icon

Nechcem žiť s jeho synom

sashulka
30. okt 2011

Mozno Vam budem pripadat zla a mozno vadna - neviem, len chcem pocut nazor inych a pripadne poradit. Mam 27 rokov a dva roky som vydata za muza, ktory je o desat rokov starsi. Z prveho manzelstva (ktore trvalo rok, brali sa preto lebo otehotnela a pol roka z rocneho spoluzitia bol na vojne) ma dnes uz 16 rocneho syna. Filip je mily, zlaty, mame fasa vztah, ALE nechcem s nim zit v jednej domacnosti a toto teraz hrozi, pretoze jeho mater sa zobrala a odisla zit do Talianska, pretoze v BA si nevie najst robotu a tam vraj hej. Akurat sa stahujeme do noveho krasneho trojizboveho bytu, kde ta tretia izba mala byt pre NASE spolocne dieta, ktore sme mali na blizku dobu naplanovane. Lenze ona sa skratka zobrala a odisla a Filipa nechala tu, zatial je u svojej babky. Moje pocity su asi take, ze proste nechcem s nim zit, nechcem aby ta izba, ktora mala byt pre MOJE dieta bude teraz jeho izbou, nechcem riesit nejakeho adolescenta, ktoreho matka ma zdrave obe ruky aj nohy, len je totalne nezodpovedna a zo dna na den odisla prec. Ja viem ze Filip za to nemoze, ale toto je moj zivot a ja ho neviem brat ako vlastneho, bojim sa ze mi to totalne nabura nase plany a ze z nasho dietata tak skoro nic nebude, lebo budeme riesit jeho decko.

macamac
30. okt 2011

@lavazza1988 😀 😀 a v decáku nie sú náhodou aj deti matiek,otcov-ktoré zlyhali??? to čo píšeš,preboha???
Bože dobrotivý, detičky nevinné, nikomu na tomto svete neublížili-a ako strašne sa ubližuje im!!!!!!
ja milujem deti-veď s nimi pracujem, a teda takéto rozdiely-deliť deti na tie z decáku, na deti môjho muža, svoje,.....
hlavne,že ľudia sa o psov mnohokrát lepšie starajú ako o svoje deti a svojich rodičov 😝

tortelinka
30. okt 2011

@lavazza1988 pocuj, doteraz si bola iba trapna, ale nevyskakuj tu o detoch z decaku, vies o tom jedno velke...tak prosim ta, skludni hormony!

fuska
30. okt 2011

@sashulka Podla mna prenasas svoju nenavist k "stetke" na jej syna. Neviem, ako sa k tomu celemu stavia ten chlapec, ale podla mna tiez nie je nadseny, ze ked bude u Vas byvat, coskoro k nemu pribudne "urevany drobec". Myslim si, ze niet ineho vychodiska, iba sa so situaciou zmierit a netrestat chlapca za to, ako sa chova jeho matka. Pises, ze mate spolu dobry vztah, ze je super, tak nechapem, preco by ste ho nemohli prichylit. A ked nie je typ, ze mu bude vyhovovat dostavat vreckove a lenosit za pecou, coskoro mozno pojde na vysoku skolu a Ty budes mat od neho pokoj...

janie80
30. okt 2011

@lavazza1988 a co city otcov? rozvedu sa s matkami svojich deti, lebo si s nimi nerozumeju (alebo z akychkolvek inych dovodov) a maju platit ako murovani a nic viac? a co city tych deti? rodicia sa rozvedu a dieta ma mat automaticky len jedneho rodica? lebo otec je LEN OTEC?

pikha
30. okt 2011

@sashulka Ak sa tvoj prispevok dostane k tvojmu manzelovi, asi bude velmi smutny. A rovnako tak bude smutny Filip. Vsetko, co v zivote robime, sa nam raz vrati... ty mas teraz moznost pomoct chalanovi, ktory to ma v zivote tazke, a rovnako tak mas moznost nechat ho v tom bordeli plavat. Dobre si rozmysli co urobis, aby si sa raz nemusela sama pred sebou hanbit.

