icon

Nemám rada priateľovu mamu

3. júl 2025

Prišla som to tu naplno povedať, aspoň niekde, keďže doma to povedať nemôžem, proste ju nemám rada. Podľa mňa je to zlomyseľná osoba, a vie naozaj nepekne rozprávať na druhých ľudí. Prečo ju však naozaj nemám rada je - ako vychovala/nevychovala svojho syna. Ja ho milujem. Je vtipný, šarmantný, spoločenský, obľúbený, milujúci. Ale maximálne nesamostatný človek, nepraktický do života. Chlapec sa nenaučil nič, nevie plávať, nevie jazyky, nemá ani školu poriadnu, ani remeslo, nie je manuálne zručný, nemá ani vodičák. Absolútne z neho urobila nesamostatného tvora - nevie doma sám existovať - prať, žehliť, upratovať, niečo opraviť, aspoň zohnať niekoho na opravu. Ja ale toto všetko dávam za vinu jej, nie jemu. Nemal sa to ako naučiť, keď ho k tomu nikto neviedol. On videl, že všetko doma robí mama. Všetko. Aj nákup, aj upratovanie, aj varenie, aj starostlivosť o deti, o chod domácnosti. OK, toto očakáva odo mňa. V poriadku, nie je problém, ale v tom prípade on musí zastávať rolu muža a postarať sa o rodinu. Lebo ja nosím domov 3x toľko peňazí ako on. Nemôžem aj pracovať x hodín denne, aj zabezpečovať full servis, aj zháňať opravára, aj variť a prať, aj nás všade voziť a chodiť s autom do servisu. Keď doma neoperiem, zoberie cestovnú tašku a odnesie to mame oprať. Pritom je doma, hovorím mu, zapni práčku a oper to = práčka perie sama. Cestou domov z práce sa zastaví u svojej mamy najesť a ona mu nabalí aj domov. Lebo ja vraj nie som schopná doma nič poriadne uvariť. OK, toto je možno pravda.
Zároveň doma neboli zvyknutí na fyzický kontakt - u neho neexistuje pohladenie, objatie len tak, pomojkanie. Oni si doma lásku vôbec neprejavovali. Ak ho na ulici ja nechytím za ruky, tak on mňa málokedy. Za toto všetko sa hnevám na jeho mamu. Prosím ženy, ktoré vychovávate synov, urobte z nich použiteľných tvorov prosím. Ďakujem.

tykat
3. júl 2025

Tak hlavne ze ho milujes 😁

mira0611
3. júl 2025

Vies autorka co si myslim, ze ten tvoj vtipny, sarmantny típek si zaslúzi svoju mamicku.
Ked budete mat este aj dieta, tak uz taky vtipny nebude, ked budes robit servis aj jemu aj dietatku.
A keby sa ten šarmantny vtipánek chcem nieco naucit, tak sa nauci a nie na mamicku tu hadzat vinu.
Ano, aj ona je vinna, ale rovnakym dielom ako synacek.
Zloz si ruzove okuliare a vykopni, toho nesamostatneho k.k.ta!

eliska13
3. júl 2025

Pošli ho do čerta.Bude ta vytáčať čoraz viac.Mas doma tretieho syna.Radsej žiť sama a viem, že si musím spraviť sama.Ale musela si vedieť aký je, keď je v takom veku sám.Okuliare spadli a je tu realita.Nieco je aj tvoja chyba nehadz to na matku mohol ísť sám nakúpiť, naučiť sa variť, plávať snáď mu nemala mama organizovať život.Sedel a čakal a to robí aj teraz, lebo spravila matka spravíš ty.
Od jednej prešiel k druhej👍

eliska13
3. júl 2025

Normalne ako deckom postav sa s ním pred práčku a ukáž mu to, detto varenie nech osupe, nakraja, nakúpi..vysávač snáď vie chytiť do ruky, či riady naložiť.Prevychovaj ho ty

lenka.25
3. júl 2025

No keď ti je ľahšie to hádzať na “svokru “ ako si priznať , že máš doma maminho truľa , tak mi nič iné neostáva , iba ti popriať veľa šťastne strávených spoločných rokov 🫣

marca12
3. júl 2025

Ty si si ho vybrala,tak co sa stazujes. Radsej sa budes vyhovarat na vychovu ako si priznat,ze mas doma lenive hovado. Co je to za chlapa,ktory necha driet svoju zenu a nepomoze jej?

