icon

Nechcem žiť s jeho synom

sashulka
30. okt 2011

Mozno Vam budem pripadat zla a mozno vadna - neviem, len chcem pocut nazor inych a pripadne poradit. Mam 27 rokov a dva roky som vydata za muza, ktory je o desat rokov starsi. Z prveho manzelstva (ktore trvalo rok, brali sa preto lebo otehotnela a pol roka z rocneho spoluzitia bol na vojne) ma dnes uz 16 rocneho syna. Filip je mily, zlaty, mame fasa vztah, ALE nechcem s nim zit v jednej domacnosti a toto teraz hrozi, pretoze jeho mater sa zobrala a odisla zit do Talianska, pretoze v BA si nevie najst robotu a tam vraj hej. Akurat sa stahujeme do noveho krasneho trojizboveho bytu, kde ta tretia izba mala byt pre NASE spolocne dieta, ktore sme mali na blizku dobu naplanovane. Lenze ona sa skratka zobrala a odisla a Filipa nechala tu, zatial je u svojej babky. Moje pocity su asi take, ze proste nechcem s nim zit, nechcem aby ta izba, ktora mala byt pre MOJE dieta bude teraz jeho izbou, nechcem riesit nejakeho adolescenta, ktoreho matka ma zdrave obe ruky aj nohy, len je totalne nezodpovedna a zo dna na den odisla prec. Ja viem ze Filip za to nemoze, ale toto je moj zivot a ja ho neviem brat ako vlastneho, bojim sa ze mi to totalne nabura nase plany a ze z nasho dietata tak skoro nic nebude, lebo budeme riesit jeho decko.

jerryjanka
30. okt 2011

mne to trocha pripadá ako dupkanie maleho dievčatka, našla si staršieho muža, zjavne dobre zabezpečeného, žije z jeho peniažkov, a teraz sa bojí že sa o svoj luxus bude musieť deliť. Ach jaj. 😔

sashulka
autor
30. okt 2011

@pici ja som pisala, ze rozvratila jeho zabehnuty zivot - v tom byte byval, vyrastal, mal tam svoju izbu, kamaratov...

zivika
30. okt 2011

@lavazza1988 dufam, ze nie si realna...

janie80
30. okt 2011

@lavazza1988 ale on tu bol skor, ako mladucka macocha... a on nevedel, akym rodicom sa narodi... zato ona vedela, koho si berie za manzela...

lavazza1988
30. okt 2011

@macamac ja som v decáku pracovala a viem ako to tam chodí. A než by moje deti mal vyrastat v novej rodine mojho manžela, tak radšej by som ich dala do decáku,lebo tam majú všetko a chýba tam len ten otec, ktorý vlastne v ich živote neboj ajtak.

aela
30. okt 2011

@sashulka a este jeden priklad zo zivota, ked tak pises, co si nevies predstavit, moja svagrina sa rozviedla s muzom alkoholikom, nechala mu dvoch synov 10 a 11 rocnych a odstahovala sa daleko, milemu svagrovi neostavalo ine, len ist konecne na protialkoholicke liecenie a postarat sa o synov, ktori su dnes uz dospeli, s odstupom casu je svagor svojej exmanzelke vdacny, pretoze toto ho dokopalo k tak radikalnemu kroku a tiez by mnohi mohli povedat, ze ju nechapu...

tortelinka
30. okt 2011

@lavazza1988 skus si to este raz precitat a uvazuj co tu davas

ani_sama_neviem
30. okt 2011

@lavazza1988 boze ty siale tvrdá! fuuuu..... no ty nejsi vojačka nahodou? vsak z teba sála hnev ako z pekiel .. si ty vobec zena?!! ja is myslime ze nie a ak ano tak velmi tvrdá a "empatická" ako hrom....

