icon

Nechcem žiť s jeho synom

sashulka
30. okt 2011

Mozno Vam budem pripadat zla a mozno vadna - neviem, len chcem pocut nazor inych a pripadne poradit. Mam 27 rokov a dva roky som vydata za muza, ktory je o desat rokov starsi. Z prveho manzelstva (ktore trvalo rok, brali sa preto lebo otehotnela a pol roka z rocneho spoluzitia bol na vojne) ma dnes uz 16 rocneho syna. Filip je mily, zlaty, mame fasa vztah, ALE nechcem s nim zit v jednej domacnosti a toto teraz hrozi, pretoze jeho mater sa zobrala a odisla zit do Talianska, pretoze v BA si nevie najst robotu a tam vraj hej. Akurat sa stahujeme do noveho krasneho trojizboveho bytu, kde ta tretia izba mala byt pre NASE spolocne dieta, ktore sme mali na blizku dobu naplanovane. Lenze ona sa skratka zobrala a odisla a Filipa nechala tu, zatial je u svojej babky. Moje pocity su asi take, ze proste nechcem s nim zit, nechcem aby ta izba, ktora mala byt pre MOJE dieta bude teraz jeho izbou, nechcem riesit nejakeho adolescenta, ktoreho matka ma zdrave obe ruky aj nohy, len je totalne nezodpovedna a zo dna na den odisla prec. Ja viem ze Filip za to nemoze, ale toto je moj zivot a ja ho neviem brat ako vlastneho, bojim sa ze mi to totalne nabura nase plany a ze z nasho dietata tak skoro nic nebude, lebo budeme riesit jeho decko.

pici
30. okt 2011

@lavazza1988 pocuj ty mimoza. byt otcom je platit alimenty? no v niektorych pripadoch by som povedala, kiez by.. ale realita je ina. prava aj povinnosti. povinnost sa o dieta postarat. to ze o dieta nebojoval je problem jeho v dnesnej dobe by ho dostali na striedacku a tam by tvoje rady asi urcite nepochodili.. ty.. brala si muza so zavazkom platit alimenty...

stardust
30. okt 2011

@sashulka daj precitat svoj prispevok svojmu muzovi...

nelicefo
30. okt 2011

@jerryjanka ámen!!!!!! 100% súhla 😉

pici
30. okt 2011

@sashulka je to decko stetky a tvojho muza... lahko sa zabuda co? to nevies prezit ze doslo k situacii ze syn doteraz daleko a s mamickou je zrazu sucast co? tvoja sebeckost sa ti vypomstuje.. a este to iste nekonci.. skoncis sama ked budes takto uvazovat

vejula
30. okt 2011

@sashulka tak to tu ťažko budeš hladať oporu ☹ ty mysliš jedine na seba a je ti jedno čo sa stane s tym chlapcom. Myslim že škoda namahy všetkzm kočkam ktore si drali klavesnicu kvôli človeku ktory ma už jasne zadelene svoje priority ☹

vejinka
30. okt 2011

@sashulka ty niesi schopna milovat ..akoze sory ale myslis len na seba na svoje dobro na svoje pohodlie kto sa votrie medzi vas dvoch je automaticky rozvracac aj ked sa jedna o jeho VLASTNEHO SYNA!!! ty si pripad snazim sa zo vsetkych sil ta pochopit ale nech sa snazim ako viem..neda sa to nabuduce ked sa budes vydavat za muza najprv si zisti z akej rodiny pochadza ci nebol zenaty ci nemal deti a ci ESTE ZIJU!!!! proste sa nad sebou zamysli ak by takto uvazovali tvoji rodicia tak bud by si v mladosti este spachala samovrazdu alebo by si si doteraz buchala hlavu o mur!

pici
30. okt 2011

@sashulka keby tvoj muz toto cital, bolo by docela mozne ze ani ty by si dlho vydata nebola, na blvanie

janie80
30. okt 2011

@lavazza1988 "ona si brala muža zaviazaného platit alimenty a nie muža s deckom na krku" to uz je co za vyjadrenie? je otec? je... tak to stale bude "decko na jeho krku"

