icon

Nechali by ste dieťa u starej mamy?

20. aug 2021

S bývalým partnerom mám 3 ročného syna. Momentálne s ním žijem u rodičov, v septembri sa plánujeme odsťahovať do spoločného bytu s novým priateľom. Som na začiatku tehotenstva a viac som v nemocnici ako doma kvôli komplikáciám. Keď som doma len polihujem lebo nevládzem ani žiť. Mama mi navrhla, aby som odišla s priateľom bývať zatiaľ sama a malého nechala do decembra u nej. Malý je tu prijatý do škôlky, my sme ho chceli prehlásiť do škôlky v meste. Mamina zostáva od septembra doma z práce, preto to navrhla. Prijali by ste také riešenie vzhľadom na zdravotný stav? Na jednej strane by mi veľmi pomohla pomoc, lebo naozaj nič nevládzem ale na druhej sa bojím toho odlúčenia. Samozrejme chodiť by som za ním chodila často, ale doma by som ho nemala.

natalinka25
21. aug 2021

Nerob to. Zober maminu ku sebe nemusíš nikde chodiť budeš len ležať a mamina sa o všetko postará aj varenie a upratovanie. Ja som moje rizikové tehu riešila tak že som bývala u mojej maminy s mojou dcérou keď po 3tyzdnoch prišiel muž s práce tak nás obe zobral domov on sa staral o dcéru . Keď som ležala v nemocnici tak mamina sa striedala s mojim mužom.

misinka0611
21. aug 2021

Nie.

panelacikova
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
Autor odpoveď zmazal
nikpa
21. aug 2021

Nie a nie. Keď ti chce mama pomôcť tak nech sa nasťahuje ona k vám na tých pár mesiacov.

mia7222
Odpoveď bola odstránená
matkahelka
21. aug 2021

@panelacikova nic neprekrucam. ty pises nezmysly. stresove situacie mas z toho, ze si si vybrala pre svoje dieta nespravneho otca a nie z toho, ze tvoje dieta netravilo dostatocne vela casu u babiek. su zeny, ktore maju 3-4 deti, chlapa cele tyzdne pracovne mimo domu, neziju v 1izbaku ako ty, ale maju domy a zahrady a nepotrebuju deti pchat k babkam, aby nemali stresove situacie a dostatok kludoveho rezimu. keby to tak fungovalo, ako to ty popisujes, kazda druha zena by dnes lezala na JISke, lebo ved stres z deti a nedostatok kludoveho rezimu. fakt, zena v tvojich rokoch a pisat take bludy.

panelacikova
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
21. aug 2021

@panelacikova tu kravu si vyprosim! tvoju dceru nikde nespominam ani jej zdravotne problemy. citaj co pisem a netrep. nikde som nereagovala na zdravotny stav tvojej dcery, ale na to, ze ty svoj zly zdravotny stav prikladas tomu, ze tvoje dieta netravilo dost casu u babiek a nemala si pri nej dostatok kludoveho rezimu.

panelacikova
Autor odpoveď zmazal
matkahelka
21. aug 2021

@panelacikova v 2roc.na ZS sa uci citat s porozumenim, chybala si vtedy?

matkahelka
21. aug 2021

@panelacikova tym som chcela naznacit to, ze ak ty pri 1 kuse dietata mas vdaka nedostatku kludoveho rezimu zdravotne problemy, tak ine zeny by pri 3-4 kusoch a povinnostiach s domom a zahradou lezali pri tvojej teorii uz na JISke. som dostatocne zrozumitelna?

panelacikova
Autor odpoveď zmazal
katkati
21. aug 2021

Ja by som pri trojročnom dietati oveľa viac verila svojej mame ako pre malého v podstate cudziemu chlapovi. Pre nu ten chlap znamená asi veľa, čaká s ním dieťa. Ale musela by som si byt sakra istá, že chlap, ktorý sa netrha sám od seba postarať sa o malého, by bol ten najvhodnejší človek, aby s ním bol sám niekoľko dní. Čo, keď stratí nervy, také dieťa nie je iba zlatíčko stále, alebo si vypije, nebude mať s ním trpezlivost atď. Bála by som sa, keby som nemala na to dosah, lebo som v nemocnici. U babky je takéto riziko minimálne.

