Nahneval sa kvôli uloženej karte
Ahojte bývam s priateľom 2 roky a z toho už máme spolu aj ročného syna.. Priateľ je rozvedený a bol dlho vo vzťahu..Presťahovala som sa za priateľom k nemu do bytu a čo sa týka priateľa tak strašne sa nehneval keď som si uložila jeho údaje účtu na platenie z Číny atď... Pár krát sa objednávalo z môjho telefónu takže preto...Inkaso platí on a zo stravou ideme na poli... Čo si o tom myslíte? Opýtal sa ma že či by s bola v pohode ja keby má môj celý účet uložené on v telefóne.. Akože WTF? Prečo by mi to malo vadiť keď sme rodina a spolu bývame? Toto som mu na to povedala a odul sa a šiel radšej do druhej izby...
Akoze tieto sracky citat to je otras.. Preco by ste nemali byt normalna rodina len prero ze nie ste zobraty a nemozes minat jeho/spolocne €. Co je ro za kravinu..my sme spolu 16 rokov a nie sme manzelia,. Takze nemam doteraz pravo minat jeho peniaze? Ked sa o mesiac zoberieme tak uz mozem pouzit aj jeho € na nakupy? Co konkretne mu vadi? Ze si pouzila jeho kartu a tym padom minula jeho peniaze? Alebo sa boji ze sa jeho karta zneuzije na nejaký podvod?
@gerrwie_girl boze aspon jedna normalna. Ja napr po svadbe netuzim vobec.. Celkom som zostala prekvapena z takychto nazorov.. Ako zo stredoveku
My sme s priateľom spolu 14 rokov kupili sme si spolu dom, mame spolu dieťa a nie sme rodina ano? Akonahle mate s partnerom dieta tak ste rodina... Manželstvo vám šťastie nezaručí ale to asi polovica z vás co to napísala vie len si potrebovala rypnut 🤷♀️ Čo sa týka tej karty nikdy by som si údaje o karte do mobilu neukladala vôbec nie na žiadnom ucte je to nebezpečné, treba sa s priateľom len dohodnúť alebo sa opýtať či ti dá kartu, podľa mňa to nebude taký problém cela tato situácia len si to vydiskutujte 🙂
Úprimne? Riadne si to prestrelila 🙄 jeho karta je jeho karta. Nemáš právo si ukladať take údaje. S mužom sme spolu 10rokov a ani raz má to nenapadlo v živote 🤦🏼♀️ keď chcem od neho nejaké peniaze tak mi prepošle na moj účet a tak isto opačne.
Ja by som bola rovnako nahnevaná. Čo si o sebe myslíš? Tebe by sa páčilo keby toto urobil tebe? Je to cez čiaru.
Uf, to by vadilo aj mne 😞
Ano, žijete spolu, máte spolu dieťa , no i tak si myslím že takéto veci sa musia konzultovať vopred .. na vašom mieste sa priateľovi ospravedlním a ľudsky vysvetlím ako ste to “myslela”. Ak je chápavý určite si zo vysvetlite .. 😉
@simona12345 my sme zobratí už takmer desať rokov a ani teraz mi nenapadne míňať jeho peniaze. Mam svoje, ktoré mi bohate stačia.
A toto je kapitalizmus.
Vasi stari a prastari rodicia, nemali ziaden kapital, ale sa mali radi, starali sa o seba a boli k sebe vludni.
Za rodinu povazovali aj prasa v chlieve a aj celu dedinu.
Ak by zena 'ukradla', rozumej pouzila pre rodinu, muzom schovane peniaze, tak by sa z toho cela dedina smiala, aka sikovna zena a akeho somara ma doma, ze to lepsie neschoval.
Tu sa dievcata predbiehate vo vyhlaseniach, ktora ma väcsiu uctu k partnerovym financiam a rozumiete to ako cnost.
Peniaze, financie, kapital... to nema ziadnu hodnotu, hodnotu ma jedine to, ako sa k sebe spravame a podla tychto pät stran, az na tri-styri prispevky, je to bieda na zaplakanie.
Autorke: Zrejme sa partnet hneval, ze si ohrozila chod vasej domacnosti tym, ze si ulozila cislo karty na nie bezpecnom mieste. Cize vyzradila si spekulantom, kde mate ulozene peniaze a je iba na nich, ci to zneuziju.
Nech sa pohneva, prejde ho to. Hlavne tie udaje vymaz, kde sa da, najlepsie vsade.
@aurora33 tebe stacia, inym stacit nemusi...
