icon

Nemám už chuť a silu ďalej žiť

havedka
10. júl 2014

uz ma nic nebavi ,same starosti,problemy,vycitky od deti,mali ste taky pocit ze sa vam uz nechce zit?viem prejde to ale momentalne mam taky pocit,maminy ktore moje prispevky poznaju vedia ake mam starosti,najradsej by som sa zbalila a malym a odysla dakam dalekooo a zacala odznova

Strana
z3
zita19
11. júl 2014

@mima4 mudra si ako radio Jerevan a nepoznas ani najbanalnejsie pribehy z antickej mytologie 😀

vejula
11. júl 2014

@mima4 vieš si ale predstaviť ako realne začne robiť matka poriadky so 17 ročným dievčaťom???? S 5 ročným si poradíš, možno ešte aj s 10 ročným. Ale 17? To by muselo isť dobrovolne z jej strany, ako ona dosiahne to aby jej pomahala.... A finančne?
DRuhá vec je, že iné deti ešte aj na svoje potreby drankaju od rodičov, ona ma aspon tolko snahy, že si oblečenie kozmetiku, koničky a podobné vec hradí zo svojho, ktoré si zarobí... A to že býva u mamy... V 17 ma na to právo. Ano z dobrej vôle by mohla prispieť, ale jej mama ju realne k tomu nijako donutiť nemôže, ked študuje. Iné by bolo, keby bola normálne zamestnana, ale dievča je rado, že si privirobí aspon na dačo, čo možno iné dostavaju od rodičov... Zas treba pochopiť aj zmyšlanie 17 ročného dievčaťa. Ona nemôže premyšlať ako my čo mame 30. PRiority hodnoty v tom obdhobí su poprehadzované, hormony robia svoje, ona sa chce pačiť, chce sa vyrovnať kamoškam... PRe ten vek absolutne príznačné chovanie.

mima4
11. júl 2014

@vejula
ale ja nehovorim, ze dcera ma financne mamine prispievat..ale ma povinnost jej pomoct, ci v domacnosti, ci vypomoct s postihnutym dietatom... Nie nahradit mamu, ale pomoct jej...
Vsetci tu ospevuju potrebu mat surodenca, aby clovek nebol sam... tak prečo by sa nemal ten "silnejsi" zapojit do pomoci tomu "slabsiemu", v tomto pripade chlapcovi s autizmom?

@zita19 veru nepoznam... nemozem byt najmudrejsia z vas 😀

vejula
11. júl 2014

@mima4 no mala by, ale v 17 dieťa neprevychováš. Ak k tomu nebola vedená doteraz, je nemožné aby ju v 17 osvietilo... PRoste buchne dverami, že ide preč a mama sa môže aj na hlavu postaviť. REalne nema šancu ju nejako donutiť jej pomôcť. Proste toto musí vyplývať z celkovej výchovy, tu je asi narušený celkovo ten vzťah. Už len to, ked dcera povie mame, že ked si deti spravila nech sa stara o tom svedčí. O tom pišem, nieje možné prevychovať 17 ročné dievča. Toto by musela vychadzať z jej presvedčenia, ale ked nechce, mamina ju nedonuti. Nema ako. Vieš poradiť, že ona proste musí a basta je jedna vec a zrealizovať je druhá. Však skus povedať ako ju môže mama donutiť k tomu, aby jej pomahala. Bude ju doma zamykať? Alebo jej prestane davať jesť???? To proste nemôže už len z toho titulu, že ona ako matka ma povinnosť ju živiť .

jahodka8
11. júl 2014

@vejula Nedávno som čítala, že rodičia nemajú povinnosť to dieťa živiť, ak ich neposlúcha, že je to tak aj zo zákona, rodič vtedy môže požiadať sociálku o umiestnenie dieťaťa v detskom domove. Že vraj sa to normálne tak dá urobiť. Moja kamarátka zavolala na dcéru políciu, ked jej dcéra nenahlásila kam ide. Lebo 17 rokov je nebezpečný vek, u dievčaťa aj u chlapca, v takom veku už chodia sami skoro všade a nikdy nevieš, čo jej niekto ponúkne, na čo ju tam navedie. Mala by mamu poslúchať, aj trochu jej pomôcť, ved mama sa stará aj o ňu. No mala byť k tomu vedená už od malička, teraz je to ťažko. Ja som si nikdy takéto mame nedovolila povedať, pomáhala som vo všetkom, aj chodila do školy aj na brigády, doma umývala riad, zem, pomáhala variť, upratovať, v záhrade. Ved to dievča sa to aj potrebuje naučiť niečo v domácnosti. Čo bude robiť potom, ak by žila sama? Ak by sa vydala?

janickacrazy
12. júl 2014

moja sestra ma 17rocnu dceru, ktora chodi na brigadu cele leto plus pomaha doma mame, stara sa poobede ked pride z brigad o 2rocneho brata kazd den, lebo sestra je v praci, pomaha uprace, obcas aj navari, podla mna je to normalne, nie ze ma svoj zivot to je co za hlupost 😠

vejula
12. júl 2014

@jahodka8 no to sa mi teda nechce veriť, že zavolam na policiu, dcera mi nechce umyť riad, alebo že dcera nechce postražiť svojho brata, berte ju do polepšovne.... Ved to by potom tí policajti nič iné nerobili, len chodili do domacnosti, kde deti neposluchaju 😅 A že rodičia maju povinnosť dieťa živiť len ak posluchaju o tom tiež pochybujem. Nehovorím, že niesu situacie, kedy sa rieši aj napravnovychovny ustav, ale to su už uplne iné pripady, ako ked dcera nechce upratať alebo postražiť brata. To by nam napravnovychovné ustavy kapacitne nestačili. A druhá vec je, že nie vždy je napravnovychovny ustav správne riešenie. Velakrat sa odtial vracaju deti horšie ako pšli - lebo šikana, lebo "super" kolektív....

jahodka8
12. júl 2014

@vejula No ked to poslúchanie začneš s dieťaťom riešiť až ked sa dostane do nejakej zlej spoločnosti, niekto jej ponúkne drogy, zostane veľmi mladá tehotná, tak to je už asi neskoro. No ale ako si to rodič zariadi, tak to bude mať.

guinevre
12. júl 2014

@jahodka8 .Ja poznam aj ludi, zeny, muzov, ktori sa rozviedli, lebo nefungovalo manzelstvo, neboli stastni, a na druhy pokus sa im podarilo najst si partnera s ktorym si rozumeju. Mozno je to jej pripad, to ta nenapadlo? Ked sa o toho chlapca starala, tak asi tak zle to nedopadlo. Vobec toto nie je tema o jmatisova, ani o nejakych zlatokopkach, byvalych a terajsich, takze neries

marionmarion
14. júl 2014

bola si uz za psychologom??? neviem, ake mas problemy, ale ak mas pocit ze uz nechces zit, poukazuje to na hlboku depresiu a tu treba riesit u odbornika. Vyhladaj psychologa, cim skor tym lepsie. Pomoze ti...

Strana
z3