icon

Neférovosť voči manželovi

7. mar 2022

Ahojte, ako by ste reagovali na svokrovcov, ktori zdedeny byt darovali svagrinej a vasmu manzelovi, jej bratovi,ich synovi nedali nič. Vztahy s nimi uplne normalka bez problemov, stretavame sa pravidelne. Švagrina este k tomu nie je nejaka v nudzi ze by to potrebovala, je celkom prachata, keby je v nudzi, to by som este sa nejako snazila pochopit, ze sa voci mozovi zachovali takto nefer. Na jednu stranu ok beriem, je to ich vec, na druhu stranu moja vec je zasa, ze citim tuto nespravodlivost a asi sa nebudem k nim vediet spravat rovnako ako doteraz. Podotykam, ze my s manzelom sme si byt kupili sami na hypoteku, ktoru budeme este 20 rokov splacat, dojde mi to fakt nefer, jedno dieta nechat zadlzit a jednemu dat, a teda hovorim vztahy uplne ok, samozrejme ze svagrina je na navstevach u nich castejsie, celkovo je taka vychcana osobka, ktora ma prepocitane aj to, ze usetri, ked k nim ide na obed. Dik za nazory ….

autor
7. mar 2022

@evamarek77 mna peniaze vobec nezaujimaju, hovorim, ak by ich utratili alebo dali na charitu nech sa paci, to by bolo spravodlive, nedostal by z toho bytu ani jeden zo surodencov viac ..... ja riesim spravodlivost, ktora nastolena nie je, ked dcerenke dali byt, ktory ma diametralne rozdielnu hodnotu ako prerabka

elizabet173
7. mar 2022

ja ťa úplne chápem, že ťa to štve a štvalo by to každú, môžu ti tu písať, čo chcú, ale štvalo, najmä keď sú vzťahy v poriadku. Ale skutočne je to len a len vec tvojho muža, nie tvoja. Ak sa rozhodne on niečo rodičom povedať, tak povie, ak nie, tak nie.

autor
7. mar 2022

@elizabet173 presne, mne nejde o prachy, ako tu niektoré napíšu, keby ich sami utratili alebo čo, mna by ani nenapadlo riesit, že prečo nam nedali, ja riesim len ten rozdiel v hodnote toho, čo dali jej a jemu .... tu nerovnakost .... nooo len to som chcela poradit, ze pokial on nič nepovie, lebo je taky typ proste hlupy v takychto veciach, či mam ja zastavat nejako tu jeho spravodlivost a ci mam niečo povedat alebo naznačit, zachovat sa ja

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
7. mar 2022

@elizabet173 a proste maličkost by som neriešila, my sme mali svadbu, manželovi platili nejake veci a teraz jej co platia vsetko, ked sa ide vydavat nekomentujem radsej, ale to beriem tak ze okej plus minus, neriesim, zanedbatelne veci, ale toto je rozdiel uz fakt velky, a to uz mi dojde voči nemu nefer no ....

autor
7. mar 2022

@evamarek77 ale ty nerozumies ocividne, keby sme od nich dostali 5€ a ona tiez 5€, tak nepipnem ani! tu ide o to, ze on je ich dieta rovnako ako ona a ze mi to dojde za neho luto, ze jej daju tolko a jemu diametralne menej a pritom ani nevie prečo, lebo šak vztahy mame ok, stretame sa všetko .....

makova333
7. mar 2022

Autorka: Napriek tomu, ze ti tu baby pisu, ze je to ich majetok a mozu ho darovat komu chcu (a v tomto maju pravdu), napriek tomu si myslim, ze je to nespravodlive, neferove, necitlive a bolestne pre dieta, ktore sa ocitne v "odvrhnutej" pozicii. Bohuzial si myslim, ze v tej "odvrhnutej" pozicii sa neocitol zo dňa na deň a vztah rodicov k tomuto dietatu nikdy nebol laskavy, milujuci a rešpektujuci (pozor! nema to nic spolocne so starostlivostou) tak ako k jeho surodencovi/surodencom. Dovodov moze byt milion (vobec to nezavisi od toho ci je to dievca/chlapec, manzelsky/nemanzelsky, prvorodeny/xy rodeny) a za väcsinu z nich samotne dieta ani nemoze a vztah rodicov k nemu ani nemoze ovplyvnit. Situaciu vsak moze riesit iba tvoj muz a musis nechat na nom ako sa so vztahom k svojim rodicom rozhodne nalozit. Mozes vsak spravit to, aby sa podobna situacia nezopakovala aj u vas doma, medzi vasimi detmi (niektore problemy si nesieme cez viacere generacie).