vejinka
30. okt 2011

cista psychiatria toto tu 😀

vejinka
30. okt 2011

baby nenapadlo vas ze su zasa prazdniny? 😀

hirrina
30. okt 2011

@lavazza1988 A za to nemá povinnosti otca? Súdne rozhodnutie sa dá vždy zmeniť. Raz je otec, tak povinnosti bude mať do konca života, pokiaľ teda nie je nejaký odľud. Ja jej to tiež nezávidím, mala úplne iné predstavy o živote, no snáď si nemyslí, že ten chalan je z toho celý šťastný že má ísť k nim. Aj tak sa mu nečudujem, že sa mu nechcelo ísť do úplne inej krajiny, kde by nepoznal nikoho.
Niekto z báb to napísal, keď si berieš rozvedeného, tak si berieš aj jeho rodinu. A veď má 16, možno za dva tri roky sa osamostatní a všetko bude úplne inak. A keby sa ten otec na syna vykašlal, tak čo si bude myslieť o jeho morálnych hodnotách. Partnera máme nielen kvôli tomu, že ho ľúbime, ale že si ho aj okrem iného vážime ako človeka. Aspoň by to tak malo byť. Človeka, ktorý by sa vykašľal v núdzi na svoje dieťa by som si ja určite nevážila. Je to však jej rozhodnutie a ona sa musí rozhodnúť.

lavazza1988
30. okt 2011

@sashulka ja sa ti vobec čudujem, že si sem také niečo písala. To by som si nechala pre seba a svoj názor by som povedala manželovi, kamoške medzi štyrmi očami alebo niekomu s kým sa možeš porozprávať. Ale neťahala by som to sem medzi matky, ktoré vačšinou nie sú rozvedený a nemajú iné decko než len to ich. Ak by sa im to stalo, hovorili by niečo iné. A never tomu, že píšu aby si to brala tak ako to je. Oni deti majú, preto nevedia pochopiť teba, že ty ešte dieťa nemáš a veľmi chceš. Vieš, ak sa teraz budeš starať 3-5 rokov o Filipa, plány s vašim dietatkom posuniete može sa stať, že o 5 rokov nebudes moct mať dieťa a za to všetko budeš vdačná rozmaznanému pebertiakovi, ktorému sa nechcelo ist niekam s matkou a ty sa budeš celý život trápiť myšlienkou, aké by bolo tvoje dieťatko teraz veľké, keby nebolo Filipa a ty s manželom by ste mali vlastné dieťa

acko
30. okt 2011

no zial taketo veci - ze ten chalan sa dozvie, ze partnerka jeho otca ho nechce - vedia u dospievajucich deciek narobit velky bordel. mladi maju bordel vela krat aj sami zo seba a zistit ze su nechceni a istym sposobom nenavideni (nemyslim ze sashulka ho priamo nenavidi, ale je tam citit velky hnev z tejto situacie, co si chalan moze po svojom vysvetlit ako nenavist voci nemu), tak tieto veci vela krat vedu aj k tragediam... puberta je najrizikovejsie obdobie zivota cloveka....

lavazza1988
30. okt 2011

@vejinka ale pre dieťa z decáku sa manželia rozhodnú slobodne a rozhodnú sa že ho chcú,ale Filip je dieťa, ktoré by chcel len jeden z tých manželov. V tom je ten rozdiel. Ale to asi nenapadlo teba

julianka777
30. okt 2011

@lavazza1988 tak ty jej pekne p***** pises...tiez mas teda rozum

vejinka
30. okt 2011

@lavazza1988 ak toto povie svojmu manzelovi moze si balit kufre ver tomu..nijaky normalny otec nedokaze pocuvat ako jeho manzelka novopecena odmieta prijat JEHO syna do domu..toto by mila zena asi nerozchodila..teda ak muz je vynimocne dobry mozno to este rozchodi a dokonca mozno navrhne riesenie ze jej dava cely den na to aby sa zbalila 😅

sashulka
autor
30. okt 2011

@lavazza1988 presne tohoto sa bojim

janie80
30. okt 2011

@lavazza1988 preco by sa o Filipa mala starat? ved mu netreba menit plienky a dojcit ho... preco by sa mali ich plany posunut? ako kocky pisali, deti do 2 rokov nepotrebuju svoju izbu.... a aspon by im mal kto s malym pomoct... preco to hned brat negativne?

