Nechce si ma vziať
Ahojte žienky. Obraciam sa na Vás s prosbou o radu, lebo sama si poradiť neviem a neviem ako ďalej. Mám priateľa, sme spolu už 3 roky. momentálne čakáme naše prvé bábo. Hned ako som otehotnela, tak prve na co som cakala bola ziadost o ruku, nejaky zasnubny prsten a planovanie svadby , hoc aj na urade, bolo by mi to jedno. chcela som aby sme boli kompletna rodina. lenze nic take sa nekonalo, a ked som sa ho spytala kedy dostanem prsten, povedal ze to su len zbytocne vydavky, ze teraz treba peniaze na ine. povedala som ze nemusi byt prsten, len aby sme sa vzali, ze nechcem aby dieta vyrastalo v takej rodine (neodcudzujem ludi,ktori tak ziju, ale ja tak zit nechcem). neviem si predstavit, ze dieta, ktore nosim pod srdcom bude mat ine meno ako ja. a vobec nechapem preco muz , ktory tvrdi, ze ma miluje, si ma nechce vziat. ked som dala navrh aby sa svadba konala na urade , len my dvaja a svedkovia (aby sa usetrili peniaze) povedal, ze som velmi mudra a ze len vymyslam. ze dnes to uz tak nefunguje. citim sa strasne. 2.problem je ze sa mi absolutne nevenuje. nedviha telefon a niekedy aj tri dni neviem ani co robi. vobec sa nezaujima ako sa citim, ci nieco nepotrebujem, ako budeme dalej zit. nevie ani co robim cele dni! 3. neviem ci uz mne sibe, ale zda sa mi ze ma problem s alkoholom. pije na moj vkus prilis casto, na tahy, a ked zacne neviem o nom nic. ani kde je. 4. vykaslal sa na mna na narodeniny. nedostala som ziadny darcek. akurat mi v den narodenin povedal vsetko najlepsie. mali sme to ist oslavit vecer spolu. oslava trvala asi hodinu, pretoze mal vypite, bol neprijemny a a povedal ze sa mu ani nechce byt von. povedal aby sme to odlozili na druhy den. no a na druhy den sa mi vobec neozval, ani dalsie styri dni. nic som nedostala. ani snubny prsten, ani darcek na narodeniny (lebo ze vraj to vobec nie je potrebne ) . citim sa sama, opustena, nemilovana. Boli sme na 4D sone spolocne, dali nam cd. ked som povedala ze podme si to pozriet, povedal ze on to nebude pozerat, lebo tam dieta vyzera hrozne. myslela som ze mi srdce pukne. na druhy den mi povedal ze materske mlieko musi byt otrasne. neviem uz odlisit co je uz vela,a co si len domyslam kvoli tehotenskym hormonom. neviem kde je hranica , co si moze ku mne dovolit. vobec si ma nevazi ten clovek. a ja ho lubim velmi. som sklamana zo vsetkeho. neviem co mam robit dalej. neviem si predstavit napriklad ze dieta bude zit bez otca. ale ja mam zit s clovekom ktory si ma vobec nevazi?? poradte. (vdaka za precitanie dokonca )
@adiena
@tajomna21 dievcata pravdu mate, ja to vsetko viem. A citim aj, ze to smeruje ku koncu. najhorsie je ze on ma nikdy nenecha (lebo nechce vyzerat ako idiot, pred ostatnymi). Ale keby som ho nechala ja, tak mi povie, ze mam co som chcela. ze ja som vsetko znicila. a pritom ja som urobila maximum pre ,vztah". povedal mi ze ked ho necham , tak pride osobne za mojou rodinou a povie im ze to ja som sa rozhodla byt slobodna matka. Aby nevyzeral nahodou zle v ociach inych. Este urobi zomna tu zlu. Este mi rodina povie, ze ci som normalna, ze chcem byt slobodna matka dobrovolne. ale oni nevedia toto co tu pisem Vám. nechcem ani radsej aby toto vsetko vedeli.
