Nahota na susednej terase. Môžeme sa sťažovať?
Mam problem so susedmi.Byvame v dvojdome kde je na prizemi jeden byt a na poschodi druhy. My byvame v hornom spodny susedia maju aj zahradu. Tu prichadza k problemu. Suseda sa naha opaluje na zahrade. Dokonca sa uz vecer obaja nahy kupali. Bocnym susedom je to jedno lebo maju plny plot, ale my ich z poschodi vidíme. Mne a priatelovi to velmi prekaza,kedze mame otocene okna aj smerom do zahrady. Ja ani priatel nie dme zvedavy na niekoho hole cecky. Prosim kam sa mozem ist stazovat?Stazovat sa samotnym susedom nema zmysel, potrebujem nieco ucinnejsie
Ahoj, skus sa jej normálne opýtať, či jej to robí dobre, keď sa vyvaluje nahá na lehatku, lebo tebe to vadí.
Možno si myslí, že ma natoľko krásne cecky, že chce, aby sa pozeral aj tvoj priateľ. Co niektoré ženy rady robia, predvádzajú sa, aby na nich cudzí muži pozerali. Alebo sa opýtaj jej priateľa, či muža, či to jemu nevadí, že tvoj priateľ príde z prace, že vidí hole cecky jeho priateľky. Mne by to osobne tiež prekážalo. Chlap ti nepovie, možno sa robi, že mu to vadí a pritom sa pozrie rad. Takže určite by som to riesila takto. Lebo nabudúce, ak si niekde odbehnes ty alebo jej priatel, nemusí to skoncit len pozeraním, keď je taka, že sa vystavuje rada. Rieš to zavčasu. Držím prsty.
TAM KDE SA DRUHYM VYSMIEVATE PRESNE TAM SA VAM TO VRATI AKO BUMERANG. PRIJEMNU ZABAVU. ❤
ty asi ešte nevieš čo je to keď si susedia robia párty a hluk a ty sa nevyspíš. Keby radšej holí chodili, len nech sa v noci vyspíme. Deti ešte nemáš a nevieš kedy a kde ich budeš mať. načo riešiš niečo čo nie je a nevieš keď to bude aké to bude. Možno tam dovtedy vy nebudete, možno susedia, možno sa začnú obliekať a pod. Riešiš kraviny
@nykkushka niektorí ľudia majú pred oknom rovno umývadlá, keď umývajú riady, tak majú výhľad na záhradu, qkebo ide vešať prádlo, ni keď ju tam vidí a o hodinu je tam ešte stále, tak pochybujem tiež, že sa išla len najesť. Ja tiez niesom ako Kelisova, ale z okna sa pozriem dosť často. Ale keďže je ticho, autorka, tak si možno myslí, že jemu nikto nevidí.
Tak sorry, ale nemali ste dat stotisice za taky byt. S tym ste jednoducho museli ratat.
My sme tiez nedavno kupovali dom, a dvojdomy boli prve, ktore sme vylucili.
Radsej kupit drahsi a s vacsim sukromim...
A po druhe, pokym sa nepriblizis k oknu, isto jej cecky nevidis, kedze ona je dole a ty na poschodi. Tak sa k nemu skratka nepriblizuj. Ibaze by ti vadilo, ze priatel chodi akosi casto k tomu oknu🤔...skratka, ak by ste nechceli, tak tie jej hole cecky nijak nemusite obcumovat. Vidim, ze je tam hola suseda, otocim sa od okna a idem prec. Hotovo.
A ta virivka o 20🤦♀️.. ty si prototyp susedy, po ktorej kazdy "tuzi" 😂😂 tebe vadi fakt vsetko...ved si kup stuple do usi😂😂😂 milujem ludi ako ty..
neviem, aku serioznu odpoved cakas.. Jednoducho je na svojom dvore, nezmozes nic.. Ked raz budes mat deti, mozes skusit ist cez mravne ohrozovanie mladeze, ale podla mna tiez nic nevyriesis..
