icon

Neférovosť voči manželovi

7. mar 2022

Ahojte, ako by ste reagovali na svokrovcov, ktori zdedeny byt darovali svagrinej a vasmu manzelovi, jej bratovi,ich synovi nedali nič. Vztahy s nimi uplne normalka bez problemov, stretavame sa pravidelne. Švagrina este k tomu nie je nejaka v nudzi ze by to potrebovala, je celkom prachata, keby je v nudzi, to by som este sa nejako snazila pochopit, ze sa voci mozovi zachovali takto nefer. Na jednu stranu ok beriem, je to ich vec, na druhu stranu moja vec je zasa, ze citim tuto nespravodlivost a asi sa nebudem k nim vediet spravat rovnako ako doteraz. Podotykam, ze my s manzelom sme si byt kupili sami na hypoteku, ktoru budeme este 20 rokov splacat, dojde mi to fakt nefer, jedno dieta nechat zadlzit a jednemu dat, a teda hovorim vztahy uplne ok, samozrejme ze svagrina je na navstevach u nich castejsie, celkovo je taka vychcana osobka, ktora ma prepocitane aj to, ze usetri, ked k nim ide na obed. Dik za nazory ….

autor
10. mar 2022

@monka105 tak to je tiez pekne nespravodlive a otca to nikdy nejako nezaujimalo, ze preco sa tak spravaju? Ze co je pricinou, ze ten jeho brat vzdy dostane a na neho sa kasle? Aj mali rodicia tendenciu mu sami k tomu nieco povedat niekedy?

autor
10. mar 2022

@kittykat22 ako hovoris, keby mali aspon tendenciu to vysvetlit, tak by to bolo ine, ze by neboli nejake nezodpovedane krivdy, otazky

autor
10. mar 2022

@majka1921 tak ako hovoris, nemam rada ludi, ktori su taki vychcani ako ona a vyciciavaju a ked je to este na ukor mojho muza tak to uz vobec …. Predsa len je to moj muz a sucitim s tym, ked kvoli niekomu je ukrivdeny a okaslany, len preto ze sam taky vyciciavac nie je

autor
10. mar 2022

@wiw8 ja nie som ich dieta pravda, ale moj manzel ano a ocividne sa na to z ich strany zabuda, ako keby mali len jedno dieta mi to pride niekedy, cize vseobecne ma na ludoch takyto nefer pristup, ked uz mam dve deti hneva

kittykat22
10. mar 2022

tak ty nemas co citit krivdu - to nie je tvoj problem. Tvoj manzel vypada ze mu to nevadi. Mam pocit, ze ty si ta ktora to riesi - pricom to niesu ani tvoje peniaze ani tvoja rodina 🤷🏻‍♀️ A mam aj pocit, ze si nenazrana. Dostali ste 30 000 eur co nie je malo, niekto pisal, ze si jedinacik takze dostavas tiez veci od rodicov. Ja fakt neviem co by si este chcela. Mozno by ti nezaskodilo trosku dopriat aj inemu. Bude dobre, ked si zapamatas, ze tebe fakt nikto nic vysvetlovat nemusi. Tebe fakt nie.

autor
10. mar 2022

@kittykat22 moj manzel to riesi, rozprava sa so mnou o tom, ale tak on fakt na konika nechodi, ale to ze sem nepise, neznamena, ze to so mnou nerozobera doma a jasne ze ho mrzi, ze a s rodicmi vztah dobry a vidi, ze su podstatne rozdiely medzi tym, co sa dava je u a jeho sestre …. A hlavne vidi, ze ona je u nich nasackovana stale, ze je vychcana a vie ze ked pred rodicmi povie to sa mi paci, to chcem, to potrebujem, tak vsetko jej daju, lebo ich rodicia nepovedia nie a ona toho zneuziva ….

