Nečakaný rozchod
ahojte, potrebujem sa vyrozpravat, pocut nazor viacerych. prosim bez utokov. som slobodna mama so 4,5 rocnym chlapcekom. po nejakom case samoty si nas nasiel muz, volajme ho Juraj. Jurajovi dobrovolne zomrela zena (psychoza) a nechala mu dve male deti (obe vo veku do 10r). Fakty som si overila, pretoze v obci kde zije mam kamaratku. Juraj ma dobijal, nesla som do toho hr-vr. Po case si ma vsak ziskal a presvedcil ma, a aj na to, aby som bravala na stretnutia aj mojho syna. Nechcela som to urobit, pretoze po jednom kratkom vztahu si tak zvykol na toho chlapa, ze denne mi vyse roka hovoril aby som mu zavolala). Jurajovi som to vysvetlovala, no presvedcil ma, ze on to mysli vazne, ze sa nemam coho bat. Chcel, aby sme sa nastahovali. Ze mi bude oporou v dobrom aj v zlom. Ze udeme stastni. A bla bla bla. No, po par mesiacoch som si uvedomila, ze stastnejsia a spokojnejsia som sa este pri nikom necitila. Mozno trosku citlivejsi chlap a vaznejsi ale inak citlivy, plny nehy. No ze typicky rak :D Nepohadali sme sa ani raz, fakt vsetko klapalo na 100%, deti si zvykali. Citila som sa ako v 7nebi. Hoci on mi denno denne hovoril ze ako je stastny ze nas nasiel, ze kde sme tolko boli, ze ma lubi, ja som to zo seba vysukala az po nejakych tych mesiacoch- povedala som mu uprimne ze s nikym som sa tak spokojne a stastne este necitila ze uz viem ze ho lubim aj ja ze mam v tom uz aj ja jasno, ze ho chcem a chcem mu byt oporou (on stale chcel vediet ze ako som sa rozhodla,...). No este mi dakoval (aj slzy vypustil) ale na dalsi den prisla z cista jasna sms, ze si uvedomil ze teraz musi byt 100% pre svoje deti ze potom by sa nestihal venovat mne a tym by mi ublizil este viac. nech mu prepacim. a ze sa uz nikdy viac neozve. s vykricnikom. No mna nikdy nic takto nepolozilo - ako je to mozne? citim neskutocnu bolest, tryznim sa, ci som urobila chybu niekde (a to som si sakra davala pozor na take tie typicke zenske chyby), fakt, prisaham 😀 celu dobu trvdil ze chce rodinu pre moje- jeho.-nase deti, ze to zvladneme a zrazu sa tie deti stali hlavnou prekazkou a kvoli nim to ukoncil bez diskusie? citim neskutocnu bolest ked moj syn pride z amnou, maminka, kedy pojdeme zas k ujovi Jurajovi? Mozem mu zavolat? Maminka, ved si ho uz vezmi aby som mal bracekov a aby ste boli stale spolu. Niekolko krat za den. Mne uplne srdce krvaca ked toto pocujem...Striedaju sa vo mne pocity beznadeje, tryznim sa preco, potom sa hnevam na neho ze toto dokazal malemu spravit, hoci som ho upozornovala. Keby mi to aspon vysvetli, do oci povie...keby mi povie ze ma napr inu ze sa so mnou necitil dobre, ze ma nelubi,...lahsie by som sa s tym zmierila...Mam pocit ze mam pravo na vysvetlenie...SKusala som mu pisat aj volat ale nedviha, neodpoveda...Rozmyslam nechat ukludnit emocie a potom za nim ist necakane a konfrontovat ho, co sa vlastne stalo? Zrejme uz rozhodnutie nezmeni ale vysvetlenie si asi zasluzim...Mozno budem svedkom niecoho, kvoli comu budem rada ze sme skoncili ...Ale takto neviem - nejem, nespim, chvilami mam pocit ze nechce sa mi zit...Snazim sa nieco robit ale nejde to, stale placem, prehana ma, neda sa inak... ono sa to lahko povie, kvoli chlapovi sa neoplati trapit, ale ...Inak akoze mam 33 rokov, toto som este nezazila, takyto stav ani taketo nieco....
ale ja hovorim o bojovanie hlavne o to vysvetlenie!!! ani nie tak o neho - aj ked si myslim ze stoji za to. obcas moze aj zena zabojovat - a ked to nepomoze tak finito.
@miculka321 a si si ista, ze tu psychozu nemala jeho zena z neho? 😕 mozno ju tiez tak citovo namotal a potom takto odkopol alebo citovo vydieral alebo neviem co..... nevonia mi to ale vobec. a kvoli tomu aby si sa umarala? nedovol to, mysli na seba a svoje dieta, nesmie ta polozit ziaden clovek, ani na okodokonaly chlap!!!!
@miculka321 hocico ti povie, moze klamat. a asi najskor aj bude, lebo zjavne to nie je uprimny ani priamy clovek. inak by si si nemusela vynucovat nejake vysvetlenie...
