Neférovosť voči manželovi
Ahojte, ako by ste reagovali na svokrovcov, ktori zdedeny byt darovali svagrinej a vasmu manzelovi, jej bratovi,ich synovi nedali nič. Vztahy s nimi uplne normalka bez problemov, stretavame sa pravidelne. Švagrina este k tomu nie je nejaka v nudzi ze by to potrebovala, je celkom prachata, keby je v nudzi, to by som este sa nejako snazila pochopit, ze sa voci mozovi zachovali takto nefer. Na jednu stranu ok beriem, je to ich vec, na druhu stranu moja vec je zasa, ze citim tuto nespravodlivost a asi sa nebudem k nim vediet spravat rovnako ako doteraz. Podotykam, ze my s manzelom sme si byt kupili sami na hypoteku, ktoru budeme este 20 rokov splacat, dojde mi to fakt nefer, jedno dieta nechat zadlzit a jednemu dat, a teda hovorim vztahy uplne ok, samozrejme ze svagrina je na navstevach u nich castejsie, celkovo je taka vychcana osobka, ktora ma prepocitane aj to, ze usetri, ked k nim ide na obed. Dik za nazory ….
@dzt na papieri to nie je, len ma dnes zaskočilo ze po byte po babke sa začala zrazu pýtať manžela ci ma záujem rodičovský dom, lebo ona ho chce.... To mi dojde trosku moc zrazu
Naprosto nespravedlive a neni pravda,ze se Te to netyka.Tyka,protoze jsou osizeny vase deti,jejich vnoucata.Takze bych byla nas...a.A kdo pise,ze to nemas resit,tak bud to pise proto,ze se ho to netyka a nebo je tak bohaty,ze jeden byt je pro nej jako jedna treba kolobezka Je to podle me tedy nehoraznost a neodpustila bych to.
@ahyt ďakujem 😞 presne to tak vnimam, ze je tu uz vnuca a tym padom sa to tyka aj mna. A teda keby islo o euro neriesim, ale co je vela je vela a to riesenie domi dnes ma uplne dostalo …. Ze kam az jej vycuranost siaha …. A tiez som si to vravela, ze tie co mi tu hovoria zw ja to nemam riesit a podobne su asi tak bohaté, ze jeden bytík a domik je nic na riesenie pre nich. Lebo vsak asi maju tolko penazi, ze asi keby sa im toto stane, tak nemaju sancu si to vobec pri tolkych majetkocj a peniazoch vsimnut, ze manzel je okaslany o X tisic …
Pozri tak keď sa opýtala tvojho manžela že či chce rodičovský dom tak jej mal priamo povedať že ,,áno,,. On čo na to??? Alebo nech si nechá rodičovský dom a vám nech dá ten byt. Všetko je na dohode. My máme niečo podobne doma. Všetko sa valí najmladšiemu švagrovi. Dvaja synovia drú ako kone aby mali to čo majú a benjaminek len deti robí ,papa a spí. No a pravdaže keď je k nemu život nespravodlivý má sľúbený dom aby bol v kľude🤦🤦🤦. A čo s tým spravíme? Nič. Lebo keď mu ho dáju za života tak to bude ich rozhodnutie. A nemyslí nekupeme sa v eurách. Ale rozčuľovať mi nepomôže. Nebudem sa vytáčať už len z jedného dôvodu že mám dcéru a nemienim si uhnat dáku chorobu. Môj muž sa na to vykašľal.
Môj manžel dopadol podobne... Su štyria súrodenci, traja si podelili majetky, on dostal veľké nič v porovnaní s nimi. Nuž, tak sa rodičia rozhodli a nezostáva nič iné len to rešpektovať. Žiaľ keďže ukázala celá familiá ako hlboko v p.ci majú môjho muža, rozhodla som sa to ukázať tiez. Preťala som všetky kontakty a nech si každý užije to svoje.. Jednoducho došla som do bodu, kedy už odmietam hrať divadlo ako je všetko super.
Momentálne čakám tretie dieťa a naozaj si neviem predstaviť, ze jedno z mojich dedí úplne bezdôvodne vydedim.. Podľa mna nič podlesie človek od rodiny nezažije..
@ada309 presne ako pisete, pokial toto robia, ok, pride mi to nefer, ale ja odmietam v tom pripade hrat divadlo, stretat sa, usmievat sa a tvarit sa, ze to je v poriadku, ked si myslim, ze nie je …..
@kikushaa ale oni jej to daju urcite akoze kupnou zmluvou, nie su hlupi, keby uz k tomu prislo a tym padom smola si myslim …. Zabezpecili by, aby to manzel nemohol ani vytiahnuť
@ada309 presne mamzelovi som povedala ci je on aloze menejcenne dieta alebo co, ked sa toto deje, a teda to ze svagrina je taka drza a arogantna, ze sa stavia do hovorkine rodičov a riesi s mamzelom veci, ktore ani nema, kedze ich rodicia ziju mi pride uplny hnus
Autorka, ja ta celkom chápem, tvoje pocity... Tu ani nejde o ten byt/majetok... atď... Ale to ten pocit, ze vlastne cela rodina ti dala najavo za co ta ma, ze si im vlastne úplne ukradnutý, ze sa tvária zrazu akoby si neexistoval... Ale keď trebalo co pomôcť, vybaviť, zariadiť, manžel aj o pol noci koľko krát vstal a išiel hneď pomôcť ... A na oplátku, keď došlo na lámanie chleba ho každý osral.. Tento pocit je na tom všetkom to najhoršie...
@ada309 ano pravda, toto je na tom najhoršie …. Ze vlastne si dobry len ked treba, ale ked dojde na to, aby sa zaujimali oni, tak ta okaslu ako leby nie si presne, mas pravdu
Tak tomu sa hovori vychcanost! Ale v tom pripade problem nieje ani tak svagrina ako svokrovci 🤷♀️ To musite mat fest zle vztahy ak takto premyslaju aby manzela vysachovali 🙄
A ešte najsmutnejšie na tom je to, ze to cele urobili poza jeho chrbát a všetko sa dozvedel čírou náhodou, nikto sa ho ani neunuval informovať o tom a úplne najhoršie je, ze sa ešte každý poza chrbát tvári urazene, ukrivdene, keď dáš najavo svoj postoj..
A keď sa stretnú, každý sa tvári akoby nič a všetko je v najlepšom poriadku..
@ada309 ano toto ja u nas v rodine poznam s nimi za vsetko, ze ked si dovolime sa urazit tak este my sme ti najhorsi, ale ze by sa zamysleli, ci na to urazenie nemame realne aj dovod to nie …. A co sa tyka tychto majetkov tak to sa spravaju presne ako keby nic, lebo vsak jediny okaslany moj mamzel, tak hlavne tu temu nezacinat, aby sa neozval nahodou ….
@kikushaa ano, rodicia tam jednoznacne nadrzaju svagrinej a teda presne nepaci sa mi to, ze takto vlastne idu proti svojmu synovi, na ktoreho sa inak mimochodom usmievaju ako keby ho miluju najviac na svete a tvaria sa ako je vsetko uzasne

Ved vás ti vaši rodičia vydržiavajú doslova… myslíš že je samozrejmosť kúpiť dcére auto? Poprípade dať synovi 30tisic na prerabku? Niekto maká v dvoch robotach aby ako tak vyšiel s peniazmi. Treba sa ukľudniť hlavne. A mate to už na papieri že to dajú svojej dcére? Či to si len myslíte?