@oliolijanka, prosím ta, o čom tocis? Akože keď chlap schováva peniaze a zena mu ich nájde a minie, tak je to znak vzájomnej lásky a úcty???? To zároveň platí o tvojich predstáv z červenej knižnice o minulosti. Už samotný fakt, že žeby našli "muzove" peniaze ukazuje, že tam žiadna úcta a láska nebola, skôr boj kto z koho. A prasa v chlieve nebolo rodina, prasa v chlieve bol majetok a ako taký sa chránil a opatroval. Keď chlap zistil, že mu žena vzala a minula peniaze, tak sa dedina z neho síce smiala, ale považovala za úplne správne, keď ženu za to stlkol. Skutočne nasledovaniahodny životný štýl.... 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Ja ešte jeden dodatok pre ženy žijúce v spoločnej domácnosti s partnerom - áno, manželstvo lásku nezaručí, ale láska sa tu nerieši. Ide o praktické výhody vyplývajúce zo zákona o manželstve. Čokoľvek sa stane, tak ako manželka máte iné postavenie než žena žijúca s mužom aj dve desaťročia, tam ste cudzí ľudia pred zákonom.
@andrea168
@simona12345
Je pravda, ze pokial sa viete s partnerom dohodnut na spravodlivom financovani potrieb rodiny a samozrejme i na dalsich dolezitych veciach spolunazivania, potom je jedno ci ste zobrati alebo nie, fungujete ako rodina.
Avsak nie kazdy clovek ma schopnost domysliet dosledky nevyhodnych sposobov financovania a riadenia v rodine. Aby bola zabezpecena urcita rovnopravnost v rodine, na to sluzia zakony o rodine a tam je ustanoveny manzelsky vztah ako zaklad rodiny. Od toho sa odvijaju rozne zabezpecenia ako napriklad vdovsky a vdovecky dochodok na ktory iba pri prostom spoluziti nema pozostaly narok. Problemy urcite vznikaju i pri dedicskych konaniach, kedy zo zakona dedia asi len deti, ale nie partneri. A preto si myslim, ze manzelstvo je vyhodnejsie ako len partnerstvo.
@vroni Rozumiem, ze mi nemozes rozumiet. To, co si popisala ty, to je tvoje vnimanie sveta.
V mojom okoli taki ludia nie su a neboli.
Ak si vyrastala v prostredi ake popisujes, je mi ta uprimne luto. Vyzera to, ze ani sama nemas vludnosti na rozdavanie😊
Bola si uz dnes k niekomu mila? Alebo si si iba skontrolovala bankove konto a ze tam je, kolko tam ma byt, naplnilo tvoje srdce spokojnostou?
Urobi ta stastnou, ked prijmem tvoje tvrdenie? Lebo budeme dve jedovate?
Uspokoji ta, ak tu autorke vynadam, ze je zlodejka a ma byt stastna, ze ju otec jej dietata, ktory ju vyuziva, ale ju nechce, neudal, lebo by skysla v base? S doplnkom, ze ja by som sa partnerovych penazi nikdy nedotkla, su to jeho peniaze, to, ze ja som jeho oporou a stabilnym pohodovym zazemim, nema na jeho zisky ziaden vplyv. Su to jeho peniaze a ked chcem kupit rohozku z ciny, do ktorej on si bude obtierat topanky, aby mi nezaspinil podlahu, ktoru som vytrela, aby mal cisty domov, na to nemam ziadne pravo? Mam to zaplatit mojou kartou, mojimi peniazmi na ucte v banke, ktorej ja platim za vedenie uctu? To bude cnostne? Alebo mu mam zavolat a minut viac penazi, ako bude ta rohozka stat? A keby mal nahodou rokovanie, tak mam pokorne pockat a az potom si(!) tu rohozku z ciny kupit?
Lebo my nie sme rodina?😀
hmm a preco sa to uz na 4roch stranach riesi ci su rodina alebo nie? Myslim ze toto nebolo podstatou prispevku. Ja zijem s mojim priatelom, nie som zobrati. Obaja mame vlastne nehnutelnosti, vlastne ucty, vlastne auta. On plati inkaso a podobne veci stravu riesime plus minus napol. Takze vlastne nie sme rodina len spolubyvajuci? Hmm škoda, ja som mysela ze rodina su ludia, ktori sa lubia a maju k sebe blizko a nie to, ci maju spolocny ucet. Musim povedat teda ockovi, ze nie sme rodina lebo nemame spolocny ucet :( nebude veru poteseny :(
@oliolijanka pises sice "pekne" ale vela chlapov takto nefunguje. a ked si zena chce s nimi "spravit" poriadok, tak narazi na realitu. preto musi fungovat kompromis a vzajomne respektovanie sa. v tomto pripade autorka nerespektovala partnera a bez jeho vedomia platila peniazmi, ktore on povazuje za jeho. a ani keby mu da precitat tvoj prispevok, tak on nazor nezmeni, pokial sam nebude chciet.