janickacrazy
7. mar 2022

No priprav sa nato, že keď sa ich dcére narodí dieťa, bude to len horšie. Budú jej kupovať všetko, strážiť každú chvíľu a o tvoje dieťa sa budú zaujímať len tak rekreacne, aby sa nepovedalo. Proste niektorí ľudia sú takí a ty s tým nič neurobíš. Aj moja svokra sa išla zblázniť, keď švagriná porodila. Chodila kocikovat každý týždeň div si nohy nezodrala. Mne prišla raz a aj to cez obed, keď bolo 35 stupňov horko, tak som povedala, že nech si radšej sadne a dá kávu. Malý aj tak spal v postieľke.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
autor
7. mar 2022

@makova333 ďakujem za tento prispevok, presne ako pises, nejde mi o peniaze, keby od nich nedostal nič a ona tiež nič, ani nepipnem, tu mi ide presne o to, že mi je za neho luto, ako keby za tu odvrhnutost, ze z nejakeho neznameho dovodu, si ona podla nich zasluzila diametralne viac ako on .... moze to byt aj povahou, ako hovorim, svagrina je taka vtieravejsia, moj muz je taky introvertnejsi, prirodzeny, uprimny, na nič sa nehra, často na to doplaca a asi aj v tomto pripade a mrzi ma to za neho, ze je dobry človek a za to, ze sa nevie asi tak vtierat a maznat si nakoniec asi zasluzi menej

mariet24
7. mar 2022

Ako nehnevajte sa ale mám pocit že vám je tak dobre že neviete čo od dobroty tak rypete... Dostali ste od rodičov (jedných aj druhých) kopu peňazí na prerabku, auto, zariadenie.... Áno naštve to, to verím, aj mňa naštvalo keď môj muž dostal inak ako jeho brat (bavíme sa ale o pár stovkách 🤣), ale to je jeho vec. On si povedal svojej mame svoj názor (samozrejme vyšiel z toho najhoršie) ale ja som ticho... to sú ich veci preboha.. Čo takto sústrediť sa na to čo dosiahnete samy dvaja ako manželia? Ja hrdo hovorím že čo máme máme všetko vlastnou snahou...

autor
7. mar 2022

@janickacrazy presne, s tymto normalne počitam, že presne takto to bude, ze ked sa narodi jej dieta, tak na nase si už ani nespomenie ..... co ma určite tiez bude mrziet, ved synove dieta by nemalo byt menej ako od dcery

autor
7. mar 2022

@mariet24 ano, ja sa sustredim na to, čo nadobudneme sami, samozrejme, neriesila by som to, ale proste vnimam tu nespravodlivost, ze my chodime do roboty, muz sa namaka, aby sme raz za 20 rokov snad byt splatili a ona ho dostane len tak, pritom je ich dieta rovnako, ako moj muz ..... akoze viem, ze nespravim s tym nic, ale tak minimalne si hovorim, ze by mali vediet, ze to nie je fer, ze toto ich konanie nepovazujeme za spravodlivé

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
gazpalm
7. mar 2022

Ako ja by som neriesila,dali...dali..je to ich majetok,komu daju,je ich vec ...aj ,ked je to nespravodlive

sissy27
7. mar 2022

@rikarika kedysi existovala aj daň z dedičstva - možno preto niektorí riešili prepis nehnuteľnosti ešte za života. Alebo majú nejaký dôvod “vydediť” niektoré z detí (napr fetuje, má dlhy, atď) a oficiálna cesta vydedenia je neistá. Tie dôvody sú rôzne. Ale celkovo je taký trend na Slovensku zodrať sa aby mali deti, vnúčatá a 10 ďalších generácií 🤷‍♀️ Ja som našim rovno povedala, nech si so svojimi majetkami naložia ako chcú, nech si užijú to, čo počas života zarobili, ušetrili, nech si doprajú to, čo kedysi nemali.
A nauč sa prosím čítať s porozumením, lebo je jedno koľko poznám seniorov, čo svoje majetky rozhajdákali vo Vegas, alebo či vôbec niekoho, pointa je, že MÔŽU SI ROBIŤ SO SVOJÍM MAJETKOM ČO CHCÚ a nemusia brať na nikoho ohľad, ani na vlastné deti nie.

