icon

Nemám už nervy na švagrinu

25. jún 2020

Ahojte vopred sa ospravedlnujem za tento vylev ale ked raz pohar pretecie...Ide o moju svagrinu.(svagrovu manzelku).odkedy sa stala matkou (ma 18 mesacneho syna) jej uplne hrablo..Ak poznate ten výraz biomatka tak ona je ešte o jeden level vyssie..co by mi samozrejme nevadilo vsak je to jej vec..ale tym ze ona je strasne bio..svojmu synovi vari a dava jest len vsetko bio..oblieka ho do bio veci..samozrejme kojila ho az doteraz..tak vsetky ostatne matky o tak nerobia su krkavcie matere ktorym by mali urady zobrat deti..ja mam 3,5 rocnu dceru a ked napriklad svagrina uvidi ako jej davam lizatko hned som tercom jej posmeskov a ironickych poznamok ..ako mozem davat dietatu taketo jedy potom sa nemam divit ze je taka hyperaktivna ked do nej pcham cukor..preco jej nevarim doma s biozeleniny ale kupujem v obchode..preco si neumyva zubky s bio pastou minule nariekala lebo nemala doma uz bio vyzivyu s bio jablk tak mu musela spravit z kupovanych v obchode vyzivu..normalne nestatna bola z toho....a ked zacne tu vetu na mna :"akoze ja sa nejdem starat je to tvoje dieta ale ja by som nikdy svojmu nedala toto a hento"..mna ide vtedy urvat od zlosti...len viete co je zaujimave..kym moja dcera za toho3,5 roka co je na svete bola dvakrat chora aj to mala len nadchu..tak jej bio dieťa odkedy sa narodil vkuse ma nejaky zdravotny problem..ked nerátam koliky, hnacky, ekzemy ktorych mal chudacik uz pozehnane tak uz dvakrat mal zvacsene uzliny.(nevedeli z coho).pred mesiacom akesi divne vyrazky na krku..tiez nevedeli z coho..dva krat mal zapalene očko, ako 6 mesacny prekonal zapal pluc, rpol roka na to zapal priedusiek so 40 tkam horuckami..ma alergiu na bkm, teraz zase chodi k pediatrovi lebo je anemicky tak dostali zelezo..je bledy ako stena tmave kruhy pod ocami..najvacsia sranda je ze moju dceru povazuje ona za ufnukanu a umrncanu pritom na jej syna sa nemozes ani skaredo pozriet hned zacne revat ( vsak ani svokra jej ho nechce strazit lebo vkuse reve)..a ona sa potom cuduje a vyplakava ze s nou nechcem chodit von na prechadky a ze sa jej vyhybam..netusim preco asi.

Strana
z2
nika82
25. jún 2020

tak ju posli do pixe a je

autor
25. jún 2020

@nika82 nepriamo som ju uz poslala..pytala som sa jej preco chce chodit na kavicky a prechadzky s takou hroznou a krkavcou materou ako som ja..ze vsak nech si najde podobne zmyslajucu mamicku ako je ona a bude im hej..

adell77
25. jún 2020

Jasne povedať ja tiež nekomentujem čo robis ty .... a keď začne odísť alebo ju hneď stopnúť že nezáujem .... hrozné fakt

nika82
25. jún 2020

tak jej to povedz priamo

autor
25. jún 2020

alebo take tie jej narazky..minule sa stazovala ze maly jej vsade lozi neustale daco vyvedie nevie popri nom nic spravit..tak jej hovorim ze vsak si zaobstaraj ohradku das mu tam hracky a ked nieco surne potrebujes urobit aspon si to urobis v klude bez toho aby si nanho musela stale dozerat..tak sa otocila na mna ze to uuuuurcite ona ziadnu ohradku nechce..nebude ho obmedzovat v pohybe a v rozvijani sa 🙊..ze nie na to mala decko aby ho dakde strcila a sebe ulahcovala robotu..vraj o tom materska nie je..(pricom dobre vie ze ja som ohradku pri dcere mala a casto som ju vyuzila ked som potrebovala.)..

