Nechcem žiť s jeho synom
Mozno Vam budem pripadat zla a mozno vadna - neviem, len chcem pocut nazor inych a pripadne poradit. Mam 27 rokov a dva roky som vydata za muza, ktory je o desat rokov starsi. Z prveho manzelstva (ktore trvalo rok, brali sa preto lebo otehotnela a pol roka z rocneho spoluzitia bol na vojne) ma dnes uz 16 rocneho syna. Filip je mily, zlaty, mame fasa vztah, ALE nechcem s nim zit v jednej domacnosti a toto teraz hrozi, pretoze jeho mater sa zobrala a odisla zit do Talianska, pretoze v BA si nevie najst robotu a tam vraj hej. Akurat sa stahujeme do noveho krasneho trojizboveho bytu, kde ta tretia izba mala byt pre NASE spolocne dieta, ktore sme mali na blizku dobu naplanovane. Lenze ona sa skratka zobrala a odisla a Filipa nechala tu, zatial je u svojej babky. Moje pocity su asi take, ze proste nechcem s nim zit, nechcem aby ta izba, ktora mala byt pre MOJE dieta bude teraz jeho izbou, nechcem riesit nejakeho adolescenta, ktoreho matka ma zdrave obe ruky aj nohy, len je totalne nezodpovedna a zo dna na den odisla prec. Ja viem ze Filip za to nemoze, ale toto je moj zivot a ja ho neviem brat ako vlastneho, bojim sa ze mi to totalne nabura nase plany a ze z nasho dietata tak skoro nic nebude, lebo budeme riesit jeho decko.
@piacere obidve ten isty nenavistiny prejav 🙂 no niekto proste nezvlada situaciu tak pouzije svoj alternativny nick 🙂 to je proste internet ja sa tu na tom zabavam uz fakt co sa tu robi. :D
@sashulka ty mas bud ovela menej rokov ako hovoris, alebo si uplne prazda osoba. to co pises je cele zle. nehnevaj as na mna ale taku sebecku osobu som este nevidela. ano je to jeho dieta. a ostane na ulici, lebo babka s dedom povedia ze ich izba je obsadena dvomi psikmi a k vam tiez nepojde lebo izba je obsadena nenarodenym dietatom a empatickou macochou... ach jaj... je mi ta uprimne luto... kazda zena vstupujuca do vztahu kde su deti by si mala uvedomit kolka bije...
@macamac ak by sa mna niečo stalo, o moje deti by sa starali moji rodičia. Nechcela by som, aby moje deti vychovavala cudzia žena
@lavazza1988 a dufam, ze aj manzelovi by si odporucila byt do konca zivota samemu... a pre istotu bez deti, lebo tie by vychovavali tvoji rodicia...
@lavazza1988 ok-ale ani tvoji rodičia tu nebudú navždy, možno budú starí,chorí...skrátka...no...neva,to bola len taká úvaha 😉
@sashulka asi to napadlo baby aj preto,lebo to su vase jedine prispevky
ona mala 18 rokov ked filipa porodila, stetku zacala robit az par rokov potom, lebo sa jej nikdy nechcelo robit normalne, lepsie bolo obstastnovat starych chlapov... zobrala sa z tyzdna na tyzden, filipa dala k svojej matke, dokym mi prerobime nas novy byt...svoj stihla uz davno prenajat... taka je situacia...nam to oznamila dva dni pred odchodom.
@sashulka O chlapa ktory nie je schopny a ochotny postarat sa o SVOJE dieta by som ani nezakopla.
Ak je ten tvoj schopny aj ochotny,tak si to cen a važ,lebo raz bude schopny a ochotny sa postarat aj o VASE splocne dieta.
Keby sa teraz prejavil ako sebec-bude sebcom aj pri vasom dietati a tebe.
Toto by ti malo ukazat akeho spolahliveho partnera mas a mala by si ho praveže podporit a uznat jeho snahu SVOJMU synovi pomoct-to by si mala ako milujaca manželka-nie tu takto nadavat na jeho ex-tu nezmenis a ani s nou zit nebudes.
@piacere nie nemáme rovnakú IP pretože ja ju nepoznám, ja sem píšem len svoj vlastný názor. A ja nie som taka ubohá aby som si písala sama so sebou. Prepáč,ale o koliesko naviac rozhodne nemám.
@lavazza1988 jeho otec ale nema novu rodinu iba novu zenu. jeho otec ma stale syna. preco by mal ist niekam do talianska ked otecko s jeho ubytovanim zjavne suhlasil a nikto ma nepresvedci o tom , ze o tom nevedel.. to asi len maminke zabudol oznamit
@lavazza1988 akej sebeckosti? Ved co bolo pre teba dolezite v 16 skus si spomenut.kamarati skola a zurky. Ak mu mama dala ultimatum a vzdy sa k nemu chovala nie najlepsie..tak co asi urobi..vzoprie sa matke a spolieha sa na otca! A co spravi mladucka macocha? Neprijme ho a tym si vykope vlastny hrob. Totalne sa zmeni spravanie dovtedy milovaneho manzela a hadky budu na dennom poriadku! Skor ci neskor pride rozvod. Chlapec bude strasne trpiet a mozno si siahne na zivot. Uf dost krute nie? Len koli jej sebeckosti!