@carrera4 to už je ale predsa úplne jedno, nech si kto chce čo chce myslí. Nvyše nemyslím že tvoja rodina, na ktorej ti zrejme záleží, keď ťa on tým vydiera, že im to povie, si o ňom myslí, že je ideálny potenciálny muž a otec. Nechce si ťa vziať, chodí za tebou raz za týždeň, nevie vám zabezpečiť slušné samostatné bývanie... Pije... Tak keby si bola moja dcéra, tak či mi niečo povieš a či nie, tak toto si iste všimnem. Svojej rodine ty vopred povedz prečo si sa tak rozhodla a keď on príde za nimi, je na nich, čomu uveria. Nie vždy ten, čo odchádza zo vzťahu je ten, ktorý je zodpovedný za rozchod. Tak mu povedz, že nie, ty nechceš byť slobodná matka ale už aj tak si 🙂 a keď konečne budeš voľná, čoskoro budeš vydatá, lebo taký chruňo ako on čo si ťa nechal ujsť nepochopí, čo skutoční muži vidia hneď a tak dlho sama nebudeš 🙂
@tajomna21...nuž ja by som rád, keby si tu vykreslila, čo všetko okrem toho, že si mu roztiahla nohy ty urobila pre správne fungovanie vzťahu...
dais @carrera4....nie vždy ten, čo odchádza zo vzťahu je ten, ktorý je zodpovedný za rozchod......"Ano, len si akosi pozabudla uviesť, že by to čo dotyčný vyloží karty rodine.....mohla byť aj pravda, ale jej mamička to určite pochopí... 🙂
kveta @carrera4...pri takomto vydierani je najrozumnejsie rodinu vopred informovat o situacii. Nepotrebujes, sby sa Ti rodina otocila chrbtom na zaklade jeho lzi. A to hrozi....A ako to tak sledujem ja, čo ak jeho slová nie sú klamstvom a rodina sa jej naozaj otočí chrbtom?...čo potom?....
stanislava2 @dais...no nieleže to nie je poriadny chlap ale ešte je to aj ubožiak a klamár... 😀 😀 😀 ...Nuž takéto tvrdenie naozaj nemá chybu, veď všetci muži sú predsa len klamárí, úbožiaci a tým, čo nestojí...alebo stáť nechce aj chudáci...Pripadá mi to, akoby to ani nebol jej chlap, ale tvoj...a ty s ním žiješ a spávaš, keď tak dobre z rozprávania iných vieš aký vlastne je...
@didi44 ja som odpovedala na jej tvrdenia.Ona sa nám tu vyžalovala ako ju priatel ignoruje pije tri štyri dni sa neukáže nedviha telefon ked mu vola. Nechce si ju vziat za ženu ale dieta snou nemal problem splodit na narodeniny jej povie že darček jej netreba že su to zbytočne minute peniaze.Naštastie ja mám doma pravý opak tohoto jej priatela ktorého nám ona vykreslila( nemožem ani napisat chlapa) lebo ozajstný chlap sa prava inak.Ja by som ho doma nechcela ani za milion a už tobož aby som sa chcela za takého vydat aj ked by ma chcel.Samozrejme sme reagovali na jej tvrdenia ako ho opisala ona.či už ten človek o ktorom nám carrera pisala existuje alebo nie či to je pravda alebo nie je kážda jej napisala odpoved čo by mala urobit.ako sa ona rozhodne je jej život jej vec.a nikto ani ja sme tu nepisali že všetci chlapi su chudaci klamari alebo ubožiaci to si nejak zle pochopil ja poznám mnoho mužov ktorý sa krásne staraju o svoje manželky vážia si ich chodia po výletoch športuju venuju sa detom a hlavne nechodia po nociach opijat sa tak ako to robi ten jej.
