Nebaví ma chodiť so svokrovcami na výlety
Nebavi ma chodit so svokrovcami (62rokov maju) na vylet do restauracie..., ich povaha je taka nudna a su to tvrdohlavi ludia a neempaticky. vidime sa raz za mesiac a o vnucku (6rocna) nemaju zaujem, pozyvaju nas 5x do roka na obed a varia nam rychlovky. A necitim ako doma proste divny pocit, dceru nikdy nezobrala na vylet ani von. vzdy chce aby som bola aj ja aby davam pozor na malu.
Len sa nutim niekam s nimi ist. Vzdy hovorim muzovi, aby isiel s malou bezo mna. ale on hovori ze je odo mna neslusne. A nechcem sa nutit chodit s nejakymi ludmi, s ktorymi sa necitim dobre. Vela krat som sa snazila citit dobre ked som s nimi a byt stastna kvoli manzelovi a dcere, ale ja to nedokazem fakt, neviem ako mam to povedat slusne🙆🏻♀️🙃
@abbey1 ja tiež, len dúfam, že dcére zostane tá orientácia ktorú má lebo mať nevestu v dnešnej dobe by som fakt nechcela 😂
@summer23456 Pomáhať si môžu navzájom. Áno, ona im porodila vnúčatá a oni splodili a vychovali jej manžela.
Casto som ich pozyvala na obed, ked som bola s malou doma, a varila som im narocne jedla a chutilo im to. Chcem sa s nimi citit dobre, nerobim to naschvál. ale žiaľ.
Asi ma karmu na byvalu svokru, nechcela s nou sa bavit, vzdy kricala... manzelovi a svokre zakazala stretavat sa s detmi po rozvode...
A napriklad ja som tam a dohodnu sa len s manzelom kam idu a co, a potom to musim automaticky prijat... No neviem ci to je normalne🤦🏻♀️...
Chápem. Je to aj vekom alebo ich spôsobom života. Presne ako píšeš keď není empatia je to ťažké .
Predsa , keď niekto sa ťa opýta ako sa máš ako sa majú deti atd..zaujíma sa . Ale tak treba prijať každého , ja sa snažím ale mňa tiež málokto pochopí 🤷že komunikácia ...ale musia byť aj sympatie inak to všetko umelé je
Tiež sa mňa nikto nič nepyta🤣a pritom vlastne ja som tá ktorá vie odpoveď 100%
@katkati pomáhať navzájom áno. Ale v žiadnej diskusii nevesta nepísala,že ona chodí svokre pomáhať do záhrady,umyť okná,vymaľovať,upratať atď a ona nemá záujem ani o vnúčatá. ešte väčšinou keď tam ide svokre pomôcť jej syn,tak aj to je zle,že oni sú teraz rodina, že sa má venovať im atď. 99% prípadov tu čítam takychto
O 6 ročnú nemajú záujem? A prečo vás volajú každý mesiac niekam a pozývajú k sebe na obed? Kvôli tvojim pekným ociam? Majú už cez 60r tak hádam nečaká ze ty budeš sedieť na ritke pri kávičke a oni budu lietať za tvojou dcérou, btw 6rocne myslím ze zase taky veľký pozor už nepotrebuje.. Ak ti vadí ze len ty chodíš za ňou tak povedz mužovi ze sa budete striedať chvíľu na ňu budeš dávať pozor ty a ptm muž a ty môžeš v kľude debatovať so svokrovci, kt vás pozvali na obed a dúfam ako dobrá nevesta si tým neemoatickym a tvrdohlavý svokrovcom aspoň kávu alebo koláč priniesla keď už ti tie ich rýchlovky nechutia 👌
@lucinka12356 a kam treba chodit v restauracii za sestrocnou ?
@summer23456 najlepšie by bolo vypnúť net, lebo mám taký pocit že je to chytľavé. Čím vaic takéto čítajú, tým viac si toho všímajú, vymýšlajú problémy a nevedia už čo so sebou.
@summer23456 Sorry, neuvedomila som si, že to bola irónia. Dik @ahhola.
Možno ani ty si im neni po chuti a tiež ta musia trpieť lebo si žena ich syna 🤷 nie všetko je vždy ružové ale to by si sa nemohla správať ako princeznička aby si to chápala 🙄 stačí mi čítať, čo si tu napísala a tiež mi neprides moc empatická. Niekedy sa treba proste prekusnut a obetovať pre tých, ktorých mám rada...
