icon

Nechcem žiť s jeho synom

sashulka
30. okt 2011

Mozno Vam budem pripadat zla a mozno vadna - neviem, len chcem pocut nazor inych a pripadne poradit. Mam 27 rokov a dva roky som vydata za muza, ktory je o desat rokov starsi. Z prveho manzelstva (ktore trvalo rok, brali sa preto lebo otehotnela a pol roka z rocneho spoluzitia bol na vojne) ma dnes uz 16 rocneho syna. Filip je mily, zlaty, mame fasa vztah, ALE nechcem s nim zit v jednej domacnosti a toto teraz hrozi, pretoze jeho mater sa zobrala a odisla zit do Talianska, pretoze v BA si nevie najst robotu a tam vraj hej. Akurat sa stahujeme do noveho krasneho trojizboveho bytu, kde ta tretia izba mala byt pre NASE spolocne dieta, ktore sme mali na blizku dobu naplanovane. Lenze ona sa skratka zobrala a odisla a Filipa nechala tu, zatial je u svojej babky. Moje pocity su asi take, ze proste nechcem s nim zit, nechcem aby ta izba, ktora mala byt pre MOJE dieta bude teraz jeho izbou, nechcem riesit nejakeho adolescenta, ktoreho matka ma zdrave obe ruky aj nohy, len je totalne nezodpovedna a zo dna na den odisla prec. Ja viem ze Filip za to nemoze, ale toto je moj zivot a ja ho neviem brat ako vlastneho, bojim sa ze mi to totalne nabura nase plany a ze z nasho dietata tak skoro nic nebude, lebo budeme riesit jeho decko.

katarina7777
30. okt 2011

@lavazza1988 a kto sa ti teraz stara o dve male deti ked tu vypisujes posledne 2 hodiny? kto ich okupal a dal spat? mimozemstania? 😉

janie80
30. okt 2011

@lavazza1988 a co asi tak @simsalabim urobila? vzdala sa kaviciek a aj prace pre dietatko... co keby si tak precitala vsetko, potom o tom chilu pouvazovala a az potom reagovala?

zuzanockamt
30. okt 2011

@lavazza1988 ved mas adoptovane dieta, nie? 😕 ... aj to je podla tvojho vyjadrovania "cudzi parchant" .... fakt zmätok ako vysity 😝

vejinka
30. okt 2011

@lavazza1988 heh jasne keby sa ti nieco stalo napis zaved ze si nezelas aby otec vychovaval vase deti ale ze mu PRIKAZUJES ABY ICH STRCIL DO DECAKU ja uz vazne neviem kolka bije 😀 alebo z pekla(neba) budes na muza posielat ohnive jazyky lebo ta neposluchol? 😀 😀 😀

tortelinka
30. okt 2011

@lavazza1988 a ako si potom vychovavala tych parchatov v decaku? moja, uz sa fakt zamotavas, si tu na smiech,

vefi89
30. okt 2011

@lavazza1988 ak máš priateľa, alebo manžela, ktorý má dieťa, tak to dieťa mal pri sobáši vytetované na čele a tvojou povinnosťou je ho akceptovať! nie vychovávať, nie srať sa mu do života a do toho, čo má kedy robiť... jediné čo musíš je ho tolerovať!

simsalabim
30. okt 2011

@lavazza1988 ach nema cenu sa s tebou hadat. Kazda NORMALNA zena by dieta svoho manzela prijala. AK to nie je fetak, gembler, alkoholik a nasilnik... Bodka. Kopec normalnych ludi vychovava CUDZIE deti. A bezcitni ludia, ako ty, delia vsetko na MOJE a CUDZIE. Uz ti na nic odpisovat nebudem, mam pocit, ze ma phliti tvoja zast a zloba ...od ludi ako si ty, ruky prec.

vejinka
30. okt 2011

@lavazza1988 ty asi nebudes obetana matka ty budes velmi zla a pomstychtiva zena

berenika39
30. okt 2011

už prosím někdo ověřil u adminů, jestli je to z jedné IP? tolik hodných ženských se tu snažilo poradit a k ničemu 😀

Je opravený text otázky, není tam "decko", ale syn🙂

lavazza1988
30. okt 2011

@katarina7777 ja hned pred tým, ako som si sem sadla.