andrea_82
25. jún 2020

Ja som mala tiež takú švagrinú - deti nejedli nič nezdravé, ani na chvíľu nepozerali televízor, zaspávali samé, boli dlho kojené, stále boli vonku... bla-bla-bla A deti boli tiež oveľa viac choré ako môj syn. Postupene zistila, že sa to tak nedá. Tretia dcéra má teraz dovolené úplne všetko, čo tie predtým nemohli. Celé roky som sa rozčuľovala, ale konečne sme prišli do štádia, že prichádza na moje slová a ja som zistila, že to robím dobre. Nedaj sa vytočiť, vždy jej odpovedz, nech sa stará o svoje. Ja som to proste uzavrela tak, že som so švagrinou svoje výchovné metódy neriešila. Časom sa uvidí, koho výchova je lepšia.

autor
25. jún 2020

u nas to tiez tak bolo..co som jej poradila ohladom maleho bolo vzdy zle a nikdy ma nepocuvla..preslo par dni a videla ze moje rady su na daco dobre..ale nikdy to nepriznala..

zowie
25. jún 2020

Ked ti povie nechcem sa starat.. , tak jej povedz "tak sa nestaraj, mas pravdu, je to moje dieta"😁
Po druhe, to ake ma problemy jej dieta, za to nemoze ani bio strava, ani nikto, su proste bezproblemove deti a problemove, ekzemiky a srajdy.. Jedno dieta som mala take, druhe take.. Z biohrusky sa nevyhadzal, z obycajnej ano a nic na tom nikto nezmeni.
Asi jej na tom zalezi a skusa uz vsetko mozne aj nemozne, ked ma dieta problemy.
Nebud ako ona a nechaj ju a nestaraj sa aj ty do nej, lebo robis presne to iste.
Zi a nechaj zit, ale prvu vetu, by som jej tak ci tak povedala 😂

johaninka
25. jún 2020

V podstate robíš to iste ako ona. Švagrina ťa kritizuje za to, že nie si bio matkou a ty ju za to, že je strelená bio matka. Tak ste si fifty-fifty. 🙂 Obidve sa nechápete a potrebovali by ste obrovskú silu, aby ste si niekedy navzájom porozumeli a uvedomili, že ste každá iná, ale pritom dobrá mama 🙂

zowie
25. jún 2020

@johaninka napisali sme v podstate to iste 🤣😂

zowie
25. jún 2020

A este jedno nerad jej, tvoje nevyziadane rozdielne nazorove rady jej nepomozu tak isto naopak

autor
25. jún 2020

@johaninka ano az na to ze ja na nu nemam debilne ironicke poznamky v jej pritomnosti..vykecam sa tu alebo pred muzom..az teraz na konci som jej toto povedala nech si najde posobne zmyslajucu mamicku..ze my dve mame odlisne nazory a nemame su uz velmi co povedat..

autor
25. jún 2020

@zowie len jedna moja rada bola od nej nevyziadana a to bola ta s tou ohradkou..predtym sa ma vzdy na radu pytala..hlavne ked je prereval celu noc a podobne..napisala mi spravu ze co ma robit a co by mu mohlo byt a aky caj som davala ja a podobne.

lenuliatko84
25. jún 2020

Bio matky su hrozne.chvalabohu nepoznam ziadnu.obmeszila by som s nou kontakt a nabuduce by som si rypla aj ja na jeho caste choroby.moj jedol vsetko a so 18 mesiacov nebol ani raz chory a az ked ma 4 roky mal prvy raz teplotu
Ale na druhej strane ja mu napriklad nekupim obycajnu nutelu ale papa slowtelu aby nejedol len zafarbeny tuk .v lete mame zeleninu trhu len ale to ma asi vascina a snazim sa kupovat nespracovane potraviny.ale to ni je bio ale zdravsi zivotny štýl. Ale sladkosti mu kupim

autor
25. jún 2020

@lenuliatko84 ved ja tiez..u nas je zaklad ovocie zelenina..len to je u svagriny problem ze to kupujem v obycajnom obchode..(billa, lidl)..ze ona by to svojmu decku nikdy jest nedala..a ked raz musela dat lebo nebolo ine tak dobre ze sa nerozplakala