Pre pána to čo je za odpoveď, že ja som im vytvárala zložité jedla a vždy im chutilo? To preto také majú vyvárať aj oni tebe? Predstav si moja svokra si u nás tiež vždy pochutí keď ju ponúknem. Ona sama tiež nevarí podľa môjho gusta. A čo teraz mám sa kvôli tomu ofukovat alebo odmietať návštevy? Keď nás pozve zjem ak nie som hladná slušne odmietnem. Moje deti rovnako. Na počudovanie im niektoré jedlá chutia tak je svokra celá pyšná, že si pýtajú aj dupľu. Nikdy ma ani len nenapadlo riešiť to aké jedlá varí. Nech si každý varí čo chce
@matullienka
mozes slusne odmietnut ale ja musim to zjest pretoze sa na mna budu pozerat ako na debila a co jayslim o seba... kazdy ma svoj vlastny charakter😊
Tam, kde sa necitim dobre, radsej nejdem. A mate pravdu mozno ma tiez nemaju radi, preto chcem slusne odmietnut, a zostat doma😇
Určite to nikto nebude držať noz na krku , že musíš zjesť.
@a_alexandra_a
Na zenskych forach je enormne vela tem o zlych svokrach, muzoch, svagrinach, ale v reale je aj kopec toxickych nevyrovnany zien, ktore chrlia v rodine a vo vztahoch tu negativitu a rozbijaju vztahy. Proste ani mnohi muzi to nemaju lahke a je smutne, ze mnoho ludi (je to jedno, ci zena, ci muz) vobec nechapu podstatu vztahov a ako to tu uz niekto pisal "vediet aj vyjst zo svojej komfortnej zony". A potom tu vsetci mudruju, ako su v dnesnej dobe vztahy zle, ludia si nerozumeju, mame tu pandemiu osamelosti ,.. - no jasne, ale to je obrazom nas.
Autorka,
pouzila si tu dva pojmy - rýchle jedlá a náročné jedlá...
Lenze to nič nehovorí o srdci cloveka - darmo tu budes vyvarat jak salena, ked na danych ludi kydas a nemas o nich uprimny zaujem.
Radsej rychle jedlo, stacia cestovinky, ale velke srdce, vela lasky a krasny cas spolu.
Ľúbiš svojho muža? Tak to 5 x do roka s lásky k nemu vydrž.
Su to jeho rodicia, je to pre neho dôležité.
A keby sú pokusy o výlety nejako častejšie skus sa nejako nenapadne vyhovoriť... Skratka na poslednú chvíľu ti príde zle 🤮 tak ich pošleš samych, niečo súrne sa vyskytne v práci atď...
@nyusika takze je ok pretvarovat sa, ked sa tam dotycna neciti dobre. A zrejme ma nejaky dovoe na to, ze sa tam neciti dobre. Dakujem, neprosim a nemyslim si, ze som stred vesmiru.
@senta_sofia
Myslím si, že keď máš problém absolvovať párkrát do roka obed v reštaurácii s ľuďmi, ktorí ti absolútne inak nezasahujú do života a nespôsobujú žiadne iné problémy, len preto, lebo sa nesprávajú podľa tvojich predstáv znamená, že netolerantny egoista.
Samozrejme, ty môžeš mať iný názor, ako ja.
@nyusika ani keď sú faaak moooc nudní? 😂😂😂 Srandujem, veď všade musí človek robiť ústupky,či v práci, v rodine, aby tie vzťahy boli nejaké korektne.
Ak tam nie je nejaky vazny dovod na uplne odstrihnutie, co vyzera, ze nie je, tak by som obcas isla a obcas nie. Nasla by som si taku nejaku primeranu rovnovahu medzi tym kedy sa teda premozem a pojdem, a kedy slusne odmietnem a spravim si zatial co potrebujem, chcem (tj. vyuzijem to, ze muz a deti niekam idu bezo mna a ja mam zatial cas pre seba). A neprislo by mi to neslusne, nemusim vyslovene uvadzat dovod, ze s nimi nechcem travit cas, ale ze mi raz za cas taky cas pre seba padne vhod. A rovnako by som chcela, aby to muz odkomunikoval aj svojim rodicom "dnes neprisla lebo XX, pozdravuje vas, nabuduce pride", a nabuduce by som aj prisla.
@summer23456 oki, keď sú nudní, nesmie sa premáhať, bože chráň. Snáď nebude robiť niečo, čo ju nebaví.
Oddnes si píšem do životopisu, kolonka hobby - návšteva gynekológa a čistenie odtokov.
Tiez som nazoru, ze je to iba 5 krat a treba vydrzat.
@nyusika neviem. Autoria píše, že ju volajú len aby dávala pozor na malú... 🤷♀️

@nyusika Výstižné. Presne.