vejula
30. okt 2011

@sashulka prepač ale kebz si nepovedala svoj vek tak tych 17 by som tipovala tebe.
Vieš život je raz taky. Človek mieni, pan Boh meni. A ty ak miluješ svojmňho muža a nechceš o neho prisť, tak budeš musieť velmi rychlo zmeniť svoj egoisticky postoj, a naučiť sa milovať aj dieťa tvojho milovaneho. Ak tohto niesi schopna, Vôbwec si sa nemala vrhať do manželstva s mužom so zavazkami. Zamysli sa nad tym či je tvoja laska skutočna a či nemiluješ hlavne len samu seba a to ostatne tu je len pre teba, ale i ty sa musiš v živote obetovať,aby si pochopila čo je laska. Lebo to nieje len brať ale aj sa darovať a prinašať obete z lasky k tomu druhemu

macamac
30. okt 2011

@lavazza1988 ale on tam bol-čítaj pozorne 😉
keď mama ulietavala si zarábať-staral sa oňho
a sorry-že decák lepší ako vlastný otec? 😕 to čo za názor preboha? 😔

kaby
30. okt 2011

@sashulka Nikdy som tu k nikomu nebola hruba, ale tento prispevok mi vyrazil dych.... Pripad pre psychologa.. Aj ked osobne si myslim, ze kazdy sudny clovek ti odporuci nemat vlastne dieta. Absolutna nezrelost. Milujes len SEBA??
Zena, ktora miluje svojho manzela, berie ho takeho aky je, so vsetkym ... aj s jeho detmi. Ked ti tak vadi jeho syn, naco si si ho brala? Kazda zena ktora si vezme partnera so zavazkom musi ratat aj s takouto situaciou.. Nemusi to byt prave odchod matky, matka moze dietatu zomriet, dieta sa moze rozhodnut zit s otcom, atd.... a potom co??? Normalny rodic miluje viac svoje dieta a nikdy neda prednost svojej partnerke, aj ked je to napr. manzelka a mal s nou plan. ... O tom ako sa vyjadrujes k matke syna tvojho manzela - to nie je hodne ani komentara....
Ak si toto cele myslela vazne (stale tomu nemozem uverit), daj si pozor aby ti nezostal prazdny cely byt, nielen ta jedna izba.... A dufam, ze dieta mat nebudes, nie preto, ze ti to neprajem, ale pre dobro dietata, ktore by malo prist na tento svet tak sebeckej zene......

lavazza1988
30. okt 2011

@janie80 ona si brala muža zaviazaného platit alimenty a nie muža s deckom na krku. To by si ho rozhodne nezobrala. A verím tomu, že viac ako 3/4 mužov by sa nikdy už neoženilo keby mali decko vo svojej starostlivosti

poleva
30. okt 2011

zas sa tu vyjadrujú také,čo nemajú ani rozvedeného a ani muža s dieťaťom,nie ste a neboli ste v takej situácii,tak to neviete pochopiť a ani nemôžete...asi toľko k tomu...

tortelinka
30. okt 2011

@lavazza1988 pocuj! ty na com ficis dnes?

lavazza1988
30. okt 2011

@macamac otca ajtak nemal, tak decák lepší ako taka mater...ani v decáku by nemal otca tak ako ho nemal ked zil s materou. A ak by bol v decáku, nerobil by nikomu čiaru cez rozpočet

vejinka
30. okt 2011

@lavazza1988 ja jednoducho nechapem tvoj postoj..ak donutis 16 rocneho mladeho muza odist s matkou pochybnych mravou tak ti dam medailu chlapec vedel preco nexce ist s nou ved ho odvrhla ak som spravne pochopila a vychovavali ho stary rodicia kym sa nedokoncil byt jeho otca..ja nechapem co je na tom zleee ved je jeho otec ma na neho take iste pravo ako matka..a mimochodom lutujem tvoje deti ak sa ti vzopru to uz bduem cakat nejake krimi noviny kde matka utirala svoje dieta lebo nexcelo ist s nou "do obchodu" akoze fakt koniec toto 🙄 🙄

sashulka
autor
30. okt 2011

Presne tak, je docela mozne, ze keby odzaciatku byval Filip s mojim muzom, neboli by sme spolu...neviem to povedat s urcitostou, lebo som bola do neho strasne zalubena, ale myslim, ze je dost mozne, ze by ma to odradilo

macamac
30. okt 2011

@lavazza1988 😕 teraz-ktorú mater myslíš? lebo mne tam zapadajú obe ženy z príbehu 😀
aj keď teda sashulka nie je jeho "mama" 😝

mojkamoj
30. okt 2011

@sashulka vlastná matka ho opustila a nevlastná ho nechce...nevidím rozdiel medzi vami dvomi....prepáč si rovnako sebecká.....