hirrina
30. okt 2011

@sashulka Moja, tak si si nemala brať chlapa so záväzkom. Buď si istá, že ak budeš mať takéto blbé reči, tak kopne s prepáčením do riti Teba a určite nie svojho syna. Ty s ním dieťa zatiaľ nemáš, takže hráš v jeho živote druhé husle, či sa Ti to páči, alebo nie. Jeho mama je síce aká je, s tým už neurobíš nič, ale budeš sa musieť prispôsobiť Ty. Nekrič hop - kým Ti nepreskočilo. Nikde nie je napísané, že za rok za dva budeš rozvedená Ty a niekto sa nebude možno raz chcieť starať o Tvoje dieťa...Nikto sa tu nehrá na obetavé mamičky, ale modrý koník je stránka kde prispievajú hlavne mamičky, ak si si to nevšimla a život je už raz taký, málokedy v živote vyjde všetko tak, ako si to plánujeme...Daj si pozor, aby si Ty neskončila niekde inde, ako v trojizbovom byte. Krv nie je voda...

kaby
30. okt 2011

uff....zapnuty caps lock.... dievcata volajte zachranku !! 😀

aela
30. okt 2011

@mia258 @kaby ako viete, ze tie dve su jedna osoba, da sa tu ta IP adresa niekde overit? 😕

zivika
30. okt 2011

ach jo, kde je nasa zlata briana 😀

macamac
30. okt 2011

@aela overí len admin, baby dedukujú 😉

estterka
30. okt 2011

co manzel,keby to ten chlapec cital ☹ teda len som to tu preltela,ale mama sa na nho "vyklasle" odide prec a teda normalne by mal byt s otcom a tam ho caka niekto takyto..

csina
30. okt 2011

@sashulka na jednej strane dokážem pochopiť rozhorčenie z tvojej novej situácie...viem, mala si isté plány a do tých plánov ti mládenec nezapadol..ale..je tu, nenarobíš s tým asi nič.. Túžba po krásnej mladej rodinke s malinkým bábom je v tvojom veku úplne prirodzená, mala si istú prestavu a tá sa ti nenapĺňa, takže je to stresujúce ...ale... Polemizovať o tom, čo jeho matka mala, alebo nemala urobiť je myslím celkom zbytočné a tvoju situáciu to nijako nerieši.. Neviem, nikde nepíšeš o tom, čo na to celé hovorí tvoj manžel, ako to vidí svojim pohľadom?? Myslím, že tiež má ťažké srdce na svoju ex, ale rovnako asi má záujem postarať sa o syna a dopriať mu, čo biologická matka už nechce. Ako som v úvode písala, dokážem ťa pochopiť, ale ak sa na to pozrieš z viacerých uhlov, sama musíš uznať, že tvoj postoj je trochu extrémny.. Skús sa vžiť do kože tvojho muža..akoby si sa cítila, ak by si ty mala dieťa a on by ho odmietal prijať, pretože mal INÚ predstavu o vašom spoločnom žití.. Čo by si urobila? Nechala by si dieťa napospas osudu, ktoré si samo nevybralo, alebo by si nechala necitlivého manžela a poobzerala sa radšej po nejakom empatickom partnerovi, ktorý by ti bol oporou v dobrom i v zlom....? Držím ti palce aby si sa rozhodla správne.. 🙂

vejinka
30. okt 2011

radsej do decaku jak k vlastnemu otcovi tak toto je uz aj na mna moc!

lavazza1988
30. okt 2011

@berenika39 ty si nechapavá? Ti hovorím, že nie som ona!!! Ja mam len kamošku, ktorá má manžela a ten bol raz rozvedený a má s bývalou decko. Zatial sa u nich nič také nedeje,ale ak by som mala prísť k nim a pozerať sa, ako kamoška lieta okolo cudzieho decka bolo by mi zle z toho a uprimne by som ju ľutovala. Radšej by som vychovávala dieťa z decáku ako dieťa matky, ktorá zlyhala v ulohe matky

ani_sama_neviem
30. okt 2011

@sashulka ale ty si vedela do coho ides... no podla mna vedela ako vedela.. totizto ty si asi moc nchapes co znamena mat dieta aj ked je muz rozvedeny a nezije s dietatom a palti len alimenty tak si cakala ze tptak aj ostane lenze moja mila zivot je nevyspytatelny a on je jeho rodic a ak si vedela a aj on ak vedel aku ma ten filip matku ze je hentaka ako vravis tak ta mal dopredu upozornit na to ze take neico sa stat moze ze vam ho necha pretoze konec koncov je ot aj jeho syn a ma na to pravo v podstate ta jeho matka no ale to je jendo ju riesit nebudem tu ide o princip veci ze ty si isla do vzrahu s rozvedenym chlapom a mohla si apson tusit co to so sebou obnasa no podla mna si nezrela a nechapes resp si si to nevedela ani predstavit ze tak to moze dopadnut no ale vsak ok hlavne klidek uz sa tolkop nerozciluj.. chod si lahnut vyspi sa na to a ries to hlavne s tvojim muzom tu na fore aj tak ta vela zien nepodpori v tom co pises ..... zmen postoje a hodnoty zivota

