icon

Náš apartmán - rodina chce dovolenku úplne zadarmo

28. aug 2025

Ahojte,
Vlastníme apartmán v dovolenkovej destinácií.
S manželom pochádzame z veľkých rodín obaja.
Máme niekoľko súrodencov,majú svoje rodiny,niekoľko deti.
Chcú od nás ,aby sme im poskytli náš apartmán úplne zadarmo na 2 týždňovú dovolenku.v sezóne,
Jedna moja sestra chce zaplatiť, (nie plnu sumu,len nech mám to pokryje náklady za pobyt)
Ostatní moji súrodenci automaticky ,že zadarmo a manželovi súrodenci tiež.
Ako toto riešite tí,ktorí vlastníte apartmány.
Sme takí divní,keď im to chceme dať lacnejšie a nie za plnú sumu samozrejme a nie ZADRMO?
Veď keď sa tam všetci s rodinami prestriedajú, máme po sezóne...
Niekedy ľutujem,že sme im prezradili, že mamu takú nehnuteľnosť ..

anonym_fad4d2
28. aug 2025

@anonym_autor hm... Ja som všetkým v rodine sa pochválila po kúpe , poslala som fotky a popis, že ak by chceli využiť na dovolenku tak cena je taka a taka.
Doteraz nikto z rodiny nebol ale zase nepýtajú zadarmo, lebo cenu vedia od začiatku. Co boli tak kamoši, co sa im cena páčila bola nižšia ako bežná komerčná cena.

nyusika
28. aug 2025
@tiezjedna

@nyusika ja by som to rozhodne nedávala iba za náklady na prevádzku. Prečo? Oni tú nehnuteľnosť splácajú. Tak minimálne náklady na prvádzaku a alikvotná časť splátky za dobu ich pobytu.

@tiezjedna pisem MIMO SEZONY, ked je za beznych okolnosti prazdny. nie pocas sezony.

ailiba
28. aug 2025

@anonym_autor my sme boli na dovolenke v apartmane cez svoju rodinu, ale ani nas nenapadlo, ze zadarmo. Boli sme v lete, cez sezonu, tak sme normane platili, ako bezni zakaznici. Nebudeme predsa okradat rodinu, oni to tiez nemaju zadarmo. A ani nie su milionari.

natalka13
28. aug 2025

Musite to zregulovat kedze ich je vela.a chcete aj komercne prenajimat.
Nam kamoska poziciava dom a auto za energie a za poplatok za upratovaciu sluzbu. Ale chodime mimo prazdnin.

anjelicek26
28. aug 2025

Baby dobre radia, proste ste vybookovany, mozes im navrhnut koniec maja ci koniec juna ako pred sezonu alebo posledne dva tyzdne v septembri alebo v zime kedykolvek, kto tam teda pojde nech sa dohodnu medzi sebou, ale rozhodne neukracuj vasu rodinu o prijem, s ktorym pocitate, ved ste museli najprv do kupi toho apartmanu a rezie investovat, nie je to proste len tak.

alenka58
28. aug 2025

však im povedzte, že to ešte splácate

tiezjedna
28. aug 2025
@nyusika

@tiezjedna pisem MIMO SEZONY, ked je za beznych okolnosti prazdny. nie pocas sezony.

@nyusika to je úplne jedno... splátky bežia aj mimo sezónu. Aj keď by im tú alikvotnú časť napočítali, tak stále sa dostanú na cenu, za ktorú si nikde inde nič slušné neprenajmú. Ak toto niekto nedokáže pochopiť, tak nie je o čom.

melanta
28. aug 2025

My máme nehnuteľnosť na Tenerife. Máme ho iba pre osobné účely, čiže neprenajíme ho. Rodina chodí zadarmo. Rodinou myslím rodičia, svokrovci, brat so švagrinou a mužov brat do ženou, dcéra s mužom a najlepšia kamarátka s mužom. Nikto iný ani keby zaplatil. Rodina neplatí ani režijné náklady.

Ak máte danú nehnuteľnosť na úver, tak rodičia a súrodenci by išli za režijné náklady, ostatná rodina a priatelia a známi za normálnu cenu ako zákazníci. A vôbec by mi to nebolo trápne, oni vám na splátky neprispievajú.

binarypete
28. aug 2025

Ja som to u nas zatrhol hned, mame niekolko nehnutelnosti po svete a tiez prisli ze by tam isli zadarmo. Tak som im vysvetlil ze slovo zadarmo v tomto pripade neexistuje lebo moznost je len ze bud to zaplatia oni, alebo to vlastne platim ja. A ak chcu aby som im ja platil dovolenku tak si zmylili adresu. Niektori boli v pohode a dohodli sme sa ako to poriesit financne a niektori su doteraz nafuknuti :D

Do niektorych nehnutelnosti dokonca nechodime ani sami lebo sa nam viac oplati si booknut nejaky lacnejsi apartman v danej lokalite a na nasom zarobime za tu istu dobu viac.

