Nahota na susednej terase. Môžeme sa sťažovať?
Mam problem so susedmi.Byvame v dvojdome kde je na prizemi jeden byt a na poschodi druhy. My byvame v hornom spodny susedia maju aj zahradu. Tu prichadza k problemu. Suseda sa naha opaluje na zahrade. Dokonca sa uz vecer obaja nahy kupali. Bocnym susedom je to jedno lebo maju plny plot, ale my ich z poschodi vidíme. Mne a priatelovi to velmi prekaza,kedze mame otocene okna aj smerom do zahrady. Ja ani priatel nie dme zvedavy na niekoho hole cecky. Prosim kam sa mozem ist stazovat?Stazovat sa samotnym susedom nema zmysel, potrebujem nieco ucinnejsie
@nurielka vieš si predstaviť ako bilancuje na rebríku aby do záberu dostala aj susedu vo výhľade? Vieš si predstaviť, že by mohla pri vyklanani cez zábradlie druzgnut susedovi rovno do náruče, keď bude chcieť odfotiť tu vírivku za rohom, v ktorej vidí jeho hompalajuci bimbas? Však taká fotodokumentácia ju priamo ohrozuje na zdraví a živote, tak radšej ju ani nechci. 🤩
Nikde...doma sú...nepohorsuju nikoho...keby chodili nahí po ulici sťažuj sa...mne by to nevadilo....sused je fesny?;)))
@mpg Ale ja som to nemyslela v zlom. Pani moze pokojne pochadzat z velmi silno veriaceho, zasadoveho prostredia, v ktorom bola nahota uplne tabu. Mohla byt vychovana uplne inak. A to je samozrejme ok, ja sa venujem iba stavu, v ktorom sa pani momentalne nachadza. Lebo ked susedu vidi, je ohen na streche a ked ju nevidi, resp. Su vo virivke, do ktorej ani nema vyhlad, ale pocuje ju, tak si predstavuje, ako sa tam hybe susedove prirodzenie a pohorsuje ju to a ma problem. To uz je ale problem v jej hlave. Podla mna toto uz normalne nie je, ale dostala sa do problemu, z ktoreho jej ani pravnik nepomoze. A prave ten psycholog by jej mohol pomoct zacat prijimat situaciu a spracuvat svoje pocity a dostat sa do vacsej dusevnej pohody. Uprimne, keby bola moja susedka, bala by som sa, ze mi v takom amoku a nenavisti s akou tu pise, naleje do tej virivky kyselinu. To, co na zaciatku mohzno vyzvievalo smiesne mi po precitani jej komentarov vo vlakne pride uz ozaj tak, ze ma pani psychicky problem, situaciu nezvlada a moze dojst k skratu. Moje odporucanie vyhladat psychologa teda nie je preto, ze by som ju tu chcela zhadzovat, ale preto, ze by mala vediet, kedy by mala poziadat aj o iny typ pomoci
Chod sa urcite stazovat na ten urad, a hlavne im po edz o tom parkovacom mieste, ze ti ho nedovolia pouzivat😂😂😂🤦🏼♀️
idem teraz aj k moru na dva dni, budem vkuse mysliet ako sa trepocu bimbase v plavkach ch!apom🙈😂
vo virivke podvecer som sa len rehotala,muz nechapal (a bol bez plaviek) a susedovie decka za plotom tiez vo svojej na holaka.
Skor sa im cudujem, ze im to nevadi, ze ich vidia cudzi...ale ked ich pozemok, tak mozu.
Ved sa pridaj k nej a budete narovnako 😎
Vymenim susedu, nas polieva zahradu s hovnami, krasna vona, ked vecer otvoris okna. To ti ani zaluzie nepomozu
@senta_sofia 😱😱😱😱co? To je naco dobre🤢
Nuz toto su veci co treba riesit pri kupe dvojdomu a najma takeho kde pod vami je zahrada susedov. Mozes sa akurat tak s nimi porozpravat ale myslim ze ked nemaju problem obaja byt nahi tak kvoli susedom sa nebudu obmedzovat vo vlastnom dome na svojej zahrade. Nuz po lete sa to vyriesi.
Mame dva balkony do susedkinej zahrady (uz sme tak kupili), oni maju aj krajsiu zahradu ako my, a akurat mame vyhlad na ich bazen. Ale prestali sme na tie balkony chodit, z okna sa tam pozriem akurat ked vetram. Vztahy mame dobre ale je mi blbe tam chodit a ocumovat ich ked su na zahrade.
Aj ja by som najradšej hola behala v tomto teple ....závidím im ...🤣šak kým sú ticho a sa len opaľujú čo natom každý máme to isté 🤷
21 stran! Tak to cumim. 😅
Ja sa zastanem autorky. Je to vždy o ľuďoch. Keď si kúpim lacnejší dvojdom mala by som počítať že sú tam obmedzenia určité. Teda ak ma susedia vidia nebudem chodiť po pozemku nahá, ale v plavkách,nebudem môcť 4 krát do týždňa robiť párty do rána. Ale tu zjavne susedia sa nevedia prispôsobiť že nežijú na samote alebo na veľkom 2000 metrov pozemku okolo nich, ale majú pár metrov nad sebou susedov. Podľa mňa čistá arogancia zo strany susedov
@veverickav 👌😆🤭
@marsmykkok nerobia party,
Je uplne jedno ci ma dom v susedsrve ci na poschodi byt, vacsina ludi v domoch si vidia do zahrad no a?