Stale sa snazim pochopit, ze ako ti to moze vadit tak zufalo, ze sa barikadujes za zaluziami.. ze tvoj priatel nemoze, ako sama pises, ani k oknu pristupit...
Cize, keby si suseda nahodila miniaturne bikiny, uz by to bolo ok? Uz by aj tvoj, z prace unaveny priatel, mohol pristupit k oknu a oddychovat?
no rovnako ako si za stovky tisic eur kupila byt, ho mozes aj predat predsa, za tu cenu to znie ze kupis nieco rozumne 🙂 a prepac ale z toho tvojho druheho komentu aka je ona namyslela silikonova princezne, nejde nic ine ako cista zavist a este aj ten tvoj chlap sa nanu po praci napriek svojej mega unave rad pozrie :D sory ale je to smiesne, kusok dalej je tema zavist a bola tam otazka ako zistim ze mi niekto zavidi?? no takto ze spise peticiu na moje hole kozy :D :D :D
a deti nemas, tak sa nad nimi nerozculuj, kym pridu rieseni je vela boli spisane vyssie uzivatelkou
@kayyaa
No, mala som taky byt hore, aj taky so zahradou, a aj nad swinger clubom som za mladi byvala, takze dokazem pochopit tvoje rozcarovanie. Mne by tiez vadil takyto "vyhlad", a duplom ak je to na dennom poriadku. Tie, ktore taketo nieco nezazili, nemaju ani ponatia, ake je to obtazujuce. Zabavajuce je to tak tyzden, dva....a potom ani navstevu si k sebe nemozete zavolat, lebo...
Ja by som upiekla kolac a zasla za susedou a priamo jej povedala, ze to nie je prijemne vam/navstevam s malymi detmi, ze sice chapes, ze su na svojom pozemku, ale ci by si nepostavili taku zastenu, kde by sa opalovali a zhora by ste ich vy nevideli. Ak su normalni, pochopia. Ak su exhibicionisti a vzrusuje ich prave to, ze ich kazdy moze vidiet nahatych....tak tam to nevidim na ruzovo, len odstahovat sa. Alebo este mozno sa parik uvedomi, ked si budete nosit naschval navstevy, ktore sa radi pozru-casto a intenzivne a este hlasno na balkone, ze aha mas tam znova pekny vyhlad- to im bude vadit (znova, ak nie su exhibicionisti...)🙈🙉🙊
Ta petícia pobavila. Ako tam budeš zbierať podpisy? Ci ju podpíšete vy dvaja a odnesiete susede?
A dosť si rozporu ješ. Priateľ príde z roboty a musíte mať celý deň zastrete okna. Tak vadí to len poobede alebo vadí to celý deň. Ja nie som ani puritan, ani prudky volnomyslienkar, ale suseda sa tam opaľuje na svojom súkromnom pozemku. Asi je uzrozumena s tým, že ju vidíte. To, že vám to vadí nie je jej problém ale váš . Vy si svoj problém vyriešte.
@mandzula ja nevravim, ze nahota nie je normalna, doma OK. Ale na verejnost to za mna jednoducho nepatri a ked viem, ze na mna vidi xy cudzich ludi lebo mam pozemok, na ktory vidiet tak to povazujem za verejnost a skratka sa nebudem na nom vyzliekat ale tak kazdy sme nejaky....
Raz som zazila let v lietadle z kuala lumpur na bali a bola tam europska rodina s dvoma chlapcami, vek cca 4 r. a 8 r. (obaja len v kratkych tielkach, ziaden spodok, ani trenky, ani nic, ziadne topanky) a behali cely cas v ulicke hore-dolu nahi. No bolo mi z toho zle a uplne mi ich bolo luto, ze im rodicia nevstepili ziadne zabrany. Niekedy som v soku co je pre ostatnych normalne.
