Neférovosť voči manželovi
Ahojte, ako by ste reagovali na svokrovcov, ktori zdedeny byt darovali svagrinej a vasmu manzelovi, jej bratovi,ich synovi nedali nič. Vztahy s nimi uplne normalka bez problemov, stretavame sa pravidelne. Švagrina este k tomu nie je nejaka v nudzi ze by to potrebovala, je celkom prachata, keby je v nudzi, to by som este sa nejako snazila pochopit, ze sa voci mozovi zachovali takto nefer. Na jednu stranu ok beriem, je to ich vec, na druhu stranu moja vec je zasa, ze citim tuto nespravodlivost a asi sa nebudem k nim vediet spravat rovnako ako doteraz. Podotykam, ze my s manzelom sme si byt kupili sami na hypoteku, ktoru budeme este 20 rokov splacat, dojde mi to fakt nefer, jedno dieta nechat zadlzit a jednemu dat, a teda hovorim vztahy uplne ok, samozrejme ze svagrina je na navstevach u nich castejsie, celkovo je taka vychcana osobka, ktora ma prepocitane aj to, ze usetri, ked k nim ide na obed. Dik za nazory ….
@evamarek77 no ty si slušná ☺️ Cudziemu človeku hovorit zavri papulu, ved ked ti leziem na nervy tak tu nereaguj a nečitaj to …. A teda nejake sebaovladanie očividne skorej tebe chyba 😉
@stanulik123 ved v poriadku, nech si robia, ako uznaju, ale teda nech potom od syna nečakaju nič, ked oni maju pocit, ze su dcera zasluzi viac, tak nech si potom zasluzi viac aj čo sa tyka nejakej starostlivosti o nich
To ti ešte slušne napísaa..
Ja neverím, že takáto hyena je skutočná...
@nyusika ano, v dnesnej dobe kazdy kto ma nejaky cit pre spravodlivost je hyena a asi kazdy, kto ma prave tendenciu spravodlivy moc nebyt ma s tykm človekom potom asi problem
@evamarek77 A kto ta nuti tych 11 stran čitat, ked mas s nimi taky problem? 😅
@evamarek77 mne skorej dojde jebnutost, ked človek, ktory tvrdi, ze mu tato diskusia lezie na nervy tu stale je a zapaja sa 😅😅😅
Nie je to tvoja vec- moj muz sa vzdal dedicstva v prospech surodencov (a nie je to malo) - nie je to moja vec, i ked by som sa mohla citit ukrivdena, ze tym "obral nase deti o majetky". Je to jeho vec a je jedno, ci spravodliva alebo nie......tak pan boh zaplat za takuto vyzenenu rodinu, ktora by mala mne urcovat, komu a kolko coho dam🤐🤐🤐zivot nie je spravodlivy a treba sa spoliehat na seba, nie na rodicov a ich majetky....ako dufam, ze deti lepsie vychovam, aby takychto potencionalnych partnerov zdaleka obchadzali....
@vevesh akoze urcovat im nechcem, to je jasne, len teda chcem, bola by som rada, aby manzel vyjadril, ze to nie je podla neho prave rovnomerne rozdelenie, kedze jeho sestra nie je jedinačik, ako si ona asi mysli a často aj jeho rodicia asi …. Ze to nevnima uplne fér …. Ale tak ako dom pisala, to ze naznaci nejaku neferovost je jedna vec, ako sa k tomu oni postavia uz druha vec …. Samozrejme aj my zaujmeme nejake stanovisko a spravanie podla toho, ako sa k manzelovi synovi zachovajú
A má manžel vôbec rovnaký názor ako ty?
Vieš čo, ty si strašne nenažratá. Máte zadarmo nové auto. Svokrovci vám dali 30 tisíc a stále ti je málo. Máte zdrave ruky zarobte si. Inak nerozmyslala si nad verziou, že práve kvôli tebe nedali byt manželovi? Podľa mna svokrovci vedia čo si zač.
Nepokracovali by nijak 😀 lebo vacsina ludi vie, ze je to z ich pohladu sice neferove, no chapu aj to, ze nemaju narok na majetok svokrovcov a oni si mozu aj dom podpalit, aj peniaze nahadzat do automatov, ty sa mozes na hlavu postavit, tie peniaze patria im a mozu s nimi robit cokolvek. Ty si nemas co narokovat, musis sa cez to len preniest. Tebe tiez nik nerozkazuje, co urobis so svojim majetkom.
@terezia323 ja som pár strán dozadu napísala to isté - že možno kvôli nej nič mužovi teraz nedali.
A začínam si myslieť, že je to vymyslená téma.
Neexistuje, aby bol niekto tak sprostý, ako táto anonymná.
Všetky komentáre sa zhodli na jednom, ona furt to svoje ide.