sashulka
autor
30. okt 2011

lavazza som rada, ze aspon jeden realisticky uvazujuci clovek sa tu najde, ze aspon ty sa nehras na citlivu a laskyplnu...myslim, ze tak ako uvazujem ja, uvazuje vela zien, len asi nechodia na taketo stranky. .. tak som teda zla a sebecka a neviem aka, ok, predpokladam, ze ani jedna nemusite riesit taketo veci. pretoze, ak ste to nezazili, tak neviete ake to je.

julianka777
30. okt 2011

preboha...to uz je aka doba ,ze muzove dieta nikdy nebude tvoje...sama pises,ze ti nikdy neublizil a ze je dobry chlapec...ty si jedna sebecka zenska...je mi z teba zle a keby ta stretnem na ulici,tak by som ta najradsej prefackala...aj krajsie by som ti napisala,ale nechcem byt vulgarna...fuj...idem objat zachod

lavazza1988
30. okt 2011

@janie80 ano, brala si muža povinného platit alimenty. Nech ti napíše čo má v sudnom rozsudku. Kamoškin manžel má písané, že dieťa sa zveruje do výchovy matky a otec je zaviazaný prispievať na výchovu maloletej sumou xyz

poleva
30. okt 2011

@sashulka ja ťa chápemm,neznamená že si zlá žena,ako píšem vyjadrujú sa tie čo o tom nemajú ani páry,poviem ti len jedno,musíš sa s tým vysporiadať sama a to bude najlepšie,,,nikto ti nepomôže,žiť s ním budeš ty

janie80
30. okt 2011

@lavazza1988 a deti z decaku nie su deti matkiek, ktore zlyhali v ulohe matky? 😅 😅 😅

mia258
30. okt 2011

@aela neviem, ale keď si prečítam príspevky od jednej a od druhej... rovnaký štýl písania, vyjadrovania, myslenia...

acko
30. okt 2011

@sashulka nebudem ti nadavat, lebo trosku viem pochopit tvoju situaciu. aj ja si rada veci planujem a potom tie krasne plany naplnam. ale uz som sa naucila, ze zivot je pes, a veci sa nie vzdy deju podla toho ako sme si ich naplanovali. toto je v tvojom zivote jedna z nich. a ver mi, ze je to uplna banalitka. bud rada, ze si zdrava aj ty, aj tvoj manzel, ze filip je zdravy a podla tvojich slov aj rozumny chlapec. predstav si co by bolo ak by nebol uplne zdravy a vyzadoval by si kazdodennu starostlivost... alebo ak by bol problemovy - drogy, kradeze atd. ludia riesia denne ovela ovela horsie necakane veci ktore im skrizia plany a ktore su neodcinitelne (smrtelne tragedie, nehody, nevyliecitelne choroby), ak by sa ti nieco takehoto ovela horsieho stalo, pochopila by si, ze toto je vlastne hlupost a banalitka a este rada by si mozno zobrala tuto situaciu.

ako pisu ostatne zienky, ked si si tvojho muza brala, vedela si ze ma syna a v takychto pripadoch na par percent s tym musi clovek pocitat...

urcite je velmi neprijemne, ze vybudovali ste si spolocne byvanie, doma mate pohodku, taka uplna banalitka - ked ste sami dvaja, mozes si doma behat hoci naha, upratujes len svoj a manzelov neporiadok - no je to iste pohodlie, jasne. ked si to predstavim ze u nas by zrazu nastal nejaky takyto "skrt" ze mi sem pride nejaky dospievajuci chalanisko - nuz prijemna predstava to nie je. myslim, ze v tomto ta vsetky vieme pochopit.
nuz ale, "shit happens".