zowie
25. jún 2020

Vsetko treba s mierou, ak ta rozculuje najdi inu kamosku a vyhybaj sa jej alebo jej to povedz slusne a na rovinu. Ak je normalna pochopi, ak nie, budes mat aspon klud 🤷‍♀️

danulicek
25. jún 2020

čudujem sa, že spolu trávite viac času, ako je nutné, keď si evidentne navzájom nesedíte... proste každá ako matka je iná a v zásade robíte to isté - "kydáte" jedna na druhú. Kašli na ňu, keď začne riešiť, zruš ju, že to nemáš záujem počúvať. nehodnotíš jej dieťa a spôsob výchovy, nech nehodnotí ani ona tvoje záležitosti. ak to nepomôže, ja byť tebou minimalizujem stretnutia a budete mať pokoj obidve. švagriné - nešvagriné, načo si žrať nervy alebo sa pretvarovať...

autor
25. jún 2020

@danulicek to sa uz stalo..uz sa stretavame minimalne..a ona sa na tostazuje mojmu muzovi

mogaa
25. jún 2020

A prečo jej neoplatíš rovnakou mincou? napr.s tou ohrádkou by som jej povedala načo sa potom sťažuje že pri ňom nič nevie urobiť - keď ho nechce "obmedzovať v pohybe".....keď je hlúpa, nech za ním behá a dáva naň pozor miesto toho aby si v klude urobila čo potrebuje....alebo ak by mi povedala prečo dávam svojmu dieťaťu to lebo ono - povedz jej nech sa pozrie na svoje dieťa - tvoje je zdravé a jej bio dieťa je v kuse choré.....treba jej oplatiť rovnakou mincou...ak dieťaťu nedá sem tam sladkosť - jej vec, ale aby neskôr nedopadla tak že decko jej bude kradnúť sladkosti deťom alebo dostane cukríky a zje ich na posedenie celé aby mama nevidela.....veď jej povedz či chce s dieťaťom ostať doma do 6rokov, leb dieťa pôjde do škôlky a tam sa môže aj na hlavu postaviť ale teda tam žiadna biostrava nebude....potom sa bude sťažovať že jej tam dieťa nechce nič jesť, no lebo nebude poznať - veď tam im dávajú aj párky, aj lečo s klobáskou a aj buchty...občas sirupová voda, no a k narodeninám deti nosia sladkosť.....čo bude robiť keď dieťa pôjde do škôlky?keď ho dá postrážiť starým rodičom? lebo pochybujem že babka mu bude pchať všetko bio alebo mu nedá sladkosť.....lebo veľa takýchto detí potom ked sa dostane k sladkému - sa toho potom nevie "dožrať"- či zmrzlina, či čokoláda, cukríky.....nehovorím napchávať deti sladkosťami, ale raz za čas je to normálne - človek potrebuje aj cukor...alebo bude z mamičiek ako moja kamoška - cukrík dieťaťu v žiadnom prípade ale Brumík či medové lízatko je už v poriadku

janetinka27
25. jún 2020

sme rozdielni ludia, ty by si ju nekritizovala, ona nema problem si rypnut. nebud ako ona, bud sama sebou. ak sa ti nepaci, co robi ona, nerob to ani ty jej. ale povedz jej slusne, ze mas iny nazor na niektore veci ako ona a jej kritika ti nie je prijemna. ze ty by si tiez niektore veci robila inak ako ona a tiez ju nepoucujes.
tiez mam podobnu situaciu, snazila som sa byt slusna a nikoho neurazit, narazky a rypania som pocuvala ako blba a iba ma to hnevalo a mala som z toho nervy. ale treba vediet cloveka slusne odpinknut, rozumny pochopi a stiahne sa.

