Nechápavý priateľ
Ako vysvetliť priateľovi s ktorým som krátko, že o svojej práci nemôžem hovoriť? Podpísala som mlčanlivosť a jednoducho to nemôže nikto vedeť. On je stále zvedavý a mňa už nebaví opakovať sa dookola. Ďakujem
Ja mam tiez podpisanu mlcanlivost,aj manzel. Ale vo vseobecnych bodoch sa bavime,lebo obaja sme IT. Na druhej strane ze by to bolo nieco co by som z neho isla tahat. No neviem,divne sa ten tvoj sprava 🤣
Pocujte zeny,to nie je nic na chvalenie,klauzula o mlcanlivosti je bezna sucast uz vela zamestnani,hlavne ked napr. s datami pracujete,pripadne mate pristupy do niektorych institucii a ich databaz,alebo ste v banke,vo vyskume atd. Uplne nepodstatne,napada mi milion inych zamestnani ako pre vladu trebars. Ale hlavne je to cisto vec autorky,ci a s kym sa bude o tom bavit. A oznacovat ju tu a urazat je take.... nevkusne minimalne,ak sa chcem slusne vyjadrit.
@viera27 je jedna vec nehovoriť konkrétne info o klientoch a druha vobec nepovedať co robim. Ja som tiez robila jeden čas v režime tajné a všetci vedeli ze v nom robim, aj v akými dátami pracujem, len tie data konkrétne nepoznali.
Autorka sa ale fakt chová akokeby bola agentkou nejakej tajnej vojenskej operácie v Iraku
@falbala132 to je jasne,len preco silou mocou z niekoho mamit informacie,ked sa mu zjavne o tom nechce,alebo sa nemoze bavit? Daaavno to mal chlapec pochopit. Nevidim dovod,preco by mala vobec hovorit co robi,ked sa jej nechce. Tomu nerozumiem, ze preco by sa vobec niekto mal citit blbo za to,ze nepodava o sebe pozadovane informacie,vsak na to nie je nejaka zakonna povinnost informovat kde robim,co robim.
A smieme vedieť aspoň kde pracuješ?nie konkrétne na čom ale kde... Aká práca to je?aby sme vedeli poradiť alebo napísať názor na to celé vďaka
Mala som takého partnera, ktorý nemohol o svojej práci hovoriť.. Ale keby išiel na mňa takto tajne záhadne tiež by ma to štvalo. Úplne stačilo, že som vedela oblasť v akej pracuje, +- čo tam robí (tak všeobecne) a detajly ma ani nezaujímali 🤷♀️ Rozprávali sme sa o iných veciach a o práci len v zmysle "dnes bolo toho veľa", "dnes bolo celkom voľno", "dnes ma kolega vytočil", proste všeobecné zdelenie ako bolo v práci, vybavené.. Fakt nemusel okolo toho robiť záhadno, proste načo.. Pracujem v X oblasti, riešim napr. papierovačky (povedať okrajovo čo ešte človek povedať môže, že ako ten deň trávi, či za PC alebo čo) a koniec. Záhadné dodatky typu "vieeeš, ja o tom nemôžem hovoriť, to je prísne tajnéééé" fakt nie sú potrebné, akurát to vzbudzuje zvedavosť
@dadka_bb môžeš sa. Hanbiť za takéto vyjadrovanie
Kamaratkin muž je profi vojak a o svojej praci jej nič nemôže povedať. S tym si ho aj brala, dokonca sa museli kvôli jeho praci aj prestahovat.
Mám super tajnú prácu o ktorej nemôžem povedať ani partnerovi, ale idem založiť tému na MK, kde tiež nemôžem nič povedať. To je taká úroveň upratovačky z nenocnice, školy, polície, ktora počuje všetky tajné informácie, ale nesmie ich nikomu povedať, ale chce byť zaujímavá a tak všade hovorí akú tajnú prácu má a baví ju ako sa ľudia snažia zistiť, kde robí .
Tiež máme podpísanú mlčanlivosť. Pracujeme s info o zdravotnom stave ľudí, ale nemám problém povedať mużovi koľko chlapov sa snažilo kúpit kamošovi alebo susedovi Viagru. Nepoviem mu predsa konkrétne meno človeka lebo nemôžem. Nemôžem mu povedať, že tá a tá má kvapavku, svrab. Ale vo všeobecnosti zhrnúť svoj prac.deň môžem.
Mozno by pomohlo, keby si sa prestala hrat na dolezitu a nieco mu prezradila.
A to, ze to vytahujes tu, je fakt pod uroven.
Alebo tu chces snad svojou tajnou pracou na niekoho zaposobit?
@autorka Ja ti uplne rozumiem. Otec mal pracu, o ktorej doma nemohol povedat ani slovo. Vedeli sme, pre aku "organizaciu" pracuje a to bolo vsetko. Ked isiel na sluzobku,nikdy sme nevedeli kam. Ani mama to nevedela. Dodnes spomina,ze to bolo narocne,ona doma s detmi a on niekde prec. Ale ona vravi,ze to chapala a nikdy nevyzvedala. Takze ano,su take povolania,kde ta mlcanlivost musi byt naozaj dodrzana.
A k tomu priatelovi...bud to pochopi,alebo so vymysli nejake fiktivne zamestnanie a bude pokoj.
mozno on je spion a chce z teba dostat tajne informacie :D
co robis vo VOS ke ? cele je to smiesne ak by si robila na takom mieste davno mas vymyslenu historku co robis
Fuha baby ako osy. Ja som pochopila hned z uvodneho pridpevku, ze baba priateľovi povedala, kde pracuje ale on chcel podrobnosti z prace o ktorých hovoriť nemôže. Aj to ďalej píše ze mu povedala kde robí, len podrobnosti už mu na nos nevedia. To kde autorka pracuje je irelevantné, podstatne je co sa pytala. Ale narazila na hŕbu frustrovanych žien ktoré svoju nudu zabíjajú rypanim namiesto toho aby poradili
je to jedno ak vie co robis tak by mu to malo stacit. to ze je zvedavy a chce vediet neviem ake pikosy, tak to uz je ina vec. nemas mu co vysvetlovat, povedala si mu co si uznala za vhodne a to by mu malo stacit
@danielinaa Podľa mňa autorka svojím tajnostkarstvom zabránila konštruktívnej debate. Keby len (ako anonym) uviedla oblasť, v ktorej pracuje, na 100% by tu dostala tipy, ako to predniesť svojmu priateľovi. Štýl jej komunikácie u mnohých diskutujúcich, vrátane mňa, len vzbudil dojem, že sa hrá na mimoriadne dôležitú. A takýto pocit môže mať z nej aj jej nový priateľ. Nikto si do nej nechcel kopnúť, len jej možno naznačiť, že to celé nemá brat tak smrteľne vážne.

Slečne sa páči, byť tajomná ako hrad v Karpatoch 😂 jasné, že s tým vzbudila záujem u chlapa. Len dokedy to vydrží 🙈