s tym ako to je evidentne nic neurobis. nepomoze ti rozculovat sa ze jeho mama sa zachovala nepekne. nic s tym nespravis, jej charakter nevyrovnas. ber aktualnu situaciu ako fakt a postav sa k tomu zodpovedne. mozno pre chalana (pre jeho vyhliadky na uspesny zivot) bude aj lepsie ked bude byvat s vami, bude mat pred sebou vzor zodpovedneho otca a jeho slusnu partnerku (teba). Bude vidiet ako sa ty budes s laskou starat o svoje dietatko, nauci sa co su to spravne rodinne hodnoty. A ak je to sikovny chalan, tak urcite velmi vela ti s dietatom aj pomoze.

co sa tyka izbicky, ano, kazda zena si pre svoje babatko zela pripravovat krasnu izbicku, postielku atd. ale faktom je, ze tehotna este nie si, ked otehotnies tak pocitaj 9 mesiacov tehotenstva, potom minimalne 6 mesiacov babatko aj tak musi spavat s vami. dokonca aj dlhsie mozno. cez den sa aj tak bude hravat v nejakom kutiku v obyvacke - aby si ho mala v dohlade ked budes varit atd. a kym bude vo veku ze tu vlastnu plnohodnotnu izbicku bude potrebovat, bude mat filip pomaly 19 rokov a mozno sa sam bude tahat do vlastneho. alebo mozno k babke, mozno sam pochopi, ze vam trom ako rodinke nechce zavadzat.

najhorsie co teraz mozes spravit je byt nenavistna voci tomu chalanovi. on za nic nemoze. treba sa prekonat a prijat ho s laskou - je to krv tvojho muza. a pravdupovediac to, ze tvoj muz uvazuje ze ho vezme k vam, je super vec, lebo vidis, ze ako ma svoje dieta rad, a je odhodlany sa o neho postarat aj ked vam to skrizilo plany.

snaz sa na tej situacii najst pozitivne veci, a pozeraj sa na celu tu situaciu s trosku vacsou davkou pokory. a s mensou mierou ega. snaz sa, aby ta kazda takato vec v zivote, ktora nie je plne v sulade s tvojimi planmi, posilnila, a spravila ta lepsim clovekom. ukaz tvojmu muzovi, ze si skvela zena, ktora je ochotna obetovat kus pohodlia pre jeho syna. on ta za to urcite bude este viac lubit.

uz som to vyssie pisala, ze nie je to nic neriesitelne a neodcinitelne. mozno po par mesiacoch sa situacia vyriesi aj sama k spokojnosti vas vsetkych (mozno sa jeho mama vrati, mozno sa filip sam bude tahat do vlastneho, mozno k babke, ked bude vidiet ze mate babatko...) tak sa zachovaj tak, ak by si sa vedela aj po nejakom case na seba pozriet do zrkadla s tym, ze budes na svoje rozhodnutie hrda, a ze aj tvoj muz bude moct byt na teba hrdy a bude si ta za to vazit.

vejinka
30. okt 2011

@lavazza1988 uff akoze sory ale co myslis kolko deti sa dostane do decaku prave z takychto rodin??? milion!! a ty o tom vobec nemusis vediet ked si to dieta adoptujes! to je co??? toto ta tusim este nestihlo napadnut! 😝

ani_sama_neviem
30. okt 2011

@lavazza1988 ano to mas jedinu pravdu na nazor mame pravo kazdy ja lenze si dost tvrda zena . no ale vsak ok mne to je jedno ja som sa tiez len vyjadrila 🙂

martinka17
30. okt 2011

@sashulka áno, ten posledný príspevok je sčasti pravdivý, ale slová zlá by som nahradila skôr nezrelá a detinká. Miesto aby si sa tešila, že si sa vydala za chlapa na pravom mieste sa tu šťažuješ a čakáš ľútosť. smutné ☹

zivika
30. okt 2011

@lavazza1988 a deti do decaku nosia bociany?

estterka
30. okt 2011

@sashulka a teraz ti poviem jednu vec,nasi sa rozviedli ked som mala rok,kvoly inej zene,ktoru sa nasiel moj otec. doteraz je s tou zenou zenaty a je to moja najlepsia kamoska. vzdy som tam a aj teraz mam otvorene dvere,mam tam dvoch bratov a nikdy nikto nerobil ziadne rozdiely. brala si muza s dietatom a ja som cely zivot vedela,ze ak by sa nedajboze nieco stalo mojej mame,mam kam ist a nezostanem sama. az po precitani takychto prispevkov vidim,ake stastie som mala. ale na taketo zivotne kroky treba ocividne vyspelu a vyrovnanu zenu.