Nechce si ma vziať
Ahojte žienky. Obraciam sa na Vás s prosbou o radu, lebo sama si poradiť neviem a neviem ako ďalej. Mám priateľa, sme spolu už 3 roky. momentálne čakáme naše prvé bábo. Hned ako som otehotnela, tak prve na co som cakala bola ziadost o ruku, nejaky zasnubny prsten a planovanie svadby , hoc aj na urade, bolo by mi to jedno. chcela som aby sme boli kompletna rodina. lenze nic take sa nekonalo, a ked som sa ho spytala kedy dostanem prsten, povedal ze to su len zbytocne vydavky, ze teraz treba peniaze na ine. povedala som ze nemusi byt prsten, len aby sme sa vzali, ze nechcem aby dieta vyrastalo v takej rodine (neodcudzujem ludi,ktori tak ziju, ale ja tak zit nechcem). neviem si predstavit, ze dieta, ktore nosim pod srdcom bude mat ine meno ako ja. a vobec nechapem preco muz , ktory tvrdi, ze ma miluje, si ma nechce vziat. ked som dala navrh aby sa svadba konala na urade , len my dvaja a svedkovia (aby sa usetrili peniaze) povedal, ze som velmi mudra a ze len vymyslam. ze dnes to uz tak nefunguje. citim sa strasne. 2.problem je ze sa mi absolutne nevenuje. nedviha telefon a niekedy aj tri dni neviem ani co robi. vobec sa nezaujima ako sa citim, ci nieco nepotrebujem, ako budeme dalej zit. nevie ani co robim cele dni! 3. neviem ci uz mne sibe, ale zda sa mi ze ma problem s alkoholom. pije na moj vkus prilis casto, na tahy, a ked zacne neviem o nom nic. ani kde je. 4. vykaslal sa na mna na narodeniny. nedostala som ziadny darcek. akurat mi v den narodenin povedal vsetko najlepsie. mali sme to ist oslavit vecer spolu. oslava trvala asi hodinu, pretoze mal vypite, bol neprijemny a a povedal ze sa mu ani nechce byt von. povedal aby sme to odlozili na druhy den. no a na druhy den sa mi vobec neozval, ani dalsie styri dni. nic som nedostala. ani snubny prsten, ani darcek na narodeniny (lebo ze vraj to vobec nie je potrebne ) . citim sa sama, opustena, nemilovana. Boli sme na 4D sone spolocne, dali nam cd. ked som povedala ze podme si to pozriet, povedal ze on to nebude pozerat, lebo tam dieta vyzera hrozne. myslela som ze mi srdce pukne. na druhy den mi povedal ze materske mlieko musi byt otrasne. neviem uz odlisit co je uz vela,a co si len domyslam kvoli tehotenskym hormonom. neviem kde je hranica , co si moze ku mne dovolit. vobec si ma nevazi ten clovek. a ja ho lubim velmi. som sklamana zo vsetkeho. neviem co mam robit dalej. neviem si predstavit napriklad ze dieta bude zit bez otca. ale ja mam zit s clovekom ktory si ma vobec nevazi?? poradte. (vdaka za precitanie dokonca )
@carrera4 ahoj pred desiatimi rokmi som bola v rovnakej situácií ako ty len s rozdielom že ja som nemala rodinu ktorá by ma podporila. Bola som v 4mesiaci keď som pána dokonalého pobalila a vyšmarila. Moja mama ma chcela vyhodiť z domu a keď sa maličký narodil tak hrozilo že skončím v azilovom dome pre slobodné matky ale to nedovolil môj brat. Priezvisko si daj po sebe pretože je neskôr veľa problémov. Ja som sa "trápila" sama tri roky. po troch rokoch prišiel muž ktorý si ma váži ľúbi a je otec ktorého by môj syn nevymenil za nič na svete. Máme spolu krásny domček (na 30ročnú hypo) pribudol nám braček a svadba tá bola tiež skôr ako som bola tehotná a len preto že sme sa ľúbili. Takže hlavu hore uvidíš že to zvládneš a raz bude aj tá svadba a prajem nech je s niekym kto si Ťa zaslúži nie takým hovedom (prepáč za výraz ale iný si nezaslúži). Hlavu hore dievča viem že teraz sa mi to ľahko hovorí ale skús to 😵 držím palce
.... 😀 😀 😀 ....idiotom by som bol jedine v pripade, ze by som bol jej manzelom...tak ako ten predo mnou...o ktorom mne hovorila, ze pil , podvadzal ju a pri tom ju sam manzel videl cumlat sa s inym...Nebol som..nevidel som, ale nakoniec to to bolo inak... 🙂 ...nuz a vsetko je do casu...neboj..bozie mlyny melu pomaly a iste...a na kazdeho raz pride, co si zasluzi aj ked sa vravi ze urva si svoje stastie nepreurvi...
