icon

Nahradili by ste škodu?

svetluska82
25. apr 2016

Ahojte, prave mi zvonila susedka asi 17 rocna ze moj syn nechtiac kopol loptu jej bratovi asi 10 rocnemu na cestu a preslo ju auto. Ziada kupit novu loptu v hodnote 20e.... TA lopta co mal maly sused bola osarpana, podla mna par generacii stara.....Aj tak mi to pride divne, vsak pri hrach sa stava kadeco...Nahradili by ste ako ziada? Ja som ju poslala domov, nech pridu s rodicmi a ze tu loptu nahradime, no aj tak mi to pride divne, nakolko to nebolo umyselne a ubehlo od toho asi 2 tyzdne. Ako by ste reagovali? dakujem....mam pocit ze kazdy sa chce nabalovat na ucet druhych, v mojom detstve to nik neriesil ak sa praskla lopta jedna, tak doniesol loptu niekto iny.... 😒

zuzana76
25. apr 2016

mna tak napada jedna otazka, lopta moze byt lacna od par eur az po nejaku znackovu loptu podpisanu napr. nejakym futbalistom za niekolko stovak eur. Dieta ju nechtiac znici, nahradu by som poskytla ale v rozumnej sume. Ak ta lopta bola pre nich taka draha, ze dieta inu vraj nedostane, tak sa s takou drahou nemal chodit hravat von s ostatnými detmi, resp. ja detom dovolim nosit von a poziciavat veci, o ktore nemam strach, to znamena, ze aj ekd sa znicia, tak by mi to nevadilo a bud kupime druhu, alebo nekupime nic my rodicia nasmu dietatu, ktore bolo poskodene. Ak uzname, ze vec, ktoru dieta ma a je draha na to, aby sa len tak znicila, tak ju dovolime pouzivat len v ramci rodiny. Vypytovat peniaze tiez nie je riesenie,

zuzana76
25. apr 2016

a odpoved k veci, kupila by som novu loptu za sumu, ktoru by som uznala ja za vhodne

abbey1
25. apr 2016

Kauza sa tu zbytočne nafúkla. Moje deti často požičiavali a požičiavajú veci na ihrisku, kdekoľvek, nemám s tým najmenší problém. Očakávam však akú- takú slušnosť. Práve minulý rok sme na kúpalisku nechali deti hrať sa s našimi hračkami. Zrazu jedno menšie dieťatko totálne rozkúsalo loptičku. Slušne som poprosila mamičku, aby mu loptu nenechala kúsať. jej reakcia: "No Bóže, narobíte s jednou loptou." Nechápala som. Nechcela som od nej ani cent, ale troch ľudskej slušnosti.
Tu mi to príde rovnaké. Ano, škoda sa stala nechtiac. Stačilo slušne náhradu ponúknuť, možno by rovnako slušne odmietli. Mladá prišla riešiť, lebo možno rodičia doma povedali, že nová lopta nebude, keď si na starú nedal pozor. Neviem o nich nič a ani to nie je podstatné, napriek tomu, že sa ich tu zakladateľka pokúsila nelichotivo vykresliť.
Ak sa mi nezdá tón Mladej. tak jej to asertívne poviem. Tak či onak, loptu by som kúpila a poslala syna ju zaniesť. To mi slušnosť káže. Rovnako by som ocenila, ak by niekto ponúkol náhradu mne. Slušne by som síce odmietala, ale určite by som ocenila.
Zbytočne sa tu rieši z jednej i druhej strany. Je úplne jedno, čo sú za rodinu a či tomu či onomu nikto inú škodu nahradil. Mne by slušnosť nedovolia loptu nekúpiť.

