Nahota na susednej terase. Môžeme sa sťažovať?
Mam problem so susedmi.Byvame v dvojdome kde je na prizemi jeden byt a na poschodi druhy. My byvame v hornom spodny susedia maju aj zahradu. Tu prichadza k problemu. Suseda sa naha opaluje na zahrade. Dokonca sa uz vecer obaja nahy kupali. Bocnym susedom je to jedno lebo maju plny plot, ale my ich z poschodi vidíme. Mne a priatelovi to velmi prekaza,kedze mame otocene okna aj smerom do zahrady. Ja ani priatel nie dme zvedavy na niekoho hole cecky. Prosim kam sa mozem ist stazovat?Stazovat sa samotnym susedom nema zmysel, potrebujem nieco ucinnejsie
Autorka, ja ťa, na rozdiel, od väčšiny, chápem. A to sa nepovažujem za konzervatívnu, aj na nuda pláži som už bola, aj hore bez som sa opaľovala. Ale vo svojom byte chcem mať pekný výhľad a holý chlap k tomu nepatrí. Tá hola žena by mi vadila menej, hoci som hetero. Neviem si predstaviť mať tam deti. Áno, nahota je prirodzená, ale toto mi príde ako exibicionixmus, keď vedia, že im vidíte do záhrady. Skús pozrieť domový poriadok, ak je to vedené ako bytový dom. Pripadne sa spýtať správcu či sa to dá nejako riešiť. Neviem si predstaviť pozvať do takého bytu na návštevu starú mamu. Tá by asi omdlela.
@zazvorka87 tak vidis, bezohladnost..ty povazujes za bezohladne, ze ona sa tam opaluje s holymi ceckami.. suseda zas povazuje za bezohladne, ze to niekomu vadi...
Ja ti poviem tak - ja som puritan, mam problem ist aj do plaviek, hola by som sa mimo kupelne neotrcala v ziadnom pripade. Napriek tomu, kedze nie som bezohladna - respektujem pravo susedy opalovat sa naha na svojom pozemku hore-bez. Ved sa nemusim pozerat.
Ono mozno ta bezohladnost je prave to, ze cakas od druhych, ze sa budu prisposobovat prave tvojmu videniu sveta. Zatial co sama nie si schopna nijak pochopit, ze aj oni maju pravo na svoje vlastne postoje. Byt ohladuplny nie je to, cakat od ostatnych, ze budu vidiet svet mojim sposobom a prisposobovat sa mi. Byt ohladuplny znamena snazit sa pochopit, ze ostatni ten svet vidia inak a inak sa spravaju.
Pokial tym neublizuju priamo mne ci mojej rodine, otocim sa a "nechám to být".
Kolko toleratnich zien sa tu zislo a kazdej jednej by vadilo ze jej muz sa musi pozerat na hole cecky ked pride z roboty.Mam spísani zoznam veci ktory mi na nich prekaza smrad z grilu ktory mi ide do okien skore ranne chodenie v podpatkoch po spolocnom vchode a stsrtovanie auta rano o 6 hluk z kosacky lebo panko si najnovsie kosi o osmej vecer zvoncek na vchode maju hlasnejsie ako mi a vela ineho.Vsetko som prehliadala ale teraz pretiekol pohar mojej trpezlivosti kedze takmer kazdy den ukazuje hole cecky a dovalili si vyrivku v ktorej sa uz kupali holy.
Snou je skoda reci par krat som ju komfrontovala ale je to arogantna namislena fiflena.Robite si srandu v mojej kozy by vsm sranda nebola. Dakujem aj za par rozumnych zien tu a za rady co urobit mam uz riesenie.
Napisem peticiu a vlozim jej do schranky kde jej oznamym ze mi prekaze jej opaľovanie a vyzvem ju o ukoncenie.
Vadí ti, že štartuje auto ráno o 6? A ako má teda odísť do práce?
ono je proste smola, ze byvate v takom byte bohuzial je to tak. boze a co ma chodit v slapkach? starovanie auta, to ako myslis vazne? to uz prehanas, ako spis si peticiu, ale kazdemu to bude asi u prdele
Sranduješ? Vadí ti gril, vadí ti, že kosia trávnik, vadí ti že ráno štartuje auto, že má nahlas zvonček, že chodí v opätkoch. Prečo ste si teda nekúpili samostatný dom niekde na samote ale ste si kúpili bytovú jednotku v dvojdome?
Ach, len žiarlivosť z teba ide. Teraz si to napísala správne TEBE vadí, že sa tvoj chlap na ňu pozerá. O tom to celé je. Vydiskutuj si to doma, aby tvoj nečumel na susedu a máš to vybavené.
Cim dalej tym viac som presvedčená, ze ďalšia fejk téma.. Ved takato osoba ani nemôže byt reálna....
Ja ti úplne rozumiem, my sme toto mali po kúpe domu len v bledomodrom. Stará suseda sa opaľovala holá na záhrade, prsia na bruchu, ešte s cigaretou prišla k nášmu plotu a nakúkala, keď sme ju konfrontovali čo potrebuje, tak s kľudom angličanky s nami holá kecala. Doniesla si sušiak pod naše spálňové okno a tam si vešala čipkované tangáče, niektorí ľudia sú proste exhibicionisti, mne sa nad tým rozum zastavoval. Nakoniec sme zbúrali pôvodný plot a dali tam betónové panely, síce pozeráme zo spálne do betónu, ale stojí mi to za to. Aspoň som videla ako opaľovanie a cigarety ničia kožu a takto teda vyzerať rozhodne nechcem😀 ale vo vašom prípade jedine predať dom a budete mať všetci pokoj.
Skus na lamparen...