@didi44 Prepáč, ak sa mýlim, no prídeš mi parádne zatrpknutý a zaujatý po zlej skúsenosti proti celému ženskému pokoleniu.Neviem, aký si ty tej svojej partner, lebo tvoj slovník je viac ako otrasný, ale beriem to, asi si takto uľavíš. Len nechápem, ak je to ozaj taká "ľahká deva", prečo ešte s ňou žiješ?
@didi44 keď nevyskúšaš nezistíš. 😀
Možno práve preto, že si taký náročný...sa v Tvojej téme bude jednať o Teba 😀 😅
A čo sa mňa týka...nemusíš sa báť...ja sekám "pro" formu, takže hádkam, invektívam a rozporom v názoroch sa vyhýbam.
A sme (aspoň ja) mimo tému, takže admin ma asi zmaže, preto tu už končím🙂
@carrera4 uplne ta chapem co pises, mala som to podobne ako ty ked som cakala dcerku. Radim ti, odid od neho! Ja som vtedy tiez odisla, ale potom som sa vratila a lutujem to dodnes!!!! Teraz mame uz druhe babo a situacia u nas je hrozna!!! Zial, nemozem cas vratit, a trapim sa a trapim. Ten moj partner je necitlivy chrapun, aj teraz mame hrozne doma a rozmyslam definitivne od neho odist, ale je to tak tazko s dvoma malymi detickami, ach,... chapem ta moc ako sa citis, ale radim ti, odid z toho vztahu. drzim palce!!!!
@carrera4 Ahoj... otvorila som tvoj príspevok v nádeji, že v ňom možno nájdem aj odpoved na riešenie svojho problému... ako to tak čítam, čiastočne mi to pripomína moju situáciu. S priateľom žijeme v ČR, no prišla som porodiť na Slovensko. Sme spolu takmer 4 roky a jeho názor na svadbu som poznala, že je to len papier a manželstvo dnes neprináša žiadnu záruku, že dvaja ostanú spolu. Ja som sa vždy vydať chcela, no boli sme spolu šťastní, tak som to zatiaľ neriešila, zvlášť keď mi povedal, že lásku a vernosť mi môže sľúbiť, aj bez toho aby pri tom bolo x ďalších ľudí. Raz mi však svitla nádej ked povedal, že ak by to moja rodina odo mna vyžadovala, tak to pre mna urobí. ... Otehotnela som, a presne ako ty, čakala som na ... niečo, hocičo, stačilo slovko, prísľub.. Doteraz neprišlo, a to mám doma už mesačné bábätko. a argumenty tiež boli, že to stojí peniaze, a že ja som vždy chcela velku svadbu, on by tam najradsej nemal nikoho. Tiež ma trápilo, že by sa moje dieťatko malo volať inak ako ja. Zozačiatku som si vravela, že chcem aby malo jeho priezvisko, a to moje sa časom nejak dorieši. Povedala som si však, že sa to stať nemusí, a ked jemu na priezvisku nezáleží, mne áno, tak som navrhla variantu oboch priezvisk. Na matrike sme však zistili, že sa to nedá (je to možné len pri sobáši) a kedze sme pred porodom nestihli urobit na matrike prehlasenie o otcovstve, malá dostala moje priezvisko automaticky, a uz jej aj ostalo... a som spokojná! Volá sa ako ja, a ak jemu nevadí, že on má iné priezvisko, čo už. Takže, radím ti to isté. Urob tak, aby si ty bola spokojná a mala pokoj v dušičke.