jeennyv
25. apr 2016

@svetluska82 ked som bola mensia pes susedy mi prekusol taku krasnu ruzovu loptu s motylikmi, no zacal sa s nou hrat....to bol vtedy hit ta lopta... nikto od nikoho nic nevymahal a nenahradil, nevyplatil a tu som... stalo sa, co som mala zalovat psa ci susedu...o loptu moze prist pri hre ako majitel sam ci ked sa hra partia, no nevidela som este, aby ked sa nieco stane pri hre, aby sa to takto riesilo... ak chcu nahradu financie urcite nedat, kupit loptu za nejaku solidnu cenu alebo nech si chlapec vyberie za rozumnu cenu a pridu s blockom, lebo tak mozu financie skoncit kde tade, a ked prisla pytat peniaze mlada, asi to rodicom ani chlapcovi nejak nesuri..pubertacke podla mna treba na nieco...

sense
26. apr 2016

@moni73 ak bola naozaj stara a osuchana tak by si kupila kt. Tu lacnu alebo drahu?napriek vsetkemu moj nazor je tsky kedze mamicka sa to dozvedela az po dvoch tyzdnoch mali to riesit rodicia a nie 17r standa a nie sposobom ze pride a vypyta si 20e.

moni73
26. apr 2016

Loptu by som kupila podla mojej momentalnej situacie s ohladom na situaciu rodiny. 17tka ma nezaujima, rodicia mozno nahradu nechcu... Ja osobne by som v tomto pripade nic nepozadovala, ale ako "vinnik" by som mala potrebu nahradit. Ked viem, ze dcera/ja niekomu nieco poskodim/stratim automaticky nahradzam. Je mi jedno ci to druha strana vyzaduje.

svetluska82
autor
26. apr 2016

Loptu kupim dnes a zanesieme ....len dufam ze potom nebudu chodit a chciet po nas dalsie veci kt.sa akoze znicili pri hre

moni73
26. apr 2016

@svetluska82 ale ved syn sa ti priznal, ci som ni

moni73
26. apr 2016

@moni73 nieco prehliadla?

petulda333
26. apr 2016

@svetluska82 akoze?ved sa lopta znicila!ziadne akoze!!

natalym
26. apr 2016

@svetluska82 Presne k tomu sa dostaneš. 😉

koniarova
26. apr 2016

@moni73 Súhlasím. neriešim chlapca, sestru, rodičov. Riešim svoje dieťa, ktoré spravilo chybu, aj keď nechtiac. Kúpim loptu a hotovo.

svetluska82
autor
26. apr 2016

@petulda333
Ano loptu kopol a znicila sa..len pride mi smiesne pytat nahradu za staru loptu...ved mozno su v pohode a mozno ak zistia ze lahko pustim financie tak budu chodit s kazdou kravinou...ved sme male sidlusko par bytoviek takze hrat sa spolu budu@moni73

loginexistuje
26. apr 2016

@svetluska82 ak nechces kupit loptu inak neviem kde by si kupila staru tak daj synovi na von vasu loptu a nech sa hraju s nou a ak mu ju niekto znici tak mu kupis novu .... alebo ak mu nechces kupit novu tak mu daj staru vasu a synovi kup novu.

ja neviem robis tu kovbojku za loptu ... co sa da kupit za par eur.

valy
26. apr 2016

@loginexistuje lenze ak to bola kvalitna lopta, tak kupit loptu za 5 EUR nema vyznam, to nemusis kupit nic, nie je to adekvatna nahrada

tykat
26. apr 2016

@svetluska82 Loptu prešlo auto? Tak nech žiada náhradu od vodiča, nie? A loptu za 20€ by som mala doma za sklom a nie vonku. Neriešila by som.

elise
26. apr 2016

@tykat len tu loptu pod auto kopol pisatelkyn syn, keby tak silno nekopol lopta mohla este existovat a nebol by "problem"

tykat
26. apr 2016

@elise ...takisto ju mohol kopnut majitel lopty...pri hre sa to stava, proste blba zhoda nahod. Nepoviem keby ju umyselne znicil (prepichol). Naozaj cudna poziadavka.

