Neférovosť voči manželovi
Ahojte, ako by ste reagovali na svokrovcov, ktori zdedeny byt darovali svagrinej a vasmu manzelovi, jej bratovi,ich synovi nedali nič. Vztahy s nimi uplne normalka bez problemov, stretavame sa pravidelne. Švagrina este k tomu nie je nejaka v nudzi ze by to potrebovala, je celkom prachata, keby je v nudzi, to by som este sa nejako snazila pochopit, ze sa voci mozovi zachovali takto nefer. Na jednu stranu ok beriem, je to ich vec, na druhu stranu moja vec je zasa, ze citim tuto nespravodlivost a asi sa nebudem k nim vediet spravat rovnako ako doteraz. Podotykam, ze my s manzelom sme si byt kupili sami na hypoteku, ktoru budeme este 20 rokov splacat, dojde mi to fakt nefer, jedno dieta nechat zadlzit a jednemu dat, a teda hovorim vztahy uplne ok, samozrejme ze svagrina je na navstevach u nich castejsie, celkovo je taka vychcana osobka, ktora ma prepocitane aj to, ze usetri, ked k nim ide na obed. Dik za nazory ….
ale nemozes sa hnevat ze vidia teba, lebio ty to riesis, ty si sas tym nevyrovnala, no maj taku tu svoju sebauctu a nedoprosuj sa a necakaj od nich nic. ano je to nefer, ze manzela z toho vynechali, no v prvom rade sa mal ozyvat on a nie ty
Ale prepáč, to nie je tvoja vec, aj keď stále neviem pochopiť, že niekto je schopný v podnikaní zarábať veľké peniaze a nevie ísť sam k zubárovi, hoci sa môže bat🤣🤣🤣, nuž a pri praní a varení, asi jej neostáva veľa času, keď zvládla podnikanie tak úspešne rozbehnúť.... Ja napríklad nezehkim a som doma a? Kebyže sa moja mam rozhodne mi o žehliť, nebránim jej, kebyže navarí, tiež sa poteším. Je to vec matky a dcéry a nie tvoja. Toto naozaj nie. Svokrovci vidia, že pomáhajú z vašej strany dosť, či? Nebudete mať dosť? Nedostali ste auto? A nepôjde to nikomu inému, či? Okrem iného teda. Písala si niekoľko x, že manžel nerieši, tak nerieš ani ty. Chýbať ti nič nechýba, tak? Ty podedis svoje, to ostatné nechaj na rodine svojho muža. Lebo budeš podľa prirýchlo riešiť fakt tie alimenty. Tvoj muž zjavne nie je udrety a vie rátať a rozumie tak trochu aj rodičom. Lebo podľa môjho názoru to nie je celkom tak ako pises😉bacha si na verejnom fóre....
Autorka, ako by si sa zachovala, keby ten byt dali vam? Povedala by si im, ze je to voci ich dcere nefer a dala jej polivicu z hodnoty bytu ?
@svetlonos asi ťažko.....
ad obrovsky dom a vyjadrili sa davnejsie - mozno prave po darovani bytu to prehonotia, alebo vam casom daju nejaku hotovost ... ty tu chrlis zlost a siru na nich, hras sa na ukratenu a urazenu, pritim si narokujes na nieco, na co de facto este stale narok nemas, mala by si (a nei ty, ale manzel) po ich smrti. a ako som uz Xkrat pisala - dar sa moze zapocitat do dedicstva. takze ked ti/vam to bude v zaludku lezat o 20-30 rokov, mozes to riesit pri dedicskom konani.
Ono naozaj je blbé toto riešiť online na MK. Si sa mala s mužom porozprávať, čo si zjavne urobila a muž vie podľa mňa čo a ako😉, všakže.... Ale fascinuje ma tvoja odhodlanost pre spravodlivosť. Tiež by ma zaujímalo, cy by ste sa sajbli so super podnikateľkou svagrinou, kebyže to je opačne. A bacha, opäť píšem bacha. Verejné riešiš a nevieš, čo kto číta a kde a kto ťa spoznal..... 😉
@janetinka27 presne tento pribeh mam pred ocami cely cas aj ja !
@maciatkolulu môj tip - v opačnom prípade by argumentovala, že veď oni predsa majú u dieťa, zaslúžia si viac.
Osobne poznám jednu, čo takto premýšľa
@nyusika neuveriteľne, na mňa ako na svokru, kebyže s týmto niekto vyrukuje..... Fuha.