Na rozdiel od tvojho partnera, ten moj sa o mna celé tehotenstvo staral, a musím povedať že sme sa na bábätko veľmi tešili. Bola som presvedčená o tom že budeme rodina. Bohužiaľ však ku koncu sa vyskytli medzi nami problemy a vyplávalo na povrch strašne veľa vecí, ktoré som prehliadala a zametala pod koberec, asi v stave zamilovanosti.. a teraz je stav taký, že zvažujem či sa vobec vrátim do ČR. Chcem to ešte skúsit, ale s podmienkou, že začneme odznova, že sa prestanú vyťahovať staré hriechy, staré záležitosti,... pokial sa to bude diat, nemozeme sa pohnut dalej... no mám pocit, že on to nedokáže, nedokáže prehryznut niektoré veci... vlastne aj priznal, že to vzdáva... a hádže konečné rozhodnutie a zodpovednost zan na mna... malej sa nevzdáva, no jeho predstava je, že sa vrátim do ČR, a budeme spoločne vychovávať našu dcéru, ale medzi nami dvomi nič nebude... a ja sa mám rozhodnut, či stále verím, že dokážeme byť šťastní, aj ked on to vzdáva.... ak máme byť dvaja cudzí ludia, to nie je rodina, a ja nedokážem s niekým žiť a fungovať, akoby sme boli cudzí. Musí byť snaha z oboch strán...
Takže, ak máš silu a možnosť, odíď kým môžeš. Moja malá je už na svete, o to ťažšie sa mi rozhoduje, keďže presne ako ty, aj ja premýšľam o tom, že chcem aby vyrastala s otcom. No na druhej strane, ja sama som vyrástla bez otca, a dovolím si tvrdiť, že som bola veľmi šťastné dieťa, dokonca šťastnejšie ako moji rovesníci, ktorí mali doma oboch rodičov, no tí sa len hádali a nevedeli si prísť ani na meno.
Viem ako as cítiš, pretože ja som na tom takisto... jeden deň tak, na druhý deň presný opak, ale stále sa bojím urobiť nejaké rozhodnutie. Budem ti držať palce!! Hlavne nech ste aj s bábätkom v poriadku!
PS: tvoja nervozita a stres sa prenášajú aj na bábätko, viem to z vlastnej skúsenosti, či už to bolo počas tehotenstva alebo už ked bola na svete... tak sa pokús myslieť hlavne na seba a na bábätko, aby ste VY boli v poriadku
@carrera4 PS: možno je aj dobre, že ste sa nezobrali, zvlásť ak to malo byť len preto, že spolu čakáte bábätko... predstav si to isté čo sa u vás deje, ale ešte k tomu obrúčku na prste, rovnaké priezviská, a tvoj pokus odísť a začať odznova... to by ešte len boli problémy. Ak sa máš (máme) vydať jedného dňa, tak nech je to z lásky!
@carrera4 ahoj tiež ta asi nepostešim..moj byvali tiež hovoril že darceky su zbytočne,že to ide do penazi a bla bla....4roky to tak bolo až kym som neprišla na to že ho to stoji velaa penazi ked milenka kupuje kvety !!!..aj kamaratkam a zakusky babam do roboty abla bla...to je kravina...dalši priatelku čo al tak ta bola asi ta prava lebo s nou oslavuje kzdy jeden sviatok aj valentina a to su spolu už 5rokov!...takže podla mna nie je presvedčeny že chce aby ste spolu boli až do smrti,čo je ale super lebo chuda babatko.nechaj ho ta,lebo ked mu nestojiš ani za to aby sa ti každy ned ozval, ked mu je už zatazko prist.pride babatko a ver že ti da tolko lasky že ani chlapa nebudeš potrebovat...ak planuješ s niekym zostat 50rokov tak určite nie z takou kreaturou....a podla mna ma aj dlhy,mam taky pocit tak daj mamu meno po tebe!!!
