icon

Nechcem žiť s jeho synom

sashulka
30. okt 2011

Mozno Vam budem pripadat zla a mozno vadna - neviem, len chcem pocut nazor inych a pripadne poradit. Mam 27 rokov a dva roky som vydata za muza, ktory je o desat rokov starsi. Z prveho manzelstva (ktore trvalo rok, brali sa preto lebo otehotnela a pol roka z rocneho spoluzitia bol na vojne) ma dnes uz 16 rocneho syna. Filip je mily, zlaty, mame fasa vztah, ALE nechcem s nim zit v jednej domacnosti a toto teraz hrozi, pretoze jeho mater sa zobrala a odisla zit do Talianska, pretoze v BA si nevie najst robotu a tam vraj hej. Akurat sa stahujeme do noveho krasneho trojizboveho bytu, kde ta tretia izba mala byt pre NASE spolocne dieta, ktore sme mali na blizku dobu naplanovane. Lenze ona sa skratka zobrala a odisla a Filipa nechala tu, zatial je u svojej babky. Moje pocity su asi take, ze proste nechcem s nim zit, nechcem aby ta izba, ktora mala byt pre MOJE dieta bude teraz jeho izbou, nechcem riesit nejakeho adolescenta, ktoreho matka ma zdrave obe ruky aj nohy, len je totalne nezodpovedna a zo dna na den odisla prec. Ja viem ze Filip za to nemoze, ale toto je moj zivot a ja ho neviem brat ako vlastneho, bojim sa ze mi to totalne nabura nase plany a ze z nasho dietata tak skoro nic nebude, lebo budeme riesit jeho decko.

vanessm
30. okt 2011

@sashulka No skús si len predstaviť, že sa tebe niečo stane alebo sa proste nebudeš môcť starať o svoje dieťa dajme tomu zo zdravotných dôvodov, a tvoj muž ( z terajšieho by bol bývalý) by si našiel tebe podobnú s tvojimi pocitmi voči tvojmu dieťaťu. Tak ako je matka povinná sa o dieťa postarať, tak isto je povinný aj otec. Ona sa starala 16 rokov, myslím, že tých pár rokov, kým doštuduje je minimum, čo mu môže otec dať. A ty nehnevaj sa, ale nebuď sebecká, nemsli len na svoje pohodlie, lebo sa Ti plánovanie tvojho pohodlia môže vypomstiť, že raz ani nemusíš mať raz svoje dieťa.

vejinka
30. okt 2011

@ellenie ona pisala ze by ich dala do decaku ale k otcovi nie..akoze dost divne 😅

tortelinka
30. okt 2011

@lavazza1988 vsimla si si, ze si z teba robia vsetci srandu? 😀

macamac
30. okt 2011

@lavazza1988 vieš čo-uzavriem to
neberiem ti tvoje názory, rešpektujem-aj keď nesúhlasím
ALE neverím ti !!! a už vôbec nie o tvojej práci v DD !!!
lebo práca s deťmi nie je zamestnanie,ale poslanie!!
a Boh dal poslanie citlivým a empatickým ľuďom
a to si mi v svojich príspevkoch vôbec nepredviedla a nepresvedčila ma

sashulka
autor
30. okt 2011

@mirka285 ty si uplne, vybrata, ze?

dida38
30. okt 2011

@tea333 a mozno sa teraz chichoce za pc aku "dobru" temu nahodila a bavi sa na nas.....

berenika39
30. okt 2011

@lavazza1988 - můžu se zeptat, kolik je ti let?

janie80
30. okt 2011

@lavazza1988 nemas ty nahodou nejaku bujnu predstavivost? 😀 "A ktovie, či by im tá žena neubližovala." to uz nespada do tvojich predstav, ked sa najde zena, ktora lubi svoje nebiologicke dieta, vsak? a co ak by im ublizovala ich adoptivna rodina? ved aj tam to je mozne.... takze pada tvoja teoria dat deti do decaku? 😀

sashulka
autor
30. okt 2011

vy ste strasne empaticke stopercentne matky, co by milovali dieta svojho muza, hoci by ich bolo aj desat, ved mate predsa velke srdcia pre vsetky deti na svete, ze? ale ked je niekto trochu sebecky a povie natvrdo veci ako su, tak mu hned prajete prinajmensom neplodnost! to nie je fer, ja som chcela radu a nie toto...