@latvia a moze byt laktacna psychoza z chlapa? 😕
@miculka321 Ja by som tu nečítala tieto konšpiračné teórie........ Skús navrhnúť stretnutie, že by si chcela vysvetlenie, lebo Ťa to trápi. A keď odmietne, tak sa odmlč. Možno si to fakt len rozmyslel, je to ťažké rozhodnutie.
@miculka321
jeho zena mala laktacnu psychozu? ved hovoris ze deti do 10 rokov.
@miculka321
stale si nepovedala kolko ste boli spolu, kedy zena zomrela....kolko maju deti
@mondolina ano sak teraz maju obe deti do 10 r
@mondolina a nechcem tu pisat niektore detaily pretoze aj zeny z jeho dediny chodia na MK a ak by mu niektora avizovala...proste keby napisem presne udaje /vtedy a vtedy sa to stalo, deti maju tolko a tolko,...- takych pripadov na SK nie je vela, takze yby to bolo jasne o koho ide/ potom by to bolo uplne passe
a kedy zomrela vlastne?
noaco tak nech avizuje zachoval sa ako debil
@miculka321 jedna rada do zivota... chlap,ktory chce byt so zenou spravi vsetko preto,aby s nou bol, netreba mu davat indicie kde hladat ani co ma robit.... Tento "tvoj" si na tebe iba zvysoval svoje ego...
mna este napada taka moznost, ze mozno vztah s tebou naozaj chcel, ale jeho deti nie su na to pripravene a stotoznene s inou "mamou". no a ked teda doslo k tomu ze ano, chces aj ty, aj on, je to vazne..., tak sa s detmi o tom napr. rozpraval a tie deti povedali mozno to, ze nie - nechceme inu mamu. a ako otec si povedal, ze stastie deti mu je prednejsie ako jeho a tvoje, ze maju uz iba jeho... a tak - sice zbabelo, ale ukoncil vztah. mozno by sa na tvoju tvar nevedel pozerat ako si smutna a tak to vyriesil takto .. blbo...
ale viac si myslim, ze bude pravda niekde v predchadzajucich prispevkoch.
Raci sú priveľmi citliví,dá sa s nimi komunikovať a sú zväčša verní. Ale tak isto majú väčšinou nulové sabavedomie a to je zlé. Zato takýto rozchod.
Určite ho nechaj a minimálne 2 - 3 mesiace sa neozývaj. Po takom čase sa môžeš zastaviť a pýta´t vysvetlenie.
čo sa týka syna to musíš uhrať nejako inteligentne.
Je to ťažké posúdiť, keďže nikto z nás pritom nebol. Možno sa sakra trápi aj on, mozno je fakt chrapun. Hlavne trpezlivosť. Skús napísať ten list a ak nezareaguje tak vies ze sa nemas prečo trápiť. Drz sa.
@miculka321 takéto správanie sa nedá nieže ospravedlniť, ale ani uspokojivo vysvetliť.
Aj keby ti zdvihol telefón, aj keby ťa začal zas dobýjať, namotávať, odprosovať, sľubovať .... ruky preč!
Ten chlap je v lepšom prípade absolútne labilný nevyrovnaný jedinec, ktorý nevie, čo chce a nie je schopný niesť následky svojich činov a nie je zodpovedný voči svojim deťom, ktoré si už aj tak dosť prežili. V horšom prípade zdatný chladný manipulátor, ktorý neberie ohľad ani na deti, nie že na tvoje, ale ani na svoje.
Je mi to veľmi ľúto, verím, že ti je zle za seba aj za tvojho syna, ale radšej sa vrátiť z kratšej cesty. Držím palce, aby si preda len stretla niekoho normálneho.
on má tu psychozu, presne toto ma hned napadlo.... asi je to lepšei asi to tak má byť, možno by si pri ňom iba trpela:( držím pesti hlavu hore, musíš tu byť pre synčeka !!! a t nehovorím len tak, tiež som si všeličo preskákala a tiež som slobodná mamina.... takže viem čo cítiš.....
@zeleny_cajik súúhasím!!! toto normálny chlap nespraví len psychicky labilný!
@miculka321 Rozumiem tvojim pocitom. Citila by som sa rovnako. Ale uvedom si jednu vec. Urcite to nie je skutocne dobry a charakterny clovek. Preco? Lebo len zbabelec a sobec sa dokaze rozist cez smsku. Kebyze ma 17 tak si poviem ok vyrastie. Ale u dospeleho chlapa je to nepripustne.
Aj keby cokolvek tak si si zasluzila aby ti to povedal z oci do oci.
@lapalma no super a kde ich treba hladat 🙂tých super chlapov, ktorých každa mate ???????