@tinka_21 ..uz som sa davno tak nezasmial, ze ak sa (mame) vydat, takpotom sa z lasky k inemu rozviedla...strtla dalsiu...o tr z lasky)....ze by si bola tiez jednou stastne rozvedenou?.....lebo moja priatelka sa tiez z lasky vydala a manzelovi zabudla oznamit, ze aj s tym pred nim to bola tiez "laska..postelova..."...po rozvode si narazila dalsieho a tiez z lasky....kolko bolo takych..do ktorych sa zalaskovala ?...podla mojich vedomosti..asi 5 ti.., ale ani jeden si ju z lasky nezobral...ale kazdy po tom co sa vytriasol a zistil..zfrhol...A ja zalaskovany som si ju chcel vziat za zenu..a tuziac po rodine som splodil dceru..syna...a necakane zasa syn.. Ale zrazu prislo vytriezvenie a otvorilo sa nebo..kde svit slnka osetlil dalsie zakutia jej lasok...a postupne som prisiel na to, ze naozaj je v zivote zeny laska velmi dolezitou sucastou...a nie je nou ani tak laska k detom, ale laska k tomu, co pravidelne zasuva ked oartner nie je v dosahu, laska k istotam manzelstva kde je neoddelitelnou sucastou narok na polovicu prijmu..polovicu majetku a po smrti manzela..kralovstvo nebeske.. 😀 😀
@carrera4 😒 smutný príbeh... pripomína mi môjho otca. tiež to bolo takéto na začiatku. moja mama ho tiež veľmi ľúbila a spamätala sa až keď som v puberte odišla z domu ☹ vieš, keď on teraz nedáva darčeky tebe, tak nebude asi ani dieťaťu a ty si nevieš predstaviť ako to bolí z pohľadu toho dieťaťa 😠 ☹ nejde o peniaze, ale ten pocit, že OTEC ti daroval niečo na narodeniny... a ak začne ešte viac piť, tak nepôjde iba o naredeniny, ale aj o vianoce, meniny atď. zanevrela som na všetky sviatky 😠 až môj manžel ma naučil o čom je láska a ako sa správa muž-chlap, ktorý skutočne miluje 😎 😉 a to, že si ťa nechce vziať za manželku - no vyznie to čudne, ale v tvojom prípade buď rada... chlap, ktorý miluje sa takto nespráva. a už vôbec nie, keď čakáš jeho dieťa.
@zuzanka.zuzu ...a co ked caka s nim dieta?...myslis, ze s ohladom na to s kym ona mala vztah pred nim je toto dolezite?...ja okolnosti vztahu nepoznam..ale poznam zenu, ktora po rozchode ani nie mesiac s inym zasuvacom...zacala roztahovat dalsiemu a zrazu tehotenstvo...S nad mi nechces povedat, ze chlap si ma zobrat za zenu kazdu, ktora da...lebo dat chcela a jej tehotenstvo ..zapricinene nezodpovednym pristupom je dovod na manzelstvo?...Nuz takyto nazor..a necudujem sa, ze je tolko rozbitych manzelstiev, vztahov...
Mila Karrera,
pravdepodobne mas do cinenia s clovekom manipulatorom a vydieračom, ktory ta nelubi. Mne v predchadzajucom vztahu trvalo priblizne tri roky kym som pochopila rozdiel medzi lubim a som lúbena, pretoze vzdy som to povazovala za tu istu vec. ale nie!!! ked lubi len jedna strana, nie je to laska...je to skor zazita romanticka predstava o utrpeni mladeho werthera a o tom, ako umierat pre nenaplnenu lasku je vlastne hrdinsky cit.... Laska (nie vasen), je o ucte a spolupraci... a nikto si ta nemoze vazit, ak si nevazis sama seba...