koniarova
26. apr 2016

@tykat Ty sranduješ? Ideš autom, niekto ty kopne pod kolesá loptu, ty ju pukneš, zastavíš a dáš mu 20 eur, že sorry. 😕 😕 😕

tykat
26. apr 2016

@koniarova akych 20€? ved to bola stara osarpana lopta... a co na tom nechapes??? vodic ma logicky taku istu vinu ako ten chalan...nepozornost, nepredvidanie, navyse je to dospely clovek...ak idem autom v miestach kde sa hraju decka s loptou (napr. obytna zona - ta je aj tak oznacena) tak predvidam a idem pomaly...ak sa chalani hrali niekde pri ceste tak je to chyba oboch a mohol to v zapale hry kopnut ktorykolvek z nich resp. mohla sa odrazit na cestu a vinny tym padom nie je nikto resp. na mieste vodica zastavim a chalanov vykricim nech sa nehraju pri ceste. A tym to konci pre vsetkych ucastnikov.

elise
26. apr 2016

@tykat mohol ale bolto pisatelkyn syn preto chcu nahradu. Mozno to mal jej syn riesit tak ze aj ked mu ten mladsi chalan povedal ze je to ok, tak si neuvedomil, ze aj lopta na cenu, oreto pisatelkynmu synovi povedsl ze ok. Pisatelkyn syn mal povedat doma co sa stalo se nechtiac kopol loptu pod auto aleze ten chakan povedsal, ze ok, vtety to mohol riesit aj napriklad cokoladou ako bolestne. Pisatelka nema problem kupit loptu ale boji sa aby na buduce od nej nepytali peniaze. Urcite by som sa sla odpravedlnit k rodicom toho chlapca s tym ze sa to viac krat nestane ze ako by to mohli vyrovnat. Mozno ani nieje taky problem ako sa to vyhrotilo. Mna by tiez nahnevalo keby mi syn pride zo znicenou loptou.

elise
26. apr 2016

@tykat osuchana lopta nemusi byt stara moze byt klasicka futbalka my mame jednu znackovu ale muz by ti vedel velmi dobre povedat rozdiel v loptach ked kopes, u nas futbalove druzstvo hra pre nas s osuchanou loptou ale je kvalitna, ma vybornu rotaciu, presnu hustotu....

tykat
26. apr 2016

@elise nic by som neplatila, hracky a sportove potreby su spotrebny tovar a ak ju syn zakladatelky neznicil zamerne ani neukradol tak nie je o com debatovat. Ak sa bojím o loptu tak ju nedám chalanom kopat si ale odlozim do skrine. Tiez mam chalana a tiez sa hracky vonku nicia (rakety, lopticky, hokejky...), neriesim, zvlast ak to nie je umyselne.
A ked ju zakladatelka kupi tak to si moze rovno otvorit konto "hracky pre susedovho syna"...mozno dat cokoladu ako bolestne, to je fajn napad, ale kupovat loptu za 20€ urcite nie.

moni73
26. apr 2016

Stále nechápem. Veď od autorky nikto nič nechce (17tku neriešim....). Syn jej povedal, že "zničil" kamarátovi loptu. Na základe toho kupim loptu a život ide ďalej. Koľko "kecov" kvôli jednej lopte...

tykat
26. apr 2016

@elise ...no a presne preto taku kvalitnu loptu nebudem davat dvom chalanom kopat si po sidlisku

svetluska82
autor
26. apr 2016

@tykat nekopali si dvaja ale aspon desiati....za panelakmi je ihrisko a potom hlavna cesta....

katarinapekna
26. apr 2016

@tykat také výstižné a také jednoduché. ja sa nestačím čudovať, že takáto hovadina dokáže diskusiu natiahnuť na 5 strán a to zdaleka nier je konečná 😀 😀 😀 😀

natalym
26. apr 2016

@svetluska82 5 strán o takej pindovine. Bolo Ti to treba. Ešte Ty budeš za kravu, že si nedala novú + darček + ospravedlnenie + hodinky s vodotryskom

Na smiech. 😀 😀 😀

svetluska82
autor
26. apr 2016

@natalym aspon neriesime vztahy a neveru ale taketo prakticke veci....trosku zmena....

natalym
26. apr 2016

@svetluska82 Hej. Stálo to za to. 😉