sense
28. aug 2025

Žiadne tajenie a čo, na rovinu povedať v sezóne ak zaplatíte za 200e (príklad) nakoľko toľko sú režijné náklady. v opačnom prípade je mi to ľúto nakoľko je to nada investičná nehnuteľnosť a je určená na prenájom. Ale kľudne môžete prísť na konci septembra keď bude apartmán voľný. A viac by som to nerozoberala, ak sa urazia tak sa urazia

sense
28. aug 2025
@dzejn80

@anonym_autor skus zmierlivo, vysvetlit tak ako si to sem napisala. Ked sa ofucia, ze si “fakt za to nechate platit” tak asertivne povedz, ze nech si zaobstaraju vlastny apartman pri mori a nebudu vam musiet nic platit 😉

@dzejn80 presne alebo im povedať iné miesto a že potom si ich môžu vymeniť na dovolenku

thereisabear
28. aug 2025

Ak nepochopia, tak povedz, že ste to museli žiaľ predať a hotovo.

simona109
28. aug 2025

@anonym_autor my mame tiez apartman pri mori a bez hanby pytame plnu sumu pocas sezony rodina/nerodina, bez rozdielu. Ved potrebujeme aby to cosi aj zarobilo. Treba povedat na rovinu nech si uvedomia, ved to mate aj ako investiciu, nie?
Ja dokonca odmietam aj kamaratky co chcu ist na predlzeny vikend. To je pre nas cisty minus ked si to ludia bookuju vacsnou na 2-4 tyzdne.

zuzubb007
28. aug 2025

Povedzte, že máte jún, júl, august, september plne a v októbri bude voľné, že môžu ísť a určite si sami sumu napríklad poviem, že za 500 eur na týždeň a hotovo, chcem nechcem, toto je vrchol vyžadovať, ešte sponzorovat všetkých ako si spravíte tak budete mať, nepáči sa mi poviem

anonym_0382e7
28. aug 2025

@anonym_autor tak pokial tam cela siroka rodina chce chodit zadarmo, tak sa mal v rodine kupit 1 apartman kde by vsetci prispeli na kupu a potom uz len spravit rozpis kto by kedy chodil. i ked viem si predstavit ze ta spolocna kupa by bol asi problem sa vsetci dohodnut ale na druhej strane sa im zda v poriadku, ze vy zaplatite sami kupu apartmanu aby oni mohli chodit na dovolenku zadarmo? tak pre rodinu by som vymedzila nejake 2-3 tyzdne v sezone, ze im to prenajmete za nizsiu cenu a ostatne tyzdne by ste mali na komercny prenajom, ved potrebujete aby sa vam investicia vratila. ak to nechapu, tak im povedzte, ze vy by ste radi chodili na dovolenku co ja viem do talianska, ze nech tam kupia apartman a vy tam budete chodit na 2 tyzdne gratis. to by sa im asi nepacilo ze?

anonym_3f51eb
28. aug 2025
@binarypete

Ja som to u nas zatrhol hned, mame niekolko nehnutelnosti po svete a tiez prisli ze by tam isli zadarmo. Tak som im vysvetlil ze slovo zadarmo v tomto pripade neexistuje lebo moznost je len ze bud to zaplatia oni, alebo to vlastne platim ja. A ak chcu aby som im ja platil dovolenku tak si zmylili adresu. Niektori boli v pohode a dohodli sme sa ako to poriesit financne a niektori su doteraz nafuknuti :D

Do niektorych nehnutelnosti dokonca nechodime ani sami lebo sa nam viac oplati si booknut nejaky lacnejsi apartman v danej lokalite a na nasom zarobime za tu istu dobu viac.

@binarypete Tymi “nehnutelnostami po svete” myslis tu jednu staru chatu na Domasi po babke?

danculka25
28. aug 2025
@nyusika

@danculka25 kks, preco vsetko povazujete za chvalenie ?
maju apartman - preco by to mali tajit ?
lebo frustrovani a zakomplexovani ludia tuto informaciu povazuju za chvastanie sa ?

@nyusika ahoj,čo máš nove? Ále nič také,len apartmán pri mori.
To nie je chválenie? Je logické sa s úspechmi podeliť,a teda pochváliť,robíme to asi každá.Zato nemusím byť frustrovaná,ani zakomplexovaná .

zmrzlinka2021
28. aug 2025

@anonym_autor

Prečo im nepovieš sumu na reziju?

bielasovicka
28. aug 2025

@anonym_autor prepáč, ale ta vaša rodina musí byť úplne padnuta na hlavu. Neuveriteľné toto. 🤦🏻‍♀️

sidicek
28. aug 2025

Povedz ze cez sezónu je vybookovany, ja by som sa nesrala. Ved vam to asi niekto spravuje, tak sa vyhovor na podmienky správy. Ja som raz tak odmietla poskytnúť bratovi (5 ľudí v 3i garsónke)ale ponúkli sme mu náhradu 2i apartman jasne ze zadara išlo len o víkend 2 noci ,no on chcel oba a bol urazený ze dostal len 1 ten väčší. Ľudia sú chamtivi

nyusika
28. aug 2025
@danculka25

@nyusika ahoj,čo máš nove? Ále nič také,len apartmán pri mori.
To nie je chválenie? Je logické sa s úspechmi podeliť,a teda pochváliť,robíme to asi každá.Zato nemusím byť frustrovaná,ani zakomplexovaná .

