icon

Nahota na susednej terase. Môžeme sa sťažovať?

28. jún 2022

Mam problem so susedmi.Byvame v dvojdome kde je na prizemi jeden byt a na poschodi druhy. My byvame v hornom spodny susedia maju aj zahradu. Tu prichadza k problemu. Suseda sa naha opaluje na zahrade. Dokonca sa uz vecer obaja nahy kupali. Bocnym susedom je to jedno lebo maju plny plot, ale my ich z poschodi vidíme. Mne a priatelovi to velmi prekaza,kedze mame otocene okna aj smerom do zahrady. Ja ani priatel nie dme zvedavy na niekoho hole cecky. Prosim kam sa mozem ist stazovat?Stazovat sa samotnym susedom nema zmysel, potrebujem nieco ucinnejsie

jankaa26
29. jún 2022

@andrea_82 rozumny koment. Pre toto by som nikdy neisla do dvojdomu a este tak ze jeden byt dole a druhy hore.

natalka13
29. jún 2022

@kvetinka75 presne tak, mame byt so zahradou 200 m2, od susedy hore ku nam z okien skoro nevidno iba ak sa nahne z balkona.

natalka13
29. jún 2022

Joj namiesto smirovania susedy kusok slovenciny dostuduj.
Bude ta foto vyhladu?

natalka13
29. jún 2022

@karelova vies co moze byt real.

janinkalc
29. jún 2022

V tomto teple im normálne závidím tu nahotu 🌞🌞👌👌👌 a ja chodím bez podprsenky všade a? Je mi to úplne jedno , nebudem si dávať na seba ďalší kus oblečenia.v.tomto.neznesitelnom teple. A fakt by mi bolo srdečne jedno že susedke to vadí.. tak nechod na balkón a hotovo. To isté môže ona povedať že chodíte na balkón keď sa oni chcú opaľovať alebo kúpať... Nabuduce im radšej zakric, či si nedajú vychladené prosecco večer s vami a venujte sa trochu zlepšeniu susedských vzťahov

natalka13
29. jún 2022

@17alexis nie si puritanka, iba ti vadi ako mladej studentke naha opalujuca sa zena😀

natalka13
29. jún 2022

@martinkatinka
5.7, ked je sviatok, moze dat dieta do skolky
To ako fakt😅?

karolinakr
29. jún 2022

@misinka0611 tak na umele cecky volat Reflex My mame problemy s bytovym druzstvom- astronomicke nedoplatky a tu sa budu radšej cecky riešiť😂

lennytka84
29. jún 2022

Buď rada,že to robí na svojom.
A zvikaj si pomaličky ,naše deti keď vyrastú budú na ulici stretávať jednorožce a inak trafeno oblečených ľudí 🤣😉

karolinakr
29. jún 2022
natalka13
29. jún 2022

@dagas my sme v chorvatsku vsetky baby hore bez a nasim chlapom to vobec nevadi.
A ani mne ze moj vidi kamosku a jej ze jej muz mna.

natalka13
29. jún 2022

Kto je autor tejto temy?

natalka13
29. jún 2022

@liusa82 inak bezne rozlisujes sukromny pozemok a ulicu v meste? Iba v tejto teme nie.

levantinka
29. jún 2022

Keliška už nejako nereaguje, ma plno práce so špiónovaním 😂

sticker
vlcik1
Odpoveď bola odstránená
elementissa
29. jún 2022

@vlcik1 ale zadok asi nemá pichnuty, takže ho autorka nespomína. Len tie kozy sú intergalakticky problém 😅😅😅😅😅 inak, už dávno som sa tak dobre nezasmiala 😆😆 a ten koment s diarom na predošlej strane 😆😆😆 absolútna topka, skoro som sa nanukom zadrhla. A keby som bola v autorkinej "KOZY", tak by som susedom hodila dolu dáku bonboniéru, že či by sme sa nemohli pridať do tej vírivky, aj my by sme sa chceli obublinkovat! Ale tak... Autorka ide puknut od závisti... Škoda, že už Krímeš nerobí parodiu na hudbu, lebo toto by bol námet ako delo 😆 letná hitovica :D "Jej kozy mi ničia život" 🤣🤣🤣

zdenkastanka
29. jún 2022

@levantinka sedi pri okne, nerusme ju🤣

slniecnica
Autor odpoveď zmazal
althejka
29. jún 2022

@elementissa
Sedim v okne s kyblom kavy
Cakam na nu od rana
Nech uz sa von naha valí
Ta kozata puchaňa