@pici :D tak ty mas pravdu snad v kazdomprispevku krasne vzdyvystihnes podstatu! super! 🙂 uz dlhsie tasledujem v diskusiach musela som ti napisat :D
@macamac moji rodičia sú mladý, dufam, že nezomrú skor ako na vysokú starobu. A ak by sa o moje deti nemohl starať moji rodičia, sú tu ešte krstný rodičia mojich detí, tety, stríkovia, veľa ľudí z mojej rodiny, ktorí moje deti miluju tak velmi ako ja.
@sashulka a ak je stetka /ako tvrdis ty/ tak ako tvojmu muzovi bolo ukradnute v akych pomeroch vyrasta jeho dieta? ja tomu nemozem uverit...to ako ked nema moralne zasady ona, tak ich nema ani tvoj muz? a to, ze rodila v 18-tich nie je ziaden hriech 😉 a zrejme nerodila sama od seba, ked vedel vtedy dopomoct aj otec, tak sa predsa musi starat aj on
@lavazza1988 Preco cudzia zena 😕 -hadam vlastny otec 😉 mas to dake pomylene,dievca.
Alebo si svojho muža vobec nevažis ako otca svojich deti a nedoverujes mu-naco s nim potom chces plodit dalsie dieta-ked je taky o nicom?
jezismaria, ludia, to sa to tu pekne rozbehlo ..... na jednej strane chapem aj zakladatelku, ale na druhej strane (zivot ma uz stihol naucit) clovek nikdy nedostatne od zivota presne to co chce a planuje, treba sa aj trosku obetovat a trosicku pokory .... hovori sa, ze nieco za nieco, jednoducho treba sa naucit zit aj s novou situaciou a nevidiet v nej len to zle a najhorsie......
@lavazza1988 si si ista??? 😀 sorry,nedalo mi. 🙂
ja sice deti este nemam, ale fakt si neviem predstavit, ze sa vezmem a svoje dieta necham v inej krajine sice so svojim otcom, ale s jeho novou zenou a rozbijem tomu malemu cely jeho zabehnuty zivot...to ona mu prevratila ceky zivot lebo haji svoje zaujmy a nie ja! ONA JE JEHO MAMA!
@lavazza1988 draha, vies, ako sa to hovori, clovek mieni a pan boh meni, clovek by mal ratat aj s prekvapeniami najrozlicnejsieho druhu, moj otec tiez urcite neplanoval, ze v 40-tke ostane sam s tromi detmi a chvalabohu nasiel si zenu, ktora mala na rozdiel od autorky temy velke srdce a vzala si nielen jeho ale aj nas za svoje
tak ak vy dve nie ste jedna.. tak potom klobuk dole.. dve mimozy
@sashulka ty si naozaj myslis, ze cely svet sa toci okolo teba? lebo ty chces a tebe sa to nepaci, tak sa vsetci budu zariadovat podla teba? filipova mama ma tiez pravo si zariadit svoj zivot, nech je akakolvek a ked jej syn chce ostat radsej tu, s jeho otcom, tak kde je problem? ze tebe sa to nepaci? tak sa rozved a zi si podla seba, ked sa mas tak rada...mala si sa zamysliet, ked si sa vydavala, ci by si dokazala prijat jeho syna, nie tu teraz hystercit...
@sashulka úplne chápem tvoje pocity, hoci som nikdy v takej situácii nebola, nie si vôbec egoistická, ale na druhej strane mi je moc ľúto Filipa - podľa mňa už dávno nie je dieťa - keď sa sám - ako vravíš - rozhodol zostať. Píšeš, že máš s ním fasa vzťah, kamarátsky. Zrejme to v živote nemal ľahké, ak ho máš trochu rada (myslím, že áno) tak mu skús aspoň na tú chvíľu spraviť atmosféru domova, veď nebude žiť s vami večne. Za chvíľu sa bude chcieť osamostniť. Viem, že pocity čo máš, sú veľmi čerstvé. Ja ti želám, aby to všetko dobre dopadlo - nech už to bude akokoľvek, aby ste našli kompromis, ktorý by z vás spravil štastnú rodinu. Držím palce.
@lavazza1988 ok, len aby tá široká rodina potom neriešila to isté-ich partneri aby neboli tiež sebci a nenazývali tvoje deti "cudzími deckami" o ktoré sa má postarať ich schopný rodič
lebo ono vzťahy sú krásne-kým neprídu problémy 😉 viď sashulka
a keď pôjde do tuhého-aby deti nezostali na ulici 😉
@vejinka myliš sa, ja som v 16 rokoch nevedela čo sú to žúrky. Ja som bola ponorená len do učebníc a ak ti mám pravdu povedať, nemala som jedinú kamošku, a vieš prečo? Lebo škola bola prvoradá a s bifľoškami sa nikto nebavil.
A mladučká macocha sa musí prisposobiť a on nie? Ja byť jeho matkou tak ho chytnem, vyplieskam a ide so mnou či chce alebo nechce. A ak by nešiel, mohol by ist do decáku a hneď by si rozmyslel čo urobí. Toto svedčí o Filipovej rozmaznanosti a o ničom inom. Veď týmto všetkým bude trpieť len jeho macocha-a nie, nie som to ja.

@pici 😀 😀 😀