Ach moja, podobne som sa citila aj ja, ty to mas o to horsie, ze aj maly sa trapi. Znies racionalne a rozumne, nemyslim si, ze si niekde spravila chybu a jeho spravanie je neospravidlnitelne. Obvzlast ako otec sa zachoval hnusne voci tvojmu synovi. Najlepsie bude ak ho nechas tak a vysvetlenie nehladaj. Viem, ze to velmi boli a trapis sa a samozrejme, ze si zasluzis vysvetlenie, ale taky chlap ti pravdu nepovie...Ktovie, co sa za tym skryva, nebudem fantazirovat, ale vysvetlenie moze byt banalne a velmi bolestne. Nanestastie pocit stastia vo vztahu nie vzdy reflektuje partnerove umysly. To je na tom najhorsie, ze sa citis ako debil a nevies si predstavit, ze taky skveky chlap je hajzel, sa trapis akoby si hajzlovi mohla tak naletiet, lepsie sa nesie predstava, ze sa '' nieco '' pokaslalo..Take sa stalo aj najopatrnejsim babam, stava sa a po case sa pozviechas a zabudnes si silna.
Mna mama tiez vychovavala sama a tiez sme mali par nepodarencov a bola som velmi smutna, ale aspon ma to poucilo a syncek sa takto nauci byt poriadny chlap a k zenam sa spravat s uctou a cestne.
Este mi tak napada, ze psychoza jeho zeny mohla mat ako jednu z pricin Juraja...
Zaujimave, ze nema strach, ze dalsia jeho partnerka pri takomto jednani spacha sebevrazdu. To napoveda, ze mu chyba empatia, sucit a mozno aj svedomie. Aj ked je to smutne, o nic hodnotne si v tomto chlapovi neprisla... Drz sa a nezabudaj, ze magor je on. Nie vsetci chlapi na svete.
@sandra551 vieš čo, stalo sa, čo sa stalo. Nebola som zaslepená, nešla som ja za ním, ale on za mnou. Vysvetlili sme si to, ďalšie okolnosti tu nejdem rozpisovať. Ten chlap "padavka", ako ho tu opisuješ sa o mňa staral, keď som bola na tom po zdravotnej stránke veľmi zle, dve tehotenstvá, ktoré boli veľmi ťažké, zvracala som aj 8 - 10x denne, nevládala som ani chodiť, staral sa o domácnosť, o staršiu dcérku. Staršia dcérka mala vážne zdravotné problémy, vážne poruchy dýchania, problémy so srdcom, ešte teraz sa to s nami vlečie... u doktorov sme viac, ako doma. A aj tak ma vie objať a povedať, neboj sa, bude dobre. Dcérka je na tom lepšie, ale zo začiatku, nebyť jeho, tak neviem, ako by som dopadla... bol a aj mi je obrovskou oporou. A asi som staromódna, ale čítala som niekde výrok storočnej babičky, ktorej sa pýtali, že za čo vdačí takému vysokému veku... a ona na to povedala: "Pochádzam z generácie, kde keď sa niečo pokazilo, tak sa to nezahadzovalo, ale sa to opravilo - a tak je to aj s láskou". Možno je to fráza, ale ja sa tým riadim... nie sme neomylní, každý máme právo na chyby, ty ich nerobíš? Každý ich robíme...
Každý môže spraviť chybu. On je v situácii vdovca, pre neho sú prvoradé deti, musí brať na ne ohľad. Skrátka dostal strach, či je to tak správne. Viem o čom hovorím, švagor je vdovec, tieto rozhodnutia akú ,, macochu ,, deťom doviesť do domu sú veľmi ťažké.
@natalym no len do daneho okamihu, este 12h pred tou sms boli jeho deti to prvorade pre ktore chcel ma aj mojho maleho ...a zrazu zvrat...ja neviem ...ak sa tak fakt rozhodol kvoli svojim detom, ok, lenze pre mna je zas prvorady moj maly a preto kedze mu to ublizilo a ublizi este viac z dlhodobeho hladiska, tak o to vysvetlenie bojovat budem....Moj maly je trosku "iny", ma ine prezivanie, preto veci vnima inak a zhorsi sa mu stav.
inak dakujem vsetkym za prispevky, nazory. nejako premyslim a uvidim co podniknem.
ak prava laska boli tak tento krat som bola naozaj zalubena 😔 a - ze bojujem aj sama so sebou a nerobim kraviny ako robila som mozno niekedy v minulsti - aby sa neutvrdil v trom ze spravil dobre, to je uz co povedat 😀
no a este tu zaznelo ze vymysleny pribeh. Nie nie je. Na to ma to prilis boli aby som toto dokazala vymyslet. Trosicku som sice upravila meno a vek (nie viac ako o rok) ...
Pekny den vsetkym
@miculka321 nic nepodnikaj a uplne ho odstrihni. keby sa nahodou ozval, neodpovedaj Ty. suhlasim s názormi, ze je bud strasne labilny a teda nepouzitelny na zivot, alebo je manipulator a dobre, ze si sa ho zbavila. radsej teraz ako neskor. po takomto niecom je nepredstavitelne, aby si seba aj svojho syna zatiahla do nejakého dalsieho vztahu s nim. predstav si, ze by si sa tam nastahovala a jedneho dna sa Ti rozplace, ze on to naozaj chcel, ale nefunguje to a neciti sa na to a blabla. urcite stretnes lepsieho.

o chlapa sa nebojuje. chlap ma bojovat o zenu.