mirka285
30. okt 2011

@sashulka vsetko sa Ti v zivote raz vrati,dobre si pamataj tieto moje slova 😔

vejinka
30. okt 2011

@lavazza1988 mas ty vobec zdravy rozum?? vinit chlapca ze ona akoze nebude moct mat deti?? ty nemozes byt kompletna!!!!!

acko
30. okt 2011

@lavazza1988 preco by mali plany na vlastne dieta posuvat o 5 rokov? 😕
ved to nie su nezlucitelne veci... co sa tyka velkosti bytu, ludia ziju aj v garsonkach s 2 detmi. co sa tyka starostlivosti, je to 16 rocny chalan, ktory sa vie sam najest, obliect, dostat do skoly... jedine co potrebuje je strecha nad hlavou a trosku porozumenia. ine kafe by bolo ak by bol problemovy. ale podla toho co zakladatelka temy pisala, tak nie je.

ja stale hovorim, ze vsetko v zivote, aj to zle, je vzdy na nieco dobre, zo vsetkeho sa treba poucit, snazit sa so vsetkym zabojovat so ctou. a poslat toho mladeho 16 rocneho chalana kadelahsie urcite nie je nic co by sluzilo ku cti. proste veci nebezia v zivote vzdy tak ako chceme.

sashulka
autor
30. okt 2011

@mirka285 a co konkretne sa mi ma vratit? ze nechcem zit s dietatom , ktore nie je moje?

macamac
30. okt 2011

@lavazza1988 vieč čo, ja celkovo neznášam slovo "decko" a ani ho nepoužívam

čo si ty robila vlastne v detskom domove? upratovačku? lebo to byl bol lepší prípad-aspoň pre tie deti
dúfam,že si nerobila priamo s tými "deckami", no amen tma,takú empatickú Pani Vychovávateľku mali 😔

martinka1981
30. okt 2011

@sashulka ja som prišla do vzťahu kde boli a su 2 deti mojho muža.Mali vtedy 9 a 12 rokov,začiatky boli ťažšie so staršim. Ich rodičia sa po rozvode dohodli na striedavej starostlivosti lebo deti to tak chceli. Takže tyžden u nas ,tyžden u mamy. Nebolo to jednoduche ani pre mna a určite ani pre nich.
Teraz mame 2 spoločne dcery a mladši mužov syn k nam stale chodi každy druhy tyžden,starši ma už 18r.preč tak ten už si žije svoj život ale u mamy. Ale chodi sem často a našiel si už aj cestu k svojim dvom malym sestričkam 🙂
Mladši mužov syn mi dokonca pomaha s deťmi,ked treba postraži,zabavi a ked som bola tehotna tak mi pomahal viac ako muž 😀 upratal hračky aby som sa nemusela s velkym bruchom zohybať.
Takže všetko ma svoje plus aj minus. A deti za to v akej su situacii nemožu 😖
Dokonca mi mladši drži stranku a da mi vždy za pravdu 😉 a je to fajn pocit mať doma "spojenca" 😉
Neboj časom sa všetko utrasie a zvyknete si na seba....
Prajem vela sil a peknych chvil s rodinkou 😉

vejinka
30. okt 2011

@lavazza1988 ja z teba nemozem..jasne ze ked ho matka nexce tak pride na rad oltec pokial je znamy..a ma o dieta zaujem co to tu pleties??

tortelinka
30. okt 2011

@macamac tiez by ma to zaujimalo..ale je to cele blbost

li_la
30. okt 2011

@lavazza1988 A ty si uvedomuješ, že nie všetky môžu byť len v role matky, ale aj v role takého dieťaťa ako je Filip? Autorku neodsudzjem, ani jej to nezazlievam, ani sa nad tým nečudujem... v podstate prečo aj? ale jedná sa o to, že by keby som vedela, že môj adoptívny otec o mne takto uvažuje, tak ani neviem, kde by som išla, kde by som sa utiekala... Prečo by Filipova matka mala zlyhať? Veď je to len žena rovnako ako autorka. A toto nie je jej zlyhanie? Zrejme doteraz sa o neho starala a starať sa o už vychované dieťa nie je veľký problém. Veď ani ten jeho otec nie je vzduch. Má rovnaké veľké pričinenie na tom, že tu je, prečo by sa teda o neho nemohol starať? Jemu sa nechcelo ísť s matkou? A prečo by chudák mal ísť do neznámej krajiny s neznámym jazykom? Nikto jej nekáže, aby ho nazvala svojím synom a on aby ju - autorku, nazýval matkou, ale na ulicu ho vyhnať nemôže!

