icon

Nahnevalo by vás to?

15. aug 2023

Ahojte,

keď máme v rodine oslavu, nosíme vždy nejaký koláč alebo tortu a podobne. Aj tento krát sme plánovali upiecť sladké, kde používam rastlinnú šľahačku. Ide o to, že švagriná začala protestovať, že ja ich umelákmi kŕmiť nebudem ,pričom iné koláče s touto šľahačkou v pohode konzumuje. Ona nevie piecť, je celkovo zatrpknutá. Veľmi sa ma to dotklo, ale hnev ma už prešiel?

Ako by ste reagovali vy? Závidí? Dotklo by sa Vás to? Neriešili by ste? V prvom momente to bola pre mňa studená sprcha.

letfenixa
18. aug 2023

@dagmarovita spôsob, akým to svagrina povedala, bol drzý. "Nebudeš nás kŕmiť umelakmi." Mohla najesť bez pindania.

sisaka
18. aug 2023

@liv1 tak potom je to čisté zavádzanie zákazníka

sisaka
18. aug 2023

@o__o ďakujem, tak to je fakt absolútne nechutné - nie len zavádzanie, ale aj to zloženie 🤢

liv1
18. aug 2023

@sisaka zavadzanie zakaznika funguje jedna radost. Nespocet potravin deklaruje nieco, co v realite je mozno 10% v zlozeni. Problem nastava pri potravinach pre alergikov a ludi s intoleranciami, kedy taketo oznacenie “rastlinna slahacka” bezneho cloveka uplne zmiatne. Ale ludia s intoleranciami, celiakou a alergikou by uz mali vediet, ze musia citat vsetky zlozenia. Horsie su take pekarky napr., alebo aj restiky, ktore tomu nerozumeju dostatocne, alebo vobec

fauko
Odpoveď bola odstránená
michalinkaa
18. aug 2023

@dagmarovita rastlina je jedna z najzdravsich..

dadulkaf
18. aug 2023

Už by som nič pečené a varené nedoniesla.

chlpana
18. aug 2023

@nini1978 amen!!!! Moja reč

katka700
18. aug 2023

Teš sa už nikdy nič nemusíš piecť. A keď budú reči, povedz že švagriná si nepraje aby si ich krmila umeliakmi, takže upečies až keď madam vypestuje bio spaldovu múku, trstinový cukor, donesie domáce vajcia od slepic čo žerú len bio trávu a bio obilie a smotanu od kravy chovanej na bio pastvine 😂

andigab
18. aug 2023

@konikmodry111 pozri si zloženie rastlinnej šľahačky, o tom je poznámka o umeline

zoeeoz
18. aug 2023

Nemyslim, ze zavidi..len je to krava :D

gab1sol
18. aug 2023

A kto vôbec organizoval tú oslavu? Ale v každom prípade, ako sa ona vyjadrila o tvojom pečeni, rovnako si sa vyjadrila ty o tom jej. Podľa mňa ste si kvit. Evidentne nemáte medzi sebou dobrý vzťah a preto taká reakcia…

zuzanaam
18. aug 2023

@tenerifka žiaden umelý SCHAR nikto jesť nemusí. Roky nejem lepok a niečo také rozhodne nekupujem ani nepoužívam upravované bezlepkové "múky". Takmer všetko pečiem z pohánkovej múky, ako núdzové riešenie sa dá kúpiť chlieb zo semienok a pšena.

megan777
19. aug 2023

Babenky nic v zlom ale ja milujem tu klasicku tucnu slahacku ale zase by som ocenila ze sa autorka snazi uz to je vela pre mna v zivote ze dotycny sa snazi

miadi
19. aug 2023

Nedotklo by sa mà to ani nehnevalo. Na co? Ved upec co chces ako chces a zje to kto bude chciet . ☺️Svagrina urcite vie ze ti na tvojom peceni zalezi Tak ta chcela zranit ked povedala ze umele sracky 😂na take provokacie je najlepsie reagovat s humorom nech vie ze ti to nic nerobi. Tak ta nema rada ani tvoju šlahačku je tam toho . Ani ty ju nemusis a jej nepečenie. big deal zivot je moc kratky sa rozculovat nad banalitami.

tetapetra
19. aug 2023

@nini1978 a vieš o tom,že mlieko nie je len pre teľata? Pretože pred stovkami rokov ľudí napadlo,že skúsia aj to kravské mlieko. Časom naše telo "zmutovalo" a preto dokáže prijať a spracovať aj zvieracie mlieko.

mooonika1975
19. aug 2023

Bože , smetol, umelá šľahačka, to už sú za šmakocinky, to môžete ísť do tesca rovno kupit , alebo tie mrazené do lidl . Ech

konikmodry111
19. aug 2023

@andigab ja poznam zlozenie práve preto sa cudujem 😁 teda neviem akú máte na Sk, ja zijem v zahraničí ale teda v tej mojej žiadny bordel nie je 😂

