icon

Nehoda u budúcich svokrovcov. Ako reagovať na ich správanie?

natalia987654321
Dnes o 12:29

Veľmi vás prosím, venujte mi chvíľu a pomôžte mi svojím názorom. Som z tejto situácie smutná. S frajerom som pár dní trávila u budúcich svokrovcov a stal sa mi príšerný trapas. Prisnil sa mi sen, že som na WC a skončilo to nehodou. Doteraz sa mi to nikdy nestalo. Alkohol pijem zriedka, vždy s mierou, u nich som pila len nealko, preto mohli pochopiť, že to bola naozaj nehoda. Ich reakcia ma riadne zaskočila. Boli doslova nepríjemní, neustále mi opakovali, že (citujem) „Pošťať sa na návšteve je strašná hanba.“. Situáciu hrotili aj napriek tomu, že som sa im ospravedlnila a videli, že sa za to nesmierne hanbím a trápi ma to. Chvíľami som mala pocit, že si to užívajú. Bola som z toho smutná, bola som viac-menej ticho, nechcela som sa hádať. Matrac som vyčistila, ako to len šlo, ale aj tak sme sa dohodli, že im kúpim nový. Nemám s tým problém, výrazne ma to nezabolí, no ich správanie ma bolí doteraz. Pravdou je, že skoro nový matrac som im pocikala naozaj veľmi, ale dalo sa to vyriešiť aj slušne. Takú snahu však nemali, naopak, vyslovene do mňa rýpali. Dá sa nejak inak vnímať svokrina požiadavka, nech si v noci nechám zapnuté zvonenie, lebo mi bude volať, aby som sa nezabudla zobudiť a ísť sa vycikať? Priateľ, s ktorým sa už vážne bavíme o svadbe, sa ma ani jediným slovom nezastal, len sa ma potom opýtal, „Čo si čakala? Mali sa tešiť, že si im prečúrala matrac?“. Aby toho nebolo málo, kade-tade to o mne šíria, už to vie frajerova sesternica a dosť silno pochybujem, že si to nechá pre seba. Podľa vás, je takáto reakcia budúcich svokrovcov a frajera s ktorým sa chceme onedlho brať, normálna? Podotýkam, do tohto incidentu sa ku mne správali vždy milo a veľmi slušne. Napriek tomu, začínam sa báť, čím ma ešte prekvapia. Budem úprimná, napadlo mi, či zo svadby nateraz nevycúvať. Zľakla som sa. Frajer ich najnovšie ospravedlňuje tým, že predo mnou trpia pocitom menejcennosti, keďže som oveľa vzdelanejšia. Vraj vie, že ten pocit ich zožiera a týmto si ho, dosť nešťastne, kompenzovali. Nedala som im na to ani najmenší dôvod, vážila som si ich a stále som sa k ním správala úctivo a slušne. Tiež si myslíte, že to bol dôvod ich hnusných reakcií? Ospravedlňuje ich to? Nebolo by vám ľúto, keby po obyčajnej, ľudskej nehode, sa váš partner ani len nepokúsil zastaviť svojich rodičov, ktorí sa do vás, viac ako dva dni, navážali a zneužívali túto citlivú záležitosť? Aj vy si myslíte, že za ich reakciu môžem iba ja, keďže ja som sa pomočila, a že je úplne prirodzené, že návštevou premočený matrac, natoľko vytočí aj najchápavejšieho a najmilšieho hostiteľa, že sa to nedá vyriešiť slušne a bez negatívnych emócii? Keby sa u vás návšteva pomočila do postele, veľmi by vám premočila matrac, ale nikdy predtým sa jej to nestalo a preto jej nemohlo napadnúť, že by sa jej zišiel chránič matraca, ako by ste sa zachovali? Ďakujem!

petulda333
Dnes o 13:12

Boze,ved je to len matrac. A kupila novy,nic take strasne sa nestalo. Autorka,velmi dobre si rozmysli tu svadbu. A inak,mne sa stalo tiez asi 2x,ze som sav noci pocurala. Tiez som mala sen,ze som na wc a nezobudila sa. Len teda,mne v mojej posteli

natalia987654321
autor
@marsmykkok

@natalia987654321 Neviem no, ale ty by si bola rada keby máš návštevu a preští ti nový matrac? Nový matrac kvalitný nestojí 10 eur ale aj 500-1000 eur a to je dosť fakt... To je proste ako keby im nabúraš nové auto, samozrejme že si nechcela, ale človeka to naštve... Kúpila si im taký istý matrac?