@nyusika možno ide o stávku, kto bude mať vo fóre najdlhšiu tému 🙂
vies co, nasa babka ma byt. ani ma nenapada si narokvoat na nejaku cast z neho. priala by som ho sestre a neziadala ani vyplatenie. skratka ani nemyslim na nejaky podiel z dedicstva, alebo majetok, na ktory by som mala mat narok - navyse az po umrti majitela .... a ty uz porcujes prasa ... moja mama nasobne viac dava orvorodenemu vnukovi, ostatnych 6 vnucat prichadza citelne skratka. idem ja to teraz ratat a triast sa o nejaku vyrovnavku????
a dalsie - vy ste dostali 30 000 na prerabku, ozaj mas istotu tvrdit, ze svagrina dostala viac ako 30 000 na nakupoch, dovolenkach, vareni a pod???? si tam menej, ako ona, ako to ratas?
najprv pises, ze tvojmu dietatu nedali nic, potom, ze mimo sviatkov ani banan .... ozaj, ked tam pridete, tak nic nie je nakupene? nema co zjest? nie je tam nejaky zaklad na toto chovanie? (nekupujte, neje take, donesiem, alebo nieco podobne? )
podla mna scasti prehanas. cely cas tvrdis, ze nezavidis - lebo vsak ty mas dost. ale spravas sa ako lakomec. fakt lakomec, co vyrataka pomaly mastne oka v polievke, kto mal viac ...
takyto postoj ta znici.
@mariaveronikag tak prisiel uz rodicak asi nic neprekona 🙂
"tak by sme byt predali, polovicu jej dal a kupili di svoj na hypo s tym, ze ta suma, ktora by nam z bytu zostala by nam pomohla minimalne v tom, ze by sme nemuseli brat az taku velku hypo …."
Zaujimave, ako mas presne mas rozkalkulovany majetok, ktory ani nepatri tvojmu muzovi, nieto este tebe.
Ale ty z neho uz vo fantazii splacas hypoteku. 🙂
A planujes, ako budes drzat od svokrovcov odstup a studene spravanie, aby sa laskavo uvedomili, ze vam dlzia este tych 120 000 eur.
Inak si mile slovo od vas vlastne ani nezasluzia.
Popravde, vy dvaja ste si nezasluzili ani tie peniaze, co ste dostali predtym.
Strasne nevdacna zena si.
Ale ked povies, ze chces "iba spravodlivost", tak takto zabalena v pozlatenom darcekovom papieri vyzeras hned lepsie, ze?
Celkom pekne sa tym ta hamiznost pozakryva.
@ukulela ona dostala viac na ine veci, nemyslela som tym tie dovolenky, ale napriklad si vydupala zahranicne studium, ktore ich stalo mega vela penazi a moj manzel netrval na nejakom speci zahranicnim sukromnim studiu …. Cize napriklad toto …. Nebolo to myslene, ze jej tych 30 000€ dali na tie dovolenky a tak, to uz je navyše
Takze, mame tu na jednej strane svagrinu, ktorej platia svokrovci dovolenky, vylety, rozne darceky, jedlo, daju jej byt, drahe zahranicne vydupane studiu verzus moj mamzel chudak, ktory si plati vsetko sam, ci dovolenky, zitie no vsetko, studium absolvoval obycajne statne, nechcel ziadne speciality, byt si kupil na hypo so mnou a ked sa teraz raz ozveme a nieco sa nam nezda po vsetkom, tak my sme vychcani, aha parada 🤔
počuj, si si istá že vieš všetko o minulosti v ich rodine ? nespôsobil niečo tvoj manžel v minulosti, nejaké dlžoby čo mu možno splácajú ? rozmýšľam nahlas...
@autorka pred niekolkymi rokmi moja mama darovala sestre byt po babke (detaily rozoberat nebudem), mala na to svoje dovody, ktore som ja s dalsim surodencom pochopila. A nikdy by som jej to nezazlievala, pretoze to bolo jej rozhodnutie. Ty si si zrejme v zivote nepresla nicim krutym, nikdy si nepotrebovala makat, aby si sa postavila na vlastne nohy, pretoze ti rodicia vsetko dali ako na podnose. Dostali ste 30litrov, dalsie € na zariadenie + auto a teba stve, ze splacate hypoteku, i ked nezarabate zle? Ak by to tak bolo, uz davno ste ju mohli splatit mimoriadnymi splatkami a nejaky cas sa uskromnit - ale to tebe chyba, stale potrebujes viac a viac. Chyba ti v zivote pokora. To na com v zivote najviac zalezi je pre teba cudzie.