lavazza1988
30. okt 2011
katarina7777
30. okt 2011

@lavazza1988 blaaa blaaa blaaaa, myslim ze tvojim prispevkom neveris ani ty sama ... ale dobre som sa zasmiala, takze dik 😉

janie80
30. okt 2011

@sashulka ty si fakt myslis, ze si len TROCHU sebecka? ked sa mozem opytat.... to bude s vami Filip spat v jednej posteli, ze sa snaha o babo odklada? 😕

lavazza1988
30. okt 2011

@katarina7777 ty si dbre uboha, nevies co je to zivot.Ty mas len svojho manzela a svoje decko a preto nevies nic podobne pochopit

ani_sama_neviem
30. okt 2011

@lavazza1988 hmmmm podla mna si FAKE 🙂

ellenie
30. okt 2011

@lavazza1988 A tvoj manžel je otec tvojích detí 🙂 Je to trocha divné, že radšej by si bola, abytvoje deti žili s tvojimi rodičmi ako s vlastným otcom? To je podľa mňa riadne sebectvo 🙂 Iné by bolo, ak by ta druhá žena ubližovala deťom, to by som nedovolila ani ja, ale ak by bola v pohode, tak nevidim problém 🙂

sashulka
autor
30. okt 2011

filipova matka ma napriklad videla len dva krat, asi pol minuty, nikdy sme sa spolu nebavili. ona s uplnym kludom necha svoje dieta babe, o ktorej nevie nic...ale ja som ta najhorsia...

vefi89
30. okt 2011

@lavazza1988 sashulka
neni to otázka na celý život, ale na dva, tri, možno 5 rokov.... ja som bola vystavená stejnej situácií, ale jednalo sa o chlapca s poruchami, ADHD syndrómom a LMD, hyperaktivita, a všetky dys aké existujú.. a chlapec mal 9 rokov, keď k nám prišiel... a otehotnela som v čase, keď bol s nami, mala som mindráky, či malému neublíži, keďže veľakrát jednal skratovo... teraz už žije rok opäť s matkou, boli to strašné, ale aj pekné chvíle keĎ tu bol, niekedy by som ho bola zabila, inokedy do neba vyniesla... a mala som s ním kopec, ale ozaj kopec starostí...
musíš to brať z perspektívy, že je to dieťa tvojho manžela, nie cudze decko!! a ten chlapec bude mať u otca útočisko vždy, či sa ti to páči, alebo nie. ten chlapec patrí do jeho života a ty to nezmeníš... narozdiel od situácie, v akej som bola ja, toto je chlapec, ktorý je síce v pubertálnom veku, ale čo ti na tom má ublížiť?? máš problém navariť pre jedného naviac? vychovávať ho má rodič a nie macocha predsa... ani ja som sa do výchovy nemontovala.. nechápem vôbec, ale vôbec tvoj problém
na druhej strane, ak mu matka odišla, a predpokladám, že ho má v opatere, čo nepodáš trestné oznámenie? za zanedbanie starostlivosti???

lucinocka
30. okt 2011

hmm ..moj skormny nazor
1. je mi luto Filipa, v jeho citlivom pubertalnom veku je urcite cely bez seba, ze bude zit s macochou, ktora ho ani nechce
2. chapem dotycnu, urcite si svoj zivot predstavovala inak..nie je lahke sa stat zo dna na den matkou pubertiakovi, zvladat jeho nalady a potreby, ked si obdobie predtym v jeho zivote neodzila
3. nikdy nepochopim ani nezastanem matku, ktora z akehokolvek dovodu opusti svoje dieta..