@marsmykkok To, že sme sa dohodli, že im kúpim matrac, je samozrejme v poriadku. Ide mi len o to, či sa takáto nehoda dá, alebo nedá, vyriešiť slušne. Ja si totiž myslím, že dá.

anonym_34333c

Kto by chcel takú ženu, kade chodí, tam sa poští. Vymyslená téma.

anonym_8cf636

Ja by som od hanby riesila rozchod. Budu to vyťahovať pri kazdej možnej príležitosti.

natalia987654321
autor
Dnes o 13:16
@petulda333

Boze,ved je to len matrac. A kupila novy,nic take strasne sa nestalo. Autorka,velmi dobre si rozmysli tu svadbu. A inak,mne sa stalo tiez asi 2x,ze som sav noci pocurala. Tiez som mala sen,ze som na wc a nezobudila sa. Len teda,mne v mojej posteli

@petulda333 Ďakujem. Mala som hlúpy pocit aj z toho, že sa mi to stalo, ale som si istá, že nie som jediná. Dlho som si myslela, že sen s WC a nehoda je len mýtus. Už viem, že nie je.

domkakvet
Dnes o 13:18

@natalia987654321 neodkladaj svadbu, ale rovno ukonci cely vztah, lebo to je chora rodina a rovnako aj tvoj priatel.

natalia987654321
autor
Dnes o 13:20
@domkakvet

@natalia987654321 neodkladaj svadbu, ale rovno ukonci cely vztah, lebo to je chora rodina a rovnako aj tvoj priatel.

@domkakvet Dám tomu chvíľu čas a uvidím, ale možno máš pravdu. Ďakujem za názor.

anonym_6f9d89
Dnes o 13:28

Ahoj, kúp a nechaj im priviezť nový matrac. S frajerom si dajte pauzičku,nech obaja získate nadhľad. Trapasy sa stávajú, hlavu hore. Ak by sa nočná nehoda neopakovala,netreba nič ďalej nič riešiť.

natalia987654321
autor
Dnes o 13:35
@anonym_6f9d89

Ahoj, kúp a nechaj im priviezť nový matrac. S frajerom si dajte pauzičku,nech obaja získate nadhľad. Trapasy sa stávajú, hlavu hore. Ak by sa nočná nehoda neopakovala,netreba nič ďalej nič riešiť.

@anonym_6f9d89 Ahoj, matrac im už došiel. S tou pauzičkou, máš asi pravdu, veď nech vychladnú hlavy. Ďakujem aj za povzbudenie a upokojenie.

anonym_adc206
Dnes o 13:36

To, že sa ti stala nehoda,nerozoberajme, lebo bez ohľadu na jej príčinu,je to nepríjemné a verím, že sa hanbíš.Napisem ti však, že ako by som reagovala na mieste matky tvojho priateľa.Snazila by som to riešiť korektne.Vedeli by sme to len traja -priatelka môjho syna, môj syn a ja.Sme ľudia a jedna vec je prakticky vyriešiť problém/čistenie, kúpa nového matraca/, druhá vec je nesnažiť sa incident stále pripomínať a šíriť ďalej.A teraz názor nezainterasovanej osoby.Priatel nemá gule zastať sa ťa a jeho rodičia sa prejavili ako ľudia, ktorých by som nechcela mať v rodine.Vyzera to tak, že radi pripomínajú iným ich chyby a trapasy,radi poučujú a radi roznášajú.Utekaj, lebo toto je dostatočný dôkaz na to, že budeš často ty tá najhoršia a oni tí dokonalí...

anonym_fa6612
Dnes o 13:41

Vacsiu pitchovinu som tu asi zatial necitala. Jasny fake

ullala
Dnes o 13:43

Bolo by fajn, keby to do buducna neboli tvoji buduci svokrovci...

