Návštevy súrodencov a chladnička
Ahojte. Mam rada taky sirsi pohlad na vec, alebo teda ako to funguje v inych rodinach.
Ked ku vam pride na navstevu sestra/ brat, dovolia si ist sami do chladnicky a nieco zjest?
Moja sestra, ked ku nam pride tak sa tu chova uplne ako doma. Spravi si caj - to by bolo este v pohode, vezme si z chladnicky co chce, zje, minule dokonca zjedla vec ktora uz bola ozaj dlho po zaruke, len sme ju mali vzadu v chladnicke a nevsimla som si to, az ked som jej to videla na tanieri. Alebo som jej ponukla nieco co sme mali v rure a ona mi nato, ze ved ona si z toho uz dala. Takze neprebehne len chladnicku, ruru, ale aj skrinky, lebo tam som zase mala nieco a pytala sa ci to pouzivam. Akoze vobec by mi nevadilo, keby nam zje aj cely pekac, ale pride mi to trochu drze. Nemame nejake super vztahy, skor take vlaznejsie. Chodi sem skoro len na sviatky, cize par krat do roka. Mne by to tych par krat ani tak nevadilo, ale muz sa nad tym pohorsuje a uz uvazujem akym sposobom jej povedat, ze by s tym mohla prestat. Minule isiel do spalne a ona tam si vyberala nejake moje veci na oblecenie zo skrine. Muz vravi, ze to by si nedovolil ani u mami a nie este u sestri a jej rodiny. Sestra rodinu na, zije s rodicmi. Ako to funguje u vas? A ako jej povedat, ze sa to nerobi?
Este pre take vysvetlenie, ja sama jej ponuknem, ale mame male deti a staci, ze idem nakojit, prebalit a ona je uz obsluzena
Normálne jej povedz že Vám obom to vadí.(nech nie je zlý len muž) Je iné ak ty ideš k rodičom a zoberieš si z chladničky, je to kuchyňa rodičov a ona tam len býva ešte. Ale predpokladám ze nejdeš do jej izby a neprehladavas jej skriňu alebo nočný stolík.
Ani Ja nemam ale tak ludia mozu mat hocico v sufliku v spalni tam by sa rozhodne nemala hrabat.uteraky v spalni nemame totalne by tam nemala co hladat. Ale toto robila Moja babka z otcovej strany ked nas varovala hrabala sa mame vo vsetkom aj handre v skrini chcela sa do nich navliect no bola o niekolko cisiel velkost slon. A Moja svokra mala kluc pre pripad emergency ze ked budeme na dovce a nieco by sa stalo samozrejme si chodila prezriet vse. Tvoja sestra nema svoj zivot zije u rodicov .. Mozno u teba si predstavuje ze mà svoj zivot domov pozera tvoje handre v spalni a sniva o tom ze by zila inak ako zije. Ked jej nepovies ze ti to vadi bude to dalej robit .
z casu na cas u neho prespim
Idem Vam baby moje napisat ako to pokracuje. Ja sa trapim nad tym, ako jej toto povedat a sestra ta nema ozaj kuska hanbi. Je maserka. Aj ja aj muz mame problem s krcnou chrbticou. Spytali sme sa raz, ci pomasiruje, nebol cas, dalsi krat sa jej nechcelo, lebo toho mala ten den moc, potom bolo zase nieco... Skratka sme si povedali, ze kasleme nato. Naposledy par mesiacov dozadu som jej hovorila, nech mi ukaze nejake cviky, lebo lekar mi kazal chodit na rehab, lenze pri babatku sa mi neda. Povedala mi, ze ja som cela zhrbena a tym to ukoncila.
No a teraz k pointe. Muz ma na tej krcnej chrbtici preskocenu nejaku slachu. Obcas ma take bolesti, ze celu noc sa napchava silnymi pirulami. V dedine kde ziju moji rodicia byvala pani, ktora tieto veci vie napravit. Uz sa odtial odstahovala, ale chodi tam k dcere. Dohodli sme sa s nou, prisla k mojim rodicom, napravila, pomasirovala, poradila. Muz nechapal, ako dobre sa odrazu citi, nevedel si to vynachvalit. Sestra to robit nevie. Ta pani ho napravila na sestrinom maserskom stole. Uz si nepamatam ci sme sa jej vtedy pytali, ale asi nie.. Teraz uznavam ze sme sa mali, ale proste ten stol ma normalne v nasej spolocnej detskej izbe, keby nie, pomasiruje ho aj na postely. No a teraz muza zase boli ten krk, chceli sme jej zavolat ale ze sestra si to nezela, aby tam chodila, ze jej to je neprijemne a mame ist my k tej pani. Ta pani byva od nas 80 km. Vytocila ma neskutocne. Keby islo o nieco ine, kaslat nato. Ale aby cloveka nieco bolelo len kvoli jej egu.. A cudujem sa aj mojej mame, ze jej toto toleruje. Ona sa nato sice tiez nastvala chcela to sestre nejak vysvetlit, ale aj tak to skoncilo na tom ,, chodte radsej k nej".