autor
7. mar 2022

@evamarek77 jan teda keby mam dve deti, urcite rovnako, a presne za zivota nic prepisovat …. Ja by som sa totiz nevedela pozriet do oci synovi, ktoremu by som vedela, ze som dala X 0000€ menej a este ze jedneho som nechala chudaka zadlzit a druhemu som byvanie dala …. Neviem, dokazala by ste sa v taktomto pripade pozriet tomu synovi, ktoremu ste dali vyrazne menej do tvare? Napriek tomu, ze by ste mali dobry vztah s obi dvomi, ze dokonca ten, ktoremu by ste byvanie dali by zarabal este lepsie ako ten zadlzeny …. Skuste sa takto na to pozriet

ollynka
7. mar 2022

Manžel by sa mal o tom s rodičmi porozprávať, pekne , v dobrom,..aj on je ich dieťa ,...je to nefér,..ja by som to tak brala. Rodičia by mali pomôcť všetkým deťom ktoré majú a nie len jednému z nich. A vôbec nie si ,,vychcaná,,,.....vieme aká je doba , aké sú hypo, alebo úvery vysoké a pod,....je to nefér,...nech sa syn porozpráva s rodičmi ako to mysleli, keď dali prednosť sestre.

zmrzlinka2021
7. mar 2022

Ja chapem ze patris do jeho rodiny, kedze si jeho manzelka, avsak majetkove veci su fakt ich zalezitosotou. V tomto si ty doslova cudzi clovek aby si niekomu hovorila ako ma so svojim majetkom narabat. Ona si moze medzi svoje deti veci delit podla seba a jediny clovek, co moze sa stazovat, je tvoj manzel.

autor
7. mar 2022

@ollynka len to sa obavam, manzel je taky introvertnejsi, k rodicom velmi slusny velmi, nikdy im neoponuje nic nepovie, cize tam sa obavam, ze on nieco povie, ta jeho sestra je opak, ta sa ozve hned ked sa jej nieco nezda, dokonca kludne aj predo mnou a takto …. Cize tak to aj je v podstate, ze ona ma vzdy viac vo vsetkom, ale tak hovorim nikdy som nejake veci neriesila, nie sme od nich zavisli, zarabame si dobre, zijeme si super, cize neriesila som, ze jej snad balia na tyzden jedlo a podobne, aj ked zaraba take prachy ze dovi …. Ale tak hovorim, nad tym som kyvala rukou, ale toto mi dojde uz extrem, ze aby takto sa zachovali, co sa nich tyka rozdielne

autor
7. mar 2022

@zmrzlinka2021 ano, len moj manzel je moj manzel, on aj keby sa mi od rana do vecera bude doma na to stazovat, im nic nepovie priamo, to je ten problem

mariet24
7. mar 2022

Oni majú na to možno iní názor. To ma len tak napadlo... Napríklad môžu vidieť to že syn je šikovný, má dobrú ženu, veľa toho dokázali. A dcéra? No síce zarobí ale asi si nevie tak zadelit keď nemá nič .. a teraz sa ide vydat... Čo ak im nesedí jej partner, samozrejme to nepovedia nahlas. Ale chcú ju uchrániť do budúcna... Tak jej dali byť pred svadbou, budúci zat nan nebude mať nárok keď sa na ňu vyprdne a oni su spokojní že o dcéru bude postarané... Napríklad ....

autor
7. mar 2022

@mariet24 moze byt ano, ale mali by zaroven si asi uvedomit, ze ten syn to mozno bude vnimat nejako nefer, tak bud mu to vysvetlit riadne aspon alebo teda nejak vykompenzovat, aby sa necitil nejaky odstrceny bezdovodne

ollynka
7. mar 2022

sú to rodičia, pokiaľ majú dobrý vzťah, mal by sa s nimi o tom porozprávať,...evidentne dcéra je výbojnejšia,....mal by si to aj on uvedomiť, že je aj on ich dieťa a ako rodičia by mali dať obom deťom,.....alebo to tomu druhému vykompenzovať,..ty dostaneš to a ty to,...ale to už musí chlap otvoriť pusu.