tundra
Dnes o 13:45

@natalia987654321 nemali ste
v noci pusteny ventilator v spalni?Nedavno tu bola tema a autorka bola z toho zhrozena,ze sa pocikala, pocas noci.
https://www.modrykonik.sk/forum/zdravotne-problemy/preco-sa-som-pocikala-v-spanku-vo-veku-40-rokov/

anonym_a5310a
Dnes o 13:46

Aj mne sa to stalo. U babky. Brala som silné ATB, akurát ma pustili z nemocnice. Ja som robila paniku, ospravedlňovala som sa a babka ma ukludnovala, že nič sa nedeje, to sa stáva. Dá sa to riešiť s pokojom. Toto nebolo v poriadku.

natalia987654321
autor
Dnes o 13:47
@anonym_adc206

To, že sa ti stala nehoda,nerozoberajme, lebo bez ohľadu na jej príčinu,je to nepríjemné a verím, že sa hanbíš.Napisem ti však, že ako by som reagovala na mieste matky tvojho priateľa.Snazila by som to riešiť korektne.Vedeli by sme to len traja -priatelka môjho syna, môj syn a ja.Sme ľudia a jedna vec je prakticky vyriešiť problém/čistenie, kúpa nového matraca/, druhá vec je nesnažiť sa incident stále pripomínať a šíriť ďalej.A teraz názor nezainterasovanej osoby.Priatel nemá gule zastať sa ťa a jeho rodičia sa prejavili ako ľudia, ktorých by som nechcela mať v rodine.Vyzera to tak, že radi pripomínajú iným ich chyby a trapasy,radi poučujú a radi roznášajú.Utekaj, lebo toto je dostatočný dôkaz na to, že budeš často ty tá najhoršia a oni tí dokonalí...

@anonym_adc206 Presne takéto riešenie som čakala. Tie reakcie ma naozaj zaskočili. Uvedomujem si, že mne sa stala nehoda, no zároveň si myslím, že všetko sa dá riešiť empaticky, slušne a diskrétne. Ďakujem Ti.

natalia987654321
autor
Dnes o 13:48
@anonym_a5310a

Aj mne sa to stalo. U babky. Brala som silné ATB, akurát ma pustili z nemocnice. Ja som robila paniku, ospravedlňovala som sa a babka ma ukludnovala, že nič sa nedeje, to sa stáva. Dá sa to riešiť s pokojom. Toto nebolo v poriadku.

@anonym_a5310a Tiež si myslím, že dá sa to aj takto. Ďakujem.

negymama
Dnes o 13:50

tu niet co rozmyslat.
Mam podobnych svokrovcov, a aj ked som u nich nemala ziadnu podobnu ani inu nehodu, ich zakomplexovanost mi otravila zivot na mnohe a mnohe roky.
doslova tym nicili nasu rodinu, nase deti, nase vztahy.

Nafukovali a zvelicovali kazdu blbinu, osocovali a posmievali sa mojim rodicom, sestram, hladali hocico do coho sa dalo obut. Hlupi zakomplexovani mali ludia.
Akurat ze mna sa muz aspon zastal, oni s tym nemienili prestat, tak sme nakoniec ukoncili nakomplet vsetky vzahty s nimi, vcitane deti.
Ja neskoncim, pre takych uboziakov na psychiatrii, no to by sa im teda naramne pacilo!

priklad "blbiny"... nabrusili noze a poerazala som sa plytko do koze nozikom pri pomahani v kuchyni. Skokor sa do mna zlostne pustil, aka som strasne neporiadna, ze uz vidi, ako sa VZDY u nich porezem! /porezala som sa 1x/ a naucim to aj svoje deti, ze sa budu rezat...
alebo som niesla zo zahrady cerstve paradajky a spomenula som ze dcerka ma rada polievku z paaradajok....a svokor uplne odveci zadrel...noooo ked sme pritom , tak som poznal jednu taku co vychovavala ako ty, a decko jej skoncilo pod vlakom" jaz ze co??? - po case som pochopila, ze pointa bola v tom, ze dietatu prilis vyhovujem varenim toho co ma rado, a bude rozmaznane a psychicky labilne.