macamac
30. okt 2011

@sashulka stačilo si to len predstaviť-že by s vami žil od začiatku-a teda možno by si sa nevydala 😉 a teraz neriešila 😉

ani_sama_neviem
30. okt 2011

@lavazza1988 ciaru cez rozpocet? :DDD takze dieta robi niekomu ciaru cez rozpocet? :D tak toto asi ani netreba komentovat..... vdaka panu bohu za moju matku a rodinu ... teba mat za matku radsej si to hodim...

katusska1
30. okt 2011

@sashulka ahoj, nečítala som celú diskusiu, poviem ti len k tvojmu prvému príspevku - nedivím sa ti, že ho nechceš prijať, vidíš za tým krivdu, že kvôli jeho mame ti zlyhali plány o budúcnosti a tebe to všetko ostalo na krku. Ale ak sa o neho bude chcieť tvoj partner starať a nebude sa ho chcieť zbaviť, ber to tak, že mu kedykoľvek môžeš zveriť aj vaše dieťa a je zodpovedný, neuteká pred problémami. Vkľude môžeš povedať mužovi o svojich plánoch, majte dieťatko, chalan môžno pôjde na vš a dieťatko aj tak hneď odmalička nepotrebuje svoju izbu. A ja keby som v jeho situácii, už keď sa na mňa vysere matka a odíde si, nezaujíma ju, čo je so mnou, hľadám oporu v otcovi alebo aj v tebe, keď píšeš že máte dobrý vzťah. Možno on sám od seba chcel byť s vami. Ja by som tiež cítila v prvých dňoch hnev na celý svet, ale možno má ten chlapec bližšie k tebe ako k mame, a môže to byť len pocta pre teba, a navyše v očiach svojho muža budeš vyzerať ako správna rozumná žena 🙂. Ale je len na tebe ako si to vyriešiš, držím ti palce a rozhodni sa správne, aby si si nič nemusela nikdy vyčítať 🙂

mia258
30. okt 2011

Na začiatku som nechápala ako niečo také môže byť pravda a jedna žena (vlastne dve...) si toto myslí. Teraz už vidím, že je to blud a pokojne môžem ísť pozerať telku 😀

lavazza1988
30. okt 2011

@mojkamoj nech som sebecká, ale nikdy nebudem v dome trpiet cudzie dieťa. Mám svoje a pre ne žijem.

kaby
30. okt 2011

odporucam vam nereagovat na nejaku lavazzu1988, je to osoba totozna s autorkou uvodneho prispevku... Musi sa obhajovat priblblymi prispevkami, kedze pozitivnej reakcie nedockala ...

macamac
30. okt 2011

@ani_sama_neviem fakt,že? aby som premýšľala štýlom-ak umriem, moje deti nenechám otcovi,ale pôjdu do decáku 😅 😝 alebo otec sa nikdy nesmie oženiť...alebo žiť v krásnej rozprávke,že ak sa nepostarajú moji rodičia-postará sa tak skvelá široká rodina 😀 no mám vidieť,ako sa všetci budú biť a trhať o 3-4deti do rodiny navyše. nech by boli nateraz vzťahy akokoľvek "rozprávkové" 😝

sashulka
autor
30. okt 2011

vy sa len vsetky hrate na obetave mamicky, laska k bliznemu a podobne...ale som zvedava, ci by sa vam pacilo, keby ste sa mali zacat delit o domacnost s deckom nejakej stetky. aj ked je to dieta mojho muza a dobry chlapec, nie je moj a nebudem ho tak nikdy brat! bude tak brat jedine svoje dieta! za to este nie som zly clovek! mozem s filipom chodit na dovolenky, na safari do afriky, do kina, byt s nim na vianoce...ale zit s niekym niekolko rokov kym nedostuduje v jednej domacnosti a prisposobit sa mu, to je predsa nieco uplne ine!

lavazza1988
30. okt 2011

@ani_sama_neviem no vidiš to, každí máme svoj názor a naň máme právo.

vejula
30. okt 2011

@sashulka skus mi odpovedať na to či miluješ skutočne svojho manžela viac ako tvoje predstavy o pohodli, ktore si si naplanovala?

berenika39
30. okt 2011

@kaby souhlas, 100% je to jedna osoba.