icon

Nahota na susednej terase. Môžeme sa sťažovať?

28. jún 2022

Mam problem so susedmi.Byvame v dvojdome kde je na prizemi jeden byt a na poschodi druhy. My byvame v hornom spodny susedia maju aj zahradu. Tu prichadza k problemu. Suseda sa naha opaluje na zahrade. Dokonca sa uz vecer obaja nahy kupali. Bocnym susedom je to jedno lebo maju plny plot, ale my ich z poschodi vidíme. Mne a priatelovi to velmi prekaza,kedze mame otocene okna aj smerom do zahrady. Ja ani priatel nie dme zvedavy na niekoho hole cecky. Prosim kam sa mozem ist stazovat?Stazovat sa samotnym susedom nema zmysel, potrebujem nieco ucinnejsie

martinkatinka
28. jún 2022

@dudos ale ona to evidentne ani neskusila 🤦 ja nerozumiem... Ved ked mi nieco vadi, idem, riesim. Tiez som sla za susedom kvoli nadmernemu hluku z beziaceho pasu.... Ano, neuspela som, lebo on si moze robit co chce a kedy chce. Ale teraz sa podpisovali dodatky k najomnym zmluvam, spomenula som to a spravca ich upozornil, ze ak sa niekto bude písomne stazovat viac ako 3krat, moze dojst k nepredlzeniu zmluvy....

dudos
28. jún 2022

@kvetinka75 podľa mňa je úplne jedno či sú tam deti alebo nie. Veď viem, že som si kúpila spodný byt a trošku tolerancie a slušnosti by mohlo byť v každom z nás.
Čo ak sa to fakt nedá riešiť a majú okná otočené prioritne do ich záhrady. Ak by som mala hore kúpeľňové okno tak nepoviem nič, dám tam priesvitnú tapetu na okno a hotovo. Ale takto?
Môžem sa opaľovať hore bez tak, aby som nebola pod očami susedov a pod. ...
Všetci sme ľudia, však?

ibrunova
28. jún 2022

autorka- suseda vie, že ju vidíte a nevadí jej to? Úplne ťa chápem, aj mne by to vadilo.

euie
28. jún 2022

@martinkatinka podla autorky ta pani nema problem s nahotou a slova a dohovaranie si nevezme k srdcu. Ak je to tak, by som ju len zahanbila ked sa to prave deje, dala jej tiez zazit sa citit neprijemne..
Keby som vedela, ze pani je aspon trosku normalna, tiez by som najpr zacala rozhovorom, mozno si to neuvedomuje...Ale na niektorych ludi treba ist empiricky...

mondolina
28. jún 2022

bože môj robíte tu z prirodzenej nahoty koniec sveta🙈. Koľko sa asi opaľujú nahí? z 12 mesiacov tak max 3.
Vôbec by ma to netrápilo.

kvetinka75
28. jún 2022

@deti95060810 a všetci budú na balkone sedieť nie? Hlavne deti. U vás deti na balkon posadíte?

kvetinka75
28. jún 2022

@dudos tá záhrada nie je na úrovni ich okien ale pod úrovňou. TAkže nie je nútená kukať dolu.

jaaanka21
28. jún 2022

Ja, len neviem, ktorej žene by nevadilo, ak by bola každý den vedľa suseda nahá. Ved sa autorka pohybuje po svojom byte, alebo dome. Vy nevesate prádlo vonku, nepijete kávy na terase, tak prečo by sa mala obmedzovat autorka a neísť si sadnúť na terasu. Vkuse cumiet na niekoho cecky, keď ich ma rovno pod ňou. Myslím si, že určite to nerobí autorka nárokom, že ju chodí spehovat, ale ak je doma stále, tak nebude za žalúziiami a na gauči nalepena celý den. Ďalšia vec, byty a domy teraz človek pod 100tisic nekúpi, len ak má naozaj šťastie. A možno tam bývali prví, to tiež nevieme. Alebo doteraz to nerobila, lebo nemala umele cecky. Takže všetkým ktorým to nevadí, by si to mali vyskúšať a vžiť sa do jej koze. Lebo rozprávat vie každí.