terezia323
10. mar 2022

Inak stále sa o švagrinej vyjadruješ, že je vychcana. Ale v prvom rade je to ich dcéra tak je logické, že tam chodí často na návštevy. Nemusíš ju hneď osočovať. To aký má ona vzťah s rodičmi ty vidíš len “zvonka”

autor
10. mar 2022

@terezia323 ja sudim tu jej vychcanost vseobecne z toho ako sa sprava aj co sa tyka inych ludi, ze chce na kazdom len profitovat a vzdy ma vsetko premyslene, cize z toho sudim ze aj s rodicmi to je to iste a este aj podl toho ako to teda funguje, ze jej ti vychadza

svetlonos
13. mar 2022

nii autorka, evamarek zo sebaovladsnim problem nema, len sa znazi hovorit „recou tvojho kmema“ kedze evidentne si zaslepena mamonou a vidis len to svoje. To tvoje hranie na spravodlivost ti tu nikdo neuveri podla toho ako pises.

autor
18. apr 2022

A po novom tak spravodlivé to je ze aj ten rodičovský barak, ktory mal byť napolku, raz v budúcnosti, uz rodicia dosli dnes s tým ze aj o ten by mala záujem manželov a sestra.... Tak len tak na margo toho, ze ja som ta vycurana podľa niektorých a vlastne všetko je super spravodlivé... Tak toto novinka

lienka.7
18. apr 2022

No paráda 👌👌👌
A dovod?

martul
18. apr 2022

Veď to je celé v poriadku že má záujem a kľudne nech je dom jej nech si ho berie so všetkým w rodičia nech jej ho prepisu.
Ale predtým nech ho nezabudne dať ohodnotiť a brata vyplatiť.😉

autor
18. apr 2022

@martul no však práve a na to vyplatenie som ja veľmi zvedavá, ci sa také niečo uskutoční, hlavne môj manžel šikovný hlúpy sa zasa vyjadril, ze však on nechce ten dom.... Mne je do placu

lienka.7
18. apr 2022

Akoze prepac, ale ak sa aj teraz necha tvoj muz os*** tou spekulantkou, tak by som mu povedala ze je obyčajný posr*** chudak. Neviem ako mate financie, ale nič by som odteraz nezaplatila. Ked sa hra na veľkého grand, nech sa paci, nech sa postará o rodinu

simina127
18. apr 2022

Keď budeš mat deti ti tak daj rovnakým dielom... Do jeho rodičov sa nestaraj... Este zeby moja nevesta bola ofucana ze ako delim svoj majetok... Co dali vám tvoji rodičia?

h2
18. apr 2022

Pri takýchto diskusiách vždy ďakujem Bohu, že mám len jedno dieťa. 🙄

autor
18. apr 2022

@lienka.7 no po pravde ja som dnes už začala plakať, ci je uplne jebnuty a tak jej napísal ze aj on má záujem, uz asi videl ze zúfalstvo z jeho naivity level 10 tak sa spamätal a nech sa raz delia napoly ked obaja záujem ale nie ze ona už špekulovalo ze ked nema záujem on tak ako to využiť a vyťažit

autor
18. apr 2022

@h2 ja druhé ani nechcem ked vidím aká je tá jeho sestra, ze sa sprava ako keby môj manžel ani nebol alebo ako keby bol menejcenny alebo co

autor
18. apr 2022

@simina127 ja budem mat radšej jedno ako ke y som mala mat dve a jedno prespekulovane ako jeho sestra by so mnou manipulovalk

terezia323
18. apr 2022

Že ti nie je trápne deliť majetok svokrovcov keď ešte žijú. Hanba tebe aj tvojej švagrinej ani suchý rožok si nezaslúžite. Aspoň tvoj manžel je charakter a spolieha sám na seba a neparazituje na rodičoch.

