Nahnevalo by vás to?
Ahojte,
keď máme v rodine oslavu, nosíme vždy nejaký koláč alebo tortu a podobne. Aj tento krát sme plánovali upiecť sladké, kde používam rastlinnú šľahačku. Ide o to, že švagriná začala protestovať, že ja ich umelákmi kŕmiť nebudem ,pričom iné koláče s touto šľahačkou v pohode konzumuje. Ona nevie piecť, je celkovo zatrpknutá. Veľmi sa ma to dotklo, ale hnev ma už prešiel?
Ako by ste reagovali vy? Závidí? Dotklo by sa Vás to? Neriešili by ste? V prvom momente to bola pre mňa studená sprcha.
@letfenixa v každej. Mam alergiu na mliečne výrobky takže veľmi dobre to viem, že je to síce taky názov ale rastlinná to ozaj nie je. Sú tam samozrejme rastlinné zložky, ale ak ma niekto na laktózu alebo bielkovinu mliečnu tak ju nesmie, kým tam nie je označenie vegan.
Prvú mi internet vyhodil tuto https://www.najtelo.com/rastlinna-slahacka-500m...
Nedotkol, s úsmevom by som je povedala ze ona to jest nemusi
Rastlinná šľahačka sa dá normálne vyšľahať? Akú to ma chuť? A vlastne načo je to dobre? 🙂
@chovancova27 keď nemôžeš mlieko.
No úprimne su horšie veci ako rastlinná šľahačka. Ona sa stravuje 100% zdravo? Keď si tak potrpí na to? Ja by som urobila ako viem a chcem a ked to nechce jest nemusí.
@letfenixa Ale pozor to nie je rastlinná šľahačka. To je krém vegansky a to je veľký rozdiel a pojem rastlinná šľahačka obsahuje mliečnu zložku, o tom som vravela, že akonáhle niekto kúpi šľahačku s názvom rastlinná šľahačka. Vždy tam je niečo mliečne a to som si takmer istá ak sa nič nezmenilo a niečo nepridali. To co si poslala je vegansky výrobok ktorý sa podobá šľahačka ale názov rastlinná šľahačka to veru nie je. Teda si neuviedla správny pojem.
@mimka1402 a nemas za co ☺️😉 https://biocare.sk/eshop/produkt/rastlinna-slah...
@liv1 ja vravím o klasických. Stretla som sa veľakrát, že ľudia si neprecitali a zamienali si proste rastlinnú šľahačku - doslovný názov pod ktorým ju nájdeš 🙂 s tym, že neobsahuje mliečne zložky lebo veď je rastlinná. No vo väčšine, som si istá že niečo mliečne býva respektíve je jej súčasťou. Ale bežne cukrárky o tom nevedia a dávajú tuto šľahačku alergikom na laktózu ci mlieko. Riešila som to dlhšie, keďže sa venujem aj vegan pečeniu. 😉 Takže som si istá, že v tomto sa fakt nemýlim, ale kľudne.😀
A mimochodom, to co si poslala je opäť vegan šľahačka. Nie bežná. Takže zas je to mimo misu, lebo tieto vegan je síce už lepší dosah dostať i v nejakých obchodoch, ale táto napríklad nie. 😀 tu co poslala pani vyššie kauf a lidl máva. Btw tú čo si poslala aj používam roky. 😉
@mimka1402 je to rastlinna slahacka, ci je vegan alebo nie je vegan moze mat taky nazov. Ak je napr jej hlavna zlozka rastlinna. Ano ludia tomu mnohi nerozumeju, ze vzdy i tak musia citat zlozenia.
A aj kokosova slahacka je rastlinna. Lebo je z kokosu.
Mas to troska domylene v tych nazvoch, aj sojova slahacka je rastlinna aj vtedy ak je vegan. Atd atd. A zaroven ak neobsahuje mliecnu zlozku, je veganska. To mas ako zemiakovy chlieb, tiez nie je iba zo zemiakov a je v nom lepok napr. Venujem sa laktoze, mliecnej bielkovine a lepku, vydala som dve knihy tak snad sa tomu trosku rozumiem 😁. Tak ako som ti poslala link. Je to rastlinna slahacka a zaroven je veganska. To sa nevylucuje.
Nechapem co pisete ze je drze, svagrina jej povedala svoj nazor, no tak nic dam to co chcu, s pochopenim, alebo to teda nerobim s laskou ked riešim takyto postoj ze urazanie sa za blbosti, spravim hrncekovy komosovy dovi, je tam slahacka normalna nie to co nechcu a este ma aj pravdu, ze ro je umelina, ktorej je aj tak dost okolo
Tu už sa to zase zvrtlo na šľahačku, ale príspevok je o inom. Švagriná je obyčajná krava a rovnako drzo ako ona Tebe by som jej odpovedala, hneď by som ju dorazila, že nikto ju nenúti to jesť a nemusí ukazovať svoju debilitu.
Dotklo, asi moja prvá reakcia by bola taká blbá ako jej.. "no tak to nezer, nepriberes"

@ali12377 ta paradoxne mliečne bielkoviny obsahuje. Len prevláda rastlinný tuk. A teda nechuti ani mne. Skúšali sme už rastlinné mascarpone mne nechutilo veľmi ani doma, kolegyne si zas pochvaľovali. Ja mam dieťa s intoleranciou BKM.
A sú veci čo chutia dobre a sú sakra drahé aj také čo proste nie.