@zazvorka87 lenže autorka píše teraz, že problém nie sú len holé kozy. Problém je, že kosia trávnik, že štartujú auto keď idú ráno do práce, že počuje ich zvonček, že ju počuje ako chodí doma v opätkoch, že si grilujú. Čiže tu je problém niekde úplne inde ako v holých prsiach.
Šak aj ty sa opaluj nahá a vec vyriešená!
😂😂 Tak teraz si to milá autorka ešte vyšperkovala. Odsťahujte sa niekam na samotu k lesu a budete mať kľud. I keď , to vám zasa môžu vadiť príliš hlučné vtáky, lesná zver, viditeľnejšie hviezdy a podobné " problémy".
Prosím ťa, predtým než sa úplne zhodíš - naštuduj si čo je petícia.
vieš čo? mne by to nevadilo. Nie som naivná, aby som si myslela, že sa muž nepozerá po ženách. Robí to každý muž. Ale to neznamená že podvádza. Ja sa tiež obzriem sa pekným chlapom
A inak co si cakala ked ste sa nastahovali do takehoto typu domu??bude ti vadit nech tam bude byvat hoc kto.lebo bude grilovať , chodit obuty doma... dýchať nahodou mozu?tak sa odstahuj na samotu.och.
Ako som napísala skôr, vám vadí, že vôbec existujú. Mňa by celkom zaujímal zoznam tvojich susedov o vás. Ten by bol asi riadne dlhý. Začínal by tým, že vadí im na nás úplne všetko, ešte aj moje silikóny 🤩
Prepana, ty si neuveritelna...oni si dovolili mat zvoncek hlasnejsie ako vy !! 😱😱 to treba podat podnet na sud, neexistuje toto !!
A ze startuje auto rano o 6, to uz je vrchol vsetkeho !!
Esteze mas ten zoznam, pekne s tym chod na policiu.
A susedom daj rozpis, kedy moze startovat auto, a s akou hlucnostou. Takisto im povedz, aky mozu mat zvoncek. A ze ta fiflena nema co chodit v podpatkoch !!
Vies co, najvacsia chyba tvojich susedov si ty. Si jedna otrasna, sebestredna, zavistliva zenska. Je mi ta luto, s takymto nastavenim je tazko zit hlavne tebe samej. Vsade vidis problem, vsetko ti vadi.
@zazvorka87 ale tu predsa vidis nejde len o hole cecky...ja sama hovorim, ze by som na terasu ani v plavkach nevyliezla, nieto este hola...tu je problem uplne inde...tejto vadi vsetko...hlucnejsi zvoncek, podpatky, startuje o 6, virivka...ked sme byvali v byte, suseda nad nami kazde rano chodila v byte v podpatkoch, nikdy mi to nevadilo...byvali sme pri hlavnej ceste so semaforom, takze auta a autobusy hucali, startovali stale, nikdy mi to nevadilo...skratka zijeme vo svete medzi ludmi, clovek si nemoze mysliet, ze vsetci budu robit presne tak, aby som ja mala ticho, klud, lebo ja som stredobodom vesmiru...je mi smutno z takych ludi..
Že petíciu 😁 napíšeš tam, nech sa láskavo opaľuje zahalená, neobuva si opätky a nechodí autom? Nájdi si hobby, očividne máš príliš veľa voľného času.
@andrea_82 tiez nechapem, ako si z autorky robia posmech. Cez letne prazdniny som ako studentka brigadovala a s kamoskami sme byvali na ubytovni. Mali sme vyhlad z okna kuchyne k susedom, kde sa tiez tetka opalovala uplne hola a teda hanbili sme sa aj za nu. Neotvarali sme ani okno lebo nam to bolo trapne, ze si bude mysliet, ze ju spehujeme alebo co. Nie sme s muzom nejaki puritani, ale toto by nam prekazalo. Nastastie, my nemame susedov, ktorym by sme videli do dvora, nasli sme si dobry pozemok v tomto smere. 😄 Akurat teda neviem, ci je vobec moznost stazovat sa. Mozno na porusovanie dobrych mravov? To je uz ale otazka skor na pravnika ako na nas, "kobylky", z MK.
No hold chudiatko, ty si doma cely den, hofno robis, tak ti treba dlhsie pospat a oni neohladuplnci do prace o 6tej musia ist, to je drzost. Co si ma ona k tym umelym ceckom este aj opatky obuvat, dost co to bacha, este aj viac sexi bude. Zahradu maju, virivku maju, gril maju, och, na prvom poschodi take moznosti nemate, tak by mali byt trosku empatickejsi a nemat ani oni nic. Chudiatko si, len co je pravda. Ty si suseda snov.
Sú na svojom pozemku a ty im môžeš veľký prd. Či bojíš sa že muž vidí nahú susedu a mohla by sa mu páčiť ? 😉
Ja ti prajem teda vela stastia pri stazovani 😉 oprav si tam gramaticke chyby, aby sa z teba nesmiali.
Išla som písať iný komentár, ale po tvojom poslednom nemám slov, ty si chorá.
Veď tebe všetko vadí..mladá žena, čo sedí celý deň doma, čumi z okien, potom neskôr musi dávať pozor aby priateľ necumel z okna na kozy, večer o ôsmej sa už musí vypnúť svet.. šialené 🙄 susedia žijú zaujímavo, zatiaľ čo ty sa rozdrapujes pre každú prkotinu jak moja 93 ročná baba.

@aliziana presne toto aj mňa napadlo. Urobiť si doma oslavu, pootvárať okná na tú stranu dokorán, veď je to jej byt, môže, a nechať čumieť hostí na ňu, či ani tak jej to nebude vadiť. Ešte aj nejakú babku z rodiny by som zavolala nech nahlas hodí poznámku na nahých susedov. Fakt by ma zaujimsli či by aj tak premávali nahí po záhrade.