berta100
3. júl 2025

Dalsia zufalka ktora sa bude chlapa drzat zubami nechtami aj keď im to nefunguje .Ja vas zeny lutujem radsej sa budete trapit akoby ste mali byt bez chlapa.Len nezabudajte z tych trapeni vznikaju vazne choroby .Neviem ci vam ta obeta za to stoji

mb3828
3. júl 2025

Nechci brat iluze, ale nema to smysl. Sama jsem byla s podobnym, az jsem se chvili zarazila, zda jsem to nekde omylem nepsala ja haha. Mamka doslova zadek utirala na wecku, cestovni taska se spinavyma hadrama, kdyz jsem nebyla doma, uvaril si sice, ale uz byl zvyknuty, ze kuchyn po nem uklidil nekdo z rodicu - oba v duchodu a kdyz jsme bydleli spolu, nechal kuchyn v stavu po vareni i pul dne. Nema to smysl, pustit dal do obehu. Tady je jedina nadeje, ze ho takto poslou do pr**** 2,3 holky a mozna mu to docvakne, ale spis ne. Podobny pocity k “svokre” jsem mela tez, nemohla jsem ji prijit na jmeno, protoze z nej udelala nepouzitelneho pitomce. Neztracej s nim cas.

taktotedanie
3. júl 2025

Ja sa cudujem, ze toto ako zena vobec tolerujes a s tymto clovekom chces aj nadalej zit
Prosim ta premysli si tvoju buducnost

janettdamian
3. júl 2025

Jejej ja so písala komentár hneď na začiatku a myslela som si že máte obaja 20+ 😀

bielasovicka
3. júl 2025

Tiež som myslela ze majú okolo 20.a koľko vlastne majú, písala to autorka?

viestta
3. júl 2025
@bielasovicka

Tiež som myslela ze majú okolo 20.a koľko vlastne majú, písala to autorka?

@bielasovicka ked ma patnastrocne dieta, tak 35+

hellionka
3. júl 2025

ešte, že je: “vtipný, šarmantný, spoločenský, obľúbený, milujúci” čo tam po základnej nepoužiteľnosť do života 🤣 … autorka: asi si bola v ťažkej situácii a brala si “hocičo” Ver, že teraz si už určite silnejšia a aj sama vieš, že toto je pod Tvoju úroveň ..

domkakvet
3. júl 2025

Vrat ho domov.

ahhola
3. júl 2025

🍄Nemám rada priateľovu mamu🍄
Neviem ci je to tvoj, alebo adminov nadpis.
Matka nenaucila, neviedla, neinspirovala... No dala aj sarm, figuru, pri ktorej sa citis tak bezpecne a aj ked za rucicky po vonku nee, tvoji chalani ho asi maju radi. Je to malo, podla teba, ked ty musis obstarat toho opravara, teda krivda velka. A jeho mamka oreco ma mat teba rada, jej milasek si narazi rozvedenu, detnu a jeho zdrzuje od rodiny, ktoru by mohol mat. Ak je to jedinacik, nedocka sa svojich vnucat. Mohla by si byt za neho trocha vdacna, ze je a je s tebou. Kamoska dostala za nevestu "chudinku, co v zivote knihu neprecitala, prisla s holou ritou do bytu ich syna, obrazy putovali naspat a kupilo sa umenie zo sconta, vsade anjeliky a podobne skvosty a co moze robit? Uz teraz sa jej syn nema s nou o com bavit, ale ked znizil naroky na minimum, co chcel, to ma) 😡

martinmmartin
3. júl 2025

No a ta pani je v akom veku/stave? Mozno sa ten problem vyriesi tak nejak sam od seba