matkahelka
21. aug 2021

@panelacikova nabuduce sa 3x nadychni a vydychni, potom si precitaj poriadne prispevok, ktory ti bol adresovany, potom si spomen na 2roc.ZS a citaj s porozumenim a az tak sa uchyl k stvrtej cenovej a k nadavkam 😉
tento prispevok nebol o ziadnom 2-3 dnovom wellnese, ale o x mesiacoch, kedy dieta neuvidi matku, lebo podla jej vlastnych slov aj po prichode z nemocnice musi lezat, takze za synom by sa k mame zrejme teleportovala. a pre ziadnu normalnu matku, ani detskeho psychologa toto nie je v poriadku. ale matka sa uz zjavne rozhodla a tu cakala len odobrit svoj napad.
Dcere prajem vela zdravia! Tebe tiez.

mia7222
Odpoveď bola odstránená
adka1122
21. aug 2021

Nečítala som, co ti tu pisali...ale za mna, mam tiez 3,5 rocneho....urcite by som ho u starkej tak dlho nenechala....budes za nim casto chodit? Ako? Ved si na rizikovom....urcite by som sťahovanie odložila, zostala by som u mamy, kde to syn pozna, ma tam starkú a mal by tam aj teba....priatel môže za vami chodit alebo tam s vami byvat...do noveho by som sa presťahovala az po porode, ked sa budes schopna postarat o obe deti...

luccija
21. aug 2021

@matkahelka nemôžeš porovnávať ženu a ženu. Jedna zvládne všetko druhá sa zrúti pri jednom nemyslím panelacikovu.kazdy má svoje starosti, či zdravotné či energiu na život, psychicku výbavu.

@nikpa nečítas, že mama má doma svoje 2 deti maloleté?
Autorka veľa možností nemáš, keď nemôžeš zostať u mamy a mama k Vám ...jedine každý deň opatrovateľku, ale bude to stáť veľa peňazí....syn bude viac doma zo škôlky ako v škôlke kvôli chorobám...niekto písal, že partner sa má postarať o syna po škôlke neviem nie každý má muža, ktorý môže stihnúť škôlku.Bude treba variť...prať...predsa len, ak budú doma 2 bude to jednoduchšie.Este bol dobrý nápad nech ide brat do Vášho bytu zatiaľ...a ty zostaň u mamy
Zajtra Ta môžu zobrať do nemocnice ....srdce by mi trhalo, ale teraz to je jediné riešenie nechať malého u babky.Musis myslieť na svoje zdravie.
Krízové situácie vyžadujú krízové riešenie
Neviem čo ste sa do nej pustili kto bude otec, prečo s ním ešte nebývala a chlapec bude mať traumu jednoducho teraz nezvládne sa starať o dieťa.ide o 4 mesiace.Volakedy bolo bežné, že ženy robili a o deti sa starala staršia generácia.

misinka0611
21. aug 2021

@katkati Tak to je potom naprd, zakladať si rodinu s ďaľším chlapom ktorému nemôže veriť. Nemôže sa naňho spolahnúť. Ono vypiť si môže a aj prasknúť nervy mu môžu potom aj u vlastného dieťata. To nech mu potom nezveruje ani jeho bio dieťa.

evitaevitaevita
21. aug 2021

Nečítala som vsetko, lebo mi je smutno, z nás, žien. Predsa tu by nemalo ist o hon na čarodejnicu. V minulosti naše matky ostavali na MD par mesiacov, my sme chodili do jaslí. Teraz, ak tak niekto učiní, je to pomaly zločin. Cez prazdniny sme boli u starych rodicov, rodicia za nami chodili cez víkendy. Prežili sme. Proste to , že vnúčik ostane s babkou na určitý čas, nie je zločin. Robte tak, ako je Vám v danej chvíli možné. Tieto matky, čo Vás tu pranierujú za vas život neprežijú. Nepýtajte sa nikoho. Je to len na vás.

sylvie
21. aug 2021

Necitala som co ti tu baby radia. Ale to co navrhujes, by som spravila LEN a LEN v pripade, ze by fakt nebola ina moznost. Ja by som to na tvojom mieste spravila tak, ze v case keby si bola v nemocnici, nech babka chodieva k vam a nech je s dietatom kym nepride manzel z z prace, potom nech ide domov. Ak nebyvate blizko, tak nech na tu dobu byva u vas, kym neprides z nemocnice.