kopytko03
25. jún 2020

Ja mám podobnú švagrinú. Zatiaľ deti nemá, ale je brutálne zaťažená na počítanie kalórií. Je chudšia ako moja 10 ročná dcéra a na každého vzhľad má poznámky ("pozri sa na svoje brucho, to si nevieš dať namiesto toho rohlíka uhorku?") takže už sa s ňou aj pomaly prestávame stretávať, už len na oficiálnych príležitostiach sa vidíme. Aj tam má furt poznámky o prázdnych kalóriách a zbytočných sladkostiach takže postupne ju asi prestanú pozývať všade 😀

makova333
25. jún 2020

Na otazky typu: "akoze ja sa nejdem starat je to tvoje dieta ale ja by som nikdy svojmu nedala toto a hento". sa odpoveda DOBRE. Nic viac 😀

heidy222
25. jún 2020

Omg, aj ja mam take kamosky a preto uprednostnujem kavicky s bezdetnimi. Kasli na to, dieta je jej Projekt a je to jej potreba ukazat kazdemu ako to ona robi lepsie.
Aj ja som mala ohradku a dcera je rozvinuta az az. Vsak ked nema ohradku svagrina ako sa chodi s prepacenim vys*at? 😊 S takym malym vymyselnikom nemozes Ani postarovi otvorit bez toho aby si nenatrieskalo hlavu

sissy27
25. jún 2020

Už keby začala s tým “akože nechcem sa starať...” tak ju stopnem a poviem “výborne, tak sa nestaraj” a keby som jej mala hubu zapchať ponožkou tak tú vetu nedokončí 😂 alebo sa zdvihnem a odídem.

queen_mary
25. jún 2020

Hej, povedz jej nieco v zmysle ked bude rypat nabuduce, ze pozri, moja mala klop klop klop nebola vobec chora, mam cas porobit si vsetko co treba, mala je uzasna, vydrzala mi aj v ohradke bez problemov. Mala je uzasna, este nemala ekzem, lebo je zvyknuta na klasicke potraviny, atd atd. Obrat to takto. Nekritizuj ju, ale popochvakuj svoju malu a svoje vychivne metody 🙂

marygk
25. jún 2020

Ahoj. Máte odlišné názory a nechcete byť k sebe tolerantné. Obe máte pocit, že len ten jeden môj názor je správny. A obe od seba vzájomne očakávate, že jedna ustúpi a dá za pravdu tej druhej. Buď sa prestanete vzájomne poučovať a budete riešiť čo vás spája nie rozdeľuje. Ak sa cez svoje rozdielne názory neviete preniesť, tak sa stretavajte minimálne. Nebudete ani prvé ani posledné švagriné na svete, ktoré sa moc nemusia. Nechápete jedna druhú, lebo sa nechcete pochopiť. A neviete svoje rozdielne názory rešpektovať.

autor
25. jún 2020

@marygk ale ved ja som k nej tolerantná.. Ja nemám na nu sprosté poznámky m nesúhlasím s tym co robí ale nevyhadzujem jej to na oči

jaskolka
25. jún 2020

Kašli na jej komentáre, nech si ona robí, ako chce a ty tiež. Sú deti, čo proste môžu jest vsetko "biosuper" a budú choré, a deti, čo zjedia aj dažďovku z piesku a nič im nebude. Ja tiež nie som za nejaké extrémy v jedle, že dieťa nesmie ani hlt cukru, vláčenie v satke do bohviekedy, alebo kojenie až do odchodu do školy, či absolútne neobmedzovanie, ale keď dakto tak chce vychovávať, ok, jeho vec. Ignoruj švagrinu, pripadne jej rovno pri slove"nechcem sa starať, ale"skoc do reči, že "dobre, tak sa nestaraj".

basska_b
25. jún 2020

Nemá podľa mňa zmysel sa s ňou baviť. Ona je presvedčená o svojej pravde. Nech si tak žije a nadáva na všetkých ostatných... mňa by šlo poraziť z takých komentárov. Obmedzila by som stretávanie na minimum.

deti95060810
25. jún 2020

to bývate spolu pod jednou strechou? Ak áno tak je to horšie, ak nie tak je vec vybavená. ... Kontakty obmedziť na minimum...

Strana
z2