@danculka25 nie, to nie je chvalenirle sa.
Je to odpoveď na otázku "čo máš nové ?"

Alebo ma brať ohľad na to, že osoba, ktorá sa toto opýta chce počuť ti, že je v rámci čínskej xxx ako ona, že muž pije ako dúha, nemajú na na cigarety...?
(To ako príklad)

sidicek
28. aug 2025
@elzu

Myslim si, ze v rodine bychom si navzajem meli byt temi nejlepsimi zakazniky- a je jedno, o co jde- jestli o rozjíždějící se business hackovanych ponozek nebo o soukromou kliniku ci vlastni apartmany-
nevyžadovat nic zadarmo ani se slevami, nechtit nejlepsi terminy, davat si nejvetsi tringelty, likovat a doporučovat, kde se jen da.
Komu jinemu radeji naleju sve penize nez svemu brachovi, segre nebo detem? 😉 nikomu? A pojedu zadarmo? To ank nahodou, nejsem sobec.

@elzu konečne normálny nazor

majka2
28. aug 2025
@anonym_ec5463

Ponúkni im, že apartmán je voľný len mimo sezóny za režijné náklady.
Veď ho musíš udržiavať celý rok a cez sezónu si na to zarobiť.
Počas sezóny len za komerčné nájomné, povieš že už je vybookovaný.

@anonym_ec5463 cez sezónu povedz že je vybukovany a mimo sezóny by som možno dala aj fakt len symbolickú cenu alebo neviem ale v Top sezóne určite nie

karolinakr
28. aug 2025

kolko sú to tie režijné náklady? keby sa dala 8 luďom 2 tyždne zdarma, to maš jún, júl, august, september zadarmo hehe taký biznis sa oplati

anonym_43633c
28. aug 2025

Riešili sme podobnú situáciu s chatou v lyžiarskom stredisku. Jedna osoba z manželovej strany hneď reagovala, že konečne bude namakaný Silvester a zadarmo. Našťastie ju manžel hneď schladil a opýtal, sa či má meno na LV, že už rozhoduje o termínoch a cenách. Zostala zvyšok večera opuchnutá ale malo to efekt, nikto sa tam nehrnie. V termínoch, ktoré nám nesedia, chatu prenajimame a zarába tak na svoje náklady. Sem -tam sa ozve svokra, že by šla na víkend na hríby, s tým nie je žiaden problém, je to manželová mamina, tá nám nemusí samozrejme platiť nič. Napriek tomu tam doplní základné, trvanlivé potraviny. Poupratuje. Ale aby sme tam mali stále nasáčkovanú rodinu bezplatne, tak to nie. Treba platiť aj elektriku aj vodné, stočené... Takže žiadne také.

biba_18
28. aug 2025

@melanta no ale to je iné ak nehnuteľnosť neprenajímate - autorka však prenajíma…

biba_18
28. aug 2025

ja by som ale nehovorila že už je to na sezonu booknuté - mňa keby niekto tak odbil, prvé čo by bolo že dobre, zabookuj mi na budúci posledný júlový týždeň 🤷‍♀️ takže proste rovno - nie, zadarmo naozaj nie…

bomba36
28. aug 2025

A ja zase nie som z tých čo si nechajú srať na hlavu, "lebo rodina", takže by som im povedala slušne v zmysle „ide o náš nástroj na podnikanie a zadarmo ho nikomu nebudeme prenajímať". A hlavne keď to berú ako samozrejmú vec. Kde sme. Keby mali apartmán oni, tak by vám to zadarmo určite neposkytli. Ustúpte raz a stane sa z toho štandard.

binarypete
28. aug 2025
@anonym_3f51eb

@binarypete Tymi “nehnutelnostami po svete” myslis tu jednu staru chatu na Domasi po babke?

@anonym_3f51eb nie vzhladom na politicku situaciu sa nehnutelnostiam na slovensku neplanujem venovat.

senta_sofia
28. aug 2025

@anonym_autor za rezijne naklady mimo sezonu, ak to mate ako pasivny prijem, urcite nie v sezone zadarmo. Milosrdna loz, vypredane mate rok dopredu. Nech sa ozvu o rok. Pochybujem, ze sa ozvu.