Ako ja nesmirujem susedov cez dieru v plote oni na mna necumia z okna v zime ked idem naha zo sauny na terasu.
Nikto ho nenuti stat v okne a pozerat dole na susedu.
Kosenie je ina vec, tu by som ja osobne dodrziavala iste pravidla a nehucala v nedelu ci skoro rano.
My osobne mame ticheho robota na ten kusocek travy pri byte.
A sorry ale bez nastartovania sa moje auto rano nepohne a ani po spickach v lodickach chodit nebudem.
@marsmykkok na tejto diskusii pekne vidno, aku ohladuplnost ma susedske nazivanie. Vsak je na svojom, nech si robi, co chce, preco by sa mala obmedzovat. A preco by sa mala autorka diskusie voci nim tiez obmedzovat? Vsak ona je tiez vo svojom...cize vobec ani nahodou sa necudujem tym problemom v panelakoch v inych diskusiach. Ja autorku chapem, tiez som si podobne zazila za mlada a bol to des. A kazdy byt, ktory som ja osobne mala nad zahradou, som videla plnu zahradu susedom bez akehokolvek naklanania, vyklanania ci selfie tyce. Nech mi niekto povie, ze z prveho poschodia rodinneho domu nema vyhlad na zahradu a uz duplom pri terasovom sedeni....
@vevesh no presne, bohužial taká doba, ked si každý zamieňa slobodu s anarchiou, budem si robiť čo chcem, však som slobodný vo svojom, ale zároveň na druhých mi všetko vadí. Preto sú aj také susedské vzťahy aké sú, kedysi mal každý trocha chochmesu a uvedomoval si, že ma okolo susedov a boli tie vzťahy oveľa lepšie.
@vevesh tak ja v rodicovskom dome nemam vyhlad na zahradu 😀, musim byt meter od okna a blizsie, inak vidim iba koniec zahrady a zahrada pritom nie je mala... pytam sa teraz vazne, to chodievate sa pozeravat z okna na vyhlady kazdy den aj 20krat? mna to nikdy nelaka, vykuknem z okna ked chcem bud zakricat nieco rodicom na zahrade alebo ked hladam psika 😀. ked prechadzam okolo okna, tak to je 5 sekund ani nie a v tej rychlosti si vsimnem jednu stotinu okolia... som ja divna, ze nepozeravam von oknom tak, ze stojim pri nom? toto mi hlava neberie 🙂.
@zdenkastanka nemali sme tu dlhe roky kanalizaciu, takze ludia casto tahali aspon tu riedku cast von do zahrady. Ti civilizovanejsi pouzivali bakterie, co to vedia rozlozit a potom vypustas v podstate vodu bez zapachu a zafarbenia, ti menej obdareni taku, ako zumpa dala. No a tomuto to ostalo doteraz, hnoji. Dufam, ze mu ta hovnova paprika na chlebe chuti.
@senta_sofia no fuj, on hnoji tym zeleninu?🤢🤢mam dost... som si spomenula na tu cast z teorie veľkého tresku ako sli chalani za jednym fyzikom na samotu a radž ze "rajciny v aprili?uuulet." A ten fyzik "tajomstvom je hnojit ľudskými vykalmi" . No hned ho chut presla🤣
Boze ale to musi byt strasne co zazivate... ved tam musi more hmyzu lietat... ale myslim ze u vas by sa na to mohlo dat sťažovat nie?
@zdenkastanka u nas je to este o to veselsie, ze ten pozemok je mestsky, on to len neopravnene uziva 😆 co si pomozes, toto su taki ludia, ze povies mu a na just ti este bude robit. Uz som rezignovala, snad nebude zit vecne.
@senta_sofia to je neskutočné, naša dedina je na kanalizáciu napojená až od tohto roku ale toto chvalabohu nerobil nikto, hnojivo jak lusk 👌 o tom smrade nehovoriac, veď to musí byť strašné a ešte toto teplo, to je ten váš sused celkovo taký primitív či len v tomto?

@deniseee Možno to nie je až tak zlé, ale keď sa stretne s takými ľudmi, ktorí sú spontanní, extroverti a ak ona s manželom sú skôr takí zásadoví a chceli by pokojné prostredie, tak to môže vadiť, ale treba sa s tým naučiť žiť. každého človeka, že stretávame z nejakého dôvodu a nemali by sme sa na nich hnevať len zato, že majú iné spôsoby. Nato nepomôže psychológ, to si môže každý usporiadať aj sám, prijímať ich takých ako sú.