mariaveronikag
7. mar 2022

Ono je to asi celé o tom, že im je asi bližšia dcéra. A keďže Tvoj manžel je spokojný, neozve sa, tak ak by si sa ozvala Ty, bolo by to dcéra verzus nevesta a to je vopred prehraný súboj. Jednoducho, je s nimi viac, možno dúfajú, že práve ona sa o nich v starobe postará a nie Ty s mužom, keďže ich aj častejšie navštevuje. Môže ťa to štvať, ale nenarobíš s tým nič. Možno si myslia, že veď vy dvaja máte kde bývať, ona nie, tak jej dajú...ono nevieš čo sa deje v ich hlavách. Ani pri švagrine nevieš, či ozaj robí všetko len z vypočítavosti. Snáď hádam nie...
Podľa mňa tých niekoľko návštev ročne zvládnete ako doteraz. Netreba si kvôli tomu robiť nepriateľov zo svokrovcov.

autor
7. mar 2022

@ollynka on je prave typ, ze je dost taky ze, povie, ze vsak oni nie su povinni mi nieco davat a jeho sestra je zasa opak ze ta im da velmi najavo, ze ocakava, chce a tak, cize uplne dve rozdielne povahy a tak to aj vyzera teraz napriklad, ono to tak je stale vseobecne, ale tak hovorim, videli sme to, ale nejake zanedbatelne veci sme neriesili, ale tak takyto extrem mi uz dojde moc, aby aj teraz mal stanovisko, ze ja to kaslem

mariaveronikag
7. mar 2022

Vieš, oni asi vidia, že ich syn sa necíti odstrčený, keby si mu Ty niečo nepovedala, asi by si ani nič nevšimol, alebo si povedal, že je to v pohode. Keby sa aj náhodou teraz ozval a domáhal niečoho, hneď by jeho rodičia vytušili, že to má od teba.

ummimaryam
7. mar 2022

Odpoved je jednoducha, niektori ludia su bez chrbtovej kosti a kuska svedomia a maju nulovu emocionalnu inteligenciu, a ocividne manzelova mama je jednou z takych ludi. Nic sa s tym neda robit, kasli na to.

ummimaryam
7. mar 2022

Kasli na to a zameraj sa na seba, inac ta to zomelie. Ano, je to ohavne, podle, nespravodlive. Ale taky je tento svet a deju sa horsie veci.

lienka.7
7. mar 2022

@mariaveronikag evidentne je sestra "priebojnejsia" autorka ani my nevieme co im povedala... mozno ze príde o prijem na materskej a potrebuje sa zabezpečiť, vsak brat uz ma dom a bla bla bla... ukecala ich. A oni sa proste zľutovali. Alebo ju proste maju radšej. Bodka. Rozhodne fér to nie je a to sa tu autorka pyta. Keci ze závidi a pod.su tu teraz nepodstatne.
Usta by si mal otvoriť jednoznačne muz, u nej je to vopred prehrane. Ked to nevadí jemu, nechala by som to tak. Ale ak by bolo niečo treba, netrhala by som sa...

autor
7. mar 2022

@mariaveronikag tak ja by som sa ozvala v mene syna, urcite by som to neotacala na seba, keby sa aj ozvem, skorej by som ich asi nabadala na to, ze ci su si vedomi, ze maju dve deti a nie jedno …. No poznam ju uz celkom dost a ta teda pocita kazde euro na co da, je schopna riesit, snad aj to, ze niekde je rozok lacnejsi a ist kvoli tomu tam, cize ta urcite ma velmi prepocitane, ze kazdou jednou navstevou u nich usetri, dokonca aj ked ide zubarovi ma tendenciu brat aj mamu a ta jej plati a taketo veci, moj muz je uplny opak, ten vsetko si sam, co je na jednej strane super a som stastna za to, ale na druhej strane co sa tyka rodicov, je vzdy takto v porovnani s nou okaslany a teda toto uz extremne