maciatkolulu
28. jún 2022

Takže podľa väčšiny nie je problém uprostred dňa si hinit vtáka na balkóne, ved je n vlastnom, pripadne ženská vycapena na terase, abkyva susedom, hold myslím, že sa mýlite babeny 🤣😉
@draik

viestta
28. jún 2022

Tak tebe vadí ešte aj to, že vôbec sú. Kúpať sa môžu kedy chcú, kým nevykrikuju do noci, tak aj o druhej ráno. Vírivka im môže hucat do 22:00. Keď budeš mat deti, vysvetlíš im ako sa veci majú. Teda nevysveis, ty zabednis okná aby náhodou nahú susedu nevideli, pretože ty pôjdeš v lfudernom móde výchovy.
A neviem akú "rozumnú" odpoveď si čakala na takyto "problém. Nou is sa s tým žiť, tvoj chlap sa časom nasytj pohľadu na susedine silikóny, nebude celé hodiny vystavať pri okne, ani nebude každú polhodinu polievať kvety, napravovat záclony a podobne činnosti, ktoré používa ako výhovorku a ty budeš spokojná.
Alebo sa nenasyti a jedného pekného dňa prijme pozvanie k susedom do bazena

luckynat
28. jún 2022

Neexistuje taky clovek co by ma v lete donutil chodit vo svojom dome/ na svojom pozemku oblecenu 🤣 nech si susedia pozeraju kam chcu, mne je to jedno a muzovi tiez….minule sa sused dokonca pristavil, ked sme sa s muzom takto opalovali a hodili sme rec…ked odisiel hovorim muzovi, ci to nebolo az prilis, aby z toho chudal infarkt nedostal (vek 60+)…par dni na to idem okolo plota, susedia zabudli zavriet dvere na terase a zvnutra sa ozyvaju ich hlasy : este ma zbicuj, poriadne, vies ako to milujem, ty stetka nadrzana 🤣 evidentne este susedia nepatria do stareho zeleza 😅

liusa82
28. jún 2022

@autor No náhodou zastali sme sa ťa tu niektoré.Ja len poviem že určite by sa to nepáčilo väčšine ženských tu ktoré to tak obraňuju že im to nevadi keby sa to týka ich a čumi na tie cecky druhej ženskej ich chlap.Hned by bol oheň na streche.A to je jedno či má silikon alebo svoje😀

dudos
28. jún 2022

@kvetinka75 my žijeme na vyvýšenom prízemí, ako chcem nechcem, len pri otvorení okien vždy vidím trávnik priamo pod oknami.

maminkasisa
28. jún 2022

@deti95060810 ale zase hádam nechodia nahý každý boží deň. A tiež nie od rána do večera....

sasa1310
28. jún 2022

@viestta kludne môžu mať. Novostavby, kde sú byty s terasami tak mávajú. Aj my mame v domovom poriadku nakoľko mame terasové byty na rôznych podlažiach. Ale u nás neni treba, mame našťastie normálnych susedov.

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
kvetinka75
28. jún 2022

@dudos a núti ťa tam niekto pozerať? človek leží na 1 miesto a záhrada je určite väčšia ako sú dvaja ľudia. Sadnem si inak, otočím sa inak ak mi to vadí

melanta
28. jún 2022

@sasa1310 lenže je rozdiel bytový dom s terasami a dvojdom, čiže rodinný dom s 2 bytovými jednotkami. Čiže tam nič nezmôže podľa mňa. A podľa mňa mala na toto myslieť pri kúpe, že ak bude mať pod sebou byt so záhradou, že na tých susedov bude vidieť a ešte viac ich počuť.

anna_2
28. jún 2022

vymen si ten dom s niekym, este ti aj doplatia ak ma suseda pekne prsia 😅

markus1
Odpoveď bola odstránená
judar
28. jún 2022

Taaak zamuruj vsetky okna v tom vasom statisicovom byte co su otocene smerom k zahrade a budete mat svaty pokoj kedze obaja ste zrejme uchylaci s nutnostou kukat sa do zahrady pod vami, ktora nieje ani vasa! Ta zenska si skratka otrca cecky na vlastnej ohradenej zahrade a ked uz vam to vadi tak ste naozaj uchylaci pozerat sa jednak do ich zahrady a jednak sustavne na nu a este tvrdit ze vas opalujuca osoba OBMEDZUJE 🤦😂....v com vlastne?

denden77
28. jún 2022

pre toto odmietam taketo byvanie, aby mi z hora susedia necumakovali do zahrady 😁

moonlight1210
28. jún 2022

@euie na tie fotaky pozor. S tym by si mohla mat potahovacky i ty, hoci to nafotili kamarati.