Netrap sa tym 🙂 Pokial mozes hladaj podporu a mile slova u svojich blizkych. Pomaly zacni zit pre seba a dieta ktore cakas. Viem, pise sa to lahko, tazko kona. Ale ja viem o com pisem. On pride aj sam ak to tak bude citit. Netlac na neho a ani sa nespoliehaj. Svoju doveru vloz do svojej rodiny ktora tu bude pre teba vzdy 🙂 Nezabudaj ze tu mate byt jeden pre druheho a nie len TY pre neho. Rob si radost malickostami, nakupuj, stretavaj sa s ludmi a sprijemnuj si cas do porodu. A ak mas pocit ze idu na teba stavy uzkosti alebo sa citis tazko hovor o tom s niekym, urcite nic nepotlacaj v sebe, nie teraz ked uz si skoro mamou. Pomaly sa stavas tou najchcenejsou a najdolezitejsou osbou pre cloviecika, ktoreho nosis pod srdcom a to si vyzaduje sviezu mysel a pokoj v dusi 🙂 Drzim ti palce
tak takeho by som si ja nechcela vziat nie on mna... a mohol by aj po mihalniciach doskakat aj s prstenom. nemyslim, že potom bude sekat dobrotu ked budete mat dieta ked teraz sa nevie spravat...od takeho ruky prec nech ide tam odkial prisiel. Chlapov je dost
@simi906 obidve deti majú priezvisko po otcovi, na matrike sme podpísali suhlasne vyhlásenie. Trvalý pobyt mame ja s malým, ako bude mat aj mala u mojej mami v Ba, muž má trvalý pobyt v tt. Byvate všetci spolu v tt, momentálne riešime kolaudaciu dom, potom si dáme trvalý pobyt všetci do tt k mužovi. Ked nie sme manželia, on ako vlastník domu musí dať súhlas k trvalemu pobytu v jeho nehnuteľnosti
@sonkab no my bývame v byte ktorý si teraz kúpil,takže je vlastník bytu,a on povedal ze ai trvly pobyt kľudne mozem dať,a samozrejme aj malinka ked.sa narodí... Ale nebudem nejak v nevýhode keď sa niečo stane a mala bude mat priezvisko po ňom a ja nie? Trvalý pobyt budeme mat obidve tu s ním
@didi44 inak v tom že mám skusenost z takým chlapom ti musim dat za pravdu.Presne takého si vzala moja mama akurát naštastie stakým ja spavat nemusim lebo je to moj otec.Ako deti sme si snim užili svoje mamu doteraz lutujem že sa snim nerozviedla.Teraz sice 12 rokov nepije a snaži sa sekat dobrotu ale hulvát vždy hulvatom zostane a tie jeho reči ked počujem mám pocit že ani 15 ročny chlapec sa tak nevyjadruje.Nikdy v živote mama nedostala jeden darček čo zarobil prepil o byvanie sa on nepostaral.Presne o takom chlapovi piše autorka a ja by som takého nechcela aj ked by mal cicku zlatu.
@carrera4 Vezmi nohy na plecia a utekááááj.Radšej si teraz chvíľku poplakať, ako mať zbabraný celý život.Je evidentné, že si ťa nechce zobrať, aby mu tak ostali otvorené zadné vrátka.Napriek veku je nedospelý, neni na neho spoľahnutie, píšeš že pije, k tomu lakomec. Čo viac ešte ako dôvod k rozchodu potrebuješ?Porozprávaj sa s rodičmi, určite mamina uverí skôr tebe, ako jemu a bude ochotná ti pomáhať..Si mladučká, určite v živote stretneš i toho pravého.
@stanislava2 ...vies...smejem sa nad tym ako sa tu nejedna vyzaluje a ako odozva je tu plne vedro prispevkov..podrazdenych a niekedy aj radodajok, co nevedia poriesit vlastne problemy vo vztahoch a okamzite nadavaju na chlapov...ohovaraju....Ano postazovat sa ak nemas komu je dobre, ale ak mam na niekoho kydat..je dobre poznat nazor oboch stran..Nieco podobne som zazil...s priatelkou sme mali dve male deti, ked ja a moja najst dcera sme sa starali a priatelka za moje peniaze studovala na vyske...Po case som zistil, ze sa trt..ka s inym..otehotnela a bez mojho vedomia sla na potrat a len mi to oznamila..ale svojej matke povedala..Ked som povedal dost..nastupili vyhrazky, ze necha skolu a nieco si urobi...a svojej matke za dobrotu nakydala, ze sa prilis staram o nu a o deti nie..pritom vedela, ze prave ona sa nestara...to znamena, ze ma este aj ociernila pred rodicmi...Nenechal som to a jej rodicom som svoje povedal...a viac mi zalezi na detoch..tak sa veci vyriesia casom..okrem toho mam svoj vek a nemam potrebu vyhadzovat peniaze na dotacie nejakej milenke co zije zivot krtka..len tolko
@stanislava2 ...vies..aj ja som hulvat...velakrat mi otec povie..krot sa..mas vysoku titul inziniera a rozpravas ako posledny mohykan...vies zivot ma naucil vela audia..prave ti, ktori sa vyjadruju pekne vzdy a o kazdom..su tie najvacsie svinky plne falose a pretvarky...Dobre, tvoj otec bol pijan...uz nepije a uvedomil si chyby...a mozno ty ako dcera i ked si prezila svoje nevies, co a ake problemy boli spuscacim mechanizmom pitia tvojho otca...Nemusis ho mat rada, nemusis ho pocuvat..rodicov si nevyberame, ale to neznamena, ze teraz vsetci muzi musia byt rizikom aj ked rizikovymi sme vsetci a u kazdeho je spuscacim ine..napr. brat mojho svagra sa len tak z mojho pohladu rano obesil...a problem?..v rodine, manzelke..nemal sa s kym poradit o tom, co ho v zivote umaralo...Preto ak nechces svojho otca pocuvat a jeho nazorom nacuvat...zariad si zivot tak ako ti vyhovuje, ale vinu za posraty zivot inemu nedavaj..lebo kazdy si za svoje problemy moze mi. na 100% sam..a sam si ich aj musi vyriesit..