Kazdy sme asi iny.. minule sme sa s manzelom bavili na tuto temu, ja som vravela, ze by som si ho vzala aj keby mal dieta / i ked to mozno vravim preto, ze teraz by som vzala dieta aj susede , keby mi ho davala / ale on , ze asi nie, aj ked ma nadovsetko miluje.. su ludia, ktori sa proiste s takymi vecami nevedia vyrovnat, preto netreba hned odsudzovat..

katarina7777
30. okt 2011

@lavazza1988 esteze ze tu mame teba, ktora nam ubohym da dobre rady do zivota... v mene vsetkych ti z celeho srdca dakujem 🙂

vejinka
30. okt 2011

@lavazza1988 tvoje sebectvo nepozna hranic ..zakladatelka temy je len slabym odvarom 😖

lavazza1988
30. okt 2011

@ellenie ano, moj manzel je otcom mojho dietata a adoptivnym rodicom toho prveho. Ak by sa so mnou nieco stalo po niekolko rokovom rozvode a moj manzel by mal novu rodinu, nechcela by som,aby tam prisli nase deti.

janie80
30. okt 2011

@sashulka skus, prosim, pochopit, ze o teba nejde... je to blbe, ale nie je to o tebe... ide o to, ze Filipa nenechava cudzej babe, ale jeho vlastnemu otcovi.... ja mam z toho vsetkeho, ze na Filipa ziarlis... kym je v bezpecnej vzdialenosti, tak je to ok, ale ked sa ma k vam nastahovat, tak "len to nie"...

mirka285
30. okt 2011

@sashulka vybrata?moj muz tiez vychovava moje dieta z prveho manzelstva a keby mal k nemu postoj ako ty k Filipovi,rozviedla by som sa...takze davaj si pozor aby sa pri takomto postoji nerozviedol tvoj muz s tebou... a mimochodom kolko mas rokov?tipujem maximalne 20 😒

lavazza1988
30. okt 2011

@vejinka ak by som bola sebecka, nemam ani jedno dieta. Ale cudzieho parchanta nikdy neznesiem.

simsalabim
30. okt 2011

@lavazza1988 prosim ta, nevkladaj mi do ust to, co som nepovedala. Povedala som, ze sa mi zivot obratil na ruby. Inak som musela zacat travit cas, niektorych veci som sa musela vzdat - pred tym som si to predstavovala uuuplne idealne, ze ved "vecer si stale budem moct 2x vyjst s kamoskami na kavu" (nemohla som, lebo som stale kojila a nestihla by som sa vratit), neskor som musela prijat ine pracovne miesto, aby som si cas mohla prisposobit pre deti a pod. Myslim, ze s tymto bude so mnou suhlasit vela mamiciek.

vefi89
30. okt 2011

@sashulka nenechala ho tebe, ale jeho otcovi, a to je sakra rozdiel!

gabriellka
30. okt 2011

ešte aby ti to osud nezariadil tak, že vlastné dieťa tak skoro mať nebudeš. nie že by som ti to želala ale z vlastnej skúsenosti viem, že to sa naplánovať nedá. a bude situácia vyriešená. na jednej strane ti rozumiem, ale keď si sa vydávala tak si si brala svojho muža s tým že má syna. tak sa nesprávaj ako nezodpovedná, nezrelá žena, ten chalan vás potrebuje, zmier sa s tým. a hlavne si dávaj pozor aby si mu nedávala najavo že ti je na príťaž lebo môže byť ešte veľa krát príčinou vašich hádok. držím palce...

li_la
30. okt 2011

@lavazza1988 Tak to už áno... Tak to by potom detských domovov bolo viac, ako kompletných rodín... 😨

vejinka
30. okt 2011

@sashulka ona ho nenechala tebe!!! ale tvojmu muzovi..ak toto pochopis si na najlepsej ceste pochopit aj to ze otec bude dokonca zivota otec svojmu dietatu! ale to je uz vyssi level co? tak zotanme pri tom prvom

lavazza1988
30. okt 2011

@simsalabim obratil sa ti k horsiemu. Normalna matka by nepovedala, ze jej dieta obratilo zivot na ruby len pre nejaku kavicku s kamaratkami. Kazda normalna by sa kaviciek vzdala pre dietatko