Ale nafotili by to od teba, s tvojim vedomim, suhlasom a s tvojim vyslovnym pozvanim, aby prave toto urobili. Takze ak budu mat problemy a oznacia teba ako organizatorku toho vsetkeho, tak budes mat problem so zakonom i ty. A mozno nakoniec vacsi, ako oni.
Na schovanie sa za slovo proti slovu by som sa nespoliehala.

To uz radsej ist za susedou a poziadat ju, aby sa opalovala tak, nech ju nie je uplne vidiet.

Napr. mat polozene lezadlo +/- dva metre od steny domu. To by sa suseda musela vyslovne vyklonit z okna a obzerat si ju, aby ju videla. Len tak pri letmom prejdeni okolo okna ju nezahliadne.
No a vecer im tie obcasne hratky vo virivke uz odtolerovat. Netlacit na pilu, ze nesmie byt nic.

mamamasama
28. jún 2022

Ja mám skôr problém, že som na svojom pozemku a musím sa z každej strany ohradiť kvôli zvedavcom...tiež by som sa chcela opaľovať hore bez, ale vadí mi, že susedia pozerajú...jej výhoda je tá, že sa nehnabí...

judar
28. jún 2022

@euie zavolat partiu ludi a nechat ich fotografovat nahu susedu to je teda sakraaaa skvely napad....asi ti nedoplo ze za toho by boli kvalitne povleceny vsetci co by sa zucastnili takehoto aktu po sudoch s tolkymi bodmi obzaloby ze ani 10 prstov na rukach by nestacilo

viestta
28. jún 2022

@jaaanka21 kto koho núti cumiet na susedu? Však kuknem, vidím, že tam je a idem si po svojom. To im dajú hlavu do skripca a nasmeruju tam kde suseda leží, pre zvýšenie účinku dajú im aj klapky na oči ako koňovi aby pozeral len dopredu? Naozaj to tak vyzerá, že násilím nútia pozerať iba a len na nahú susedu. Nehovoriac o tom, za asi tam nevylihuje od piatej ráno do desiatej večer. Však by sa tam vyskvarila ako slanina. Mne toto príde ako nafúknuty problém, ktorý problémom vôbec nie je.

nahy_sused
28. jún 2022

@dudos a podľa toho čo uvidíš behom pár sekúnd pri otvorení okna vieš čo tam je pol dňa? Autorka píše, že sa suseda opaľuje pol dňa...čiže ju buď chodí pravidelne "kontrolovať" alebo ju sleduje neustále. Ďalšia vec je, že autorka býva na prvom poschodí a nie vyvýšenom prízemí...čiže ak sa suseda neopaľuje na druhej strane záhrady(ďalej od domu) tak pri bežnom nahliadnutí cez okno ju nemá ako vidieť, jedine ak zámerne pozrie dole.

beronsche
28. jún 2022

@deti95060810 tak je dost odveci porovnavat nahotu so sexom na verejnosti, miesas jablka s hruskami.. aleze uplne..
Ja nechapem, ako moze pohlad na nahu, opalujucu sa zenu, nejako traumatizovat ci inak ovplyvnit dieta.

mondolina
28. jún 2022

@beronsche
tak v rodinách kde je nahota tabu( a že takých je požehnane) si viem predstaviť traumu z ľudského tela nahého🙈
z nejakého prsa 🤦‍♀️

nykkushka
28. jún 2022

@liusa82 prepáč, ale to, že ma jej chlap asi potrebu pozerať na cudziu nahú ženu nie je problém susedy ale autorky. Veď nech si spraví poriadky s ním. Mne keby sa to na manželovi bepacilo, poviem mu nech sa nepozerá a neobvinujem susedu.

mogaa
28. jún 2022

Myslím že si tu dostala odpovedí viac ako dosť....sú na svojom pozemku, tam si môžu robiť čo chcú....komu chceš dať podpísať petíciu? okoloidúcim? čo tým že sa opalujú nahí porušujú? nedá sa ani oprieť o verejné pohoršovanie keďže sú na svojom pozemku , vo svojom dvore/dome.....