icon

Nebaví ma chodiť so svokrovcami na výlety

15. jún 2023

Nebavi ma chodit so svokrovcami (62rokov maju) na vylet do restauracie..., ich povaha je taka nudna a su to tvrdohlavi ludia a neempaticky. vidime sa raz za mesiac a o vnucku (6rocna) nemaju zaujem, pozyvaju nas 5x do roka na obed a varia nam rychlovky. A necitim ako doma proste divny pocit, dceru nikdy nezobrala na vylet ani von. vzdy chce aby som bola aj ja aby davam pozor na malu.
Len sa nutim niekam s nimi ist. Vzdy hovorim muzovi, aby isiel s malou bezo mna. ale on hovori ze je odo mna neslusne. A nechcem sa nutit chodit s nejakymi ludmi, s ktorymi sa necitim dobre. Vela krat som sa snazila citit dobre ked som s nimi a byt stastna kvoli manzelovi a dcere, ale ja to nedokazem fakt, neviem ako mam to povedat slusne🙆🏻‍♀️🙃

nenne27
16. jún 2023

Toto moze napisat dospela zena s obcianskym preukazom? Dufam ze si moj syn raz nenajde takuto nevychovanu domyslavu a malichernu trubu

miadi
16. jún 2023

Ze su nudni a robia jednoduche jeda je take podstatne ? za zabavou chod do kina divadla atd za gurmanskym jedlom do restik..k svokrovcom sa ide koli tomu ze su rodina.Rodicia tvojho muza dedkovci ..aj ked nie su podla tvojho gusta zas nic zle ti nerobia. 5x za rok aby videli vnuca sa mozes premoct. Ked mas rada svojho muza. Ta tvoja nechut byt chvilku s jeho rodicmi ho musi dost trapit. No na druhej strane je to jeho chyba ,ze sa neopyta on teba kde by si chcela ist. Ze sa dohodne s rodicmi bez teba.Ale to sa da vykomunikovat. S nim.On je tvoj partner a jeho by malo najviac zaujimat ked planuju vylety kam chces ist. Urcite by si sa tam citla lepsie keby ta do tychto planov zaclenil. Ale aj ty mas usta a treba ich pouzivat.

autor
16. jún 2023

@nenne27 ak si dobre vychovala svojho syna a dala si mu lasku, a si mila, nie si namyslena, tvoj syn najde dobru nevestu😉
Pred navstevou sme povedali ze mala ma kasel a trosku prechladnuta, a na obed pripravila sladke palacinky s cokoladou, raz za dva mesiace tam chodime na obed a nie je schopna nieco normalne nanavarit aj ked pocula vnucka ma kasel? ale ked oni sami varia (pecene jahna, kacica...) a posielaju nam fotky, aby sa pochvalili...🤦🏻‍♀️
ked chcel manzel robit vodicak v 35 rokoch lebo som ho motivovala, ona mu povedala naco je vodiciak, na to si uz stary, a ci nuti ta k tomu manzelka? Je toho vela...
Teraz ked vodiciak ma, len s nim sa dohodne kam chcu ist, a ja tam sedim, nikto sa nepyta na moj nazor, automaticky ho musim akceptovat? Btw sedim so svokrou vzadu s malou a svokor vpredu. Ja ich som mala rada a respektujem ich do teraz, ale to chce vela energie.

summer23456
16. jún 2023

No možno tie palacinky urobí kvôli dieťaťu, každé dieťa radšej zje palacinky ako mäso,takže možno chce potešiť dieťa. Moja mama tiež robí vnúčatám palacinky, vždy keď k nej prídu a opýta sa ich,čo chcú papať,tak palacinky,ty vieš najlepšie palacinky na svete starka

katka533
16. jún 2023

To sú problémy.moj svokra k nam príde na 2,5 mesiaca raz za rok a ja mam co hovorit.

summer23456
16. jún 2023

A už dupľom keď je dieťa choré,tak možno tie palacinky urobila,aby aspoň nieco zjedlo

nyusika
16. jún 2023

Anonymná autorka, asi patris k tým ženám, čo za vrchol svojej kariéry považujú uvarenie NAROCNEHO obeda.
Čo už, niektoré ženy, aj bez kuchárskych zručností, majú vyššie životné ciele.

autor
16. jún 2023

@summer23456 aj ked maju nadchu?

summer23456
16. jún 2023

Čo keď ma nádchu?

summer23456
16. jún 2023

Ja neviem,veď výživné jedlá mu varvty, starká môže kľudne variť palacinky a keď tam jete 5x do roka,tak z palaciniek 5x do roka mu isto nič nebude a ty ku var čo uznas za vhodné. Aj mojej dcére mama uvarí čo má rada,aby to zjedla a cítila sa dobre a neriešim že sú to palacinky. Veď ich neje 7 dní v tyzdni

summer23456
16. jún 2023

Písala si,že má kašeľ. A nám naša starká tiež varila palacinky,buchty na pare atď. Boli sme šťastní. Doma sme museli jesť aj to,čo nám nechutilo,pri starkej toto a tu sme

summer23456
16. jún 2023

Ale presne moja švagriná tiež guli očami,keď mája povie,že jedli palacinky alebo hranolky. Vieme,aké sú niektoré deti jedavi. A babky tu radi,keď niečo zjedia. Švagriná príde a hneď otázka,že čo jedli. Mama urobí polievku a druhé čo si väčšinou výberu a jasné,že to je najčastejšie sladké. Švagriná guli očami. Veď nech si tam donesie extra zdravé jedlo,keď sa jej nepáči. Príde mi to nevďačná,dosť že jej stráži deti keď potrebuje a ešte guli očami.