autor
18. apr 2022

@terezia323 no zacala s tym dnes jeho sestra a po pravde bola som s tym dost v soku ked ˇanzel dosiel ze segra sa ma zacala pytat ci chce. Ich dom, cize nie ja nedelim. Ja reagujem na jehos esteu

lienka.7
18. apr 2022

@terezia323 jediná ktorá deli majetok je švagriná. Vlastne ona nic nedeli, ona chce všetko pre seba 🤣👌
Takže tu laskavo neutoc na @autorka
Reaguje tak, ako by reagoval každý súdny človek. Nakolko nebyť nenazranej svagrinej tak ma teraz autorkin muz pozemok a v budúcnosti polku domu. Teraz nemajú nic a ani ten dom pomaly nebudu mat.

autor
18. apr 2022

@lienka.7 presne …. Akoze mne dnes doslo fakt az zle, ze zacala muzovi hovorit o tom, ze ona chce rodicovsky dom a ci ho chce aj on a takto …. Akoze cakala som vsetko, alw ze zacne s tymto nie ….

kamatopo
18. apr 2022

Môj otec zdedil stavebný pozemok a dal ho bratrancovi. Že nech si v 60 postaví dom🤣🤣🤣. Bol to jeho pozemok a my ako deti s tým nič neurobíme. Je to rozhodnutie môjho otca. A nemyslí aj ten môj 60 ročný bratranec je zazobany. Hádam to do 70 postaví👍.

terezia323
18. apr 2022

@lienka.7 no mne ako neveste môže byť ukradnuté čo dajú moji svokrovci mojej švagrinej. Keď je to môjmu mužovi jedno. Švagriná dostala od rodičov dosť veľkú sumu peňazí, manžel nič. Nikto necíti krivdu. Švagriná ich potrebovala, manžel nie. Hádam nebudem ja, v podstate cudzí človek, huckať manžela aby si aj on pýtal. Majú dom, dostali nové auto. Hypo ich zjavne nelikviduje tak načo je toto dobre? Kto má z toho nervy? Jedine autorka.

autor
18. apr 2022

@terezia323 vies ale tu sa nebavime o 1eure …. Ale ked moj muz ma prist kvoli jej vychcanosti o 300 tisic napriklad cca, tak ako jeho manzelku ma do toho je dost, kedze uz mame deti …. To nie je uz len o nom

lienka.7
18. apr 2022

Nie, ty tu máš podla ostatných drzat hubu a krok, lebo vychcana sestra je nenazrata. A o zabezpečenie rodiny a deti sa mas postarať ty, lebo tvoj muz je predsa veľkorysý 👍👌

abbey1
18. apr 2022

Čím skôr prestanete riešiť, tým ľahšie sa vám bude žiť. Nie je to majetok tvoj ani tvojho manžela. Jeho rodičia si s ním skutočne môžu robiť, čo uznajú za vhodné.
Áno, môže vám to byť ľúto, ale to je asi tak všetko. Ste mladí, zdraví ľudia, máte svoju rodinu. Ver, že majetku ti šťastie v živote neprinesú.
Úprimne nechápem toto narokovanie si deti na majetok rodičov ešte za ich života.
Môj manžel sa tiež vzdal dedičstva po otcovi, od jeho rodičov sme nedostali žiadne majetky, úspory. A?
Nádych, výdych a ideme svoj život.

lienka.7
18. apr 2022

@abbey1 čiastočne s tebou by som aj súhlasila. A co ďalej? Budu zit ako pekná šťastná rodinka a tváriť sa ze sa nič nestalo? @autorka uz predsa spomínala ze švagriná sa jej za pozemok uz posmievala, ako ich dobehla. Myslíš ze s domom by to bolo iné, hm? Ja osobne si neviem predstaviť takú nedeľnú návštevu, ze uskrnom švagriná ze vitajte v mojom dome 👌🙉🙈

abbey1
18. apr 2022

@lienka.7 V rámci zachovania svojho duševného zdravia by som naozaj majetku neriešila. Rovnako by som nehrala veľkú šťastnú rodinu s človekom, ktorý sa u mne chová nepríjemné. Na to už mám svoje roky.