icon

Najedovala ma stará mama

takitka
4. nov 2015

Ahojte žienky, nejdem si sem po radu ani nič také.. Potrebujem sa len vyrozprávať... Potrebujem zo seba dostať to čo ma ťaží. Nasrala ma stará mama. moja stará mama. Bývame blízko nej, bola som so synom u nej na návšteve. Nechala si okuliare na gauči pod novinami. Môj malý (1,5ročný) vyliezol na gauč, a nejak sa mu tie okuliare podarilo rozbiť. Ospravedlnila som sa. Nebolo to veď naschvál. Bola to aj jej chyba, že ich mala pod novinami. No a včera prišla ku nám a doniesla mi bloček, že jej mám tie okuliare zaplatiť 37 eur. Skoro som padla na riť. Dobre vie, že sme mladá rodina, ja na materskej a vie, že tých 37 eur nám bude chýbať. Ale pýta ich. Tak som jej ich nasratá dala. Keď som to povedala manželovi, ten dostal nervy. Akože vieme, že to dolámal náš syn. Ale stará mama akosi zabudla na to, že vždy keď potrebuje zaviesť do obchodu, do kostola, k lekárovi, vždy ju autom zavezieme. A ona vždy povie len Pán Boh zaplať. Ešte ani raz nám nedala ani euro na benzín, ja neviem či si myslí, že sa ten benzín v aute sám objavuje, alebo čo. Pritom má peňazí jak nasratých. Ako sa hovorí plnú kasňu peňazí. Normálne som nasratá, a pritom som jediná vnučka, môj syn jediný pravnuk a ona takto.

maciatkolulu
5. nov 2015

@mamulka211 tak ale zobrala si 😉 takze az tak ta to asi neurazilo a 500korun nebol zase taky maly peniaz a faktom je, ze to naozaj nebolo jej povinnostou. Vidis a mne nedali nic a svoju este zijucu babku mam aj tak velmi rada a aj ked mi donesie hovadiny pre malého a vzdycha ake je to drahe atd, tak jej akkurat slusne podakujem a hotovo, ani ma nenapadne sa urazat 😀 Tak ale hold mlada rodinka si nemoze dovolit preplatitt co ich maly syncek sposobil. lebo stara si mala rozmyslat a odlozit okuliare a nie sa este cudovat a pytat prachy za nove, matka nemusi davat pozor na svoje male dieta, to ta stara je drbla, ze si dava okuliare pod noviny a pekne nech caluje za benzin, vsak chuda mlada rodina,este aj leasing maju a neviem co, tych 37eur by ich rozhodne zabilo. Ja len dufam, ze dotycna babka bude mat rozum pri spisovani zavetu... 😉

mamulka211
5. nov 2015

@katarinamarkova mala som malo rokov, nebola som este priebojna, dokonca som mala vycitky, ze moja babka mi dava peniaze, aj ked, ako povedala nemusi, hanbila som sa byt razna...dnes by som jej ich dala do ruky a povedala, ze babka, ked to tak citis, tak si ich nechaj.Lebo toto nie je dar, ale urazka.

mamulka211
5. nov 2015

@maciatkolulu citis sa fajn?

jeannna
5. nov 2015

@maciatkolulu Vsimla som si uz vo viacerych temach, ze sa rada navazas do druhych .... preco to robis? Napr. v tomto pripade vobec nepoznas rodinnu historiu, preco kto ako reaguje ... podla mna nebude uplne cista ani jedna strana, ale to nie je nasou ulohou tu riesit.

puklica13
5. nov 2015

@mircalla podla teba ak si babka polozila svoje okuliare vo svojom dome na miesto kde sama uzna za vhodne tak je to jej chyba ked ich niekto znici? To myslis vazne?