A nie je náhodou ženatý? 🙂 vidíte sa len raz za týždeň, má po tridsiatky, nechce sú ťa zobrať už si bola u jeho rodičov? Fakt tam býva? Taký starý a býva u rodičov?
@carrera4 priznam sa, ze som si precitala len Tvoj prispevok a teda neviem, co Ti baby poradili a ako sa to vyvija. Ja len jedno.... Skus si precitat svoj prispevok od bodu 2 do konca a potom sa opytaj sama seba, ci Tvoja prvotna otazka - preco si ma nechce vziat - nie je vlastne Tvojim vyslobodenim z tohto vztahu....
.........no, zhrnieme to........... toto nie je normálny vztah a nikdy nebude..... mozes si zakrývať oči kolko chceš, hrat sa na vztah, pretvarovat sa sama pred sebou, ale je to zaciatok konca......tu nie je co radit, asi sama natolko hrda nebudes, aby si ho poslal prec..... takže aspon jedna dobrá a fakt dobrá rada..... NEDAVAJ dietatku pri narodeni jeho priezvisko v mylnom domnení, že ked si ta náááááhodou potom vezme bude mat dieta jeho priezvisko.
...Teda naozaj fakt dobra rada 😀 ...aj moja rozvedena priarelka ma take...jej syn ..dam mu priezvisko bacigala sa vola po otcovi..a ona aby nemal ine priezv.nechala si po rozvode x muzove...Medzitym sa trtk..ala s kdejakym...ja ako sucasny s ktorym ma na papieri 3 deti..som tych ktorym drzala napocital min. Siestich...a to by sa v ptipade, ze by mala 😀 deti volali ako?..po mirovi, vladovi, marianovi?... 😀 ..nuz na mna to skusala tiez, chcela aby dieta malo jej priezvisko, ktore ani nie je jej, hlavne ze chce byt mojou zenou a mat priezvisko moje...a to uz jej ani nebude vadit, ze bmala ine priezvisko ako deti?..Nuz..nevadilo..lebo ja si ju za manzelku nevezmem a jej tu nalepku na cele aj tak nikto nezmyje a keby si nasla ineho, tak jej to od srdca doprajem, ze by si ju niekto zobral ...
@didi44 ahoj prečitala som si tvoj prispevok niekolkokrát a konečne som to pochopila.Tak ty si natrafil na ženu ktora nemá problé roztiahnut nohy pred hocikým a ty si na to prišiel .čaka alebo ma dieta z inym a chce ho prilepit tebe.Teda ak sa mylim oprav ma!Preto tie utoky na autorku pribehu a na nás všetky.Nie každa žena je taká nie každa tr..ka z hocikým.Na svete behaju rozny ludia rozne sa chovaju.Ja ti prajem aby si po tejto facke od života nezanevrel na ženy a našiel tu pravu a mal krásny vztah po ktorom každý tuži.Uzatvor tuto kapitolu zabuchni pred takou dvere a viacej taku do svojho života nikdy nevpusti.Každe ráno sa pozri do zrkadla pekne sa na seba usmej pochval sa aky si pekny a aky krásny den ta čaka.ži a zabudni na zle veci nech idu do riti.život je krásny treba ho žit nie umarat sa nad minulostou.