Tak ona mi prelezie cely byt, chladnicku, skrine.... A moj muz si nie len ze nemoze lahnut na jej stol, ale nemoze sa ani v tej domacnosti dat pomasirovat.
Ja som radšej keď si vyberú z chladničky čo kto chce sám. Aspoň nemusím obsluhovať. 😀😀😀
och to ma mrzi ten posledny prispevok ja by som asi povedala obom aj mame aj sestre ze je od nich hnusne ako sa chovaju ze tam ani nemozes prist a aby tvojho muza tam pomasirovali
asi by som im dala ochutnat ich medicinu ak nemozete ist vy tam preco ma chodit sestra k tebe a lasovat ti po zasuvkach
to je uplne od veci
nechapem preco nemozes ist k rodicom co na tom ze tam sestra byva je zo nefer voci tebe
a vyriesit by to mali v prvom rade tvoji rodicia kedze ich je dom
@loginexistuje ved prave. Ja som v dome mojich rodicov ako na navsteve a mam si na takuto vec pytat od nej povolenie a ona je u mna ako vo svojom.
Ma privysoke ego.
Mne nevadi,ak sa niekto pohosti. Vobec by mi nevadilo,keby navsteva otvorila chladnicku a ponukla sa,nechapem,co na tom niekto tak lipne. U nas je to naopak,vzdy poviem,aby si zobrali na co maju chut,ci uz z chladnicky alebo zo skrinky s pochutinami. No u nas si nikto nevezme. Kazdy to berie tak,ze sa to nepatri.
Mne to az tak nevadi, muzovi hej. Naznacila som. Ale ked po kazdej navsteve som mala poprehadzovane veci kade tade alebo sa zjedlo nieco, co sme dlhsie odkladali na nejaku prilezitost alebo dcerke, tak som normalne mamke aj sestram povedala, ze ked nieco chcu, nech sa spytaju, ze ja nemam rada, ked mam potom poprehadzovane veci hore dolu. Ked je tu niekto dlhsie ako len na kavu, rovno poviem obsluz sa, ale toto ci hento nechaj tak. A ze sa nam nemaju hrabat v skriniach bez nas, to som povedala jasne uz davno. Ludia maju casto rozne veci v skriniach, moze to byt trapne. A zeby teraz sestra ked chce jedno tricko sa nevedela spytat aspon v ktorej skrini hladat ale by otvarala zaradom vsetky skrine co mame, aj manzelove, tak to zase nie. A treba to aj tak normalne povedar. "Pocuj, je mi to neprijemne, ked nieco potrebujes, spytaj sa. A mojmu muzovi sa vobec nepaci, ked nam chodis sama po spalni a prehrabavas veci, je mu to neprijemne, oni takto doma nefunguju a ja ho respektujem . Ked chces nieco zjest, tiez sa spytaj, nevies ci to nemam pre susedu napecene navarene lebo ma oslavu a ma poprosila. Ci ja necakam navstevu a teda nemozes zjest len tak pol plechu. Daj si, ale spytaj sa."
No a vzdy ked ju najdes ako robi nieco z toho, co si povedala, ze ti vadi, tak jej povedz "mala si mi povedat, ze potrebujes tricko, ze si ides nieco dat, ved som ti to minule vysvetlovala". Kazda domacnost ma svoje pravidla a zvysok rodiny sa to musi naucit respektovat. A je dobre sa aj naucit hovorit veci normalne aapon vlastnej rodine
Nie, nedovolia, aj keď ja som im.povedala, že kľudne môžu.
Nie, je to drze. Ked som sa od mamy odstahovala a prisla na navstevu, nedovolila som si ist ani do chladnicky, nie este do skrin..
My máme veľmi dobré vzťahy, ale toto nerobíme. Iné je keď sme u mamy, tam si berieme čo chceme.
Samozrejme je u nás bežné jak ja u bratov tak oni u mňa. To sa vidíme raz ročne. Raz bolo, že nemáš niečo sladké? Vytiahla som bednicku so sladkosťami a brat ze: a pre dospelích? 😂 Boli tam brumici, kukuričné chrumky a všetko čo ľúbia decká. Nemám problém ani s kamarátkou a jej rodinou. Každý sme iní.

@miadi ked ja soma ziadne hracky nemam 🤣 teda mam kopu ale len pre deti. Akurat mi tak pri tvojej sprave napadlo, ze muz dal medzi lieky kondomi, bohvie, ci aj tie videla. Mozno aj to popozerala ake pouzivame 🤣