mamka34
5. nov 2015

@takitka , budeš dediť presne o 37 € viac, keďže si jediná vnučka a synček je jediný pravnuk, vykašli sa na to, pomodli sa za ňu, možno ju nabudúce v kostolíku osvieti a uvedomí si, že to bola blbosť. Prajem Ti krásny víkend. 🙂

katarinamarkova
5. nov 2015

@mamulka211 ako obhajoba fajn.....ale velmi mi to pripomina nieco ako.....
- ja som ten uplatok v podstate ani nechcel zobrat, nemal som odvahu povedat nie.....dnes by som ho uz nezobral.
- ja som tu cokoladu ani nechcela jest, vedela som ze mi bude po nej zle a priberiem....dnes by som ju uz nezjedla.
ale ano, je fajn poucit sa.

horana
5. nov 2015

Keby mi moje vlastne dieta, moja krv, zjavne neumyselne, suc aj doslepe nieco pokazilo ci rozbilo a ja nemala neviem aku nudzu, je to predsa moja rodina, to najblizsie co mam, brala by som to akoby sa to stalo mne, stratka smola, no...
A pevne dufam ze ked nieco raz pripadne sposobi moje vnuca, krv mojej krve, tiez vlastne akoby moje dieta, moja rodina, budem to brat tak isto. Hlavne ked budeme mat take korektne vztahy, ze ma teoreticky budu rozvazat, co by som to bola za egoistku keby som im vycitala ze som ukryla omylom okuliare tak ze ich nebolo vidno, na sposob naslapnej miny by ma hanba fackovala keby som to brala ako ich chybu.
Pevne dufam ze aj financie budeme mat rodinne, a kto si viac moze dovlit ten viac da, a ze to bude ako teraz akosi prirodzene. Ze sa budeme doplnat a podporovat a nie superit a vyuzivat. A velmi sa mi paci idea Babicky Bozeny Nemcovej, ktora citi spoluzodpovednost za vychovu vnucat a ze nebudem ta ultra moderna babka, ktrora si uz svoje odchovala a chce mat len svoj pokoj a uzit si co sa da. Naopak, ze pokial budem len trochu vladat dufam ze budem moct byt uzitocna aspon tej najblizsej rodine. Zit za seba a pre seba nema zmysel a cim som starsia tym naliehavejsie si to uvedomujem..Do hrobu si peniaze nezoberiem a cim mu budem blizsie tym viac snad dokazem rozdat, lebo len to co sme dali nam zostava...

mircalla
5. nov 2015

@puklica13 jej syn ani ona predsa nemohli vediet ze pod novinami na gauci su okuliare...pokial nemaju rontgenove oci..nebolo to tak ze dieta ich chytilo a smarilo o zem a matka tomu nezabranila. Jedine vyliezlo na gauc a sadlo si na okuliare,ktore nebolo pod novinami vidiet.ano,uplne vazne. A uz ma to nebavi sa v tom rypat.mala by som na to iny nazor keby dieta zobralo okuliare a smarilo ich o zem

maciatkolulu
5. nov 2015

@jeannna ako a v com som sa do niekoho navazala, konkretne 😉 ved som napisala svoj nazorm, stojim si za tym, ze stary rodic nie je povinny nic nikomu davat,

maciatkolulu
5. nov 2015

@mamulka211 citim sa uplne fajn 😉 a ty si sa ako citila ked ti babka davala peniaze a ty si sa este aj urazila? 😲

mamulka211
5. nov 2015

@katarinamarkova 🙂 , nevadi, ja ta chapem

mamulka211
5. nov 2015

@maciatkolulu cica, nekecaj

mamulka211
5. nov 2015

@jeannna to su taki ludia, oni si tak odburavaju stres z kazdodenneho zivota 😀

maciatkolulu
5. nov 2015

@mamulka211 no tak cica ako si sa citila, ked ti babka dala 500korun a este jej to nevies zabudnut a to je uz po smrti? hmmmm cica asi fajn sa peniazky minali

maciatkolulu
5. nov 2015

@mamulka211 ono ja nemam ziaden stresm len mi je niekedy zle ked citam niektore prispevky 😉

jeannna
5. nov 2015

@maciatkolulu suhlasim, stary rodic nie je povinny nikomu nic davat, tak nech potom ani nic nedava, tie reci okolo toho bolia ovela viac ako keby nedal vobec nic.

mamulka211
5. nov 2015

@maciatkolulu lebo ty si zla tym to je...