Lenze osud privial ine susto
Nahateho suseda
Krstne meno asi Gusto
S kosackou cez ramena

lennytka84
29. jún 2022

@elementissa 🤣🤣🤣🤣

janamoto78
29. jún 2022

Každý vlastník má podľa § 123 Občianskeho zákonníka právo predmet svojho vlastníctva držať, užívať, požívať jeho plody a úžitky a nakladať s ním. Výkon vlastníckeho práva však nesmie prekročiť zákonom stanovené medze. Musí byť vzájomne medzi vlastníkmi susedných nehnuteľností do určitej miery tolerovaný. Tolerancia však nesmie byť zneužívaná v prospech jedného vlastníka na úkor jeho ostatných susedov. Vždy by malo ísť o určitú vzájomnú rovnováhu medzi výkonom vlastníckych práv a to tým spôsobom, že vlastníci susediacich nehnuteľností navzájom voči sebe niečo strpia, zdržia sa nejakého konania alebo niečo vykonajú a to tak, aby predišli vzniku rozprov. Tzv. „reciprocita" medzi vlastníkmi nesmie presiahnuť určitú hranicu, kedy jeden z vlastníkov by bol v zjavnej nevýhode oproti tomu druhému. Mohlo by tak dochádzať k zneužívaniu vlastníckeho práva na ujmu práv iných vlastníkov, prípadne iných osôb.
Uplatňovanie a posúdenie susedských vzťahov je potrebné vždy vykladať v súlade so zásadou ekvity (dobré mravy). Vzájomné konanie alebo opomenutie medzi susedmi nesmie byť v rozpore s dobrými mravmi. Pre porušenie pravidla správania sa predpokladá, aby rozpor s dobrými mravmi bol dostatočne výrazný, spoločensky jasný a zrozumiteľný, aby sa v úvahách zachovala potrebná miera tolerancie a rezervovanosti.

S dobrými mravmi je spojená zásada zákazu zneužitia subjektívnych práv. Táto zásada určuje hranice výkonu subjektívneho práva, najmä ak zákon presne tieto hranice nestanovuje, alebo je ťažké ich zistiť. Touto zásadou sa určujú limity výkonu subjektívnych práv najmä v prípadoch, keď nie sú jednoznačne a presne ustanovené zákonom a pri strete (kolízii) záujmov jednotlivca a spoločnosti hrozí, že by v dôsledku neobmedzeného uplatnenia subjektívnych práv v konktrétnom prípade mohla byť prekročená miera spoločenskej únosnosti, a tým aj právnej únosnoti, a súčasne, že takéto správanie nositeľa subjektívneho práva by mohlo spôsobiť ujmu iným osobám

ika11123
29. jún 2022

To moc nepochodíte asi nikde 😁ich pozemok

17alexis
29. jún 2022

@natalka13 citaj este raz a s porozumenim. 😏 Rozumiet citanemu textu moze byt obcas aj celkom zabavne.

natalka13
29. jún 2022

@17alexis ??? konkretizuj lebo asi mi sedis na kablikoch

karolinakr
29. jún 2022

@althejka 🤣

viestta
29. jún 2022

@janamoto78 a kto teraz zasahuje do cudzich práv? Nahá suseda do výhľadu vrchným susedom alebo ocumujuca suseda a sused nahej susede?

karolinakr
29. jún 2022

Autorka - ja ti zavidim.Založit diskusiu a dostať 20 stran zabavnych prispevkov, to sa ani mne nepodarilo..Zložili ti basničku, napisali deň v diari..Možno budeš popularna ako Kajnšmetke...ale vieš ako sa hovori.Aj negativna reklama je reklama.Ak chčeš preraziť s niečim, maš najvyšší čas prave teraz...

ada12345
29. jún 2022

Ja nerozumiem, to tvoj priateľ príde poobede z práce a prvé čo urobí ide k oknu a potom pri ňom strávi zvyšok večera? Lebo normálny človek nečumí nonstop z okna a dokonca k nemu ani nechodí každý deň. Takže problém máš skôr s priateľom, ktorý evidentne chodí úmyselne očumovať susedku a tebe to vadí.
Inak bol tu super nápad - začni si pozývať na návštevu postarších pánov, nechaj ich nech pri pive susedku očumujú z terasy či z okna, popiskujú na ňu, smejú sa, komentujú...atď. Ak je ešte aspoň trochu normálna, tak jej to začne vadiť.

deniseee
29. jún 2022

Podla tvojich odpovedi si uz uplne vysinuta. Ty si este aj predstavujes, ako sa susedov ud vo virivke za rohom kyve. Si v takom afekte a nenavisti, ze by si mohla spravit nieco, coho by si lutovala. Pre svoje vlastne dusevne zdravie - odstahuj sa. Najlepsie niekam na absolutnu samotu. A navstiv nejakeho psychologa, evidentne to potrebujes.

nurielka
29. jún 2022

Kebyže tu hodí jej foto, bolo by tu ďalších 20 strán😆