Uz tu viac nepis... naozaj. Oni to nechapu ze aj ona dostávala peniaze "pomimo". Vidia len to, ze dám vám naraz kópiou peňazí. Nie, ona nenazrata nie je. To len ty. Žasnem ake su tu niektoré v pohode z toho, ze niekomu dat všetko a niekomu pomaly nic je ok. Vsak si šikovná, zarob si, vezmi hypo a splácaj si... To ze ina dostane všetko na podnose a nemusí nič... hm. Zvláštne uvažovanie. Dúfam, ze aj ku svojim deťom tak budu "spravodlive" a náhodou ked nevesta/zat by sa ozvali ze pozor pozor, nechovate sa fér, tak mu/jej zavrú hubu pripadne vyhodia hned z rodiny. Fakt geniálne 👌
@fleur1111 zopakujem sa: Takze, mame tu na jednej strane svagrinu, ktorej platia svokrovci dovolenky, vylety, rozne darceky, jedlo, daju jej byt v hodnote 150 000€, drahe zahranicne vydupane studiu verzus moj manzel chudak, ktory si plati vsetko sam, ci dovolenky, zitie no vsetko, studium absolvoval obycajne statne, nechcel ziadne speciality, byt si kupil na hypo so mnou, co od nich dostal ta prerabka v hodnote 30 000€ a ked sa teraz raz ozveme a nieco sa nam nezda po vsetkom, co tu porovnavame, tak my sme vychcani, aha parada, cize asi to je fajn, nech jeden surodenec ma vsetko a ked sa raz dovoli ozvat alebo sa mu raz nieco nezda, tak je ten vychcany on, ale vychcanost tej druhej strany nevidi nikto 🤔
@lienka.7 kks presne ja to nechapem, ze ti ludia tu vidia ze my sme sa ozvali a riesime to a ze sme snad vychcany, ale ze ona si nechava platit narozdiel od mojho muza dovolenky, darceky, stravu, drahe studium, byt, vsetko mozne, to uz im vychcane nepride?! Ja nerozumiem naozaj 🤔 ano presne, bola by som zvedava, ako by jednali u seba a svojich deti, ci by sa im zdalo toto ok, jednemu davat vsetko a druhemu omnoho menej a ked sa nebodaj este ozve, tak z neho spravit zleho, hlavne aby ten druhy bol spokojnucky a mal vsetko
@banderaska29 to urcite nie, v podstate prve nejake peniaze, ktore pozical ne nasa hypo …. On nenal zapotrebi nieco s peniazmi vymyslat, lebo vsak mal všetko dom, ked bol este u rodičov
Tak potom tvoj manžel nemá jazyk a ani nie je priebojný lebo keby chcel študovať v zahraničí tak by určite podporili aj jeho. Tvoj manžel by mal toto riešiť s rodičmi - ale ako? co im mal rozkázať dajte mi peniaze lebo ona dostala? Keď nechcel študovať tak ho mali prinútiť? či keď jej zaplatili štúdium, jemu mali dať peniaze za to že neštudoval v zahraničí - aby boli vyrovnaní? Ten byt ta tak štve, že až. Tak majte tu guráž a povedzte že chcete nech Vám dajú 120 tis, že ste ukrivdení, že sa na to nemôžete pozerať, že je to nefér - čo potom očakávate alebo ak sa Vás opýtajú ako majú túto neférovosť odstrániť - čo poviete? chcem dovolenku lebo jej ste zaplatili a nám nie?? či ako teraz? Ak máte pocit že setra využíva rodičov tak by mal manžel sadnúť so sestrou a rodičmi a konfrontovať ich - sestre jasne vysvetliť, že vidí, že zneužíva rodičov nie len ticho sedieť. Príde mi úplne od veci riešiť co boli v minulosti, možno keď ste sa ani nepoznali.
Zrejme maju na to svoje dovody. A pokial vas to zaujima, tak sa opytajte. Nie je vsetko cierne a biele. A myslim si, ze oni velmi dobre vedia, preco to takto zariadili. V pozadi bude nieco, co si nam tu este nespomenula, pretoze mas pravdu v tom, ze je to nefer, ALE dovod na to byt musi.
Ja sa ta snazim pochopit a ano v mnohom mas pravdu, ale stale neviem, ako si predstavujes riesenie sitaucie.
Si si ista, ci maju vobec svokrovci peniaze na "dorovnanie"? A ci to chu riesit teraz, mozno to chcu riesit neskor, neviem, len uvazujem.
Ta svagrinina vychcanost, to je pohlad z tvojej strany, je mozne, ze svokra to vnima inac. Moze ist o "spoluzavislost", teda svokra sa potrebuje o niekoho starat, teda stara sa o svoju dceru, a ta dcera to prijima, lebo asi este neprestrihla pupocnu snuru. Ale je to ich vztah, ich spoluzavislost. Ich pohlad na vec by bol, ze je uplne normalne a v poriadku.
@lutam12 ano, to by im asi niekto mal povedat, ze ona ich vyuziva, lebo kazdy to vidi, len manzel nie je tento typ, ze by takto hovoril ludom pravdu do oci, a to ze som to tu vypisala vsetko, to len pre porovnanie pre tych, ktori dokazu este tvrdit, ze my sme ti vychcani nebodaj, ze ci im teda jeho sestra vychcana nepride ….

nechcela by som Ta za nevestu, a dobre svokrovci urobili, ja by som na ich mieste aj dom v ktorom bývajú napísala na dcéru, to je hrozne ako zavidíš? sa nehanbis? tu nejde o Tvojho manžela ale o Teba a to, ze kalkulujes s cudzim majektom. Tu nejde o neferovost, je to ich rozhodnutie a asi maju dovod, ze to takto vyriesili. A popravde, vobec sa im po tychto tvojich vyjadreniach ani nedivim.