miadi
21. aug 2021

Nenechala by som moje dieta tak dlho u babky . Jednu dve noci ok.. no nie 4m alebo kolko. Nechcem Ta sudit ale vyzera to ze sa chces zbavit dietata . Co by si robila keby si nemala mamu? Keby bol priatel bio otec asi by Ta ani nenapadlo dieta odlozit k babke. Nasla by sa cesta ako ho dostat do skolky a mat po skolke doma. Ty chces radsej lezat v novom byte sama a cakat ked chlap pride z prace kym tvoj syn bude u babky.? To fakt ? Hormonalna leziaca cely den sama vsetku tuto energiu potom dat tomu chlapovi? A potom tu pisat ze nema empatiu ze tebe je cele dni smutno v posteli citis sa zbytocna neuzitocna? Kym tvoj syn sa bude citit u babky tebou nechceny? Opusteny? Radsej by som spala na nafukovacke pod stolom aj cely den len by mà videl a by som mu citala knizky pomojkala ho. Ja som teda mala zdrave teho a bola som akna deti maju jedneho otca jeden domov no aj tak je to velka zmena pre cloviecika. Chapem ze nevladzes ale ked budes sama v tom novom byte cele dni nebude ti mat ani kto vodu podat.Ale ty uz si rozhodnuta a Mne to pride ze ten novy chlap je Proste pre teba viac ako byt so synom. Bud to rieste ako rodina s malym spolu novu skolku niekoho co ho bude do nej vodit .. alebo ostan u mami a Bud mu mamou kolko vladzes byt. Lebo on Ta velmi potrebuje. Nema otca (prakticky) a zrazu ani mamu? A Po pol roku ci kedy dojde k vam do bytu? Kde sa bude citit ako votrelec? Posledny? Niekde daleko za babatkom a za priatelom? Mna az srdce boli ked si to predstavim a to je cudzie dieta virtualne. Ale to som ja. Pre niekoho je normalka odlozit dieta kde sa da. Ked stym dokazes žit tvoja vec. 😞

adka1122
21. aug 2021

@evitaevitaevita ale z jasli prislo dieta domov za mamou, mama s nim bola kazdy den....tu by bolo dieta ako autorka píše u babky do decembra, co su 4 mesiaca a ona s priatelom by byvali inde....

kristiii
21. aug 2021

Ťažko radiť, hlavne po tých komentároch 🙄. Neviem si reálne predstaviť, koľko času tráviš v nemocnici a koľko doma a aké presne zdravotné problémy máš. Ale asi by som v tvojom prípade rozmýšľala tak, že malého by som nedala do žiadnej škôlky, nechala by som si ho pri sebe, pokým by to bolo možné. Keby bola potrebná hospitalizácia a priateľ by sa časovo nemohol o syna postarať, na tú dobu by som ho dala k babke. Ale čo najviac možného času aby trávil s tebou a s tvojim priateľom.

hili
21. aug 2021

Súhlasím s
@kristiii

miadi
21. aug 2021

@kristiii ona leziaca a 3r akcne dieta same doma snou tiez nie je dobre ani pre nu ani pre dieta, v skolke sa vyhra vyvenci naje zazije veci. Unavy sa.. dostane ten rezim co potrebuje .Keby nebola leziaca ze snim moze ist denne na niekolko hodin do parku na preliezky ok.,jedine zeby mama chodila k nim brat ho von alebo nejaka pani za $

jarka26011
21. aug 2021

Teraz som už videla všetko.

kristiii
21. aug 2021

@miadi neviem v akom je stave, ak sa naozaj nedokáže o syna starať ani keď nie je v nemocnici, tak áno, určite lepšia voľba babka, ktorá vnuka pozná a má s ním vybudovaný vzťah. O školke som písala preto, lebo neviem ako fungujú, či môže rodič kedykoľvek nedať dieťa zo škôlky (nikdy som to nepotrebovala riešiť). Ak by si ho mohla odtiaľ kedykoľvek nechať doma, keď sa bude oňho schopná starať, kľudne nech chodí do škôlky, keď nevládze), inak nech sa snaží byť so synom čo najviac

cucoriedkacucoriedka
21. aug 2021

@maximilie jezisi kriste....ake radikalne...do 18;))))) ak je v situacii v akej je tak ano...