alebo svokra sa raz rozplakala ze sa o deti nestaram a chcem ich zabit, lebo som 6 rocnej kupila kolieskove korcule...

nebolo nic co by nekomentovali moj vyzor, vychovu, vychovu mojich rodicov, moje deti, nic, nic nic nikdy nebolo dobre. v zivote sme ja ani muz ani nase deti neurobili nic hodne pochvaly ci ocenenia.
Komplexy su strasna svina!!!

autorka bez kade lahsie, hladaj ineho snubenca, ver ze ked s nim ostanes, budes trpko lutovat.

anonym_adc206
Dnes o 13:51
@natalia987654321

@anonym_adc206 Presne takéto riešenie som čakala. Tie reakcie ma naozaj zaskočili. Uvedomujem si, že mne sa stala nehoda, no zároveň si myslím, že všetko sa dá riešiť empaticky, slušne a diskrétne. Ďakujem Ti.

@natalia987654321 Drž sa a ozaj si dobre premysli, že ako ďalej.

2691
Dnes o 13:53
@natalia987654321

@abbey1 Tá rodina sa ku mne doteraz správala normálne.

@natalia987654321 pretvarovali sa, teraz si zistila , čo sú všetci traja zač

anonym_e74407
Dnes o 13:57

Šikovné dievča. Počúrala si sa, objednala si nový matrac, zaplatila, už aj došiel nový a promptne si sa hneď zaregistrovala na koni, aby si nám to oznámila.

anonym_3ef6c5
Dnes o 14:01
@anonym_9888b0

@natalia987654321 nerozumiem, ako sa stane, že sa dospelá, normálna žena pomočí počas spánku.
Skôr by som sa zaujímala o príčiny. Si v poriadku zdravotne? Máš psychické problémy? No, nejde im to do hlavy, ani mne by nešlo. Nie je to obyčajná ľudská nehoda, má to svoje príčiny. O tie by som sa zaujímala. Aj ten prístup tvoj je taký, že všetci sú blbci,len ty jediná si normálna. No neviem. Kto vie, čo v tom naozaj bolo ...

@anonym_9888b0 mne sa to stalo tiež 🤷‍♀️🤷‍♀️
Snívalo sa mi, že cikam a zobudila som sa na to že fakt cikam. Stalo sa to už dávno snad 1/2 roky. A od vtedy našťastie už nie 😬😄

anonym_fdda89
Autor odpoveď zmazal
doriiis
Dnes o 14:13

Pošli toho chlapa do teplých krajín

anonym_86f591
Dnes o 14:17
@anonym_9888b0

@natalia987654321 nerozumiem, ako sa stane, že sa dospelá, normálna žena pomočí počas spánku.
Skôr by som sa zaujímala o príčiny. Si v poriadku zdravotne? Máš psychické problémy? No, nejde im to do hlavy, ani mne by nešlo. Nie je to obyčajná ľudská nehoda, má to svoje príčiny. O tie by som sa zaujímala. Aj ten prístup tvoj je taký, že všetci sú blbci,len ty jediná si normálna. No neviem. Kto vie, čo v tom naozaj bolo ...

@anonym_9888b0 tak mne sa to tiež nie raz stalo že som spala sa mi snívalo že sedím na wc a pomočila som sa

anonym_48ee0e
Dnes o 14:20

Hejterky, píšuce fejk alebo ktoré nakladáte autorke. Máte tak dokonalo nudné životy, že vám všetko vychádza, nikdy nič sa vám nestalo... myslíte si, že to autorka potrebuje?! Kedysi dávno som tu čítala príspevok o žene, ktorá písala o tom, že gynekológ od nej požaduje fotky intímiek. Koľko múdrych hláv, že to je fake... Potom som o tom dokonca zachytila reportáž, že to bolo skutočné a medializovalo sa to. Tu je miesto podpory, vyjadrenia názoru, len to isté, AI, fake, nudíš sa... alebo nadávky
Pred tým, než pod každou témou píšete fake, skúste si trochu dať čas, zistiť, či sa to môže stať.. autorka, nebola si prechladnutá? Mohol byť za tým zdravotný problém. Radšej sa do svadby nehrň, nemusíš mať naložené viac, ako máš.
Nám po svadbe svokra otvorila šuflík na nočnom stole, lebo sme jej ukazovali novú spálňu, nenapadlo nám, že bude skúšať aj všetko otvárať 🙂 Našla tam vibrátor, hanbila som sa, ona sa začala chichotať, že si máme užiť, kým nemáme deti 🙂

