iba manžel, aj to má na tieto účely iný účet, ku ktorému ja nemám prístup, ale keď si chcem niečo objednať nie je problém - keď si niečo vyberiem, pošle tam peniaze z nášho účtu a tie sa minú. Drží tam fakt len miminum peňazí. Keby som zaplatila z nášho účtu za nákup na aliexprese, tiež by sa nahneval. Ale nikdy by som si nedovolila siahnuť na účet ani manželovi, ak by sme mali osobitne. Nie to ešte priateľovi.

momo36
2. dec 2022

Ja som s priateľom 8 rokov mame spolu dcéru a nikdy mu nevadilo ze platím s jeho kartou... a nie je mi to ani trápne a podla mňa to nie je ani drzé keď žijeme v jednej domacnosti

dada13288
2. dec 2022

No ja som s muzom 14 rokov a nikdy by som si toto nedovolila ani on by si to nedovolil. Mame vlastne ucty, kde si samostatne sporime, ak daco chce nieco a nema peniazky tak druhy mu posle na ucet. Do penazeniek si nejdeme, stale sa vopred vypytame bud kes alebo aj kartu na chvilku. V pripade smrti sme vyhradne vlasnici uctu toho druheho. Cez alie sa objednava cezomna, manzel mi posiela link. A to mame spolu 2 deti ale odtial potial.

petamich
2. dec 2022

@momo36 predpokladam ale ze vie, ze tu kartu mas a pouzivas a nie ako autorka, ktora si udaje karty ulozila v mobile a on o tom nevedel 🤷‍♀️

maranco
2. dec 2022

Niekto zo zásady kvôli bezpečnosti odmieta uložiť si svoju platobnú kartu na čínskej stránke. Takže by si to nedovolil urobiť ani vo svojom mobile.

Heslo na účet do čínskeho obchodu máš jedinečné, alebo používaš rovnaké heslo takmer všade?

Rovnaké heslo sa dá zneužiť, stačí napadnúť slabo zabezpečený obchod, vytiahnuť uložené maily a heslá alebo podvrhnúť falošnú stránku "na overenie mailu" a potom sa získanými údajmi prihlásiť na čínsku stránku, tam je už uložená karta tak sa môže nakupovať.

adelkaa159
2. dec 2022

Prepac 100 ludi 100 nazorov.. niektore komtare ked citam ake to je drze hnusne a neviem co 🤦‍♀️samozrejme mame 1 učet, spoločne peniaze, vieme o všetkom, chodi mi na ten učet materska, každy ma svoju kartu platby co sa tyka domacnosti vykonavam všetko ja..mame spolu 3 deti som na MD a nevykladam mu každe 1€ načo som použila, ani ho to nenapadne sa opytať, vie ze to ide iba na učty, stravu a zakladne veci, ked nieco ideme kupiť vačšie vacsinou sa o tom aj tak rozpravame takze vie o tom, pred manzelstvom sme mali kazdy sam, dieta sme mali už pred manzelstvom rok, ja som mala svojich peniažkov dosť ale na babo co sa tyka vybavičky som pytala polovičku 😁hnusna matka, ale tak povedala som že to nieje iba moje dieťa takze stale mi daval polku a take moje vystrelky som si platila sama..

jankak055
2. dec 2022

Mali ste sa ako partneri spolu dohodnut. Moze mat zlu predoslu skusenost.

lvulik
2. dec 2022

@adelkaa159 vidíš, svoje výstrelky si si platila sama zo svojho 🙂 stále nevidíš rozdiel, co je drzé? 🙂

slavomira236
2. dec 2022

@strasko ja tiež žijem s mojím "mužom" máme spolu 2deti a hovorím že sme rodina tiež som trochu zostala zaskočená tými poznámkami...

slavomira236
2. dec 2022

Jasné mala sa ho opýtať alebo oznámiť mu že niečo chce objednať že použije jeho kartu tiež by som kartu na ali nenechala uloženú ale zas nemusíte sa do nej navážať že niesu rodina...ako viete že on sa nechce zenit čo keď ona sa nechce vydávať...u nás som povedala ja že sa vydávať nechcem bola som už raz druhýkrát som nechcela a sme rodina aj tak

nanulik
2. dec 2022

My máme jeden účet. Obaja naň prispievame a obaja z neho míňame. Dokonca aj keď sme raz kvôli hypotéke mali dva účty, nikdy sme neriešili tvoje alebo moje. Je to naše.

cucoriedkacucoriedka
2. dec 2022

Je to citlivá téma
...my po 16 rokoch manželstva máme vlastné účty...vieme o svojich príjmoch a vieme čo platíme ...peniaze si presúvame...ja by som sa vlastného účtu nevzdala a nemám ani mužove údaje....a funguje to úžasné a nič by som nemenila...platby máme rozdelené a nákupy sa dohadujeme kto kedy ako

veroni111
2. dec 2022

Dá sa nakupovať cez detsky účet,mam to tak

matkahelka
2. dec 2022

ja mam muzovu kartu aj jeho udaje k dispozicii kedykolvek a ani by mu nenapadlo vobec to riesit. co chcem/potrebujem objednam. ale my sme MANZELIA. vy ste dvaja cudzi ludia, ktorych spaja (predpokladam neplanovane) dieta a v tom ja vidim podstatny rozdiel.

natalka81
2. dec 2022

Píšeš, že tebe by to nevadilo lebo mu doverujes.. no, aj keď ho miluješ, máš s nim dieťa, buď aj ty opatrná. Doveruj mu, ale nie príliš. Prosím, aj pre budúcnosť, respektuj jeho súkromie, jeho súkromné údaje, osobne veci, karty, účty, peniaze. Jeho reakcia je normálna. Ja na jeho mieste ti vynadam. Bud rada ze sa len odul.