jaskolka
4. júl 2025

Prepana, autorka,ja že máte tak 20+ rokov obaja...a teraz vyjde najavo,že ste obaja tak 40+ minimálne. A ty sa sťažujes ,lebo jeho mama nič nenaučila? Však to je dávno dospelý chlap,keby chcel,aj sám sa naučí všetko. On nechce, nemusí, nemá záujem.Nik tá nenúti s ním byť
Ty tu budeš zbytočne vypisovať,aká je hrozna jeho matka, nechápeš,že ty chodíš s dávno "hotovým"chlapom, ktorý sa už nezmení? On je lenivý,on je nesamostatny a ty máš na výber dve veci -bud s ním ostaneš a budeš si ďalej "zúfať"nad jeho matkou 🙈alebo ho pošleš niekam do... preč a nájdeš si iného.Preco chces silou mocou niekoho,kto to vlastne vôbec nevyhovuje?

eva8
4. júl 2025
@popcorn2myska

gymnázia nemajú zameranie...sú všeobecné alebo jazykové...gymnázium učí všetko a je to príprava na VŠ..takže študuje SŠ so zameraním na IT , na ktorú prestúpil z gymnázia-takto to môže potom byť...

@popcorn2myska niektore gymnazia maju triedy zameranie napr. naatematiku a pod. V poslednych rocnikoch si studenti vyberaju predmety, z ktorych budu matutovat, napr. informattiku. Taktiez niektore gymnazia spolupracuju so spolocnostami, v ktorych studenti uz pocas studia mozu vykonavat prax.
Cize ano, su vo vseobecnosti "vseobecne", ale niektore okrem vseobecneho vzdelania poskytuju aj nieco specificke a okrem toho, studenti sa v polednych rocnikoch aj zameriavaju na nieco specificke a tak aj mozu brigadovat v tom svojom zamerani.

eva8
4. júl 2025

@autorka skuste zacat robit veci spolu - nakupy, upratovanie, pranie. Sprav harmonogram, ktory budete dodrzovat. Ako s dietatom - nauci sa ak bude chciet.

autor
4. júl 2025
@popcorn2myska

gymnázia nemajú zameranie...sú všeobecné alebo jazykové...gymnázium učí všetko a je to príprava na VŠ..takže študuje SŠ so zameraním na IT , na ktorú prestúpil z gymnázia-takto to môže potom byť...

@popcorn2myska gymnázium s rozšíreným vyučovaním informatiky - matematika, informatika, tvorba webových stránok, programovanie, počítačové systémy a siete, databázové systémy, operačné systémy, cloudové riešenia, a ešte semináre majú k tomu. Gymnázium sa profiluje a nazýva ako zamerané na IT a bilinguálne gymnázium. Syn brigáduje v IT firme, aj počas štúdia, nielen cez leto. Zatiaľ je plán v pokračovaní na VŠ. Uvidíme.

oslo1
4. júl 2025

Autorka, a kde he partnerov otec, pretoze polku z tech veci, co si vymenovala, to ma ucit otec.
Mozno jeho matka Bola vyhoreta vdova a Bola rada, ked vsetko doma urobila sama, ked syn bol nemehlo.
Ja ta chapem, ja by som ho vratila mamicke.

la_dolce_vita
4. júl 2025

Hoci som sama rozvedena matka 2 synov, nebola by som nadsena z nevesty s dvomi detmi, ktora navyse kritizuje moju vychovu a nema ma rada... asi by to bolo vzajomne. Ak by ti nevyhovoval moj syn, nech sa paci, najdi si ineho.

abbey1
4. júl 2025
@martinmmartin

No a ta pani je v akom veku/stave? Mozno sa ten problem vyriesi tak nejak sam od seba

@martinmmartin To čo je za primitívny koment? Aj keď raz matka toho pána zomrie, tym sa vyriešia problémy, ktoré v ich vzťahu sú? Z neho sa zrazu stane schopný muž?
Matka môže našťastie žiť ešte ďalších 20-30 rokov. A bodaj by! Aj v plnom zdraví.

subartic
4. júl 2025

takýchto mužov do budúcna môžeme očakávať veľmi veľa , trh matiek čo dajú synovi všetko a on musí minimum je veľmi široký , obzvlášť dnes kedy sa pomaly synom jedlo nosí k PC , na všetko citlivo aby nemal traumu , mnoho chlapcov telesne schátraných , bez drive do života, schopných vyžadovať 50:50 , bez schopnosti sa viazať a mať zodpovednosť.