Zlozenie; voda, kokos, ryža, Cashew, slnečnicový olej, susene drozdie, morská soľ 🤷‍♀️

nini1978
19. aug 2023

@tetapetra pozri sa na výskumy,ktoré trvajú dlhé a dlhé desaťročia
Materské mlieko je pre dieťa,kravské mlieko je pre tela, veľrybie mlieko je pre mlada veľryby atd
Tak to príroda zariadila a tak to je. To,že človek začal piť mlieko iných cicavcov,to je uz je iná vec.
To ale neznamená,že nám kravské mlieko robí dobre.
Pozri,nebudem robiť polemiku,každý nech robí ako chce.
Výskum ale potvrdzuje to,čo ľudia nechcú počuť.
Aj v 2023 žijú na tejto planéte ľudia,ktorí veria,že krava "bola vymyslená" na to,aby NÁM dávala mlieko,ktoré si my pohodlne kúpime v obchode.

tetapetra
19. aug 2023

@nini1978 ja som ti to vravela tiež z výskumu 🤦🏻‍♀️. Prečo môžu ľudia prijímať živočíšnu potravu(mlieko). Hovorí sa tomu aj evolúcia, preto asi nebehame po stromoch a nemáme chvosty. Ja som raz dostala otazku ako sa mlieko dostanete do mliekarne. No mliekovodmi ako voda vodovodmi, plyn plynovodmi.

kvietocek87
19. aug 2023

Keď idem nosiť niečo napečené,tak sa spýtam, čo majú radi a čo by nie, či sú nejaké intolerancie.Naco mám vypekat podľa seba, keď to nikto nebude jesť

jonnie
19. aug 2023

Kúp mrazenú tortu v Kaufe a máš vybavené 😃

seahorse27
19. aug 2023

Bez ohladu na moj nazor na rastlinnu slahacku by sa ma to tiez dotklo. Taketo spravanie je vrcholne neslusne. To ako keby mne niekto doniesol bonbonieru a ja by som to okomentovala, ze mna nikto hnusnym palmovym tukom krmit nebude (cisto ako priklad, nemam s palmovym tukom zasadny problem) alebo co si to dovoluju doniest mi nieco s tak vysokym obsahom cukru 🙈 Sedlana, ktora ta asi nema rada a nevie, ako ti to naznacit, lebo ten jej smetol je teda dost nechutny 😬 Viac by som jej kolac nedoniesla…

dzejsik
19. aug 2023

na tej oslave nie je len švagriná, takže by som upiekla pre tých ostatných a keby išlo o plnky, existuje x zákuskov bez šlahačky 🙃

taminka1986
19. aug 2023

Ja by som jej rovno povedala ze to nemusi jest ked nechce🤣

oskvarka
19. aug 2023

tak ako ja tiez nemam rada rastlinnu slahacku ale tak da sa to povedat aj normalne pripadne odmietnut a nie utocit .. niekto nema srastlinnu slahacku rad.. kazdy ma rad nieco ine.. inekto je zase vegan a vadi mu nerastlinna aj vlastnosti typujem mozu mat ine tak ked nieco nerobim a neviem urobit ???och

portret7
19. aug 2023

Mna by sa to dotklo…ak máte zvyk, že každý niečo donesie, s prázdnymi rukami by som neprišla napriek blbej švagrinej. Nemozes doniest niečo slané? Pagaciky, pizza koláčiky, chlebíčky, jednohubky, obloženú misu? Popravde, vždy keď je nejaká takáto akcia a každá gazdiná doniesla koláč, tak so slanym som vždy mala najväčší úspech…pretože každý ochutna koláčik ale na maškrtenie napr.k vinku sa slane vždy pojedlo, koláče zostali.

andigab
19. aug 2023

@konikmodry11 posielam foto zloženia našej, podľa mňa horšie než smotana živočíšneho pôvodu

lacibo
20. aug 2023

To ci mam nieco priniest by som riesila vylucne s usporiadatelom oslavy, resp. s hostitelom, u koho sa oslava kona..keby sa mam pytat rad radom vsetkych hosti..musela by som spravit pre kazdeho nieco ine..😅ale zase ja robim v takomto pripade len vseobecne oblubene kolace a zakusky vo velmi dobrej kvalite, co sa tyka aj surovin..nepozeram na to, nech je to najlacnejsie, ale najlepsie..ma to jest predsa moja rodina a ja sama, tak nech je to top..v opacnom pripade radsej nedonesiem nic alebo kupim bonbonieru nejaku dobru alebo zmrzlinu