mamulka211
5. nov 2015

@maciatkolulu ked mi ich davala bola som rada, lebo sme nemali peniazky, ked povedala k tomu tu vetu, tak som rada nebola....ja by som takto peniaze nikdy nikomu nedala, ja by som ich s takym umyslom nedala vobec.

mamulka211
5. nov 2015

@maciatkolulu a preto chapem zakladetelku temy, a preto ti odporucam ist si dat pohar vina a nerypat tu, oki?

maciatkolulu
5. nov 2015

@mamulka211 ja som zla???? A co som napisala zle? Ked ti bolo proti srti, co ti povedala tvoja stara mama, nemala si peniaze zobrat a bolo by a nie teraz tvrdit, ze uz by si nezobrala, je to totiz uplne zbytocne a az smiesne. Predsa ked mi nieco vadi, tak to riesim a slusne a nie, ze zhrabne a potom som hrdina. sorry, moj nazor. A nie som vôbec zla. Mozno nieco niekoho hryzka...

mamulka211
5. nov 2015

@maciatkolulu teba hryzka tvoj zly charakter a chut .ebat do ludi 🙂

maciatkolulu
5. nov 2015

@mamulka211 pisanie svojho nazoru beries ako rypaniem ked niekto nekyve hlavou a nesuhlasi? A dakuejm, nepijem 😉 😉 ale kludne si daj aj za mna

mamulka211
5. nov 2015

@maciatkolulu teba tak, ved citaj...vnima viac ludi, rypes do ludi, nie len ja, ale aj ini ta tak vnimaju

libka1
5. nov 2015

@maciatkolulu su situacie kedy clovek nezareaguje tak ako by mal a potom si hovori takto som to mal spravit... takych uz u mna bolo...

mircalla
5. nov 2015

@mamulka211 suhlasim.mala som tu cest

maciatkolulu
5. nov 2015

@jeannna aj ja suhlasim, ze reci okolo bolia. ale zalezi od toho ako sa povedia a ako sa pochopia a aky je vztah. A nie zobrat a potom po rokoch napisat, nezobrala by som. Ale to je iba moj nazor. Chvalabohu, taketo problemy v rodine neriesime. pomáhame si automaticky a bez reci. Ty si dala toto a ja toto, ty mas toto a ja zasa toto a ja ta odvezem za poplatok atd. Brrr, to mi je proti srsti. Naozaj a upriimne. Tak ked mam s niekym problem bud tam nechodim, alebo si to nejako vydiskutujem a nie pokrytecky. prijemny vecer.

jeannna
5. nov 2015

@maciatkolulu Vies, nie kazdy ma na to svedomie, poslat do riti babku aj s jej peniazmi a sprostymi poznamkami.

mamulka211
5. nov 2015

dakujem vam baby, aj po rokoch ma to teraz, pri spomienkach dostalo ☹

loginexistuje
5. nov 2015

@takitka normalne mi to pripomenulo moju babku ... byvali isty cas u nas / kym prerabali aby nemuseli do podnajmu/ u nas byvali jedli /a neprispievali na byvanie a jedlo/ sme im uvolnili jednu izbu a ja som spavala v prechodnej izbe na gauci...
oni si kupovali ovocie, kolace a zmrzlinu v cukrarni a my decka sme len slinatali ... 😀 za pobyt u nas si usetrili desiatky tisic s dedkom ... este sa s tym aj chvalili... 😀

Nie kazdy ma stastie na tu klasicku dobru babku / my sme mali tu dobru z druhej strany ale teda uz davno zomrela/ ta by sa rozdala pre druhych ... na tu s laskou spominam...

Moje deti na babky stastie nemaju ... take tie moderne babky ... uzivat si zivot a deti ich ani nepoznaju na ulici ... teda najma mladsi ... teraz dcera je v nemocnici .. a zrazu sa v nej zobudza svedomie v babke ale dcera uz nema o nu zaujem je v puberte ... a ja ju nutit nebudem aby s nou volala a tak ... 😅 ked spolu nic nezazili a tak ... nemaju vztah ..