Zena, ktora si vazi sama seba neplace a nefnuka za takym bezcitnym hovadom, ale vidi, ze ma ovela vacsiu hodnotu, ako si moze ten dotycny clovek uvedomit. Najdolezitejsie poznanie, ktore ma posunulo v otazkach vztahov (pritom je to uplna banalita) je: ze na vztah treba VZDY dvoch. ked ma zaujem len jeden, trapia sa obaja, ale ovela ovela viac ten, ktory ho udrzovat chce. Na svete existuje muz, ktory ta bude lubit taku aka si, aj keby si mala chyby v povahe, bola chudobna, skareda, chora...pozri sa na ludi okolo seba, ake zeny a aki muzi maju doma partnera, ktory ich caka s laskou...lebo kazdy lubi nieco ine a kazdemu sa paci nieco...a ked ten tvoj andílek nema rovnake predstavy o zivote a nepovazuje za dolezite to iste co ty, tak chod prec...ty najdes takeho co bude chciet svadbu a rodinu a on najde taku co sa bude opíjat spolu s nim, nebude chciet papiere ani dary a obaja budete stastnejsi. Dnes nie je stredovek, aby ta ludia odsudili za to, ze si slobodna matka.
A ze na teba povie klamstva a vydieracky tvojej rodine?? zopakujem otazku A ze na teba povie klamstva a vydieracky TVOJEJ rodine? Pre Boha dievča! komu bude verit tvoja mama a tvoj tato? tebe, alebo dakemu harantovi? sama si na zaciatku pisala, ze nie su z neho nadseni...takze tym duplom....za 20 rokov budes verit svojmu dietatu, ze jeho partner je neznesitelny, alebo budes verit cudziemu chlapovi z ulice?
A ze vas vztah ma pozitivne momenty a ze tvoj "miláček" ma aj svetle stranky? v kazdom vztahu su aj dobre veci...a nikto nie je skrz-naskrz zly...Aj Hitler mal rad zvierata a rozmaznaval svojho psa, Stalin lubil svoju dceru, Vlad IV Dracula zachranil Kresťanskú europu, Batoryčka sa vyznala v bylinkarstve, Ivan Hrozny bol skvely vojvoda a skúseny stratég....to ze ma niekto par pozitiv este neznamena, ze je dobry clovek a treba s nim žit.
@didi44 vidím, že si tu liečiš komplexy alebo si veľmi zúfalý (možnosa ti rozpadol vzťah, neviem nečítala som tvoje predošlé príspevky). nikde som nepísala, že si ju má zobrať - naopak, písala som, že s jeho správaním je vlastne dobre, že si ju nezobral... a pokiaľ nemáš ako poradiť, tak nepíš. nahlásila som ťa ako pisateľa mimo témy. a uvedom si, že toto je diskusné fórum pre rodičov, čomu tvoje útočné príspevky nezodpovedajú. viac na teba regovať nebudem.
@zuzanka.zuzu ....a ty si uvedom, ze som rovnaky rodic ako ty...a nechcem uvadzat, ze mozno ovela lepsi ako ine, co sa tu vyjadruju mimo temy ako ty teraz..Ale ja ta hlasit nebudem..lebo z takymi ako ty nechcem stracat cas...i ked hlasit sa ma...nakoniec je to jediny argument pre take, co inak nedokazu obhajit svoj nazor..
@carrera4 necitala som vsetky odpovede, snazila som sa najst aspon tie tvoje, nech viem, aky mas k veci postoj....Moj nazor: v prvom rade kasli na to, co si myslia ludia v tvojom okoli (pisala si, ze je to hanba - nie je to tvoja hanba, no jeho!!!). Mysli teraz na to, ze cakas babo a snaz sa byt vyrovnana, pre teba bude lepsie, ked teraz jeho a vas vztah uplne vypustis. Mozno za vami pride, ked sa ti syncek narodi, no ked nie, nebud z toho sklamana, podla toho, co pises, sa od neho neda cakat, ze sa zmeni. V kazdom pripade by som trvala na tom, aby mal maly priezvisko po tebe a za sucasnej situacie (ani keby tyzden sekal dobrotu) by som sa nenechala ani za nic dotlacit k svadbe! Svadba nic nezmeni, len skomplikuje... Otazne uz len je, ci ho vobec zapisat do RL - ma na jednej strane by mal niest zodpovednost a platit vyzivne (nebud za hrdinku, ktora ho nepotrebuje, aj keby si ho nepouzila, tvojmu synovi sa niekedy v buducnosti zide, uloz mu to na knizku...ide o princip - spravit dieta vedel, tak nech nesie aj zodpovednost za svoje ciny, ty ju niest budes tiez). Na druhej strane mu zapis v RL da aj urcite rodicovske prava a nevies, kedy sa s tebou zacne sudit o ich uplatnovanie (mysli dopredu - ak si nevies predstavit, ze by si mu syna dala na vikend..). Samozrejme, aj on moze poziadat o urcenie otcovstva, ale aspon mu zase nebudes ty vysliapavat chodnicek a ulahcovat mu to.