Priateľ ma pravdu, toto sa nerobí, máš svoj účet tak ten si ulož.
@andrea168 vy ste ale trošku dosť odlišní ako autorka. Je rozdiel prísť k niekomu bývať a mať spoločné len dieťa a rozdiel kúpiť spoločný dom a zariadiť ho spoločne. Autorka má skutočne s partnerom v tomto prípade spoločné len dieťa. Žiadna karta, žiadny majetok, žiadnu nehnuteľnosť spoločnú.
Takže rodinu robí rodinou spoločné priezvisko. Čo sa tu už človek nedozvie za perly😂🤦🏼♀️ Nie odžité roky, spoločná domácnosť, radosti a starosti, ani spoločné deti.. ale
priezvisko.
Toto je kapitalizmus...
" Autorka má skutočne s partnerom v tomto prípade spoločné len dieťa. Žiadna karta, žiadny majetok, žiadnu nehnuteľnosť spoločnú."
Neviem sme spolu 19 rokov ale keby chcem niečo platiť jeho kartou určite sa opýtam a určite by mi to dovolil. Ale prečo si sa neopýtala?
@roja01 to s vami plne súhlasím z právneho hľadiska je to nevýhodné, uvidíme ci sa to v budúcnosti niekedy zmení ale z ľudského je to veľmi nepekne keď riešime alebo ukazujeme na niekoho prstom len preto ze si dovolil napísať/povedat ze je rodina s niekym s kým ma dieta a s kým žije, ľudia na týchto forach si asi neuvedomujú ako vedia slová ublížiť
V konecnom dosledku autorka len chcela vedieť názor na niečo a rieši sa tu úplne niečo iné 😁
Ja neukladám ani údaje mojej karty, nie ešte niekoho iného. 1. môže sa báť zneužitia karty od tretích strán a pofidérnych stránok, 2. ak platíš jeho kartou tak len s jeho vedomím
V žiadnom prípade by som to neurobila ani keby som mala manžela že sme vzatý a nie že je to môj priateľ .Si drzá urob si svoju kartu na platenie. Teraz ked sú samé podvody tak toto urobíš. Ak mu vybielia nejaký podvodník účet budeš ochotná celu sumu ktorú mal na učte vrátiť. On by TI mal dať peniaze na dieťaťa a nie že TY si jeho kartu stiahneš do mobilu. Ja by som si išla na jeho mieste hned v banke účet zrušiť dám si na nový účet a bez tvojho prístupu. A že ho to nahnevalo to je normálne. Mal by si ísť čim skôr zmeniť účet ten zrušiť a na nový si dať peniaze bez toho aby si si TY vytvorila a stiahla si ho do mobilu. Môžeš stratiť mobil a ON príde o peniaze z účtu a bude na 0.A ani manželovi by som bez dovolenia do bankomatovej karty nebabrala. VY nie ste manželia okrem dieťaťa nematé spoločné nič.
@linduska86 ako to myslis? V manzelstve nadobudnute vsetko je spolocne
Podľa mojich skúseností to nefunguje ,,vždy,,ani v manželstve...bola som 19 rokov vydatá a ,,odstrihnutá,,od peňazí..účet mal ex a ja naň bez pristupu...najlepšie,keby ani nemám účet...teraz mám priateľa,,a máme účet každý svoj ..ale keď dačo treba kúpiť,ani jeden nerieši,,pre koho to je určené...,,čo je kúpené,je spoločné,,,
Ale isto by ani on nebol stotožnený,keby mu za chrbtom ,,sťahujem ,,z účtu,,a ešte na ,,blbosti z Číny,,
Keby je to ,, potrebné,,ako strava a pod..aj tak by bolo divné ,,opisovať,,si za jeho chrbtom čislo z karty...ja osobne by som si to ani nedovolila...ani do ,,jeho,,peňaženky by som nevliezla...tiež by sa Ti nepáčilo,keby bez tvojho vedomia vojde do tvojej peňaženky a vezme ti 50€

@gerrwie_girl súhlasím s týmto po papuli...