bashee
2. dec 2022

za mna je jeho reakcia divna. Nerozumiem. Ale vychadza to aj z toho, ze my sme uz po kratkej dobe (par rokov) fungovali bez papiera ako mamzelia. Napr priatel mi kupil nove auto (20tisic) a ja som bola po jeho splateni majitelka (neplatila som leasing, len benzin a drobny servis). Bolo to o vzajomnej dovere. Hypoteka detto ako partneri nie manzelia. Dieta sme mali ako partneri nie manzelia. Disponentom na vsetkych jeho uctoch som bola ako priatelka, nie manzelka a nakupujem bezne s jeho kartami. Az tento rok sme mali svadbu. Cizeee, z mojho pohladu je to divna reakcia z jeho strany kedze mate dieta. A darmo mi tu bude nejaka vysvetlovat, ze ste len druhovia. Ale nato musia byt obaja tak nastaveni v hlave aby to klapalo ako napr nam. Zjavne on chce mat svoje. Ja take nepoznam vo vztahu takze by ma to prekvapilo.

janetinka27
2. dec 2022

autorka neodpoveda, hlavny prispevok je pribeh nesuvisiacich skutocnosti, diskusia uz na 4 strany, asi bolo treba ozivit forum (akokolvek) 😀

luke3265
2. dec 2022

Keby to urobíš mne, tiež som pekne nasrany. Na nete používam jednorazovú kartu, ktorú ponúka tatra banka, ale aj iné banky. Taktiež veľa bánk ma účet zadarmo, niektoré aj bez podmienok, čiže tvoj argument ohľadom detského účtu je výhovorka.

euka210
2. dec 2022

Toto si musite jednoducho vydiskutovat a dohodnut sa.
My sme manzelia, kazdy mame sice svoj ucet, ale neriesime moje-tvoje. A ani nemam pristup k jeho uctu. Ked chcem, aby nieco zaplatil on, tak mu poviem. Bez jeho vedomia by som to neurobila, ibaze by sme boli dohodnuti, ze mozem hocikedy...

silvike
2. dec 2022

Tak asi to tak neciti, ze ste rodina a asi neciti ze chce mat s tebou spolocne aj peniaze. Ja tiez manzelove udaje nemam nikde ulozene. Ale ja som si v pohode kartu mohla zobrat a platit kedykolvek. Ale teda, on mi doveruje a vie ze minam rozumne. A hlavne mna a deti a vsetky financie berie naozaj ako NASE spolocne. A ja tak isto.

elze8
Autor odpoveď zmazal
mimka2019
2. dec 2022

Mne by vadilo aj to tvoje "Akože WTF?" ...😂

kaloo85
2. dec 2022

Nie si jeho manzelka, takze ani vase prijmy nie su spolocne ako su v BSM. Takze to bolo trosku dost drze od teba.. Kartu si neukladaj ziadnu, ani jeho. Moja banka napriklad mi da pri kazdej platbe cez internet ine cislo karty, vzdy to ide z mojho uctu, ale banka mi v IB vygeneruje jednorazove cislo karty aj CCV cislo a tym padom sa neda zneuzit..

gerrwie_girl
2. dec 2022

Kolko mudrlantiek 😀. Ja s mojim sme len zasnubeni, mame 5 ročného syna, nový domček postavený a ak by si niekto dovolil povedať ze nie sme rodina tak mu asi dám popapuli 😀. Jasne ze sme rodina. Svadbu teraz neriešime vôbec, ja chcem malú, on veľku. Ale na velku peniaze momentálne nie sú. A vôbec mi to nevadí. Vydatá už som bola. A šťastie mi to nezaručilo.

elibelipebeli
2. dec 2022

Ja aj manzel mame kazdy vlastny ucet. Inkaso plati on, detom skoly ja. Stravu obaja, kto je aktualne v obchode. Jeho platobne udaje nemam. Ak nieco vacsie chcem kupit, sam mi posle na ucet. Ale teda hocikedy si bez pytania vezmem z jeho penazenky peniaze, ak rychlo potrebujem. Dnes napr.rano som niesla deti do skoly, on s mladsimi este spal. Potrebovala som 40€, nebudem ho preto hadam budit. Vzala som si. Potom som mu neskor hovorila, ze som si vzala, a ze ak, poslem mu na ucet. Tak mi len ukazal, ci mi harasi, ze nie. Ani sa nepytal, na co mi bolo treba. Ale...pointou je, ze sme v prvom rade manzelia, ze je medzi nami obrovska dovera, a ze si nikdy nevycitame financie, pretoze vzdy a stale ich pouzijeme na nas, nasu rodinu. Keby to bol moj priatel, nikdy by som si nic take nedovolila. Okrem toho aj u nas to trvalo nejaky cas, kym sme sa dopracovali az k takemu vztahu a dovere. Za mna si to trochu dost prepiskla.

vroni
2. dec 2022

No, my sme manželia, hospodárime spoločne, ale mame aj svoje účty a karty. Vôbec nie je problém, keď potrebujem mužovu kartu, poviem mu a použijem. A naopak, samozrejme. Ale v živote by som nepoužila jeho kartu len preto, že mam z nej údaje a teda vytocilo by ma do biela, keby to urobil on. Ze mam na účte peniaze nemusí znamenať, že sú voľne použiteľné. A teda karta na čínskej stránke by bol "bonus" navyše (teda skôr Malus, v tomto prípade)