janie80
30. okt 2011

@berenika39 a to som si myslela, ze cez vikend tu nie su... 😉

zzzz128
30. okt 2011

@sashulka No ja neviem,čo čakáš že ti niekto napíše? Že je to ok,nič s tým nemáš? Prepáč ale ľudia riešia oveľa,oveľa horšie problémy než toto.Keď nevieš prijať to,ako to je,tak sa rozveď a máš pokoj. A jeho starí rodičia si tiež môžu povedať že má matku,nech sa stará ona. Alebo,ho vyhoď jak psa na ulicu a pokojne si zaspávaj vo SVOJOM byte so SVOJOU prádnou izbou.

lavazza1988
30. okt 2011

@zuzanockamt moje dieta nie je cudzi parchant...je to dieta, ktore od malicka nemalo mamu a ani otca, pretoze si nemohli dovolit starat sa onho. Nie je to dieta, ktore matka po niekolkých rokoch odhodila.

mirkita
30. okt 2011

@sashulka sasi ale co sa ti tu da poradit? ak potrebujes vyriest co so 17 rocnym chlapcom tak: prenajmite mu uplne iny byt, platte jeho starym rodicom nech je u nich, posli ho do internatnej skoly...???? alebo chod vypatrat jeho matku do IT a donut Filipa nech s nou ostane....
jednoducho je fajn ze si sa vyrozpravala, dala si sem svoje pocity...ale pokial nechces toto povedat priamo svojmu muzovi alebo to riesit inak nez tak ze Filip proste pojde k vam tak co viac tu napisat?
je to tazke, je to smola...keby som mala na vyber ci ma mat moj muz ine dieta a ono ma tu byvat s nami tak si radsej vyberiem ze nie...keby to bol fakt, pred ktory som postavena, tak ako matka by som to proste zobrala...asi nie s lahkostou, ale prijala by som to a snazila sa nech to co najlepsie zvladneme - kvoli svojmu dietatu, muzovi, tomu inemu dietu a sebe
ak by som nemala este nase dieta, tak na to asi pozeram inak a hlavne by som sa toho strasne bala...ale myslim ze ako zena tuziaca po dietati by som proste nemohla inemu dietatu spravit to ze ho ked ho matka okasle, ja budem trvat na tom ze aj otec by mal...a samej seba by som sa zlakla ze ako mozem mat dieta ked neviem dat strechu nad hlavou a trochu starostlivosti inemu dietatu...ktore zase nie je az take cudzie...ved to je dieta tvojho muza...ze si sebecka to je OK...ale musis sa asi trosku zamysliet a pozriet sa aj dalej do buducnosti nez len na krasnu dovolenku a plodenie dietatka...babetko je krasne, vyzera to idylicky mat v rukach maly uzlicek ktory das to vycackanej izbicky...ale realita je pestrejsia a nie je to len idealne...skusene maminy dobre radia ze kazdy oci a ruky na strazenie alebo kocikovanie su fajn...chalan moze skocit aj na nakup...ved jeho zaradenie sa do vasej rodiny nie je len o tom ze bude na pritaz...bude mat predsa aj nejake povinnosti...
ano mas pravdu ze jeho matka spravila blbost, mohli by sme to tu dlho rozoberat ale to by nic nevyriesilo
a moj syn bude mat jeden rok a vlastnu izbu nema a do 2 rokov zrejme ani nebude...je to u nas celkom zbytocne - spi v spalni a hrame sa v celom byte...keby sme mali o izbu menej, nic sa nestane
ak to nevies zmenit, proste sa s tym zmier...ak to nepojde, tak hadam vymyslite nejake ine riesenie /vacsi byt, zapojenie starych rodicov...mozno sa vrati mama a Filip bude chciet byt radsej s nou.../
drzim palce

och
30. okt 2011

dámy halóóó sú prázdniny, nie každý rodič si zajtra môže zobrať dovolenku 😉
a tipujem to na dvoch adolescentov s notebookami na kolenách a mrtne sa bavia 😉

piacere
30. okt 2011

@lavazza1988 a dieťa, ktoré matka po niekoľkých rokoch odhodí... je parchant?? 😕

macamac
30. okt 2011

@lavazza1988 😠 tak a dosť! už pritvďuješ na mňa moc!! k slovu "decko" teraz "pankhart" 😠
ty si čo za ženu????? vieš,čo znamená slovo "pankhart"????? asi nie-tak ho nepoužívaj
ty si DÚFAM NIKDY nepracovala s citlivými detskými dušami!! a dúfam už vôbec nie aj so zranenými dušičkami v DD!!!!
fakt už skonči 😠

li_la
30. okt 2011

@lavazza1988 Ale veď ani jeho matka ho neodhodila! A čo je jeho otec? Rovnaký rodič ako jeho matka...