...Dakujem za krasne povzbudenie...ale ja zijem este stastnejsi zivot aky si popisala...kazde rano sa pozeram do zrkadla s usmevom...a radostou so zivota...Nuz..krasny ani mlady nebudem, ale mam 3 krasne ..uzasne deti , ktore milujem a pohlavnu sviezost ..ktora mi osvietila mozog a vdaka tomu som si ako zamilovany hlupak zlozil ruzove okuliare a konecne uvidel tu obrovsku pretvarku a falos zeny, ktora na jednej strane deklaruje lasku k detom a na druhej mi doma vykrikuje, ze som si ich uje...teda splodil aj ked ich nechcela...Co sa tyka tvojich dohadov..pravdu nemas..lebo ti co jej dali kopacky predo mnnou jej decka nerobili...povytriasali gule..a ked zistili co, zdrhli..i ked mi moj nevl.syn vravi otec..jeho biologickym ani papierovym byt nemozem...lebo otca ma..s tym ostatnym mas pravdu..moja priatelka je zlatokopka a tak ako nemala problem roztahovat nohy tym predo mnou...nema problem roztahovat ani tym, co by mali zaujem teraz..Nakoniec preto mi dokonca zakazala chodit za nou do skoly..a komunikovat..ved, co ak..by sa prevalilo, ze ma aj aktivity v inom smere?..Ale to je debata na dlho..a ja nastastie nepotrebujem hladat dalsiu z ktorej sa moze vyklut podobna..jedinecna bytost..lebo takych ako sledujem je vsade dost a chlapci len cakaju , ktora skor roztiahne...Mne staci momentalne laska mojich deti...a uvidim, co bude dalej..
@didi44 tak ako si písal hore,vždy je treba počuť obe strany. Možno ta tvoja priateľka by zasa vedela povedať toho veľa o tebe 🙂 už len to ako ju tu riadne urazas a ponizujes nie je hodne feroveho chlapa. Aj keď taká je, treba to riešiť s ňou. A prečo si s ňou naďalej? Nechápem!
@didi44 AMEM TMA a teda čitam čitam a neviem o čom.Nikto ta nechcel urazit ja som mala pocit že si strašne neštastný a v depresiach.Je super že miluješ svoje deti.Pekny den prajem!
@lucia26r ....cudneee.. 😀 😀 ...nuz cuduj sa svete..je demokracia, zeny chcu byt emancipovane, chcu sa vyrovnat muzom...rodia deti, co muzi nedokazu.aj ked zeny zabudli, ze bez ploditela nebudu rodit....otrcia komu chcu, co muzi neovplyvnia...chcu pracovat v odvetviach ako su elektrotechnika, automobilovy priemysel..ai...chcu pracovat v riadiacich funkciach, tak preco by nemohli muzi navstevovat taketo stranky, aby nestratili vedomie ak si tam ahodou precitaju v sukromnej diskusii ako ich zo samolubosti podvadza s inym pasitelom..a vyuziva vyhody partnerovej naivity?...kde on maka aby zarobil, zatial co sa jeho radodajka vo funkcii referentky oddava samolubosti?...Poznam aj take..a aj moja priatelka si ich vodila do prace..ja som do jej prace chodit odmietol..a nebol som zvedavy na pohlady kolegyn, ktore si suskali...vtedy sa sukala s tym a teraz si narazila ineho...Mam jeden zazitok, ked pri zapise otcovstva povedala kolegyni: tak toto by mal byt ten otec...Vtedy by som sa bol od hanby prepadol, akoby som bol naozaj dobry len na papieri ako buduci pltitel alimentov radodajke, ktorej ak sa znelubim otrci inemu...a pojde o dom dalej..?..

@carrera4 nezakladáte si domácnost ?prechodne riešenie až ukončiš školu?ved školu končiš ked budeš v porodnici a potom ta čaka materska a starostlivost o dieta.Neviem nejako ste to dieta nie moc vhodne naplanovali.Ved ked ma cez 30 a pracuje už by mal mat niečo našetrene stalu pracu a to byvanie by ste mali riešit či si porodila alebo urobila školu.Bude sa o teba starat ale podla tvojich prispevkov mi to pripada že to zostane na rodičoch nie na nom.Načo potrebuje stahovat ku vám skrine?tie nech si u rodičov ešte necha nejaky ten mesiac lebo tašky mu zbališ a vyhodiš lahšie ako nábytok.