hopsas
4. júl 2025

Prepáč a toto je tvoj priateľ? Mi asi uniká pointa lebo čítam viac zlého o ňom ako toho dobreho

motylik2559
4. júl 2025
@subartic

takýchto mužov do budúcna môžeme očakávať veľmi veľa , trh matiek čo dajú synovi všetko a on musí minimum je veľmi široký , obzvlášť dnes kedy sa pomaly synom jedlo nosí k PC , na všetko citlivo aby nemal traumu , mnoho chlapcov telesne schátraných , bez drive do života, schopných vyžadovať 50:50 , bez schopnosti sa viazať a mať zodpovednosť.

@subartic toto si trafila klinec po hlavicke👌 vobec by neuskodila povinna vojencina ako kedysi, alebo aspon vycvik nejaky🙂 Minule som videla troch chlap(c)ov vo veku cca 20 rokov a vsetci 3ja na jednej kolobezke, drzali sa v objati, aby nespadli (nesli celkom najpomalsie) no vies asi ako to vyzeralo, ten posledny drzal v ruke este nieco ako pracovny kufrik🤦‍♀️ alebo co mi znama hovorila, jej dcera isla s kamosom v taxiku a ten taxikar mal neprijemne reci, ten jej kamos ostal ticho iba jej posepkal,ze sa boji, nakoniec to dopadlo tak, ze tej znamej dcera zhukla na taxikara, aby zastavil, ze vystupuju, tak sa aj stalo🤦‍♀️ aaaa mohla by som menovat xy dalsich pripadov...Tí chlap(c)i su vela krat uz takí zhyckaní, ze neviem ako si raz zalozia rodiny, ved zena nebude mat ani pocit bezpecia a vsetko bude na ich pleciach, od domacnosti, cez zarobky a aj ochranu rodiny....samozrejme cest vynimkam🙂

taktotedanie
4. júl 2025
@hopsas

Prepáč a toto je tvoj priateľ? Mi asi uniká pointa lebo čítam viac zlého o ňom ako toho dobreho

@hopsas v dnesnej dobe niektorym zenam staci ze im chlap zahra divadlo aky je sarmantny a ze zakladne veci a voadtnosti mu boh nenadelil nevadia 🤷🏻‍♀️

eva8
4. júl 2025

Tych chlapov vychovavame my 😉

Celkom vazne teraz. Je vela rozvedenych zien. Chlapec nema muzsky vzor, vidi, ze mama robi vsetko. A tak mu to pride prirodzene, ze zeny robia vsetko. A dievcata si prevezmu od mam tiez vzorec spravania.

subartic
4. júl 2025
@eva8

Tych chlapov vychovavame my 😉

Celkom vazne teraz. Je vela rozvedenych zien. Chlapec nema muzsky vzor, vidi, ze mama robi vsetko. A tak mu to pride prirodzene, ze zeny robia vsetko. A dievcata si prevezmu od mam tiez vzorec spravania.

@eva8 no lenže tá mama nemá robiť všetko . Keby od určitého primeraného veku nechala robiť toho chlapca čo má , zoceľovala ho , vystavovala ho aj frustrácii tak sa toto nedeje. Obetavosť matky je v tomto na veľkú škodu toho chlapca ale tej matky.

eva8
4. júl 2025
@subartic

@eva8 no lenže tá mama nemá robiť všetko . Keby od určitého primeraného veku nechala robiť toho chlapca čo má , zoceľovala ho , vystavovala ho aj frustrácii tak sa toto nedeje. Obetavosť matky je v tomto na veľkú škodu toho chlapca ale tej matky.

@subartic nemozme pristup zovseobecnovat. Ale v jednorodicovskej zenskej domacnosti je hlavou rodiny mama. V niektorych domacnostiach prirodzene sa syn zacne spravat ako mama a prebera zodpovednost. Ak mu to mama dovoli 🙂
V sucasnosti deti zvycajne aj tuzia po maturite odist, vyskusat si svoje schopnosti postarania sa o seba na internatoch, mozno neskor podnajmoch. Vela deti brigaduje od 16r.