lavazza1988
30. okt 2011

@macamac pracovala, preto deti v decaku tak lubim ako svoje vlatne, lebo na rozdiel od niektorých matiek, tychto deticiek matky by sa starat chceli ale nemozu si to dovolit a hned ako mozu, zoberu si ich k sebe

zuzanockamt
30. okt 2011

@lavazza1988 myslim si, ze medzi tym nie je ziadny rozdiel, ci ho niekto nechcel od narodenia alebo az po par rokoch - stale je to dieta ... nie tvoje biologicke dieta, cize podla tvojich slov "cudzi parchant" a ty by si taketo nieco predsa nezniesla - tvoje slova ... protirecis si 🙂

vejinka
30. okt 2011

@och ja mam notebook na kolenach ale som v spalni medzi spiacimi detmi 😉

berenika39
30. okt 2011

@macamac vůbec si to neber k srdci, nestojí to za to, je to provokace, právě kvůli tomu to dělají.... 😝 😝

tanyja
30. okt 2011

@berenika39 admin trošku upravil názov témy, lebo na to slovo DECKO sa už nemohol pozerať, však ten výraz hovorí o svojom 😉 😉
však keby som mala taký postoj ako @sashulka , tak nikomu dieťa nedoprajem, lebo sama som o dieťa prišla... to je predsa na hlavu
ja deti zbožňujem, či sú malé či sú veľké, bola by som len rada, že už sme veľká rodina 😉

katarina7777
30. okt 2011

@lavazza1988 cize tvoje 5 rocne dieta chodi spat o pol siedmej? to ako robis? vsak nam porad 😉

pikha
30. okt 2011

A este jedna vec. Vzi sa do koze toho chalana. Povedz svojmu sebeckemu egu, nech na chvilu drzi hubu a vzi sa do koze 16rocneho chalana, ktoremu sa rozsypal zivot. Tu nejde len o teba a tvoje plany. Nikto ti neberie, ze chces mat svoje dieta, ale to neznamena, ze musis byt bezohladna k tym ostatnym. Ten chalan nepotrebuje nic ine, nez na chvilu prichylit, kym sa zorientuje v novej situacii a pojde svojou cestou, a ty mas sancu mu pomoct. Z ludskeho hladiska, ako pomoc cloveku, nie z pohladu koho je to syn a komu patri a kde nepatri. Mas sancu pomoct mu na starte do sveta dospelakov, mas sancu mu pomoct , aby nezanevrel na zeny,pretoze tie co mal rad ho opustaju, mas sancu pomoct mu stat sa spravnym chlapom, kua ved to je z ludskeho hladiska uzasna moznost. Nevies, co budes ty potrebovat o desat rokov, kde budes a s kym, a ci prave on nebude ten, co ti raz pomoze. Teraz sa ti mozno lahko hovori, ked si zabezpecena, mas rodinu atd. ale co dnes mame, zajtra mat nemusime. Nejdem ta tu strasit, len na to nezabudni.

ela2710
30. okt 2011

@lavazza1988 zvlastne, ze ich ,,lubis" a dovolis si pouzivat taketo tvrde slova

halo admini??? to ako trosku by som skontrolovala Ip dotycnych dam, lebo toto je uz ozaj vela

zuzanockamt
30. okt 2011

@och tiez si myslim, ze to nie je vsetko s kostolnym poriadkom tu 😀 ... ale tak admini uz hadam overili, co mohli, ked uz aj zmenili nazov temy

vejinka
30. okt 2011

@lavazza1988 ale uz vazne prestan sama nevies co pises..na jednej strane vsetky deti z nekompletnych rodin su pangharti hlavne ze jedno take mas doma..ale akoze je to tvje vlastne..naco sa tu hras-??? bavi ta to lebo nas to uz prestava bavit...mas asi vazny problem chod to riesit s odbornikom cim dalej tym viac urazat to "svoje" male v postielke tak uz radsej mlc!

berenika39
30. okt 2011

@tanyja proto jsem to podotkla, že jsem myslela, jestli při té příležitosti opravování názvu admin ověřil ty dvě stěžovatelky 😝

ela2710
30. okt 2011

@zuzanockamt som si ani nevsimla