@maciatkolulu že ?
A tie ženy sú skalopevne presvedčené o tom, že na všetko opísané majú proste nárok...
@evamarek77 a s akou radostou🤣🤣🤣🤣🤣
@evamarek77
@maciatkolulu podľa toho, či vidím u mojich súrodencov, im ich deti ten karavan s radosťou kúpia a ešte aj vreckové rodičom zabezpečia 🙂
Chápem, že ťa to vytočilo skrz manžela, podobne by som na tom bola, ale teda nestarala by som sa, možno by som akurát trošku popohnala muža do toho, nech sa popýta rodičov prečo to tak urobili. Lebo by sme chceli vedieť čo za tým je. Ale to by bolo asi celé.
@svetlonos tak ja by som urcite pocitala s tym ze keby dali byt nam, tak jej daju za to v hodnote zasa peniaze a urcite by som to tak povazovala za spravne napriklad
@maciatkolulu no ved ked ma niekto spoznal, tak spoznal a? 😅
@evamarek77 ale ved keby to minu na co chcu tak mi to je jedno, to som tu viackrat pisala, ja to riesim preto, ze ked sa rozhodli teda, ze si to nenechaju, neminu sami, ale daju detom, tak mi dojde nefer ze dali len jednemu, cele, keby si to rozflakali sami aj na kolotoč tak mi to je jedni
a preco by si nepocitala s tym, ze ty suridenca z polovice bytu vyplatis napr?
alebo proaktivne by si trvala, aby rodicia surodenca vyplatili?
alebo by si sa ozvala - a ak by povedali, ze nemaju/nedaju/necitia to tak, byt by si odmietla?
@alexi2211 ved to asi aj urobim, ze ho trosku postrcim, aby to spomenul, aby si ked tak uvedomili, ze si to minimalne vsimol a potom uz je to na nich
@ukulela vidis to ma nenapadlo, ze by manzel mohol chciet teda po sestre, aby ho vyplatila, ano dalo by sa aj tak, v pripade, ze by dali byt nam, mohli by sme ju mi vyplatit namiesto nich v podstate, aby bolo fer, ale to pochybujem, te by ona uznala napriklad, ona by presne povedala, te vsak oni mi dali a to ze vam nie, nezaujem ….
Naozaj milá autorka? a ak by nemali na finančné vyrovnanie manželovej sestre, ale byt by ste dostali - tiež by to bolo správne? Ak by sa manželova sestra ozvala, že Vy ste dostali byt a ona nedostala rovnaký diel finančný. Ako by ste postupovali vtedy? Urobím všetko preto aby moje deti dostali nehnuteľnosti pred uzavretím manželstva už len kvôli tomu, že neviem akých partnerov budú mať. Aby na mňa nevesta/ alebo zať krivo pozeral za to ako rozhodnem o svojom majetku. Mala som pre Vás pochopenie v začiatku diskusie,ale už nie.
Nechapem, na co si sa vlastne pytala, na co sa tu pyta vela zien, ked ich nezaujima nic ine, len aby s nimi niekto suhlasil. Ale ked nesuhlasi, nic, idem dalej, ja mam predsa svoju pravdu, vy mi tu nerozumiete.
Tak ked nechces poucut aj iny nazor, ako svoj, tak sa nepytaj. Nie aby si sa trochu zamyslela aj nad tym, ze by mohlo byt nieco pravdy aj na nazore inych, kedze si sa vlastne sama pytala, ty stale budes obhajovat svoje dovody… pred nami da obhajovat nemusis, je to tvoj zivot. Ale ked si nedas poradit, ked sa nad tym ani nepozastavis, tak sa nabuduce ani nepytaj. Ci si cakala, ze sa s tebou vsetci stotoznime a budeme ti pritakavat?
@lutam12 tak by sme byt predali, polovicu jej dal a kupili di svoj na hypo s tym, ze ta suma, ktora by nam z bytu zostala by nam pomohla minimalne v tom, ze by sme nemuseli brat az taku velku hypo ….
@petricka22 ja som chcela skorej vediet, ako by ostatni v pripade tejto neferovosti pokracovali, ako by to riesili, dali najavo tym svokrovcom, to ze to je neferovost za tym si stojim a na to nazor nezmenim

@ysseba oni maju obrovsky dom a teda vyjadrili sa davnejsie ze ved toto tu bude raz vase napolky muzovi so sestrou, cize tak to nebude