Ine je ked ine niekto cielene na nudaplaz a ine ked sa vyzlecie pod bytovkou niekde v meste.
Hmmm plne súhlasím @matkahelka, tiež by som do takého bytu len tak nešla. Ale zas je pravda, že proste na svojom pozemku si môžu robiť čo chcú a to, že to vadí tebe, je podľa mňa už len tvoj problém
Autorka, asi si v tomto naozaj neporadíš. Mne osobne by to tiež vadilo ale neobmedzovala by som sa v plnom užívaní svojho bytu ako je ísť do okna, na terasu a pod. Žila by som tak ako by bola suseda primerane zahalená.
Zavolaj si k sebe priateľky na kávu na terasu, alebo odkiaľ je vidno na obnažených susedov a pekne si posadajte s kávičkou, koláčikom a pekne si vychutnajte ako v kine. A možno by nezaškodila aj nejaká poznámka na vzhľad susedy od tvojich kamarátok tak aby to započula, chichotanie, možno poznámka tvojho muža, že toto by som doma nechcel ani zadarmo.
Ako si ty musíš zvyknúť na to, že pod vami si susedia môžu robiť čo chcú, tak si aj susedia pod vami musia zvyknúť na vás a na to, že si môžete robiť čo chcete. Aj prášiť tam, kde majú oni terasu, môžeš chodiť aj obutá v podpätkoch po byte aj od šiestej rána. Môžeš mať "nehodu s práčkou a pod. veci.
Takto si to tu predstavujú niektoré ženy, že môžem si robiť vo svojom úplne čo chcem. No osobne si myslím, že takto by spoločnosť nastavená byť nemala.
Úprimne som zhrozená z toho, že by moja malá dcéra mala vidieť holú cicinu nášho suseda. Ako sorry dámy, tak to je moc. A neberiem poznámky druhu, že nemali si kupovať taký byt. Aj susedia v spodnom byte môžu byť natoľko kultúrny ľudia, že si mohli kúpiť vrchný byt, dať tam vírivku a tam si robiť čo chcú.
@sasa1310 mylis sa, je to byt v dome, nie bytovy dom a je to trojbyt tzn. nepotrebuju ani spravcu, ani poriadok, nic.... preto developeri vzdy stavaju 3 bytove jednotky do domu 😉 nie preto ze by tam nenarvali aj 4, ale preto lebo ak uzemny plan dovoluje stavat len rodinne domy tak mozu to takto obist 😎
@dudos ale ved oni deti nemajú a kým ich budú mať dovtedy sa situácia môže aj 10x zmeniť. Čo ich núti pozerať sa na nich? Sú dospelí ľudia. Môžu sa rozhodnúť nepozerať sa tým smerom
aj keď sa tu veľa žien do autorky obulo - neviem či si až tak môžem robiť na svojom pozemku čo chcem.... Vzbudzovať pohoršenie nahotou asi nebude len tak, najmä ak na mňa majú výhľad susedia. to by aj sex na súkromnom pozemku mohol byť - no mohol, ak by na nás nik nevidel. Inak by to mohlo byť pohoršenie najmä ak by to videli maloleté osoby...
Autorka - skôr by som túto otázku položila právnikovi...
@deti95060810 žaidne maloleté osoby tam nie su. Neviem prečo to stále riešite, deti - ktoré nemajú
@martinkatinka aj to je jedno z riešení a podľa mňa z najnormálnejších riešení.
Len čo tu čítam, tak potencionálne niektoré susedky z MK by mi zatvorili dvere pred nosom.
@kvetinka75 to že autorka nemá deti ešte neznamená že nemôžu žiadne deti prísť s návštevou... ako rodina, alebo s kamarátkou...

@missdiva ale oni deti nemajú. Vadí to jej a možno aj jej priateľovi. Amožno je praiteľ aj rád, len to nechce povedať pred žiarlivou priateľkou