Ale to najdolezitejsie - kompletna rodina za kazdu cenu je zbytocnost! Deti su citlive bytosti a zlu atmosferu v rodine vycitia (aj keby sa k nim rodica spravali pekne)...co im to da do buducnosti? Akurat pocit neistoty. Nie je lepsie jednat s nimi na rovinu a ked sa spyta, preco nebyvate s otcom povedat s matkou stastne vyrastajucemu vyrovnanemu dietatu pravdu?
Osobne si myslim, ze by ta viac zabolela otazka "mami, preco ste sa uz davno nerozviedli, ked nas nema rad"...
Mimochodom, tiez nie som vydata, mam trojrocnu dcerku (ktora ma jasno v nasej rodinnej situacii) a s jej oteckom zijeme stastne v jednej domacnosti...a svadba by na tom nic nezmenila!
@tomiholjubavi plne sa stotoznujem!!!
ty ho velmi lubiš,ked on ako pišeš si ta vobec nevazi,neozyva sa ti,kasle na teba v podstate?? tak ja sti poviem,my sme sa tiez s priatelom nevzali,lebo on neni za svadby..alee....vazi si ma,pocuva ma,vzdy mi dvihne telefon,je somnou skoro stale ..v podstate stale,lebo spolu zijeme...robi pre mna apre maleho vsetko...venuje sa mu,aj ked ma svoje muchy nieje dokonaly..ale o takom xlapovi ako ty pises by som ho poslala hned preč....ani by som sa s nim uz nikdy nestretla a tym by som mu ukazala,ze som neni nejaka jeho hračka....nejde vzdy len o svadbu..ide o to,ci ten clovek je s tebou rad,ci ste ako par alebo je kazdy v tom vztahu za seba sameho....potom to nema zmysel
@carrera4 cely problem je v tom, co si tu napisala.. on hovori, ze ma miluje.. ano, hovori, ale nekona tak. Tu nejde o to, ci si ta chce vziat alebo nie.. tu ide o tie malickosti, z ktorych citis, ze ta miluje.. a pravdu povediac, to ze si ma nechce takyto chlap vziat by ma z toho vsetkeho asi mrzelo najmenej... 😒 Na co ti bude taky chlap, ktoremu nestojis ani za jeden kvet do roka?? Ktory sa nezaujima ako sa mas, ako rastie vase dieta, ktore ste spolu chceli a planovali... alkohol je uz len ta povestna kvapka, ktorou by moj pohar pretiekol. Ja na tvojom mieste by som vobec neuvazovala nad priezviskom, ale dala svoje. Pretoze z toho, co som sa docitala mi je aj tak jasne, ze s tymto chlapom nezostarnes. Druha vec je uviest ho ako otca.. ak ho neuvedies, tym padom nebude mat narok na dieta, leda, ze by to riesil cez sud.. ale zase ty nebudes mat narok na vyzivne.. ano, pisala si, ze ty vela nepotrebujes, ale dieta ano.. predpokladam, ze nebudes pracovat a budes na rodicovskom... ak z tych 190 eur zaplatis plienky a stravu pre male, z coho chces kupovat oblecenie jemu aj sebe, topanocky, hracky?? ty budes odkazana na pomoc rodicov a on to prechlasta... 😔 Cakala si, ze dieta ho zmeni.. boze, baby, kedy toto myslenie uz skonci?? clovek sa nemeni len tak, ze nieco sa stane, bum a otoci sa o 180 stupnov.. to bud chce sam od seba, alebo sa to stane nechvilku, ale casom sa aj tak vrati do starych kolaji...