natalia987654321
autor
Dnes o 14:23
@negymama

tu niet co rozmyslat.
Mam podobnych svokrovcov, a aj ked som u nich nemala ziadnu podobnu ani inu nehodu, ich zakomplexovanost mi otravila zivot na mnohe a mnohe roky.
doslova tym nicili nasu rodinu, nase deti, nase vztahy.

Nafukovali a zvelicovali kazdu blbinu, osocovali a posmievali sa mojim rodicom, sestram, hladali hocico do coho sa dalo obut. Hlupi zakomplexovani mali ludia.
Akurat ze mna sa muz aspon zastal, oni s tym nemienili prestat, tak sme nakoniec ukoncili nakomplet vsetky vzahty s nimi, vcitane deti.
Ja neskoncim, pre takych uboziakov na psychiatrii, no to by sa im teda naramne pacilo!

priklad "blbiny"... nabrusili noze a poerazala som sa plytko do koze nozikom pri pomahani v kuchyni. Skokor sa do mna zlostne pustil, aka som strasne neporiadna, ze uz vidi, ako sa VZDY u nich porezem! /porezala som sa 1x/ a naucim to aj svoje deti, ze sa budu rezat...
alebo som niesla zo zahrady cerstve paradajky a spomenula som ze dcerka ma rada polievku z paaradajok....a svokor uplne odveci zadrel...noooo ked sme pritom , tak som poznal jednu taku co vychovavala ako ty, a decko jej skoncilo pod vlakom" jaz ze co??? - po case som pochopila, ze pointa bola v tom, ze dietatu prilis vyhovujem varenim toho co ma rado, a bude rozmaznane a psychicky labilne.

alebo svokra sa raz rozplakala ze sa o deti nestaram a chcem ich zabit, lebo som 6 rocnej kupila kolieskove korcule...

nebolo nic co by nekomentovali moj vyzor, vychovu, vychovu mojich rodicov, moje deti, nic, nic nic nikdy nebolo dobre. v zivote sme ja ani muz ani nase deti neurobili nic hodne pochvaly ci ocenenia.
Komplexy su strasna svina!!!

autorka bez kade lahsie, hladaj ineho snubenca, ver ze ked s nim ostanes, budes trpko lutovat.

@negymama Dík za príklady aj upozornenie, asi máš pravdu. Budem rozmýšľať, čo ďalej.

natalia987654321
autor
Dnes o 14:24
@2691

@natalia987654321 pretvarovali sa, teraz si zistila , čo sú všetci traja zač

@2691 Možno áno, ale doteraz mi to nejak nedošlo.

natalia987654321
autor
Dnes o 14:26
@anonym_e74407

Šikovné dievča. Počúrala si sa, objednala si nový matrac, zaplatila, už aj došiel nový a promptne si sa hneď zaregistrovala na koni, aby si nám to oznámila.

@anonym_e74407 Stalo sa to minulý týždeň. Som tu, lebo som chcela počuť aj iné názory. Tie občas človeka posunú správnym smerom.

natalia987654321
autor
Dnes o 14:27
@anonym_3ef6c5

@anonym_9888b0 mne sa to stalo tiež 🤷‍♀️🤷‍♀️
Snívalo sa mi, že cikam a zobudila som sa na to že fakt cikam. Stalo sa to už dávno snad 1/2 roky. A od vtedy našťastie už nie 😬😄

@anonym_3ef6c5 Myslela som si, že nie som jediná, no bol to divný pocit. Ďakujem.

anonym_dc45b7
Dnes o 14:28

Urob si láskavosť a frajera pošli do riti. Za 20 rokov spoločného života ma môj muž videl cikať, kakať, grcat, plakať, rodiť, krvácať a všetko ostatné, čo ľudské telo dokáže a nikdy nemal ani jednu jedinú debilnu poznámku. Henten tvoj traged ti je k ničomu.