kvetinka75
16. jún 2023

@summer23456 by ma zaujímalo, či tak gúľa aj pri svojej mame alebo či tá varí iba ,,zdravo,,
autorka a čo st ým má nádcha. Ty si myslíš že kačica s lokšami je na nádchu lepšia?

autor
Autor odpoveď zmazal
summer23456
16. jún 2023

@kvetinka75 veď to som chcela teraz napísať, či by aj autorka aj moja švagriná gúlali očami kvôli palacinkam. Ale svokry sú asi take tupe,že keby k nim chodili vnúčatá 7 dní v týždni,dávali by im jesť iba palacinky. Sa čudujem,že tie svokry vychovali nejakých chlapov,keď sú také nemozne

sasanka605
16. jún 2023

ako ti povedali, 5x za rok nie je vela aby si nevydrzala a tie rychle jedla by mi vobec nevadili. Uz tu bola diskusia ze ak svokra pozve na obed tak to ma byt nieco poriadne. Asi 6 chodov najlepsie ale tomuto ja nerozumiem. Ani moja mama deti nikam nevezme bezo mna, najprv bolo take ze ona ich zabavi ale moje deti su velmi zive striebra a je to pre nu narocne. Toto su take malichernosti co pises.

kvetinka75
16. jún 2023

autorka - strašne si nevďačná. Všetko aby podľa teba bolo a keď nie je podľa predstáv, tak nadávaš na ľudí na okolo. Ke´d sa raz niekto bude takto správať k tebe, aspoň budeš vedieť, že sa ti niečo vracia.

autor
16. jún 2023

Kazdy ma svoj nazor a nepoznate ani mna ani ich velmi dobre, nepoznate cely pribeh. Ja nikdy som im nepovedal nic zle, vsetko v sebe dusim, ale to chce vela energie.
Dakujem, z tych komentarov som sa nieco naucila🙏🏻

summer23456
16. jún 2023

Rok má cca 52 týždňov, 365 dní, tak z 5 obedov sa ti fakt nič nestane. Ja ťa chápem,že sa necítis dobre,ale si vezmi,keby sa takto k tvojej rodine správal tvoj muž. Páčilo by sa ti to?

kvetinka75
16. jún 2023

autorka - nie nepoznáme, pretože tu píše vždy iba jedna strana, a napíše čo uzná za vhodné. Rodinu si nevyberieš - teda v tomto prípade si si vybrala muža ale akých má rodičov to neovplyvníš. Ale ak ti vyhovuje muž, ktorého vychovali, tak as i až takí hrozní nebudú. A potom sa čudujeme že sú vzťahy aké sú keď ľudia nevedia vychádzať s ľuďmi s ktorými si nemajú čo povedať. Sú to manželovi rodičia takže ich nemôžeš len tak odstrihnúť ako niekoho úplne cudzieho

summer23456
16. jún 2023

@kvetinka75 ale vidíš,väčšinou riešia svokry iba ženy. Muži sa nad to povznesu pre dobro rodiny. Keby tu mal písať môj oco, akú na svokru,tak amen tma. Ja by som ju už isto prizabila,on to zvláda už 40 rokov a to s ňou by fakt nik nevydrzal

antonka
16. jún 2023

Ja si skôr myslím že toto je zásluha tvojho muža. Keby moji svokrovci navrhli výlet pred ním , respektíve sa spýtali len jeho, môj muž povie "dohodneme sa doma a dáme vedieť"
Keby mala sprostu poznámku ako napr ohľadom vodičáku a potom by sa jej to zrazu hodilo tiež by jej to minimálne raz vrátil "ale starý som bol na vodičák že ano?"
Moji svokrovci ale takí nie sú ani neboli :D ale poznám ho s viem , že si za svojim rozhodnutiami stojí a aj za svojou rodinou, hlavne za svojou manželkou... Keby to robil tvoj tak možno by aj vzťah jeho rodičov bol iný 🤷

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
16. jún 2023

@evamarek77 poznas ma viac ako sa poznam😄
ale ak vzdy prejavite uctu a lasku a budete pekne hostovat a vzdy vam na nich zalezi aby boli u vas spokojni, a a ked ta pozvu raz za dva mesiace citis sa tam tak zbytocna, rozhovor len s jej synom nikto sa ta nepyta ci s tym suhlasis. Ja tam chcem ist len ​​na kavu, lebo viem, ze sa im moc nechce varit. A oni nie ze mame prist na obed. do pikla nechce sa mi varit ok v pohode nepozvem na obed ale na kavu a hotovo. Vlastne by som sa hambila urobit to.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
summer23456
16. jún 2023

Autorka ja už fakt nechapem čo mas s tým obedom. Bože tak 5 obedov v roku nebude podľa tvojich predstáv, nenaješ sa do popuku a toho čo ti chuti. Snáď sa to dá prežiť prepanajana,či to potrebuješ niekolkochodove menu či vlastne o čo ide? Stále hovoríš o slabom obede,omg

summer23456
16. jún 2023

Tak ty chces ísť len na kávu, len káva by ti stačila a keď ti dajú obed,tak je zas slabý. Veď dones nejaké chlebíčky, zákusok a dotlacis sa tým keď budeš hladná.

kvetinka75
16. jún 2023

autorka - chceš tam ísť len na kávu a sťažuješ sa že normálne nenavarila. Tak si do prdele daj tú kávu a ostatní nech si dajú to čo je prichystané. Oni s tým asi problém nemali, iba ty.

autor
16. jún 2023

@summer23456
@evamarek77
Dobre babi mate pravdu asi som narocna neslusna nevdacna. Nieco som sa od vas naucila, a budem sa snazit na sebe pracovat aby budem vdacna😇😊🙏🏻

evamarek77
Odpoveď bola odstránená