pici
30. okt 2011

@lavazza1988 MIMOZA s najvacsim M. co ma filip spolocne s ich dietatom a reprodukcnymi schopnostami. ty musis byt tiez skvela matka ked radis inej zene a vnucujes jej aby dieta svojho partnera neznasala a v pripade nemoznosti mat spolocne dieta ho z toho este aj vinila.

ginger_fox
30. okt 2011

@sashulka ty si normalne chodiaci altruizmus a filantropia v jednom 😒

Predstav si, ze su na svete zeny, medzi ktore TY odmietas patrit. Moja matka bola jednou z nich. Moj otec bol rozvedeny, syna nemal v starostlivosti a "len" platil alimenty. Jeho prva manzelka vsak starostlivost o syna nezvladala(alkoholizmus) a tak siel moj brat byvat k svojmu otcovi a jeho mladej manzelke. Otec napriek tomu, ze brat zil s nim, stale platil alimenty a specialny ucet a ja ked som sa rodicom narodila, mala som o 16a1/2roka starsieho brata. Brat sa uz k matke byvat nevratil, odisiel od nas az ked sa osamostatnil.

A pruser ako sa karta obratila, po 5 rokoch sa moji rodicia rozviedli 😀. Po case si moja mami nasla noveho partnera, ktory prijal za dceru mna, tak ako pred rokmi prijala moja mama za syna syna mojho otca z jeho prveho manzelstva.

Tak len tolko mila pani egocentricka, zivot nie je cierno-biely. A ak ti to takto nevyhovuje, tak sa radsej hned rozved a na plodenie si pre dieta hladaj otca, co ine dieta okrem tvojho nema

tanyja
30. okt 2011

@sashulka nehnevaj sa, ale keď si sa zoznámila s tvojím mužom, už si predsa vedela, že má syna, takže teraz riešiť, že nechceš JEHO decko doma, je detinské...to, že mužov syn príde bývať, je normálne, je to predsa aj jeho syn, nielen biologickej matky a ak sa rozhodol, že chce byť s otcom, tak to treba akceptovať
kým budete mať bábo, tak Filip už môže byť dávno preč, pretože kým otehotnieš, vynosíš bábo, potom bude aj tak s tebou v izbe, bude Filip veľký. nerob v tomto smere paniku 😉 , nechaj veciam voľný spád a nasilu si Filipa nesprotiv, lebo to bude horšie 😉 😉

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
lavazza1988
30. okt 2011

@macamac ano, pracovala som v decáku priamo s detmi a vieš ty čo? Tie deti som zbožnovala. A vieš prečo? Pretože to boli úžasné detičky s nevinnými tváričkami, ktoré si vedeli vážit každého bozku či úsmevu. Moje prvé dieťa je dieťatkom z decáku a s manželom sme sa preňho rozhodli obaja, neprislo nám len tak, že ho niekto nechcel a nám zazvonil na dvere. A nikdy nevyslovim, ze moje prve dieťa je z decaku. Je to moje dieťa a lubim ho ako svoje druhe ci buduce tretie a stvrte. A tie deti v decáku sú slušnejšie vychované a vzdelané ako ktorékolvek iné z dobrých a bohatých rodín.

li_la
30. okt 2011

A navyše, 16-ročný chalan potrebuje prebaľovať alebo kŕmiť lyžičkou? Prečo by nemohli mať dieťa aj hneď teraz? A čo sa týka izby, hádam mi len nechcete povedať, že by ste dieťa hneď po príchode z pôrodnice tresli samé do izby. No už len to je takému bábätku veľmi treba...